Седмокласник в лъвски скок вече е във втори срок

• 34 174
  • 731
  •   1
Отговори
# 255
didonka , много благодаря за решението   bouquet!
 Детето точно така я е решило Laughing!
 Сега остава да му е вярна и 3-та задача / която е решил по някаква негова логика/ и ще бъде супер щастлив  Hug!

А колко е разстоянието между град А и град Б?
Децата от групата на дъщеря ми са получили няколко различни отговора и всеки си мисли, че неговият е верен. Дъщеря ми пък мисли, че е забравила да добави нещо си и затова е сгрешила отговора и отказва да каже какво е получила. Оправдава се, че някакви хлапета много шумели, говорели, питали квесторите за разни неща и я разсейвали ooooh!
Надявам се поне втора и трета да са верни, но сега решаваме в къщи с половинката и спорим. Та така - колко километра е АБ?

АБ = 168 км

Толкова е, всеки от нас дъртите е бъркал като първолак по някой знак Embarassed

А за трета задача и нашата версия е 5.

# 256
Бреййй запалихте ме, ама и аз изкарвам съвсем различен отговор  Embarassed Rolling Eyes явно и аз съм обърнала някъде някой знак, сега пак ще се пробвам  Twisted Evil Peace
Пък искаме от децата да са безгрешни  ooooh!

Честит имен ден на всички, които днес празнуват   bouquet

# 257
  • Sofia
 Да , наистина честит празник на тези , които празнуват днес  Hug.
 Може и 5 да е , не съм се задълбочавала , само знаех , че не е 12.
 На първото подусловие на 3-та зад. е доказал, че не може. Не знам дали е така .Каза , че е използвал принципа на шах-матната дъска!
 Споделете , та поне да си знаем грешките  Hug!

# 258
На първото подусловие на 3-та зад. е доказал, че не може. Не знам дали е така .Каза , че е използвал принципа на шах-матната дъска!

Ние мислим, че може Hug

# 259
Да , наистина честит празник на тези , които празнуват днес  Hug.
 Може и 5 да е , не съм се задълбочавала , само знаех , че не е 12.

На 3 а) е НЕ може. Синът ми се пробвал също с принципа на шахматната дъска, но нещо се замотал и не го написал на беловата. Писал само отговора.

# 260
  • Sofia
math_mother ,  Hug.
 Значи има надежда за още 2 точки , поне грамота вземе детето!
 И той казва: " Не може , мамо! Само за отговора ще ми дадат поне 1 точка!"  Joy

# 261
На 3 а) е НЕ може. Синът ми се пробвал също с принципа на шахматната дъска, но нещо се замотал и не го написал на беловата. Писал само отговора.

Аз не се наемам да докажа теоретично дали може, но си мисля, че ако успея да напиша дори един единствен вариант, в който е изпълнено изискването, то значи може Hug
 Ето нашия вариант: http://dox.bg/files/dw?a=34bd8ee83c

Квадратчетата с нули (жълтите) са първоначалното състояние. След това цифрата във всяко квадратче показва през коя година в лехата порастват цветя. И успяхме да намърдаме 14 години с различен брой цветни лехи.
Може и да бъркаме де, затова пускаме картинката да я проверите. Peace

# 262
  • Sofia
Честно казано , аз въобще не го асимилирам това първо подусловие  Embarassed.
 Само дето по таблицата там, където е цифрата 2 няма как да се получи. Това квадратче граничи само с едно , в което предната година е имало цеветя. Не отговаря на условието!
 Има си точен начин, но за съжаление аз не го знам / за детето - не съм сигурна/. Той каза , че са решавали подобна задача с метода на шахматните квадратчета , и затова го е използвал и тук.
 Както предположих сутринта , точно тази задача го е затруднила. Все пак учи в обикновенно училище , и доста неща му се губят!

# 263
Черна станция, излиза, че може. Но как ще се докаже? Трябва да си невероятен късметлия, за да дадеш верния отговор по метода на налучкването, вмествайки се в определеното време.

# 264
  • Sofia
Леле, вярно съм блокирала  Crazy. Решила съм, че  там където пише 0 няма цветя!

# 265
Момичета, почти се обърках коя тема чета - седмокласната или математическите турнири Simple Smile

Съгласна съм с коментара на math_mother за досещането и късмета, но както казвал Иван Симеонов за подобни задачи - "Умен съм бил, сетил съм се"... При въпрос "Може ли?" точки се дават или ако докажеш, че не може или ако дадеш пример, че може. Т.е. ако някое дете е дало пример, подобен на този на дъщерята на Черна станция, то то печели.

# 266
От всичко написано от вас момичета, само мога да добавя с кеф "Добре, че не съм в седми клас!"  Mr. Green Много се забавлявам, като си подхвърляте възможните и вероятните решения  Hug Аз няма да се опитвам изобщо да ги решавам  Peace Но ми стана интересен този начин на решаване на задачи с метода на шахматната дъска  newsm78
Както и да е. Честит Тодоров ден на всички които го празнуват! Да си носят със здраве имената   bouquet

# 267
Да питам и за състезанието по БЕЛ днес. Има ли деца, които са ходили, и какви са отзивите за трудността на теста? От сина не успях да откопча повече инфо, освен, че е било горе-долу както на първия кръг и се съмнява в 3-4 отговора, за другите бил сигурен. И знаете ли кога и къде ще можем да видим резултатите?

# 268
Момичета, почти се обърках коя тема чета - седмокласната или математическите турнири Simple Smile

Съгласна съм с коментара на math_mother за досещането и късмета, но както казвал Иван Симеонов за подобни задачи - "Умен съм бил, сетил съм се"... При въпрос "Може ли?" точки се дават или ако докажеш, че не може или ако дадеш пример, че може. Т.е. ако някое дете е дало пример, подобен на този на дъщерята на Черна станция, то то печели.

Този пример май е на черна станция, а не на дъщеря ѝ. Тя даде тук някои свои решения, за други ни подпита...За решенията на дъщеря си нищо не казва (както винаги).
Ali sun, не се отчайвайте! Това е само една олимпиада. Да са ни живи и здрави, олимпиади винаги ще има. Най-важно тази година (според мен) е да се представят добре на изпитите за кандидатстване в профилирани гимназии и да бъдат приети там, където желаят.

# 269
Да питам и за състезанието по БЕЛ днес. Има ли деца, които са ходили, и какви са отзивите за трудността на теста? От сина не успях да откопча повече инфо, освен, че е било горе-долу както на първия кръг и се съмнява в 3-4 отговора, за другите бил сигурен. И знаете ли кога и къде ще можем да видим резултатите?

Аз само успях да видя, че тестът и отговорите са публикувани на сайта на министерството.

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … _bel_7kl-test.pdf

Общи условия

Активация на акаунт