Пролет идва, то е факт, а АПРИЛ пристига малкият юнак! - Тема 16

• 27 325
  • 720
  •   1
Отговори
# 90
  • Сопот, Пловдив
Мами да ви питам нещо - колко ви е пулса? Моя винаги е бил около 60-70, а от скоро е 80,90 и нагоре. Днес ходих на запис на тонове и ми стана лошо. Доктора каза, че ще премерим кръвното, защото може да е ниско. Оказа се нормално, но пулса 103. Каза ми, че може да е от анемията и да си пия желязото и да почивам. Дали мога да направя нещо друго?

Моя пулс нормално също е около 70-80, сега нормално е към 90, а веднъж, когато ми стана лошо беше 100. АГ ми каза, че сърцебиенето при бременни е нормално, а и на няколко места в интернет прочетох, че е така. Тук в бг-мама имаше някъде и такава подтема, където майки споделят, че пулса им е ставал и 150 по време на бременност, та моите 100 не ми се виждат толкова страшни.

# 91
babybu , много благодаря. Не го знаех това. Веднага ще се регистрирам, защото вече за втори път ме сварват неподготвена и е много неприятно.  newsm10

# 92
  • София
nataliaiaia аз ще раждам в Майчин дом. Надявам се всичко да мине нормално, ЖЗ.
Във вторник 01.03.2011 ще ходя на ден на отворените врати от 14:00 и ще мога да дам повече информация.
Иначе, решила съм да е без избор на екип - така ме посъветва и една акушерка от там. Настройвам се положително, пък какъвто ми бил късмета  Peace
А след консултацията, която ми предстои този петък, смятам да започвам с арниката  Simple Smile

Стана време за обяд   newsm55

Целувки за всички мами и големите тумбаци  Hug

# 93
mio_17 -радвам се че ти помогнах, и аз много мразя като спрат водата,особено ако мивката ми е пълна и нямам никви чисти прибори hahaha
Момичета само аз ли не знам каква е тази арника и по-точно за какво се ползва newsm78

# 94
Да се запиша и аз в новата тема, в предната неможах, та вие я изписахте за 2 дни Simple Smile
Диди, много красиво оформление както винаги  Heart Eyes bouquet

Биг мама, хълцането се усеща като ритмични, пулсиращи движения(поне при мен)

Обсъждали сте имена, ние още нямаме Sad Аз нищо не харесвам, ММ още повече. Какво ще го правим това човече незнам Simple Smile Поне ще имаме около 2 седмици след раждането да решим  Grinning
Ние също ще ходим другата седмица на отворени врати в нашата болница, нямам търпение. Направено е като целодневен курс/лекции, включва третото тримесечие, раждането, как какво защо, обезболяващи, кърмене и първите дни заедно + списък какво да си носим и обиколката из акушерската част. Звучи интересно, но ММ не е възторжен, особено като му казах, че е цял ден...мъжка му работа  Simple Smile

Хайде лек ден от мен  Hug

# 95
Kroelahai, добре дошла пак в редиците..напълно разбирам какво ти се е случило, но сега почивка и глезотийки Joy

Четох, че пулсът много често се повишавал при ниско кръвно, за да компенсира кръвоснабдяването...не е добре когато е в комбинация с високо кр.налягане. Моето постоянно е около 100/60, а пулсът 70-80 Peace

Я кажете за магнезия (тези, които ги пиете) пречи ли му малко кафе от време на време? Имам предвид м/у приемите чаша мляко с 1/4 ч.л. нес кафе...моята АГ каза сега да го пия 4х2 и постепенно ще намаляме когато контракциите са не повече от 7-8 на ден....

Лежейки на дивана днес най-накрая успях да намеря време да се лакирам..тези дни явно ще се отдам на себе си 4470

Щях да питам има ли новини от Вида, че нали последно на ЕК щеше да ходи и не съм я мяркала скоро?

# 96

Биг мама, хълцането се усеща като ритмични, пулсиращи движения(поне при мен)

И при мен така Peace

# 97
Добър ден и от мен !
BIG MAMA на една приятелка леглото като беше вдигнато на по горно ниво просто слагаше по дълъг чаршав,който минава и без това между решетката и матрака, изглеждаше добре все едно матрачето е много високо.
 За бургаските болници всеки си има мнение и моля ви се спрете с това "всеки си има приоритети", в момента за всички са едни и същи да имаме  живи и здрави бебенца, сигурна съм че никой не си и мисли за нещо друго. С поред мен също в ДЕВА МАРИЯ всичко е мн по високо ниво , а и специално заради докторите отивам, никой не си избира болницата заради гледката и чаршафите, така че невиждам за какво са споровете . Хубав ден на всички пожелавам !

# 98
  • sofia
Здравейте и от мен в новата тема!
Преди малко се завърнах от ЖК, дадоха ми 45-дневния болничен, обменната карта - казаха да я нося на всяка консултация да вписват изследванията, взеха ми вагинален секрет, утре трябва да дам стерилна урина - нямам проблем, но ми се полагало. Предишните изследвания от кръв и урина са ОК, казаха, че след 2 седмици ще ми пускат нови. Хемаглобина ме и 127 - чак не повярвах, защото с първата бременност пък пих желязо. Видях си бебока на ехограф - с главата надолу е, както си и знаех, развяваше си топките необезпокоявано. По изчисленията на ехографа е около 2500 гр. За сега върви по-едър от батко си, който се роди със скромните 2750. Неприятното, е че водите ми са на горна граница - всъщност нищо ново за мен. Докторката каза, че да очаквам по-ранно включване, че най-вероятно ще започне с пукане на мехура и до час и половина след това да съм вече в болницата. Всъщност и това не е нищо ново за мен и с баткото така ми казаха и в крайна сметка си го доносих до 4 дни преди термина. Явно имам много разтеглива матка. Flutter Иначе съм решила да стискам краци до 29 март, че на 28 е празника на буквите на баткото, а ми се ще да го гледам на живо, а не на видео запис.

Днес се загледах в списъка на родилите в Шейново за 22 и нощта на 23 февруари. Та ако ви е интересна статистиката: 12 раждания - 6 вагинално и 6 секцио, 6 момичета и 6 момчета.

# 99
Лелееее,записвам се на 7ма страница,а имах от предната тема да чета още 7страници-това само от вчерашния пропуск.Бравооо!
Дидка,както винаги темата е прекрасна!поздравления,за което!  bouquet
Биг мамма-като нищо да си ги водим заедно-четиримата.Хихихихи.Моята кака ще я записвам на предучилищна,но пролетта и лятото ,ЖЗ,ще си е с мен и бебето навън.Ние излизаме най-често в градинката зад пощата,то ми е зад блока де.Но ходим и в прака,и на други площадки-има къде.поне квартала е много озеленен!
Джени84-хахаха,много готин разказ.Има много вярно във всичко казано!
За мамите влизали в болница-да не се повтаря до раждането!Пазете се!
Аурабонева-има зависимост между високото кръвно и изоставането в разтежа на бебето.Това е така,защото плацентата не се храни добре.
лелеле,докато писах има 4 нови отговора  #Crazy

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 12:48 от petia47

# 100
Здравейте момичета! Много сте активни, както винаги!  Hug
Аз ще се връщам да ви изчета още от предишната тема, че нещо все не смогвам... Но да попитам - някоя знае ли къде точно в Майчин дом (София) се следят тоновете на бебо?
Утре трябва да ходя и доктора ми каза само, че е на 2-я етаж... Ама нито спомена кабинет, каза, че имало звънец и щели да ми кажат...  Rolling Eyes
Искаше ми се да съм по-наясно Simple Smile

# 101
  • Червено знаме 11:)
Здравейте коремчета Hug
Това с 10те бебета ме изуми newsm78,на мен едно ни тежи,а за десет незнам....
За пусла,моят все е към 100,а преди няколко дни го вдигнах на 136,ужас,на първи ще питам доки какво да правя.Много ми се схващат краката вечер,от днес пак започнах калция...
И моето бебче мнго хълца,то се усеща ясно...
Кроелахай  Hug,дано няма вече посещения в болница преди април Hug

# 102
Това с 10-те бебета е направо уникално!Като се абстрахираме от поведението на таткото, истина ли е, не е ли и останалите любопитни факти, много ме впечатли, начинът по който слушаха тоновете на бебчетата в тази болница. Тъй, че е напълно възможно да са пропуснали някое и друго бебе ако не ползват съвременна техника:)  На моя позната така не установиха третото близначе преди 10 години.
Всички ходили в болница- повече не се връщайте там до раждането, възстановяввайте се бързо!
За магнезия- аз пия 2х1 от както лежах в болницата.Само за 3 дни ми бяха увеличили приема на 3х1.Но от доста време нямам онези контракции, които ме мъчеха тогава.
За пулса- онзи ден ми беше 97. Днес свекърва ми се опита да ми мери кръвното, но много странно прескачаше-туп-туп-пауза, пак туп-туп.Някакви аномалии. Иначе ми е ниско.

# 103
Здравейте от Мури всички вие сладури :]]]
За магнезия - С баткото го пих до преди раждането, в Шейново никой не полага усилия да следи докъде си стигнал с терапията, ако сам се сетиш да питаш - може и да получиш отговор. Сега ми го назначиха 2х1 и коремчето още при първият прием се отпусна.
Давайте идеите си за имена да открадна нещо, че и при мен се закучи работата.
PEMY - Изпита ми е в средата на март, а дори не мога да започна , камоли да запомня два реда.

# 104
Здравейте, и аз да се запиша в новата темичка -направо ме разбихте - нямаше ме само една вечер, а вие сте на 7-8 страница вече - опасни сте просто  Laughing
Дидидиди, темичката наистина е много много весела и страшно зареждаща  Hug
Аз освен да кажа, че обичайното вече недоспиване и ходене по 5-6 пъти ходене до WC по нощите, с друго няма с какво да се оплача. Вече ми е като на сън - чудя се какво точно става - имам чувството, че е някакво deja vu  Joy
Иначе мога да Ви се похваля, че днес вече ще направя дългоочакваната поръчка на Жорковите креватче и количка и няма по - щастлив от мен! newsm44 newsm44 newsm44
Утре сме на ЖК и ще слушаме тонове и т.н., а в петък е  време официално да си взема 45 дневния болничен - юпииии!
Относно спирането на водата и аз съм в тази ситуация цяла сутрин  Crossing Arms и очите няма с какво да се измия.
АААА и мисля, да ходя да се поразкрася днес - подстрижка, боичка, маникюрче - все пак като сме дебелки, не значи, че не може да сме секси, нали така?
Всички майчете с проблеми, да се пазите повече и да си почиввате!  Hug
Аз изчезвам по задачки, чао от мен!

Общи условия

Активация на акаунт