Седмокласник в лъвски скок вече е във втори срок

• 34 168
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
 То и резултатите по физика не се отваряха няколкопко дни. Сега вече се отварят  Hug.
 Друг е въпросът , че може въобще да не ги качат / както резултатите по география/. Явно си правят каквото искат.
Странното е , че рових из нета , да търся протокол от м.г. за класираните на национален кръг по химия / за да се ориентирам като бройка/, и няма такъв!
 Намерих само за две области и това е. Няма нищо официално нито за София , нито за страната!

# 331
Почти е сигурно, че Бети не се класира за националния етап на Лингвистичното кенгуру. Дано други деца, от нашата темичка, които се явиха да имат по-голям успех  Peace

Тя има 140 точки от общо 200. Сегашната и възрастова група предполага състезаване с деца от езиковата гимназия, което съвсем намалява шансовете и.
Миналата година имаше 175 и пак не успя да се класира. Явно трябва да има поне 190, за да продължиш. А това е доста трудно при този вид на въпросите.
Тази година имам чувството, че бяха по-трудни от миналата - къде е измислен акордеона, в коя ръка статуята на свободата държи факлата, кой е първия анимационен пълнометражен филм, кой е режисьора на Джурасик парк, как е фамилията на Дороти от Магьосникът от Оз, какво се празнува в 4 четвъртък на ноември. И още от този род. Интересно е, че на тези от обща култура е отговорила (неща, които не предполагах, че знае), а се е издънила на въпроси свързани с граматика.

# 332
Малко инфо за всички "олимпийци" от София - на сайта на РИО-София град е излязъл списъка с учениците, класирани за областния кръг на олимпиадата по история (26/03).

# 333
  • с/у ОколоМръсТното
Малко инфо за всички "олимпийци" от София - на сайта на РИО-София град е излязъл списъка с учениците, класирани за областния кръг на олимпиадата по история (26/03).

не бачка...
Лети, аз така и не разбрах нищо за това Лингвистично кенгуру... Кой и къде е съобщавал за него?
Бетака е показала не малко знания за 140т. Поздравления  Hug

# 334

не бачка...

Бачка, бачка: Класирани за областен кръг на олимпиадата по история

# 335
Шани, мерси  Hug
Наистина, за такъв тип въпроси Бети не се е представила никак лошо. Като се има предвид, че учи английски от 5 клас, а повечето деца от първи и за първи път се яви на подобно състезание едва миналата година. В училище подготовката не бих казала, че е добра, а на странични курсове никога не е ходила. Просто дарба, както съм казвала и друг път Simple Smile
Надявам се, ако тази година влезе в Езиковата, догодина да успее да се справи вече на ниво, което да и даде шанс да продължи. Въпреки, че това май не е голяма гаранция. Като гледах от миналата година резултатите, децата от Езиковата дори са се представили по-зле от свои връстници от други училища. Просто това не е нещо, което се учи в училище, а и на курс не знам до колко.

А иначе това Кенгуру се обявява от учителите по дадения език в училището. Няма общински кръгове, а направо областни и първите пет деца отиват на националния кръг.

# 336
Върви ми днес на олимпийска тема Simple Smile:

Класирани ученици за национален кръг на олимпиадата по химия

Класирани ученици за национален кръг на олимпиадата по астрономия

Поздравления не само за класиралите се, но и за всички явили се, които са доволни от постигнатите резултати.

# 337

Лети, аз така и не разбрах нищо за това Лингвистично кенгуру... Кой и къде е съобщавал за него?
Бетака е показала не малко знания за 140т. Поздравления  Hug

Писахме, писахме - не си чела внимателно  Peace Шанова и Боби ходи на кенгуруто ... то пак само ходи де .... 120 точки  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil и този път сериозно му се ядосах  Twisted Evil
Е не знаех, че е имало такива въпроси  Embarassed, но пък се надявам на терапевтичния ефект на гнева ми  Wink Wink Wink да го държи поне седмица - две на тръни Twisted Evil
В нашето училище има няколко деца с добри резултати - има дете с 200 точки и няколко между 180 и 200 - надявам се да продължат  Hug Peace

# 338
  • Sofia
  Поздравления на всички , участвали в лингвистичното Кенгуру   bouquet.
 Кога и къде ще бъде публикуван тестът? Много бих искала синковеца да се пробва!
  На национален кръг моят син не стига! Г-жата му го е успокоила , че така или иначе няма да се занимава с химия , да не се ядосва.
 Сега е много важно как ще се справи по география, както и на националното по математика!
 Поздравления на наборите от темата , класирани за областен кръг по история  Hug. На сайта на РИО официално е обявен областния кръг, така че от сърце им пожелавам успех   bouquet.

# 339
Кога и къде ще бъде публикуван тестът? Много бих искала синковеца да се пробва!

Ето тук трябва да бъде качен - http://mladabg.org/lists.php?ListTypeID=7&ID=67

# 340
 Crossing Arms Момичета, много съм ядосана .
   По български в училище въобще не учат - нали виждам, тази година взеха за един месец наклонения и сложни изречения и всеки път учителят си проверявал тестове на по-малките в техния час  Twisted Evil . Когато бяха пети клас пак взеха много малко материал и го питах защо - отговорът беше, че материалът за пети клас е лесен, а сега имал да изпраща седмокласници и те се нуждаели от повече внимание . Добре. В шести клас пак същото - този път , пък, преподавал на трите 12. класа и при тях положението било сериозно . А сега, когато седми клас се нуждаят от насоки, пети клас са по-важни  Shocked . Няколко пъти разговарях с него, а той явно го прие за заяждане, и гледайте какво става ..
   Правили наказателно контролно . Моята щерка я бива доста в преразказите, досега винаги се е класирала на олимпиадите по литература с отличен . Текстът бил непознат, много дълъг и сложен, а те имали на разположение 30 минути . Като им го върнал обяснил, че правописът и пунктуацията й са безупречни и че на 2 места е сбъркала глаголното време . Колебаел се е каква да бъде оценката -  много добър 5 или отличен, но под натиск на един "доброжелател" от класа й, който постояно прави така, е получила 4.50 . Да, обаче ...
   Ако следваме критериите за оценка на преразказ и оценките не са измислени, детето ми ще има най-малко 5.60 . Да не говорим, че той ОТКАЗВА да върне работата, тъй като трябвало да ги предават всеки месец на директора . Другите деца имали поне по 5-6 грешки, даже някои били писали "Оплашен" , "обивам"  Shocked , но за насърчение на по-слабите и лошо представили се пишел по-висока оценка, като уверявал детето, че не е за тази оценка, но въпреки това ще получи по-високата за мотивация ... и какво се оказва ? Неграмотно и неуместно написани преразкази биват оценени с измислени оценки , докато самочувствието на по-силните дечица в тази област е потъпквано и сривано, още повече месец и нещо преди изпитите ..  #2gunfire 

# 341
  • Пловдив
Калентина, тоя даскал си проси саморазправа, ама жалко, че детето е пострадало в спора. Поради тая причина общувам с преподавателите на син ми единствено на родителски срещи. Несправедливо е, няма ли начин да стигнеш до директора и да сравните там няколко работи и на момиченцето ти контролната. Представям си колко е разочарована.
Момичета, ползвате ли накакви тестове, в книжки, или разчитате на нета. Интересува ме по БЕЛ дали имате някои заглавия, които да ми препоръчате. Аз купих тея дни" Граматика по б.език с тестове за 7.клас на СОУ", автор Рени Стоичкова, издателство "Скорпио". Имаше и други, поне 4-5 заглавия, доста се чудих, загледах и едно издание на Pons....

# 342
  • София
Хич не е лоша комбинираната книжка на Веди. Съдържа 20 пробни теста по БЕЛ и още толкова по математика. Форматът на тестовете е абсолютно същият като изпитния. Отзад помагалото съдържа и отговори. Peace

# 343
Калентина, тоя даскал си проси саморазправа, ама жалко, че детето е пострадало в спора. Поради тая причина общувам с преподавателите на син ми единствено на родителски срещи. Несправедливо е, няма ли начин да стигнеш до директора и да сравните там няколко работи и на момиченцето ти контролната. Представям си колко е разочарована.
Момичета, ползвате ли накакви тестове, в книжки, или разчитате на нета. Интересува ме по БЕЛ дали имате някои заглавия, които да ми препоръчате. Аз купих тея дни" Граматика по б.език с тестове за 7.клас на СОУ", автор Рени Стоичкова, издателство "Скорпио". Имаше и други, поне 4-5 заглавия, доста се чудих, загледах и едно издание на Pons....

Относно книжките по БЕЛ:
 На издателство PONS с чудесни обяснения и полезни пунктуационни правила - 6.90
 Тестове по български език и литература за 7. клас . Готови за изпита. - издателство "Кръгозор" , Лалка Георгиева, Татяна Христова ,  7.20 лв.
 Трансформиращ преразказ - готови за изпита след 7. клас - издателство "Кръгозор" , Елка Добрева, Маргарита Георгиева , 4.50 лв

Когато няколко пъти на родителските срещи го питах какво става с материала, мисли ли , че децата да подготвени достатъчно , той явно си помисли, че се съмнявам в компетентността му и се заяждам и оттогава положителната му оценка стана отрицателна  Sad . Ако стигна до директор , нещата ще станат още по-напечени и сигурно отношението му директно към моето дете ще се промени още повече . А и не остана време за разправа, а оценката вече е написана .. От друга страна, пък, наистина си търси саморазправата, но оценките вече са нанесени, децата са се примирили , някои са доволни от "успеха" си, други - не ..  Sad
   Още по-мъчно ми става като си помисля, че на родителската винаги я хвали, колко добре е с правописа на фона на другите, как основно за него е сигурен,  как се справяла много добре и нямал забележки .. Опитвам се да й кажа, че когато учи до късно и  по много, целият този труд ще й се върне на изпитите и колко доволна ще бъде след това от себе си .. Виждам, че има желание, виждам, че учи МНОГО, виждам, че се старае и слуша , виждам и, че става точно обратното ...  Sad А седми клас не е време за нереални, измислени, необосновани, недомислено поставени оценки ..

# 344
  • Sofia
Лети , благодаря  Hug.
 Нашите пък са свършили с учебника по български език. Сега им предстои преговор и много тестове  Laughing. Г-жата им от вчера ги почнала , и синковеца е много изненадан , че има подвеждащи въпроси . Нали не ги дочита / а и явно си мисли , че такива има само в задачите по математика  Mr. Green/, ще му се наложи да се съсредоточи повече.
 От пролетната ваканция го започвам с тестове и у дома ,и след изпитите ще видим , дали наистина подготовката в училище може да е достатъчна  Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт