Седмокласник в лъвски скок вече е във втори срок

• 34 176
  • 731
  •   1
Отговори
# 240
Задачите вече са качени на сайта на МОМН. Третата само ми се вижда малко по-трудна.

# 241
  • Sofia
math_mother , и аз се притеснявам малко за третата задача. Детето бе подготвяно сериозно , но н съм сигурна , че е работил точно върху такъв тип задачи. Ще стискаме палци!

# 242
Браво на вас newsm10. На мен и втората ми се вижда трудна - изобщо не се сещам от къде да я подхвана. Кажете как я решавате вие. То ясно, че децата ще ви кажат решението като се върнат, ама мен ме интересува сега.

# 243
  • Sofia
Черна станция , и на мен ми е трудна  Blush.
 Просто смятам, че детето е по-добре подготвено за геометрия , отколкото за такъв тип задачи, каквато е третата!

# 244
Черна станция , и на мен ми е трудна  Blush.
 Просто смятам, че детето е по-добре подготвено за геометрия , отколкото за такъв тип задачи, каквато е третата!

Жалко, понеже писахте, че не ви притснява, мислех, че ви е ясна. Дано math_mother се намеси с решение Praynig

# 245
Лети , дракончето ти е дала линка , на нея благодари!

Линка, който мен ме интересува го е дала Ali&Meli , ама нали и двете почвата с А и съм се объркала  Blush
Ali&Meli , много се извинявам и ти благодаря  Hug

# 246
  • Бургас
Нормално е да са по-трудни този път задачите, все пак трябва И да отсеят многото достигнали до този кръг. Peace

# 247
Браво на вас newsm10. На мен и втората ми се вижда трудна - изобщо не се сещам от къде да я подхвана. Кажете как я решавате вие. То ясно, че децата ще ви кажат решението като се върнат, ама мен ме интересува сега.
Прави се допълнително построение CD1 по рамото на лъча AC, където CD1=CD и се доказва ранобедрен триъгълник ABD1  и два еднакви триъгълници  CDB и CD1B, и после лесно се стига до отговора 34градуса.

# 248
  • Sofia
didonka , много благодаря за решението   bouquet!
 Детето точно така я е решило Laughing!
 Сега остава да му е вярна и 3-та задача / която е решил по някаква негова логика/ и ще бъде супер щастлив  Hug!

# 249
Момичета, а има ли някъде отговорите на олимпиадата по МАТ и отговорите на националното по БЕЛ.

# 250
 Сега остава да му е вярна и 3-та задача / която е решил по някаква негова логика/ и ще бъде супер щастлив  Hug!

А колко е разстоянието между град А и град Б?
Децата от групата на дъщеря ми са получили няколко различни отговора и всеки си мисли, че неговият е верен. Дъщеря ми пък мисли, че е забравила да добави нещо си и затова е сгрешила отговора и отказва да каже какво е получила. Оправдава се, че някакви хлапета много шумели, говорели, питали квесторите за разни неща и я разсейвали ooooh!
Надявам се поне втора и трета да са верни, но сега решаваме в къщи с половинката и спорим. Та така - колко километра е АБ?

# 251

А колко е разстоянието между град А и град Б?
Децата от групата на дъщеря ми са получили няколко различни отговора и всеки си мисли, че неговият е верен. Дъщеря ми пък мисли, че е забравила да добави нещо си и затова е сгрешила отговора и отказва да каже какво е получила. Оправдава се, че някакви хлапета много шумели, говорели, питали квесторите за разни неща и я разсейвали ooooh!
Надявам се поне втора и трета да са верни, но сега решаваме в къщи с половинката и спорим. Та така - колко километра е АБ?

АБ = 168 км

# 252
  • Sofia
Та така - колко километра е АБ?
Според моят син 168 км.
 Сега разгледах третата задача и се оказа , че второто подусловие е сгрешил. Писал е 12 , а аз ги изкарах 6!
 math_mother , изпреварила си ме  Hug.

# 253
Та така - колко километра е АБ?
Според моят син 168 км.
 Сега разгледах третата задача и се оказа , че второто подусловие е сгрешил. Писал е 12 , а аз ги изкарах 6!
 math_mother , изпреварила си ме  Hug.

Синът ми е получил 5. Лехите с цветя се разполагат по диагонала на квадрата. И го е доказал. Не знам как.
Той пък е сгрешил втората. Бях сигурна, че ще я реши – справя се добре с геометричните, но...

Последна редакция: сб, 12 мар 2011, 17:48 от math_mother

# 254
Според моите изчисления от А до Б - 168 км

Общи условия

Активация на акаунт