Кога най-сетне родителите ще имат еднакви права

• 12 125
  • 363
  •   1
Отговори
# 150
  • София
 Grinning
А аз не мисля, че някой може да напише "бившето си дете" - дори на шега.  newsm78
Или за да иронизира лоша жена, която ти  отрича правата на 50/50.
И ще нещо - Да има и майки които имат "бивши деца" , не само бащи!
Но аз ти казвам от опит , че 50/50 е добре и за майките ! Може да не ти се вярва, но и те имат понякога нужда от лично време.
Не е добре обаче за детето!

# 151
И за да не се чуди "осица" какво може да прави един бивш, ако детето е 100% при "мама" и 0% при "лошият тате" ето това е един пример: http://www.aegeasyachting.gr//sailing-courses.html

И всичко това само срещу петдесетачка месечно. Така, че кой сега има права и кой задължения?

# 152
  • София
RealTrue, серизно ли се опитваш да убедиш нас, майките, че бащите трябва да поемат повече отговорност за децата си?
Сериозно???
Нас??

Пробвай на тях да им го обясниш, тук, честно казано, смисъл голям не виждам.

# 153
Той иска да каже, че ако това се уреди законово и общественото мнение очаква това от всеки разведен баща, нещата доста ще се променят - върху бащите ще има обществен натиск да не абдикират от грижи за децата си... Самите бащи ще знаят, че обществото ги задължава... пък ако и от вътре им идва без принуда, идеално...

Обратната страна на монетата е и жените да приемат този модел. Аз чета този форум отдавна и с ръка на сърцето мога да кажа, че има и тук майки, които залитат в посока да ограничат контакта на децата с бащите им, все едно след раздялата бившите им половинки са станали най-опасните хора на света...

# 154
  • София
Той иска да каже, че ако това се уреди законово и общественото мнение очаква това от всеки разведен баща, нещата доста ще се променят - върху бащите ще има обществен натиск да не абдикират от грижи за децата си... Самите бащи ще знаят, че обществото ги задължава... пък ако и от вътре им идва без принуда, идеално...

Разбирам го наистина, просто не го вярвам.

# 155
Схемата 50/50 реално няма как да сработи, но закона дава свобода на незаинтересованите „бащи“ и ощетява тези, които искат да се грижат за децата си. Факт.
Аз лично познавам трима бащи представители на изчезващия вид. И тримата са изцяло зависими от бившите си жени, ако не им играят по свирката - свиждане с детето само по график. Правилната формула е - диалог между страните. Ако най важното за двама родители е щастието на детето ще постигнат разбирателство. Всичко друго е чист егоизъм.

# 156
Истината е, че ние майките лошо възпитаваме децата си момчета, макар да не си го признаваме и винаги да изкарваме някой друг виновен...

Не малка част от тях растат без бащи, от къде да се научат за какво друго служат бащите, освен да правят деца и да изоставят майките им. Учим ги да си играят с камиончета и конструктори, никога с кукли - как после да очакваме, че ще знаят как да се занимават с децата си? Те никога не са играли тази ролева игра. И в компютърните игри за момчета това го няма... Впрочем, ако гледаме популярните компютърни игри за момчета, все едно утре ще започне световната война - всичко е само пушки, автомати и стрелба...

Пътувам в автобуса, майки с момчетата си седят, до тях застанала права възрастна жена, майките изобщо не реагират. Откъде момчето да научи, че трябва да уважава възрастните? Откъде момчето да научи, че трябва да уважава и жените? Пък и по-късно дърпането на стола и подаването на ръка при слизане от кола акт на уважение ли са или са само момент от любовната игра?

# 157
Е хубава работа сега ...
И аз мога да кажа че майките на момичета не възпитават дъщерите си имайки предвид колко меркантилност има в девойките, но ... въпрос на позиция - имам син.

# 158
  • София
Мария, кои сме тия НИЕ бе  Laughing
Понеже моят син е учен и да си чисти и оправя след себе си, и да готви ("за да мога да помагам на жена си като се оженя"), и сестра си да гледа, и възрастните да уважава.
Та айде да не обобщаваме, съгласна ли си Simple Smile

# 159
Хи-хи Simple Smile

I.Hr - затапи ме Simple Smile Добра реплика...  Peace

Тези дни гледах една реклама на Office One - Моливко, който ухажва някаква гърла-ножица, а тя го наставлява как да я заведе в Office One и да й накупи от там какво ли не, за да го хареса тя... Адски меркантилно ми звучи - не мисля и да им стъпя скоро след такава реклама... Но от друга страна - за да им предложи рекламната агенция такава реклама, значи те поне приемат подобно държание за норма?

Бърди, разбира се, че съм съгласна Simple Smile Пресолих манджата  Peace

# 160
Е браво, ако днес не си играе на рулеви игри с кукли утре как очакваш да стане моделиар, дизайнер или светски хроникьор (каквото и да значи това!). Wink))) Страшно попадение е това изказване!!!  Поздравления!

А сега сериозно: Като стане голям ще си играе доста с кукли, споко. Даже вече ще му е заложено да ги изоставя с децата им (заради примерите които вижда около себе си днес) и да си гледа кефа.
Да днес, дадени майки могат и да се заблуждават, че са отмъстили на бившия си съпруг с "кражбата" на момчето си, но утре... когато отнемат техните внучета, тогава какво ще стане? Ще страда и детето им и те. Тогава ще е късно, но защо тук, в БГ да мисли за утре... Я да си живеем живота, въпреки, че разводите вече са близо 60%...

# 161
Днес момчета и момичета се възпитават по един и същи начин.
Просто в днешното общество не виждам и каква може да бъде разликата при възпитанието им.
Както едните и другите трябва да могат да се грижат за себе си и да живеят в обществото.
няма вече теми табу, нито за бащи, нито за майки.
Това, че сам баща не може да се грижи за момиче, просто одавна е в историята.
Възпитанието не зависи само от това какво казвам, а в каква среда си и какво се показва.

# 162
Е, и докато пиша още един бисер - детето щяло да "готви и чисти за да помагало на бъдещата си жена". Хахахаха. Е, това определено весели! Браво!

А това, че бъдещата му жена е възпитавана пак от самотна майка да не пипа нищо, да не готви, да не чисти и т.н. И какво ще се получи - момчето ще ходи на работа, ще я издържа и ще и готви, а жена му ще си ходи при приятелки и любовници. Чудесна съдба за едно иначе толкова добричко момченце. Wink)))

Мами, защо не се вземете в ръце, вместо да измисляте глупости... или понеже е последен работен ден та го даваме по-весело, май Simple Smile

# 163
RealTrue, с оглед на това какъв процент момчета някога са си играли с кукла и сходно малкия процент момчета, които след време стават дизайнери и моделиери, спокойно можем да предположим, че между двете неща има връзка...

С купуването на играчки и с тези ролеви игри на момичетата още от малки им се внушава, че някой ден ще имат деца и ще се грижат за тях. На момчетата пък им се внушава, че като пораснат, ще бъдат конструктори, войници, астронавти, пожарникари и т.н. сериозни и възприемани като мъжки професии, ще са заети с важни дела и няма да имат време за момичешки занимания... Не те знам каква професия имаш (но ако е нещо, което винаги си желал), то ако се замислиш, професионалното насочване започва от доста ранно детство... и не само то...

# 164
     RealTrue, виждам, че си много загрижен за бъдещето на българското дете. Защо не напишеш писмо до Народното събрание, и не споделиш предложението си за изменение в СК? Подкрепи го и с пример за европейско законодателство.
      И после сподели с нас резултата. Не виждам реална полза от приказки в този подфорум, та рекох да те улесня. Толкова енергия не бива да се хаби напразно.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт