Начин на гримиране - Тема №2

• 87 980
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
Всичко зависи от това как се прави грима. И аз мислех, че не ми отива но в определени комбинации не само, че е възможно, а и задължително.

Определено отново подкрепям! Значи и аз си мислех, че ще е безумно да си подчертая окото с цветен молив и няма да ми отива, но един ден си се захванах да си експериментирам. При мен ако се сложи само цветният молив и не се барне после стои абсурдно и незавършено. Това, което правя е да го размажа съвсем леко с крайчето на гъбичка за ФДТ или с обикновена клечка за уши. Самата линия вече не е толкова рязка и стои много приятно. Пробвала съм го и на приятелки- отново става- отива им!

# 406
  • София
И аз смятам, че ще е хубаво гримът да е цветен, не само защото е лято, а и заради тоалета. След като е бяло и черно може би ще е хубаво да се акцентира в грима (освен ако не се акцентира в аксесоари, въпреки, че гримът може да се върже с тях)  Wink

# 407
Примерно тези?

# 408
  • София
Пробвах да си сложа сенки и на долния клепач, определено не ми отива, подчертава ми торбите под очите. Предпочитам да нямам нищо там освен коректор за прикриване на тъмните кръгове.
Преди                                                               

След

# 409
Pampita, и на мен не ми харесва вторият вариант.
Не е до техника или можене, просто има хора, на който не им отива това подчертаване на долния клепач с молив или сенки.
Ако човек има подпухване, то това подчертаване ще подчертае и подпухването.
Ако човек има големи или изпъкнали очи, подчертаването ще направи очите да изглеждат още по-големи и изпъкнали ()
Както не на всеки му отива очна линия, така и не на всеки му отива подчертаване на долния клепач.  Peace

# 410
Pampita, опитай като слагаш молив отдолу да слагаш някъде към една трета на клепача (а може и малко по-малко), не го слагай под целия клепач и след това го туширай леко със сенки - по тъмния цвят от този, който ползваш на горния клепач. Стой по-приглушено и не толкова драматично както е в твоя опит. Според мен ще ти отива!

# 411
Можеш да го минеш с клечка за уши, така че да се тушира, да се понамали контрастът; аз така действам с долния клепач - слагам цветен молив (нюанс по-тъмен от сенките на горния клепач, но в същата цветова гама) и после леко размазвам с клечка за уши, така че да стои по-леко и естествено.

# 412
А аз не слагам молив, а използвам сенки за тази цел.  Grinning
Моливът се размазва и не ми харесва, а сенките не мърдат.
Когато се гримирам, се старая да се гримирам така, както ме  гримира гримьорката, при която ходя.  Sunglasses
На горния клепач молив + сенки, а на долния само сенки.

# 413
  • в 1001-та нощ
за под очите ползвам водоустойчив молив и не мръдва  Peace

аз съм с малки очи, не съм имала торбички под очите, дори с бременността и общо взето ми ходи да имам молив отдолу  Peace а отскоро слагам и отгоре;

също за отдолу съм ползвала и водоутойчива очна линия и пак не мърда  Peace

по-бавно се размазва обикновен молив, ако съм ползвала пудра; изкарва часове  Peace

# 414

Ще се радвам, ако някой изкаже мнение за палитрата с червила....

# 415
Водоустойчив молив или не, не на всеки му отива.  Simple Smile

Гримът трябва да е съобразен с формата и големината на окото.

# 416
  • София
Pampita, опитай като слагаш молив отдолу да слагаш някъде към една трета на клепача (а може и малко по-малко), не го слагай под целия клепач ...

Точно така ме направи гримьора в INGLOT, снимките не станаха много добри, но късно се сетих да снимам и нямаше достатъчно слънчева светлина.

# 417
  • София
Пампита, много ми харесва всичко, което си показала из темите за тази козметика.

Аз лично като писах за подчертаването на долния клепач имах предвид точно това, което е показала Пампита с Инглот. На мен много ми харесва - в края малко молив (аз лично слагам по - светъл, отколкото на горния клепач) прелят със сенки/молив в светли цветове, задължително много по - светли от тези на горния клепач.

Иначе онова "драматичното" подчертаване изцяло с молив и на мен не ми отива, а и за лятото не мисля, че е актуално.

# 418

Иначе онова "драматичното" подчертаване изцяло с молив и на мен не ми отива, а и за лятото не мисля, че е актуално.

На мен пък ми отива  Laughing
Със сини очи съм и ако не ми е подчертано окото отдолу съм УЖАСС  ooooh! Но иначе става супер,все едно друг човек направо  Laughing Не прекалено и дебело,разбира се.Молив отвътрешната страна на окото,а на самият долен клепач някъде до средата и то умерено.Светли сенки в основата до към средата,а в края на окото фиксирам молива с тъмни сенки и скосена четка,получава се леко опушено.След това спирала.
Това е за отдолу  Laughing

Но всичко това търпи и вариации,на периоди съм  Laughing

# 419

На мен пък ми отива  Laughing

Да, така е, отива ти!  Simple Smile
Не на всеки му отива, но при теб стои наистина добре.

Общи условия

Активация на акаунт