Седмокласник в лъвски скок вече е във втори срок

• 33 504
  • 731
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Вчера имало олимпиада по БЕЛ. Темата ми се стори прекалено трудна за незрели седмокласници newsm78 Няма ли мами, чиито деца са ходили, да пуснат информация?

А каква е тя?

Purple Dragon присъединявам се към мнението на другите момичета за консултация с още един специалист.Може би ти се струва безсмислено,понеже пъзелът,който се опитваш от години да наредиш,започва бавно да се нарежда.
Доколкото съм запозната и Джордж Буш е бил в това състояние,но стана президент.
Знаеш,че винаги можеш да разчиташ на подкрепата ни,стига виртуалното пространство да не те притеснява. Hug
И съм сигурна,че лъвският скок ще го направите! Peace

# 166
Вчера имало олимпиада по БЕЛ. Темата ми се стори прекалено трудна за незрели седмокласници newsm78 Няма ли мами, чиито деца са ходили, да пуснат информация?

А каква е тя?

„Бяха сред обществото, но бяха в пустиня.“  Участта на хъшовете според Вазовата повест „Немили-недраги“ (Съчинение разсъждение)

# 167
  • София
Честно казано, мен формулировката ме кефи! Осъзнавайки смисъла и, оттам нататък не виждам нищо трудно, доколкото засяга същността на "Хъшове" като тематика и проблематика... Лелее, как се изразих! Благодаря, Черна станция, довечера ще поразмърдам мозъка на синчето!

# 168
Честно казано, мен формулировката ме кефи! Осъзнавайки смисъла и, оттам нататък не виждам нищо трудно, доколкото засяга същността на "Хъшове" като тематика и проблематика... Лелее, как се изразих! Благодаря, Черна станция, довечера ще поразмърдам мозъка на синчето!

Виж сега тънкия момент - ТЕБ те кефи. Е, и МЕН ме кефи - има много за писане. Но както видяхме, седмокласниците не могат да кажат какво е "будна кръчма", а тук трябва да разсъждават доста по-надълбоко. А може пък и да ги подценявам? newsm78

# 169
  • Вече на светло в София
Извинявайте, майки на седмокласници, че нахлувам в темата ви, но се нуждая от съвет и ще съм ви благодарна, ако отделите минутка и ми отковорите.
Предполагам, че много от децата ходят на уроци тази година и се подготвят за предстоящите изпити.Синът ми е 5 клас и има пропуски по БЕЛ. Дали може да препоръчате школа с добра подготовка по БЕЛ за гр. София , която да се започне от 6 клас. И евентуално  име на някой преподавател, от който сте доволни. Информацията в началото на сайта я видях, но не знам коя школа да избера.
Предварително благодаря  bouquet и успех на всички седмокласници от форума Peace

# 170
  • София
Виж сега тънкия момент - ТЕБ те кефи. Е, и МЕН ме кефи - има много за писане. Но както видяхме, седмокласниците не могат да кажат какво е "будна кръчма", а тук трябва да разсъждават доста по-надълбоко. А може пък и да ги подценявам? newsm78
Ами, в такъв случай проблемът би трябвало да бъде много дълбоко изначален! Едва ли ще ти кажа нещо ново, ама подскачаме си в една система, на коята последната грижа е да научи децата ни да мислят, да откриват смисъл, връзки, ако щеш да асоциират! А колко по-лесна е втората част – за която желаещите са изчели тонове критика, която могат да пресъздадат?(не че имам нещо против четящите на такава, напротив, вярвам, че на тази възраст, че и по-нататък човек трябва да натрупа материал, преди да започне да прави своите „открития”)....

Пс: MAD65, с оглед на нащата, които съм писала за моето дете, аз съм последния човек, който нещо би мигъл да ти препоръча. Единственото, което мога да ти кажа е да помислиш сериозно дали детето ти има нужда от школа или от частни уроци, има значение, повярвай ми...

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 17:59 от PurpleDragon

# 171
Purple Dragon, не съм минала по твоя път и затова съвети не мога да давам. Мога само да си представя колко тежки битки срещу глупостта, инертността и безразличието имате (ти и съпругът ти) да водите. Затова най-искрено ти пожелавам здраве и сила.

За Марио - не се съмнявам, че с психиката си, талантите си и с вашата подкрепа ще се справи по-добре от много други.

# 172
Някоя от вас сдоби ли се вече с новия справочник за кандидат-гимназисти за 2011 г.? От 2 седмици сме дали парите на госпожата , а чак другата седмица ще го доставят...

# 173
Синът ми е 5 клас и има пропуски по БЕЛ. Дали може да препоръчате школа с добра подготовка по БЕЛ за гр. София , която да се започне от 6 клас. И евентуално  име на някой преподавател, от който сте доволни. Информацията в началото на сайта я видях, но не знам коя школа да избера.
Предварително благодаря  bouquet и успех на всички седмокласници от форума Peace

Непременно го направи. Аз също отбелязах пропуски при сина ми още в 5-ти клас, но реших че е още рано и че съм прекалено амбициозна  Twisted Evil... нищо де сега си бера плодовете на нерешителността си, да го подюркам още от 6-ти клас.
Иначе по същество сина ми посещава школа Софроний - нямам никакви забележки - работят добре хората. Peace Бих ги препоръчала Peace

# 174
Някоя от вас сдоби ли се вече с новия справочник за кандидат-гимназисти за 2011 г.? От 2 седмици сме дали парите на госпожата , а чак другата седмица ще го доставят...
Излезнал ли е изобщо все още такъв справочник с план-приема за 2011-2012 и къде се разпространява?

# 175
  • София
Честит празник, мили мами!(На онези, които го признават за такъв) А иначе на всички ви пожелавам, дори и без повод,  здраве, любов и много търпение в последните метри от седмокласния  маратон!   bouquet

# 176
  • София
Драконче споко. От това, което изчетох и навързвайки и аз някои неща, нищо чудно нашият седмокласник да е всъщност и той дислексик. Всички тия приказки как „вижда” задачите и затова не пише решения (едните цветни, другите черно бели, то май цяла дискотека му е в главата…) проблеми с четенето и т.н....  newsm78 Ако всички, които мислят "картинно", а трудно помнят като прочетат нещо са дислексици, то работата е ясна. Ама ние мислехме, че това е дарба, а не "дефект”, а проблемите покрай "дарбата" са понеже един център на мозъка е много развит за сметка на друг. Но за него на психолози няма да тръгнем, просто сме го пратили в СМГ.hahaha Там „нестандартните”  ученици и учители са преобладаващо мнозинство - едните "виждат", другите "чуват" математиката – да си се оправят. Joy Консултациите с психолози заради проблеми с големият ни син ни стигат. Там проблемите са други, но училищната психоложка ми беше казала, че то всъщност това кое е нормално и кое не е много относително и зависи как се погледне на нещата. Да не говорим, че и двамата са левичари и в началото пишеха огледално от дясно на ляво. Още помня Светльо как ми се сопваше и викаше "Мамоооо, аз пиша с тая ръка (сочи лявата) и пиша от тука на тука. Ако пишех с тая ръка (сочи дясната) щях да пиша от тука на тука.” Sick Логиката му беше неоспорима по никакъв начин, с изключение на това, че някой е решил левичарите да се съобразяват с десничарите. Та нещата някакси с течение на времето се наместват и детето ще се научи това, което се смята за недостатък, да го ползва като предимство. Например несръчността и с двете ръце ще стане сръчност и с двете. Hug
Оня ден седмокласникът пак ми философстваше как "фотогеничната" (иска да каже зрителна) му памет била много по-добра от слуховата и помнел страниците от учебниците все едно ги снима с фотоапарат. А като четял, не можел да помни и няма никакъв смисъл да го карам да учи наизуст „Опълченците на Шипка” – било невъзможно. #Cussing out Затова преди олимпиадата по физика например "фотографирал" страницата с формулите и в началото си ги написал, да не ги забрави. Класира се на областен кръг с 30 точки, ама не успя да пребори вътрешната семегейска конкуренция и не отиде на националното състезание. И той не знае защо точно "не го взеха" на националното, беше сигурен че е решил вярно и допълнителните задачи, ама "сигурно пак нещо не съм описал достатъчно подробно, няма друг начин"... На 19-ти сме на областен кръг, жалко че съвпада с Кенгуруто, но всяко зло за добро - така конкуренцията за физиката ще е по-малка - семегейци ще отидат на Кенгуруто и пътят към ЦЕРН се открива. Joy
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ МАМИ!    bouquet

# 177
  • София
mamamilk, вдигна ми настроението, както винаги, с твоя сладур! Ми, дарба си е при него, естествено! И хубаво се майтапиш ти за ЦЕРН, ама ще видиш един ден! Naughty
Момичета, не е ли рано за справочника? Гледам и в сайта на РИО все още няма инфо за план-приема тази година...
И... абе 19.03 да не би да е учебен ден?  newsm78 К’во значи „Директорите на училищата следва да създадат условия за провеждането му (на Кенгуруто) между двете учебни смени, като определят начален час от 12:00 до 12:30 ч.”? То нали и един куп олимпиади има тогава... Хм!

Хайде, честит празник днес! Много цветя, усмивки и пролетно настроение на всички!
  bouquet

# 178
Честит празник и от мен майчета добрички! Много здраве ви пожелавам, да ви обичат децата и мъжете ви, и вие д ги обграждате все така с любов и всеотдайност!

На всички със различни (според образователната ни система) дечица пожелавам много търпение и никакво униване. Децата са чудесни, ще успеят и лъвския скок да направят и след това да намерят себе си и своето призвание в живота. Драконче, все пак гледайте от положителната страна - добре че сте разбрали за дислекцията. Нищо че е сега, а не още в началото на първи клас. Всяко зло е за добро  Peace
Все съм се чудела защо има отделна специалност "Специална педагогика", а няма поне някакви часове по специална педагогика за обучение на бъдещите учители от общообразователните профили. Все пак началните учители и след това тези от следващия етап общуват през деня с децата и би трябвало да са обучени да откриват тези "отклонения" (доколкото са такива). Трябва към такива деца подховда да е различен, да е съобразен с тяхното виждане и възприемане на света.
 Ох, незнам вече, оправия май няма да има скоро. Да са ни живи и здрави децата, да са здрави нервите на родителите и да се радваме и на малките неща от живота  Hug Това е най-важното според мен. Другото ще се нареди само  Hug
И пак да потвърдя поговорката "Де го чукаш, де се пука" - Пами се е класирала на следващия кръг на олимпиадата по биология  Mr. Green  Думи нямам, просто ме изненадва постоянно. Което пък ме кара да се срамувам малко от себе си, че май хич не познавам детето си  Embarassed

Между другото на 19 е официален работе ден и предполагам и учебене. Тогава ще отработваме и отучваме 4-ти март (миналия петък). Как точно тогава РИО решиха да слагат олимпиадите и състезания незнам. Уникални са просто  #Cussing out

# 179
Честит празник мили дами!
Бъдете обичани и обичащи!
Усмихнати и усмихващи!

Общи условия

Активация на акаунт