Седмокласник в лъвски скок вече е във втори срок

• 33 446
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/03/22/1063497_segashnite_pet … _po_novi_pravila/
още новости в образованието ни  Rolling Eyes в случая не засягат седмокласниците ни, но пък доста от нас имат и по-малки деца, та да ви светна  Flutter Crazy

# 496
  • my own world....
Цитат: "...По един предмет министърът ще одобрява неограничен брой учебници и помагала ....... " според мен ще настане още по-голям ужас.... и сегашните учебници са безумни, а по-нататък ще имаме неограничен брой идиотии!

# 497
както и още един изпит след 10-ти клас .... курсове, уроци ........и кинти  Money
сигурно съм станала параноична, но виждам идеята отново изобщо не с грижа към децата, а с нови вратички за правене на пари на гърба на родителите  Twisted Evil
Защото каквото и да си говорим никой не би оставил на случайността бъдещето на детето си - ето тук имаме доста добре подготвени и отлично представящи се деца, но дори и те и родителите им не рискуваха да не посещават курсове .....
Иначе като се абстрахирам от това - идеята напомня някогашните практически (уж) 12 класове - не помня как ги наричаха по наше време  Embarassed Rolling Eyes, които също бяха с такава идея след обикновените гимназии, а също така е нескопосано копие на англо-американската концепция за по-ранно завършване на гимназиална степен, след което следват колежи ( които не са задължителни) и тогава евентуално университети.

# 498
  • my own world....
Лени, снощи министър Игнатов около 200 пъти повтори как "новите училища и правила" ще спомогнат за отваряне на нови работни места за учителите... за благото на децата не чух нищо...а докато има учители по БЕЛ, като нашата  - които в 7 клас не дава домашни (?!?!); заплашва, че който не иде на олимпиада по БЕЛ 6-ца няма да види (да не мислите, че прави подготовка за съчение-разсъждение, няма такова нещо), за състезанието-тест обаче дума не отваря (че какво й пука на дамата, тя нали бонус за явили се на олимпиада евентуално ще получи) и по време на час си виси във фейсбук (носи си лаптоп за целта)...та докато такива учители си седят по работните места хич и не искам да слушам за МОН и глупостите им...

# 499
  • дълбоката провинция
в статията не се споменава за целодневното обучение до 7-ми клас, но в интервюто, което снощи излъчиха по централните новини, крайно неприятно чувство у мен остави министърът, който не обясни каква е идеята на това обучение, но спомена, че ще бъде осигурена работа на много учители...

отново не ученикът е в центъра на образованието

# 500
отново не ученикът е в центъра на образованието

Ми той и никога не е бил ..... #Cussing out и това е още от наше време, когато все още имаше образование .....
Не че имам нещо против учителите - нека им осигуряват работа, ама кой после ще носи последиците за тълпите неграмотни деца, които ще бъдат неминуемия продукт на този пореден абсурд Twisted Evil

# 501
  • с/у ОколоМръсТното
Като си познавате децата, бихте ли предположили, че те ще могат да бъдат на ЦФО? В 7ми клас?  ooooh! ЦФО?  #Crazy

Пък за многото помагала:
http://www.youtube.com/watch?v=q8Zz4FyDpx8

Това е на изд. просвета  ooooh!

# 502
всеки нов министър си упражнява фантазията върху средното образование. И с всяка нова измислица нещата стават все по-зле. А освен заплати за учителите ще осигурят ли условия за децата? Сега на много места децата нямат друг избор, освен да ядат сухоежбина на обяд, ако са цял ден на училище, което е направо ужас.

А по въпроса за логическите задачи - когато родителите повдигнаха остро въпроса при първите тестове преди няколко години, дори чиновниците от министерството не твърдяха, че ги има в програмата, а се оправдаваха, че, видите ли, искали да мерят интелигентността на децата. Което е пълна глупост, защото интелигентност не се изследва с еднотипни задачи, каквито бяха тези от теста.

# 503
всеки нов министър си упражнява фантазията върху средното образование. И с всяка нова измислица нещата стават все по-зле. А освен заплати за учителите ще осигурят ли условия за децата? Сега на много места децата нямат друг избор, освен да ядат сухоежбина на обяд, ако са цял ден на училище, което е направо ужас.

Яденето на сухоежбина им е най-малкия проблем, ако питаш мен  Twisted Evil
Ума ми не го побира как го мислят това ЦФО при положение, че сега в една огромна част от училищата учат на 2 смени, защото нямат стаи!!!
А като минат на ЦФО?!
Тогава на 3 смени ли ще учат или ще има и нощна Twisted Evil #2gunfire просто ситуацията е направо мижи да те лажем - чакам да видя как ще се развие, но лошото е че сеира е за сметка на децата ни!

# 504
  • дълбоката провинция
За мен не е нормално едно дете да прекарва в училище повече от 8 часа.

И не виждам как някой ще ме убеди, че повечето часове прекарани в училище = на по-качествено образование.

Може би има училища с учители, които работят за децата, но за мен те са мит и в моите очи целодневното обучение след ІV клас води по два пътя: или неуки деца, или денонощно обучение...

Моите уважение към всички учители във форума, но това е моят опит!...

# 505
Въпросът е дали ще е задължително, или ще е опция. Някак не си представям някой да задължи децата да стоят и след обяд в училище. А кога ще се занимават с интересите си?

# 506
за сухоежбината си права - не е най-големият проблем. Но е от тези проблеми, дето най-много бодат очите и е показателен за това, че никой не е помислил за децата.
Като се има предвид, че и сега част от учителите въобще не са за тази професия, ама ги държат, щото други няма, умът ми не побира откъде ще се вземат кадри за целодневното обучение.
А и не виждам как ще се подготвят деца с различни нагласи към предметите. Напр. на математика ще му доскучее след първите 15 минути в часа по подготовка, докато друго дете може и след 45 минути да не схване за какво става въпрос. Така създаваме всички условия на първото математиката да му стане досадна, а второто да се комплексира.

# 507
По едно време занималнята беше задължителна, когато бях ученичка и ми беше много тежко да ходя. Обичах да уча сама в моята си стая и в легнало положение, дори и домашните се пишех така, пък и сега така си подготвям уроците, когато не ми трябва компютър. Не вярвам сега да го направят задължително, но се радвам, че моите са вече големи и не ги касае.

# 508
irenapleven аз изобщо не искам да омаловажавам проблема с храненето - това просто е една друга необятна област, от която настръхвам - неизбежните училищни лафки пълни с мазен чипс, боядисани и посдладени с какви ли не Е-та бонбони, напитки и т.н., теста, захарни бомби ... изобщо и това ми е една борба... Поне засега в 7-мо класника виждам дадени резултати които ме радват - ама като знам какво ми е коствало  ooooh!

# 509
Аз продължавам да гледам справочника за 7 клас за София и като чета наредбата виждам,че ако две деца имат равен бал се взима не общия успех ,а средната оценка от 8 предмета.Това ми харесва ,защото не влиза оценката по рисуване (ние там имаме проблем) и така е правилно да не се взимат оценките по тези предмети рисуване, музика,фвс...

Общи условия

Активация на акаунт