Седмокласник в лъвски скок вече е във втори срок

• 33 482
  • 731
  •   1
Отговори
# 420
Моята дъщеря също смята,че тестът по математика днес е бил труден.На нея времето й е било недостатъчно.

# 421
  • Пловдив
И щерката каза, че вторият модул и е бил труден. А някой знае ли дали са излязли резултатите от втория кръг на олимпиадата по математика?

# 422
От доста време не смогвам да се включа,  Sad но гледам поне да прочитам какво става в темата.
Браво на всички деца, които са се явили днес на математическото състезание, както и да са се справили, те са герои  Peace
Май наистина на децата им идва повече от изпити и състезания тази година  Confused
Ние днес почивахме, понеже не бяхме и на първия кръг, а към Американския нямаме афинитет. Приятелско дете, което кандидатства днес каза, че било по-лесно отколкото очаквал  Grinning
На втория кръг на олимпиадата по мат. е решила доста, но недостатъчно за да продължи  Sad
По химия, също. Но по химия от цяла София продължава само едно дете, така че...

# 423
  • София
И на моето чааве му е бил труден втория модул. Ами то е нормално на този кръг задачите да са по-трудни. Не може всички да са шампиони. Naughty Едната задача сгрешил накрая в пресмятането, другата не се сетил как да докаже нещо, а само го написал, третата решил вярно, но при преписване на отговора в бланката сгрешил едната цифра... Mr. Green То какво всъщност е решил така и не разбрах  newsm78
Ali_sun, аз не знам какво учат в СМГ Embarassed То си има учители затова. Учебникът не го използват въобще (дори не знам на кое издателство е), учели от господина (в 5-ти клас беше "от госпожата"). Учебникът лежи на дъното в един шкаф и го връщат нов новеничък в края на учебната година.Shocked Никога не е казвал, че нещо не са учили, а винаги или той не се е сетил, или е сгрешил някъде "по трасето".
Коментарът му за представянето му на маратона този уикенд е "На физиката - перфектно, на Кенгуруто ГОРЕ-долу, на състезанието-тест - ДОЛУ-горе..." Ще видим...
Аз вече много се изморих от всички тези състезания - в частен шофьор на състезателя се превърнах Mr. Green Вече сънувам състезания и задачи... Whistling Попитах "олимпиеца" дали той някога е сънувал такова нещо, отговорът беше "Какво?!" Shocked
Той си ходи да се разнообразява явно, пък на мен ми се объркват всякакви планове за уикенда... и да си поспя не мога Sad  Cry

# 424
  • Sofia
mamamilk , точно в това се състоеше въпросът ми - какво са споделили децата от МГ-тата , относно даденият материал.
 По география може и да хване 75 %.
 Колкото до олимпиадите и разнообразието - и при нас е същото!  Не си признава да е уморен / то всъщност запчвам да се замислям , дали не си внушавам/.  Аз определено съм много уморена от всички заети уикенди. Ти поне сънуваш задачи , а аз спя като пън  Blush.
 Живи и здрави да сме всички  Hug.

# 425
Задачите от първия модул не са толкова трудни, но да не ги решаваш в рамките само на 60 минути, иначе трябва да си като машинка. Съмнява ме, че дори редови учители по математика, в смисъл, които не преподават в МГ могат да се справят за толкова време. То и затова е състезание, де, трябва супер обиграност. На 26 моят е получил 6 см и 9 см, а на 29- 70 км, по другите писал нещо, ама ...

# 426
  • Пловдив
На втория кръг на олимпиадата по мат. е решила доста, но недостатъчно за да продължи  Sad
Има ли някъде качени резултатите?

# 427
А как е минал изпита за АК?
Някакви коментари от нашите представители там?
Шанова?
Иначе за състезанията искрено ви съчувствам, при нас като прибавите и втория участник и състезател  Rolling Eyes Flutter Tired и като добавите към всички пробни изпити, кенгура и олимпиади и спортните турнири, в които участваме ..... и съботния курс на малкия в СМГ и бебълса ..... та ще ви се изясни защо напоследък повечко ви чета  ooooh! Tired Flutter отколкото успявам да пиша.
Продължавам да смятам обаче, че една голяма част от истерията можем да си я спестим някак и да избираме участията на децата свеждайки ги до някакъв разумен минимум, а не стараейки се да огреем всеки конкурс.
Аз поне опитах тази година и донякъде успях да не се поддавам на безумното напрежение, както и се опитвам да не го предавам и на него .... е ще видим накрая и какъв ще е крайния резултат де Simple Smile

# 428
Напълно съм съгласна.

# 429
  • Sofia
Lennyh , напълно те разбирам  Hug. И мен ме чака повторение , вече започнахме с малкия , но поне големият вече ще е напълно самостоятелен  Laughing.
 Колкото до напрежението - при нас няма такова. Горе долу съм наясно с нивото на детето. В училище имаме пърна подкрепа от учителите по БЕЛ. Т.к. са свършили учебника , ще правят много пробни изпити и преразкази  Laughing. Отделно с началото на ваканцията започва голямото правене на тестове по БЕЛ у дома. Надявам се в оставащите 2 мес. да доизгладим дребните пропуски по български.
 За крайният резултат - ще си покаже  Wink.

# 430
  • София
Лени, аз не съм го карала да се записва на каквото и да е състезание. Всичко е 100% негова инициатива и просто ме информира, че се е записал на еди какво си. За някой от олимпиадите направо му се накарах, нооооо...Не съм го спирала да не му секна нАучния ентусиазъм. Той и без това не е от най-ученолюбивите Mr. Green Попитах го, защо се вре навсякъде - ами да видел, къде е най-добър и дали няма да спечели някое състезание. И какъв е резултата, питам - "УФ! Оказа се, че то навсякъде за да спечеля трябва много труд!" Е най-сетне, поне това разбра! Laughing
Иначе най-интересна му била ядрената физика, ама по това нямало състезание  #Crazy

Мен за друго ме е яд: че това магаре, така и няма да се научи да си носи пособия за чертане например! Всеки път го питам има ли линия, а той ме лъже! Днес го проверих пред училището...Добре че имаше отворена книжарница и изтичах да му купя. Вчера знаете ли с какво чертал задачите по физика? С международния си паспорт. Дадох му го, защото не намерихме друг документ за самоличност - не знаел къде му е нито бележника, нито ученическата карта. Ама паспорта си бил много удобен за чертане... smile3511

# 431
  • Sofia

Мен за друго ме е яд: че това магаре, така и няма да се научи да си носи пособия за чертане например! Всеки път го питам има ли линия, а той ме лъже!
hahaha и ние така. За общинския кръг по математика взе линията и моливът на брат си / и то след стократно напомняне/  Crazy. Днес сутринта в 7 ч. ровеше за гума / пак на брат му в нещата/.
 Хем знае , че чертежите са важно нещо , математик иска да става , а транспортирът му не знае къде е .
 Явно е от възрастта  Hug.

# 432
Съгласна съм с мнението ви, че задачите на теста по математика не са безкрайно трудни, но времето за решаването им е наистина малко. В сравнение със задачите от миналата година днешните са по-трудни. Няма "стандартни" задачи. Дано децата, които са се явили са се справили успешно. Единственото ново и хубаво е, че задачите със свободен отговор вече са на 2 части - т.е. увеличава се шанса за получаване на точки при получен верен междинен отговор. Макар, че според мен математиката трябва да се проверява ред по ред!

# 433
...Не съм го спирала да не му секна нАучния ентусиазъм. Той и без това не е от най-ученолюбивите Mr. Green Попитах го, защо се вре навсякъде - ами да видел, къде е най-добър и дали няма да спечели някое състезание. И какъв е резултата, питам - "УФ! Оказа се, че то навсякъде за да спечеля трябва много труд!" Е най-сетне, поне това разбра! Laughing
Иначе най-интересна му била ядрената физика, ама по това нямало състезание  #Crazy

Ми любимец си ми е Светльо и това си е!
Впечатлена съм обаче - честна дума!
За мен има известна доза израстване в него ( или поне следейки постовете ти за него така ми се струва).
Дори от цялата работа да му остане само този извод, който си подчертала - значи си е струвало!!!
От друга страна логиката му - да се яви на повече неща, за да види къде е добър и къде би могъл да е силен също не е никак лишена от разум и бих го поздравила и затова.
В това отношение Боби има още на къде да се развива - принципно и той си има неща, на които се записва по свое желание, но идеята че трябва да положи някакъв екстра труд, за да постигне евентуално по-висок резултат все още не го е осенила вътрешно  Flutter Crazy Mr. Green засега само аз го облъчвам външно с нея  #2gunfire Twisted Evil, да видим дали ще даде някакъв резултата в скоро време  Peace

# 434
mili.m не знам да има качени резултатите от втори кръг по математика  Thinking Всъщност коментирах очакванията на щерка ми, а не официален резултат. newsm78 Докато по химия видях резултатите, класирали са по едно дете от окръг за седми клас за национален кръг.

Lennyh, Боби е момче с характер и оригинална мисъл, което за живота е много по-важно и успешно отколкото само шестици в училище!  Не му се притеснявай  Heart Eyes Peace Макар че същите тия чудесни качества, признавам, обикновено скъсват на мама нервите..  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт