Кога най-сетне родителите ще имат еднакви права

• 12 094
  • 363
  •   1
Отговори
# 270
В днешно време почти винаги майките са тези, които не се грижат за децата, ходят само заведения и приятелки, не готвят, не помагат у дома. Всичко е на плещите на мъже, включително издръжката на семейството.
Joy  Joy  Joy   rotfImao  rotfImbo
Смей се ти , Cameron , смей се , ама на мен съдът като ми подари детето , питаш ли ме каква мъка е? Така бях свикнала по барове и кафета , а сега - да пера , да готвя , дете да гледам , кое по-напред ??? БНД така и така си вършеше всичко сам , сега горкичкият умира от скука ... Joy
Ами смея се, какво да правя? Тази реплика изби всичката риба в България и околностите, няма какво да се коментира.   #Crazy  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green  Хич и не ми трябва Веселата тема, тук е купонът.  Peace  hahaha

# 271
  • На черешата
... От праисторичекста ера, при това. В днешно време почти винаги майките са тези, които не се грижат за децата, ходят само заведения и приятелки, не готвят, не помагат у дома. Всичко е на плещите на мъже, включително издръжката на семейството. Общо взето лигаво поколение, но и да го съдим и да не го съдим - такова е. Да не говорим, че почти всички майки пушат в колите си, докато возят собствените си деца.

Joy Joy Joy Ох боже...БНД се подвизава из този форум та можеш да го питаш за десетте години ,през  които бяхме женени колко пъти сам си е изгладил нещо, измил е банята или е чистил.Твърдеше, че смачкан щял да ходи, ама няма да глади... Няколко години се карахме за една миялна машина. Защо ми е такава, виж как хубаво съм си миела на ръка.  Blush Мога да ти кажа драги, че сега когато го няма работата ми е в пъти по-малко .

# 272

В днешно време почти винаги майките са тези, които не се грижат за децата, ходят само заведения и приятелки, не готвят, не помагат у дома. Всичко е на плещите на мъже, включително издръжката на семейството.

Много си прав! Така е!

Може ли да си копна този цитат в подписа си?
Всъщност веднага ще го направя, ако имаш против ми пиши ЛС да го махна.

# 273

Ами смея се, какво да правя? Тази реплика изби всичката риба в България и околностите, няма какво да се коментира.   #Crazy  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green  Хич и не ми трябва Веселата тема, тук е купонът.  Peace  hahaha

Ми то и аз се смея , но човекът се опитва да ни убеди , че нещата наистина стоят така .

Майките по купони , БНД до печката , с дете на ръце ...

Да се смееш ли , да плачеш ли ...

Торнадо, нашия БНД сега наистина ходи с неизгладени дрехи , за сметка на това в къщи всичко е чисто , подредено и спокойно .

# 274
То ние сме живели в матриархат.
Пак съм изостанала с времето.

# 275
Аз пък съм мн. съгласна с него! Не разбирам защо му се смеете??? Много е прав. С издръжката за детето си позволявам да не работя. Детегледачката ми е поела грижите, а БНД всеки ден, докато ни няма /нали има ограничен режим на виждане/ идва човека, глади, пере чисти ми... Докато аз съм завела вече детето, настанила съм се удобно в кафенето и чакам часа си за фризьор и маникюр. Това в понеделник. Във вторник пък си карам последния модел Мерцедес/БНД изтегли заем да ми го купи/ на автомивка, а докато чакам пия в отсрещното кафе с прияетлка по кафенце. После с друга обяд, вечери... После кръчма. Сряда, четвъртък почивам, а графика ми за петък се дублира с понеделник, защото вечерта съм на бар, дискотека. Събота задължително съм на почивка на пампорово/слънчев бряг/зависи от сезона/... И така...
 Joy Joy Joy

# 276
Ами в крайна сметка, като си направил дете на жена си и -двамата сте го искали(а не ,нежалано от любовница), ами задължен си ,да си го гледаш.
Какво е това нещо. Развеждаш се, после друго дете(или плащаш за инвитро), пък не можеш да си гледаш първото дето си го направил.

# 277
Колко случаи RealTrue познаваш при които бащата или майката ще се съгласят на 50/50.

НЯМА да се съгласят. Закона ще ги задължи! Някакви въпроси?

Единия родител в София, другия в Каспичан, 50:50, какво точно ще предпише закона?
Един срок в софийско училище, един в каспичанско?
Една година в софийско и една в каспичанско училище?
Ако учи в математическа гимназия в София, но в Каспичан няма такава, тогава какво ще ги задължи закона? Все пак трябва да се спази задължителното 50:50.   newsm78

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 01:10 от БориславМ

# 278
Аз предлагам друго- като влезе закона 50:50 в сила, задължително с него и закон всяко семейство да има четен брой деца, та при развод да си ги поделят родителите  по равно и на 6 месеца ще си ги менкат hahaha
Майки готованки, много ви моля, вземете се в ръце и ми помогнете, на която от вас и хартиса време да драсне едно извинително писмо на моя бившия, че така съм го ощетила вземайки децата, че при мен купона е безкраен и нямам време.
Благодаря предварително на тази, която ще се жертва и разбира се ще бъде щедро възнаградена Hug  bouquet

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 02:50 от pogar

# 279
  • На черешата

Майки готованки, много ви моля, вземете се в ръце и ми помогнете, на която от вас и хартиса време да драсне едно извинително писмо на моя бившия, че така съм го ощетила вземайки децата, че при мен купона е безкраен и нямам време.
Благодаря предварително на тази, която ще се жертва и разбира се ще бъде щедро възнаградена Hug  bouquet

Joy Joy Joy Ох,посмях се хубаво.
Да, може би ще има случаи, в които 50:50 не е възможно. Но има такива, в които е напълно реално, но татковците... Whistling Whistling Whistling Ослушват се, защото така им изнася, защо да си гледат кефа и купона с децата като може да им е трудно на завалиите.  Laughing

Лично аз съм съгласна вместо да ми плаща умопомрачителните 100 лв издръжка да си разделим грижите и всички раходи за малчовците 50:50  ...,ама той ще се съгласи точно никога.  Grinning

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 09:49 от Торнадо

# 280
  • София
БориславМ, много смислени възпроси зададе, но за съжаление насреща си нямаш адекватен събеседник. Иначе и аз се присъединявам към питанията ти - и за родителя наркоман/насилник; и за училищата на децата.

# 281
  • На черешата
 Бърди, ясно е, че тази схема няма да работи в 100% от случаите. Но на много места ще работи, а няма да се прилага заради нежеланието на бащите.  Peace

# 282
Бърди, ясно е, че тази схема няма да работи в 100% от случаите. Но на много места ще работи, а няма да се прилага заради нежеланието на бащите.  Peace
Сработва и сега, ако родителите са се разбрали извън съдебната зала, а и двамата живеят близо един до друг.

И това по повод темата, а не по повод поста на Торнадо, за да не стане объркване...
Не знам защо се наддига за такъв закон изобщо? Ако се приеме, то трябва да се и преме  детето да пътува извън страната без подписа на двамата. А представете си как бившия ви съпруг/а го извежда извън страната за две седмици и вече не се появява.
То не е само да си хлопаме клавиатурите. Идеи всеки може да дава.
Ако става за въпрос на запад няма задължителен подпис на бащата за излизане на детето зад граница. Защо не разглеждаме и този закон? А трябва деца, пострадали от сексуално насилие/доказано в съда!!!/ да влизат в съдебна зала да искат подпис от бащата да излезнат извън пределите на страната. Историята помни и такива случаи.

# 283
Дааа, и аз съм на мнение, че трябва да има промяна в законовата уредба, даваща право на децата да излизат извън БГ за 2 седмици без разрешение на другият родител. НО трябва да се предвиди възможност за международна заповед за арест на родител (международна, не само в Европа), който задържи дете повече от тези 2 седмици извън БГ без съгласието (нотариално заверено) на другият родител.

Така, децата ще се наслаждават на прекрасни ваканции с бащите си в Испания (понякога и майките, ако имат пари), Гърция и къде ли не. И децата ще заобичат повече тях - родителите с  възможности - което е и редно.

И още нещо - ако майката/бащата, задържи детето повече от 2 седмици извън БГ без съгласие на бащата/майката ще последва международна заповед за арест, затвор и съответно загуба на родителските права.

А се сещате, че при нарушение 50:50 губи силата си!

# 284
А трябва деца, пострадали от сексуално насилие/доказано в съда!!!/ да влизат в съдебна зала да искат подпис от бащата да излезнат извън пределите на страната. Историята помни и такива случаи.
По този въпрос, съвсем си затваряме очите.
Ама нали "Ако имаш хубава ябълка в двора, първо ти ще я откъснеш", след това можеш да я споделиш и с приятели.
Нали децата са си наши 50/50.
Има ли указание RealTrue, как се гледат деца и то различни и то от различни родители.
Или всички са перфектни, ако не закон 50/50 ще ги направи.
Не е ли много наивно , най малкото?
Така и не разбрах/не съм руса, но/ след като детето се даде 50/50 и другия не изпълнява това, кой ще компенсира на единия другото време, през което другия ще полага обществено полезен труд или лежи в затвора.

Общи условия

Активация на акаунт