Кога най-сетне родителите ще имат еднакви права

• 12 047
  • 363
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Аааа, хепи мама, добре, че ме светнА! Wink Wink И аз да не разбера как държавата ни подарява децата и ние кат едни гадни кучки от Ада не им даваме децата на горките тюфлеци....гоним ги с децата..а те били искали 50/50 и ние да не знаем....ех, как не ги разбираме нещата...добре че г`усин Реален ни отвори очичките!
А към Реалният - я вземи произведи един подфорум за татковци, които искат да гледат сами децата си, ама не им ги дават! Та там да спретнеш една петиция срещу тези кучки - майките...те татковците ще те подкрепят...тук ние не ги разбираме, а и ние не искаме насилствено нищо от БНД, БМВ и Бентли.... Wink И искам със собственоръчните си очи да видя колко татковци ще дойдат Wink Wink

# 256
Първо, ти твърдиш, че аз съм кон с капаци. Аз твърдя обратното. Кое е прав? И има ли значение? Фразата е излишна в писмото, цели само обида.
Беше просто констатация, не целя обиди.

Второ - никой мъж не е длъжен да обича жена си цял живот. Защо вменяваш това на бившия си съпруг? Влюбил се в други 2? Това е негово право. Неморално е, но не е незаконо. Човешко е. Нещо не е получил у дома.
Не се е влюбил в други, още по-малко 2. Но това няма значение, и докато беше влюбен в мен, пак не си гледаше детето. Нали все пак грижата за децата е на първо място и за нея говорим.

В днешно време почти винаги майките са тези, които не се грижат за децата, ходят само заведения и приятелки, не готвят, не помагат у дома. Всичко е на плещите на мъже, включително издръжката на семейството.
Joy  Joy  Joy   rotfImao  rotfImbo

# 257
И най-вече - в полза на детето.

Точно в БГ, ако един баща държи на детето и има финансова възможност да му осигури по-добро бъдеще — може да го направи. Имаме най-доброто правосъдие, което може да се купи с пари.

За системата 50:50 ми звучи като "крачка напред — крачка назад", и съм сигурен, че където я прилагат има и ясни изисквания към родителите относно необходимите грижи към детето. Който не ги покрие губи неговите :50 в полза на другия.
Я си представи за момент, единия родител да е станал междувременно наркоман, дали е добре за детето да прекара :50 от времето си с него?
А как точно се дели времето на детето 50:50? То да не е топче за пинг-понг — днес тук, утре там!

# 258
времето може да се раздели 50:50, стига родителите да имат желание за това и стига и двамата да го искат и заслужават. толкова ли не ви хрумва по какви начини може да се раздели съжителството с дете между двама обичащи го родители, та за това се хващате? и като не може да се раздели времето, алтернативата предполагам, е майката да го гледа сама, нали?
аз също съм привърженик на идеята двамата родители да си се грижат за детето след раздялата, но проблема е че най-често единият родител е трудно да бъде накаран да поеме отговорността и грижата за потомството си (дори и докато са все още заедно).

това което малко ме дразни, е всеобщото схващане, че бащата в общия случай е неспособен да се грижи за детето си. и не, не твърдя че такива случаи няма. просто това е най-често презумпцията, дори и при неразделени родители.

# 259
Аз никъде не съм твърдяла, че бащата не може да се грижи за детето си, обаче тези бащи са много рядко.
Познавам 4 бащи, двама отгледаха дъщерите си, един 3-те си дъщери и един сина си.
При 3-ма майките ги напуснаха, а четвъртия спечели делото в съда.
50/50 не познавам с изключение, че не се е случило нещо с радителя на който му е дадено детето.
Познавам, обаче и случай без развод и майката и детето живеят при друг. Другият родител, въобще няма намерение да се развежда, но и не търси детето си.
Колко случаи RealTrue познаваш при които бащата или майката ще се съгласят на 50/50.

# 260
Аз никъде не съм твърдяла, че бащата не може да се грижи за детето си, обаче тези бащи са много рядко.
Познавам 4 бащи, двама отгледаха дъщерите си, един 3-те си дъщери и един сина си.
При 3-ма майките ги напуснаха, а четвъртия спечели делото в съда.
50/50 не познавам с изключение, че не се е случило нещо с радителя на който му е дадено детето.
Познавам, обаче и случай без развод и майката и детето живеят при друг. Другият родител, въобще няма намерение да се развежда, но и не търси детето си.
Колко случаи RealTrue познаваш при които бащата или майката ще се съгласят на 50/50.

Чела си но не си дочела всичко.

НЯМА да се съгласят. Закона ще ги задължи! Някакви въпроси?

# 261

В днешно време почти винаги майките са тези, които не се грижат за децата, ходят само заведения и приятелки, не готвят, не помагат у дома. Всичко е на плещите на мъже, включително издръжката на семейството.

Смей се ти , Cameron , смей се , ама на мен съдът като ми подари детето , питаш ли ме каква мъка е  ?
Така бях свикнала по барове и кафета , а сега - да пера , да готвя , дете да гледам , кое по-напред ??? smile3511
БНД така и така си вършеше всичко сам , сега горкичкият умира от скука ... Joy
Дори и 50:50 не му давам  Joy Joy Joy
Ще се поболее милият , колко съм лоша  Mr. Green

# 262

Смей се ти , Cameron , смей се , ама на мен съдът като ми подари детето , питаш ли ме каква мъка е  ?
Така бях свикнала по барове и кафета , а сега - да пера , да готвя , дете да гледам , кое по-напред ??? smile3511
БНД така и така си вършеше всичко сам , сега горкичкият умира от скука ... Joy
Дори и 50:50 не му давам  Joy Joy Joy
Ще се поболее милият , колко съм лоша  Mr. Green

Твоето настроение си личи. Колко пъти писа във "Веселата Тема"?
И колко пъти във сълзиливите сериали-теми?

# 263
  • София
foreplay, с всичко, което си написала, почти всички сме съгласни.
Не сме съгласни с пълната идиотия закона да задължава нежелаещия да поеме отговорност родител чрез санкции, глоби и общественополезен труд.
Ако вторият родител е такъв, че да се налага това, ти би ли си оставила детето при него?

Хепи мама, и аз така, завалийката, как ми го подари детето, пустия му съд, че се наложи и кафета и МОЛ-овете да спра, остави другото, ми и край печката да се въртя.

# 264
RealTrue , много добре съм прочела, но не разбрах как закон задължава да искаш и обичаш детето си?
По закон не се става баща/майка.
Преди това бях задала и друг въпрос?
Какво ще стане с децата родени и припознати от бащата по време когато е имал друг брак или децата родени от семеен мъж?

# 265

И ако идеята, че закон може да те задължи да се грижиш за детето си, защо ли няма такъв закон, но има отнемане на родителските права, приемна грижа, домове за деца и осиновявания........
Защо по света дори в цивилизована Германия има кутии за бебета, където напълно анонимно може да си оставиш бебето  newsm78

# 266
  • София
Е как бе, Снеже, с глоби и общественополезен труд. Като изметеш два пъти улиците и веднага си заобичваш детето и почваш да го гледаш идеално.

# 267

И ако идеята, че закон може да те задължи да се грижиш за детето си, защо ли няма такъв закон, но има отнемане на родителските права, приемна грижа, домове за деца и осиновявания........
Защо по света дори в цивилизована Германия има кутии за бебета, където напълно анонимно може да си оставиш бебето  newsm78
Как защо, защото обичат децата си?
Но тук се говори за идеалните, каквито сме всички.
Двама идеални родители се разделят по несъвместимост на характерите и трябва закон 50/50, за да не се откаже другия от детето си, защото се подиграват с него.
RealTrue , къде видя такъв мъж, че аз може би съм си проспала живота?

# 268
... хм, искате панаир... идете във веселата тема...
По-голям панаир от тази тема няма.
Закон те задължава да си родител и гледаш детето си. Нали сме в 21 век.
RealTrue , не разбирам, защо не се съгласяваш, че 50/50 може при точно определени условия и закона трябва да го допусне.
Другото е наистина "весело", но на гърба на децата ни.
Ти имаш ли дете?

# 269
  • На черешата
 50/50 си е добър вариант стига и двамата да са готови за това.
БНД реши, че 2 уикенда са му предостатъчни и на предложението ми да пишем повече каза, че се опитвам да му ги пробутам.  Confused Какво остава да му предложа 50/50 ... Rolling Eyes Завалията ги иска, пък видиш ли аз не му ги давам. Айде стига глупости..., може да види децата си всеки път когато пожелае извън споразумението ни и го знае. Да познаем за почти 9 месеца от както сме разведени колко пъти е пожелал, а ?

Общи условия

Активация на акаунт