Начин на гримиране - Тема №2

• 86 624
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Иха,и мен тази азиатка ме изуми,но смятате ли ,че това ще стои на живо,добре,според мен дори ще е смешно,все едно да си нарисуваш ново лице върху своето????

# 661
  • в 1001-та нощ
monica_bellucci  Peace виж инфото в линка по цветове http://beautybetty.eu/index.php?option=com_virtuemart&page=s … 36&Itemid=205

# 662
Радвам се, че поста е бил полезен дами! Hug (и че някой го е изчел целия  Crazy )

Semele, прочети дългия ми пост по-напред за контурирането и ще ти стане ясно как се прави така, че да изглежда добре и на живо.

monica_bellucci
На български се използва една дума само - коректор, която отговаря на 2 различни типа продукти, които на аглийски са съответно коректор и кънсийлър.
Кънсийлъра е с тон, близък до този на кожата, и е като ФДТ, само че по-силно пигментиран, принципа му на действие е покриване на дефекта със слой с нов пигмент, блисък до този на кожата.
Коректорите са с цветове, неестествени за кожата, например зелено, и целят не да покрият плътно дефекта, а да го неутрализират цветово. Червеното на пъпката + зелено се неутрализират взаимо и дават естествен цвят.

Разлика в употребата - стандартно, при не толкова сериозни проблеми е достатъчно да се ползва кънсийлър. Ако проблема е много сериозен, тогава употребата му ще означава сериозно напластяване, което ще стои неестествено, и тогава се ползва коректор, за да се неутрализира цветово с един пласт, и отгоре да се положи 2ри пласт от близък до кожата цвят за преливане.

Ако кръговете ти са силни и имаш нужда от коректор, трябва да определиш какъв е цвета им първо - сини или лилави.
За тъмни кръгове цветовете, които те интересуват са:
Жълто - неутрализира  лилави тъмни кръгове
Прасковено/сьомга - неутрализира сини тъмни кръгове

По втория ти въпрос - трудно. Нанасяй си коректора както съм показала на диаграмата горе - не само на кръговете, а на триъгълник надолу, това изравнява цвета и линията не е толкова видима оптически. Другото, коеот може да направиш, е отгоре да минаваш или със много финно смляна пудра, или със пудра със отразяващи светлината частички, те омекотяват чертите и пак визуално ще изглежда по-малка. Но нищо не оправя напълно освен хирург, за съжаление. Имам същия проблем  Sad

# 663
Иха,и мен тази азиатка ме изуми,но смятате ли ,че това ще стои на живо,добре,според мен дори ще е смешно,все едно да си нарисуваш ново лице върху своето????
За мен не стои смешно в никакъв случай. Тя в самото клипче казва,че слага повече от продукта (изглежда толкова тъмно), за да се вижда добре разликата от зрителя. Пише и че го прави с тежка ръка, а по принцип се прави с лека, след това се "бленд-ва " хубаво (не знам на български термина) и всички линии изчезват.
Всичко стои много естествено и само се подчертават сенките на лицето.  Peace

# 664
Аз винаги си слагам обилно коректор във въпросния триъгълнк и смея да кажа, че страхотно озарява лицето. Пробвала съм и да си сложа много светло бежови сенки(почти бели) в тази зона и също много ми харесва( и не се събира в бръчиците под очите като коректора). Понякога така си "стеснявам"и  носа оптически.

# 665
Искам само да споделя, че ми е много неприятно като видя млади момичета, които са се наклепали с коректор под очите, който е доста по-светъл от тона на лицето им. Винаги съм била привърженик лицето да изглежда максимално естествено- много добре преляти линии и не рязки цветови разлики (не говоря за очния). Виждала съм, че и някои гримьори го правят като съм гледала снимки на певици в темата за компроматите- първите примери, които изникват в главата ми са Ивана и Андреа.
kate_rina_1 надявам се, че няма да те засегна като ти кажа, че ми е направило впечатление, че и ти използваш коректор доста по-светъл от тона на лицето ти и седи някак неестествено. Сега най-важното е как ти се харесваш най-много разбира се, но просто отбелязвам какво ми е направило впечатление.

# 666
Аз пък се чудя Линдзи Лохън сама ли се клепа по този кифленски начин или гримьорите я подреждат така - със супет тъмен тен на лицето, меден бронз на бузките и мъртвешко розово червилце, очертано с кафяво моливче ...Разбирам, че е някакъв моден тренд сред подрастващите, но чак пък такава липса на вкус ми се види твърде подозрителна за една  Холивудска звезда.

# 667
Аз пък коректор не си слагам под очите,а само върху някоя пъпчица,ако ми е излязла/което е радкост /.
Някакси не се харесвам,а и се събира.
Нямам силно изразени сенки или тъмни кръгове,но все пак не е като да съм на 15 години.

Ползвам ФДТ на Ревлон,който е доста покривен и се справя със сенките ми под очите.Ако положението е толкова критично/недоспиване,умора и т.н./ си слагам малко светли сенки отдолу/не бели/ и всичко е ок.Всъщност аз винаги си слагам светли сенки или малко пудра отдолу,за да не се размазва черния молив,който пък фиксирам с плоска четка и тъмни сенки  Crazy

Но като цяло коректорите ми се събират,спомагат за размазването на молива и някакси не ги тача особено  Laughing

# 668
kate_rina_1 надявам се, че няма да те засегна като ти кажа, че ми е направило впечатление, че и ти използваш коректор доста по-светъл от тона на лицето ти и седи някак неестествено. Сега най-важното е как ти се харесваш най-много разбира се, но просто отбелязвам какво ми е направило впечатление.
Да, за вечерния грим винаги така правя- този начин ми омекотява чертите на лицето, иначе изглеждат ужасни груби...За пред деня ползвам тройката коректор на Орифлейм, покривен е, а за дискотека- както съм запластила на аватара ми

# 669
Мис Нели,  bouquet огромно благодаря за изчерпателния отговор.

# 670
В какво държите гримовете си? Днес ми хрумна една идея, тъй като куфарчетата за грим от този тип са доста скъпички http://www.beautypro-online.com/product_info.php?cPath=139_142&a … 971525c69e0e727cd
Аз измислих доста по-евтина алтернатива (15лв-25лв.),която мисля,че ще върши добра работа. Мисля да си направя и собствена декорация по него.

Вдъхнових се като видях куфарчето на баща ми за принадлежностите му за риболова.
Тук има и повече разновидности с цени http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=59
Можете да ги намерите във всеки рибарски магазин. newsm10

# 671
# 672
  • където си пожелая...даааа...
Тетинка, страхотна идейка  bouquet, само дето на мен ще ми трябват минимум 3-4 такива рибарски куфарчета, за да побера всичко Rolling Eyes. А иначе аз моите си ги държа в големи кутии, сортирани по вид и прибрани в тоалетката, /естествено, цялата съм я заела и за друго място няма Mr. Green/.
А това на снимката на Черната Вдовица пък ще ми свърши идеална работа, но за съжаление не съм виждала такива в Бг Thinking.

# 673
  • София
Nik`s mom има само от малкото (малко по-голямо е от това  на вдовичката) но голямо до сега не съм намирала

# 674
Някой по-горе беше споменал козметиката на Пеги Саж... Можете ли да м дадете конкретни отзиви за базите им за грим?

Общи условия

Активация на акаунт