Пролет идва, то е факт, а АПРИЛ пристига малкият юнак! - Тема 16

• 27 332
  • 720
  •   1
Отговори
# 105
  Здравейте! Нещо и аз не мога да ви смогна, но деня ми започна прекрасно с клипчетата, качени тук  Laughing Направо и аз останах ей така  #Crazy като гледах това за десетте бебета и най-вече се чудя как е успяла да износи докрай и да роди толкова много трикилограмови бебета  Rolling Eyes И все пак добре, че се е случило в Русия, представете си тук каква помощ би дала държавата в този случай...
  И аз съм се присетила за Вида тези дни... Дано е добре и дано се включи да каже как са нещата при нея и бебето.
  На всички влизали в болница (че те множко станаха) пожелавам никакви посещения на болницата преди раждането  Hug
  В петък и аз съм на консултация и трябва да ми дадат 45-дневния болничен преди раждане, леле, кога дойде и този момент?!  Crazy
  Някой питаше за арниката- на първа страница има линк с инфо за нея.

# 106

Биг мама, хълцането се усеща като ритмични, пулсиращи движения(поне при мен)

И при мен така Peace

Shocked Това ли било хълцането? Аз си мислих, че просто ме подбутва ритмично с ръчички. Че той нашия бебок значи всеки ден хълца  newsm78

# 107
и аз да се разпиша,голям смях Joy,ама ако биг мама не беше питала и аз нямаше да разбера,че това е хълцане,а си мислех,че се е научил ритмично да ме побутва,я с ръчички я с крачета.даже снощи разправях на мъжо,че като почне така през ноща,чак съклета ме хваща. #CrazyПете как ви завиждам,че ще се разхождате в градинките с др майчета и в прекрасния Западен парк #Cussing out тук е пълно с уникални паркове,цветя и красота,но са празни,няма майки с деца да се разхождат като у нас.има специални площадки и там ги пускат,ама не е същото.като знам колко ми е било хубаво да си миткам с др майки и да си киснем по цял ден навън,това е бил най прекрасния ми период през живота,докато момчетата бяха малки

# 108
Аз ще се връщам да ви изчета още от предишната тема, че нещо все не смогвам... Но да попитам - някоя знае ли къде точно в Майчин дом (София) се следят тоновете на бебо?
Утре трябва да ходя и доктора ми каза само, че е на 2-я етаж... Ама нито спомена кабинет, каза, че имало звънец и щели да ми кажат...  Rolling Eyes
На мен ми следят тоновете в МД. Влизайки след бариерата подминаваш високата част и влизаш в ниската, мисля че е 2-3 етажна, и продължаваш право напред. Води се поликлиника ли, нещо подобно, минаваш стъклените врати(виждат се от входа) и има стъклено заграждение...ала регистратура...нареждаш се на опашката, казваш за какво си, плащаш 12 лв и продължаваш да чакаш:). Самата стая с тоновете се пада точно срещу споменатата регистратура:). Успех:)

# 109
Shocked Това ли било хълцането? Аз си мислих, че просто ме подбутва ритмично с ръчички. Че той нашия бебок значи всеки ден хълца  newsm78
Рони хълцаше всеки ден по няколко пъти,а не съм хапвала нищо пикантно.Сега Калина ми е хълцала само 2-3 пъти,а хапвам люто,за кисело да не говорим-режа лимон на резенчета и си го хапвам като сладка ябълка! Joy

# 110
Здравейте,
сега се връщам от отворени врати в Окръжна. Много ми хареса, чисто, подредено, любезен персонал. Направо съм очарована.

Вие какво мислите за епидуралната упойка? Другият вариант е с локална упойка. Не знам кое да избера.

Да ви кажа, че в подлеза на Плиска има един детски магазин с 50% намаление. Ако имате път, може да го видите, но вече е доста изкупен. Има повече неща за момиченца. Аз си купих комплект за изписване на flexi, намален от 60 на 30 лв. и буйки на 3 лв и едни на 8 лв. Доста са изгодни цените - боденца по 5-6 лв (но само в розовко и лилавко)

# 111
Момичета, не искам да ви развалям настроението, но по-добре да предупредя:
в район Надежда стават доста грабежи-обект са жилищата и колите на гражданите.Похитителите отварят врати всякакви и търсят пари, злато, бижута, компютри тип лаптоп и друга бързооборотна техника.Ровят навсякъде.И влизат денем!Моят брат първо му разбиха колата преди около месец, а снощи и апартамента, говорим за малка гарсониера.И други коли пред блока има пострадали освен брат ми.И разбира се повечето живущи във входа са пенсионери, и както се досещате никой нищо не е видял.А иначе слухтят за клюки.
А на моя мъж разбиха магазина дето работи в него-става въпрос за средно голям супермаркет  с решетки и СОТ и сейфове и всичко.Магазина е на Стамболийски.Действието се развива за около 5-7 мин.И нищо не може да се направи...
Оф, надявам се да дойде пролетта по-бързо и всички тегоби да отминат, хората да имат работа и парички и да се оправят нещата...

# 112
добър дин на всички!!!!  Hug Hug

# 113
bvl Това със слушалките и тук го има. Докато бях в пътологията в Окръжна и мен всяка сутрин с това ме слушаха. Не че няма апаратура, но това е рутинна проверка, после те следят на апарата. Сега за тази жена не ми е ясно доколокот разбирам руски тя изобщо не е посещавала лекар, преди да отиде в болницата.

# 114
blumence, много ти благодаря за хубавото обяснение!

# 115
Някоя от вас да се е насочила към Токуда?

# 116
  • sofia
Чувала съм много хубави отзиви за Токуда, но не знам точно как стоят нещата, и аз съм любопитна...

# 117
Момичета, може би и аз няма да се размина с болницата, но днес ще видим. Дано повече да не ви се налага да влизате там. Но пък нали е за доброто на бебчетата, така че преживява се.
Петенце, знам че има връзка кръвното с изоставането на бебето. Проблема е там, че имам различия в мненията на лекарите. В частния кабинет, където ходя ехографа ми изчислява 34 г.с по ПРМ, кг на бебето 1860, което за тези седмици е малко. Но аз имам по дълъг цикъл и малко изместване в последната овулация с около 5 дни. В градска болница във Варна , където ходя по ЗК
лекарят ми изчислява 31-32 седмица и размерите на бебето отговарят на тези седмици. Вчера като ми казаха,че бебето се мъчело и не наддавало и да се готвя ако се наложи да го извадят направо не знам. Ще видим днес след консулта какво ще решат.

# 118
Като те чета наистина по-добрия вариянт за теб е да те приемат в болница.Там поне ще следят и теб,и бебето и ще вземат мерки ако се налага!Стискам палци нещата и за двамата да се развият по възможно най-добрия начин! Praynig

# 119
* Училище за родители "Моето дете"  те кани на първата си лекция на тема "Подготовка за раждането" с лектор д-р Любомир Дамянов - акушер-гинеколог, председател на Асоциацията на българските акушер-гинеколози. 

Кога: 9.03.2011 г. от 10:00 до 12:00

Къде: София, The Mall, бул. „Цариградско шосе“ 115, ет.3.   

Първите 20, които потвърдят присъствието си за лекцията на 9.03. 2011 г., на e-mail: moeto_dete@sanomabliasak.bg, ще получат чанта „Моето дете“ с подаръци! Simple Smile Очакваме те.  Посещението е безплатно.

Общи условия

Активация на акаунт