Пролет идва, то е факт, а АПРИЛ пристига малкият юнак! - Тема 16

• 27 407
  • 720
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
 hahaha
Съпругът помага при раждането и държи лампата, за да свети на лекаря. Когато лекарят поема в ръце второто близначе, съпругът изчезва заедно с лампата.
- Приятелю! - провиква се лекарят. - Ела и донеси лампата. Струва ми се, че ще дойде още едно бебе…
- Не, няма да дойда! - отговаря отчаян съпругът. - Изглежда, че тая проклета светлина ги привлича…

Оххх, така се смяхме с ММ!  Joy Joy Joy

# 331
Здравейте да се запиша и аз, вчера бях на ЖК доки каза ,че бебешока е добре според размерите тежи около 2900гр. по ехограф върви около 10 дни напред. Обсъждате раждане , аз имам 2 приятелки ,които са ми разказвали по подробно общо взето едната роди вагинално и без упойки вкл. епизиотомия и шиене . Другата секцио по спешност и като цяло е доволна. Аз смятам ,че всичко е много индивидуално и най добре да се доверим на лекарите и тяхната преценка. Надявам се всички да се радваме на здрави бебчета когато му дойде времето а то всяка болка минава. Аз мисля да раждам в Окръжна в П-в отзивите , които прочетох досега са положителни и се старая много да не го мисля ,че така или иначе няма какво да променя. Ами това е засега .

# 332
Здравейте и от мен.Да се похваля и аз.Днес бях на отворени врати в Окръжна болница---Варна.Беше ми много любопитно и интересно.Първо ни показаха стаята където правят клизмата нямало нищо страшно било с топла вода и някакъв разтвор.Второ ни показаха манипулационната,там гледат на видеозон,слушат тоновете на бебето.Трето беше предродилна зала там също има видеозон и едно магаре където се прави гинвкологичен преглед за разкритие.Четвърто беше родилна зала с две нови магарета.Акушерката беше много любезна да  ни обясни подробно как става самото раждане.Дори в момента една бременна беше родила и бяха я сложили в следродилна зала беше на системи но беше спокойна и си говореше даже по телефона.А бебенцето лежеше на едно легълце и с някакъв апарат го изследваха за нещо и даже акушерката каза името на апарата ама кой да запомни.И така два часа ще се грижат за майката и за бебенцето.После разгледахме стаите и естественно без да влизаме вътре но ми допадна обстановката вътре,бебенцата бяха при майките и до колкото разбрах през целият ден са при майките а само вечер ги прибират.Видяхме и бокса където са бебенцата вечер.Абе обстановката като цяло е добра и е чисто и приветливо.Акушерката каза,че ако си избираме доктор ще ни струва 220лв. а за екип 330лв.Има и стаи с ковиози,с апаратура за болни бебенца,столова за майките.Има си и акушерка която ще е специално за обучение за захранването на бебенцето.Имаше и лекция от 16:00 но аз не останах,беше ми много топло и задушно и си тръгнах.Списъкът за консумативите на бебето и майката е същият който ми прати на ЛС Надиту,за което и благодаря много.Общо взето това е за сега ако нещо съм пропуснала ще пиша пак.Много съм развълнувана от днешното посещение в болницата. Embarassed Пропуснах да ви кажа ,че тук също има ВИП-стая.

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 20:15 от Tonika

# 333
  • Свиленград
Здравейте и от мен. После ще ви изчета, а сега да кажа за моя преглед днес.Бебетата са добре но май раждането ще е доста по -рано от предвиденото.Шийката на матката ми е 1.5см.Днес правихме запис на тоновете, но те така мърдаха че сестрата се видя в чудо.Единственото което не можахме да видим е колко тежат.Младежът със сигурност е около 2200гр, но малката принцеса бе заела позиция точно на изхода и излиза според измерванията че е 1400гр,а това малко ми се струва невероятно, защото предния път бе 1700гр.Надявам се просто апаратът да не е изчислил правилно, а и докторът каза че нямам място за притеснения  и аз мисля да му се доверя изцяло.Сега ще се пробвам да изчета всичко което сте писали и лягам че съм уморена от път и емоции.Лека вечер на всички.

# 334
Дели, това, което написа като коментар ме разплака от вълнение!
Ще го копирам отново, макар да искам направо да го сложа като таг отдолу!
"Преди да си създадено, аз те исках. Преди да си родено, те обикнах.Когато се роди, видях лицето ти и аз знаех, че съм влюбена. Преди да си навършило един час, аз знаех, че ще умра за теб. Това е чудото на живота."

Мони, Борис е голям сладур! Нека да има такъв апетит и ще видиш скоро колко бързо ще порастне!  smile3509 го често, защото ще расте и ще се променя много бързо!!! А за каките....вярвам, че е временно! Все пак едно такова мъничко взема цялото внимание от майка им. Ще се успокоят! Прегръщам те. Нацелувай го малкият сладур!!! Много!

# 335
Здравей, пиша ти на ЛС, за да не се почувстваш неудобно, ако го направя в темата. Исках просто да ти кажа, че молбите ти за парола за албумчето и за ФБ групата не са останали нечути без повод. А той се крие няколко темички по-назад, сигурна съм, че ще си спомниш.
Приехме те мълчаливо в темичката, както мълчаливо се върна и ти в нея, и мисля, че това е повече от положително развитие на нещата.  Peace За да не се чувстваш неудобно тук, те съветвам съвсем приятелски да не настояваш за по-лична комуникация, каквато е ФБ групата и албумчето. Тъй като това зависи от колективното решение на доста голям брой момичета, а не мисля, че ще се постигне съгласие за това.
Всички тук сме свободни да четем и пишем, стига с последното да не предизвикваме бойкота на останалите и съответната намеса на администратор. Звучиш ми като интелигентно момиче и вярвам, че недоразумението от преди няколко теми няма да се повтори и ще си продължим мирното виртуално съжителстване през последните дни. За всички ни е важно да поддържаме позитивен тон на темичката, за да се чувстваме възможно най-уютно в нея. Надявам се да си ме разбрала, както и най-добрите ми намерения. Naughty
Лека вечер!

Мисля,че това което ми изпрати е грубо.
В своя защита ще кажа само,че всички хора сме динамични същества и живеем в динамичен свят ....всичко е преходно и променливо,едни сме днеска-други утре.
Мисля,че е излишно да ме наказвате за нещо което съм написала преди няколко седмици.ОК.Просто ми се струва прекалено,да се реагира така,надявам се че не всички мислите еднакво,защото ако е така значи найстина нямам място в вашите теми.
Вярвам и искам промяната в мен да върви във възходящ ред и да ставам все по-добра.
Исключително ме възхищават хората който искат същото и за себе си и  се стремят да го постигнат,всеки ден.
Успешна и усмихната вечер на всички ви,аз започвам да се рисувам  pletka
Моля,да бъда извинена,ако все още има обидени.
Нова съм във форума,все пак.

# 336
Мони много е сладък Борисчо,нека ви е жив и здрав и да ви радва много  Hug   Hug    Hug Лека мили мамчета и коремчета  Hug

# 337
Здравейте и от мен. После ще ви изчета, а сега да кажа за моя преглед днес.Бебетата са добре но май раждането ще е доста по -рано от предвиденото.Шийката на матката ми е 1.5см.Днес правихме запис на тоновете, но те така мърдаха че сестрата се видя в чудо.Единственото което не можахме да видим е колко тежат.Младежът със сигурност е около 2200гр, но малката принцеса бе заела позиция точно на изхода и излиза според измерванията че е 1400гр,а това малко ми се струва невероятно, защото предния път бе 1700гр.Надявам се просто апаратът да не е изчислил правилно, а и докторът каза че нямам място за притеснения  и аз мисля да му се доверя изцяло.Сега ще се пробвам да изчета всичко което сте писали и лягам че съм уморена от път и емоции.Лека вечер на всички.

Vadada ,аз съм по твоите стъпки Simple SmileПри един същ лекар сме,с близнаци и на мен последния преглед ми показа разлика при двете бебчета.Едното беше 1.400 ,а другото 1.700 .В сряда съм пак на преглед и май ми каза ,че тогава и ще ми определи датата за секцио.На мен шийката на миналия преглед ми беше 2,7,твоята на предишния колко беше?И ти ли ше раждаш в Селена?Ще ми е интересно да знам подробности,ако ме изправариш Simple Smile

# 338
Добър вечер!

Диди, темичкат е страхотна, оформлението е перфектно - нямам думи БРАВО!!!

Коремчета не се шашкайте за раждането, все пак за да сме заедно с бебчо все от някъде трябва да излезе живо и здраво. Дали секцио или нормално - няма друг избор, все пак всичко си е до късмет, до организъм и позата на бебчо. Вярно е, поне според мен че нормалното раждане е най - добрия избор. Нашата бъдеща вуйна роди и двете си дечица за по 20 мин и след 2 часа си беше покрай тях. Със секциото, ако търпиш на болка, дет се вика и на 6 час може да се надигнеш ама си е кофти.
Него мислете чак толкова, като стигнем в родилното единственото, което може да правим е да дишаме дълбоко и да вярваме на лекарите, че всичко ще е наред и ще гушкаме бебчета след малко Simple SmileSimple SmileSimple Smile.
За ваксините - хем така, хем иначе  Confused Ама ги бият масово около мен, моите роднини с деца ги бият на децата и досега са нямали проблеми. Явно пак си е до късмет и организъм, и до личен избор, знам ли аз.
Аз лично си спазвам имунизационния календар за мен, като видя годината си раждане ходя и си слагам, но напоследък гледах разни предавания, в които говореха, че някои съставки от ваксините могат да отключат разни болести. Нямам си и идея!

Аз съм добре иначе. Искам бебчо постоянно да го усещам, само да спре за секунди, минути и почвам да го мисля как е. Днес даже бях решила да звъня да АГ, ама той се разшава и кротнах. Паниката нахлува в ежедневието ми, трябва да се контролирам повече, нали вс епиша за позитивното мислене, какво ми става?

# 339
  • Червено знаме 11:)
За ваксините ми е толкова мътна,че ще се доверявам на педиатъра,после да не си хапя задника,нищо не разбирам,щом трябва,ще ги слагам...
Днес много контракции,направо немога да ги укротя Laughing,магнерот,нош па,но корема ми е като камък...
Иначе,ако не почувствам бебчо да мърда и започвам да го ръчкам,ММ ми се кара,ама аз искам да се успокоя Laughing

# 340
   Tonika ,мерси за инфото,много полезно.Аз съжалявам,че не можах да дойда.

Аурабонева,много се радвам за теб!В началото или в края на април,важен е крайния резултат,а той ще е  едно прекрасно същество.

В момента чета темата "Смешно ли е раждането?" и много се забавлявам с разказите на майките,и си мисля,че този път заредена от смешките,които чета,ще родя по-лесно.Ще гледам да търся смешните ситуации на раждането,дано има такива и при  мен. Praynig
Желая повече положителни постове,и повече поводи за усмивки!  bouquet Grinning

# 341

В момента чета темата "Смешно ли е раждането?" и много се забавлявам с разказите на майките,и си мисля,че този път заредена от смешките,които чета,ще родя по-лесно.Ще гледам да търся смешните ситуации на раждането,дано има такива и при  мен. Praynig

Абсолютно подкрепям мнението ти за тази тема. С две ръце я препоръчвам  на майките, които се чувстват уплашени от това, което ги чака. А там се доказва, че ако искаш, дори и в този тежък момент можеш да намериш смешни ситуации, стига да искаш  newsm10 И аз, въпреки, че ще ми е втори път ми е много интересно да я чета и да допълвам очакванията си (например не знаех, че напъните се усещали като да ти се ходи по голяма нужда  newsm78). Ако не там, не знам къде бихме се настроили положително към това, което ни очаква.

# 342
   Tonika ,мерси за инфото,много полезно.Аз съжалявам,че не можах да дойда.

Аурабонева,много се радвам за теб!В началото или в края на април,важен е крайния резултат,а той ще е  едно прекрасно същество.

Желая повече положителни постове,и повече поводи за усмивки!  bouquet Grinning
И аз момичета 3-4 дена се забавлявах с изчитането на 2 тема, а сега съм на първата на всеки пожелавам такива спомени от най- хубавия ден. Laughing

# 343
От тази смешната тема:
"Акай,другарко,акаййй! Joy Joy Joy

# 344
Здравейте мами,
Аз по принцип много се влияя от това, което чета, слушам и виждам, та докато изчета всичко до тук смених няколко пъти мнението си за раждането нормално/секцио. В карайна сметка една мисъл ми искристализира в главата, че всяка мама има право да избере какво да прави със себе си и бебето си. Всяко раждане само по себе си е едно чудо и който както иска да го изживее.
Важното е крайният резултат да един същ-живо и здраво бебе и жива, здрава и спокойна мама, нали?   ylinfant
 А щом медицината е напреднала и дава повече възможности, защо да не се възползваме от тях?
И за лекарите искам да кажа, благодарение на тях синът ми е жив сега, мъжът ми не е инвалид, но за съжаление пък свекърва ми вече не е между живите.  #2gunfire  Трябва ли да ги слагам всички под един знаменател? Има лекари и лекари, хора и човеци. 
И аз се възмущавам от комерсиализирането в болниците, но то не е ли навсякъде? Не искам нито да обвинявам, нито да защитавам никого. Просто всичко в нашата държава е абсурдно.
 Hug  Hug  Hug

Общи условия

Активация на акаунт