Пролет идва, то е факт, а АПРИЛ пристига малкият юнак! - Тема 16

• 27 353
  • 720
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро Simple Smile  Аз тия нощници дето ги ползвам в родилния дом, после ги хвърлям... къде да ги ползвам, а и са ми гадни! Купувам от пазара за 3-4 лева.
mishelaa, къде ги продават тези нощници, че смятам тази седмица ЖЗ да си понабавя някои неща.

Като влезеш в колхозния пазар, минаваш сергиите, в дясно има едно магазинче за бельо - наизвадени са навън дори. Там има и сутиени за кърмене. Продавачката е туркиня (според мен), но говори с руски акцент. Отзивчива е, като ме видя бременна, веднага ми предложи всякакви артикули Simple Smile за моето положение. Мисля, че и колани за след раждане имаше. Всичко е на супер смешни цени.

Еее, супер. Благодаря ти за информацията. Още тези дни ще отида да си купя. Hug

# 646
Добро утро и от мен......За ношниците аз чакам една приятелка(имала две) и ще ми ги даде и мисля тях да ползвам за в болницата....Относно спането,вече взе да ми става много тежко,боли ме таза,болям ме бутовете и беба тежи и само пуфтя като свиня майка..... Joy Joy JoyА нашата беба от една седмица не спира да се дупи,натиска и да ми разтяга корема,особенно през деня,понякога имам чувството че не спира изобщо.Мисля че е защото иска да се обърне в правилната позиция,но и е много тясно и сигурно се ядосва....хихихи...А за стерилизацията,аз ще ползвам стерилизатор за микровълнова,чух че не е много здравословно,но за сега така ще е начина.....Ами това е от мен,приятен ден на всички.... Hug Hug Hug

# 647
За стерилизирането - като в миналия век  Crazy - тенджера с вряща вода ...
Микровълнова нямам и засега не смятам да купувам.

# 648
Добро утро, момичета Simple Smile

Да се "похваля" и аз с контракции миналата нощ, но не мисля, че е безпокоително, може би бяха подготвителни, но ми се случва за втори път и още не ги различавам, но си бяха леко болезнени.

За нощниците - ще взема просто някакви евтини, удобни, широки нощници. По принцип обичам пижами, не нося нощници и те ще са само за болницата, така че повече от 4-5 паунда за нощница не давам  Grinning Също така багажа за болницата ми е почти готов, остана само нощници, шишета(ако искат, че още нямам списък от болницата) и дрешки за бебето. За самото изписване, най-вероятно ще го облека с удобни бодита и ританки и така.
Вчера започнах да пера бебешките истории - одеалцата и хавлийките първо. Пера с Фейри прах и ми хареса, мирише нежно и приятно. Ще пробвам и гела след това, но ако не видя разлика, ще си продължа с праха, понеже е двойно по-евтин. А и съм малко старомодна, обичам да пера с прах, както и нашите дрехи Simple Smile

Мартенички, чакам от майка и баба, но едва ли ще пристигнат до утре Sad Но затова пък имам от миналата година не отворени и ще ни закича с тях.

За столчетата, да се добавя и аз, знам че се слага обратно на движението и не е препоръчително да е отпред ако има air bag(както и Trufel е написала). Нашето е такова с подставката показана от долу - http://www.mothercare.com/Graco-Junior-Baby-Orbit/dp/B003CKJRR2? … s=related-tab-3-5 Взехме ги комбинирани с количката, така че си вървеше в цената.

Диди, прекрасен аватар  Heart Eyes

За забелването, ох тъмна Индия ми е там, какво ще го правя това пишле незнам  Grinning Каквото и да чета по този повод ме обърква още повече, но още не съм говорила за това с акушерка или друго тукашно медицинско лице, ще ми е интересно тук как се процедира.

DENI13, изтръпването на крайници е нормално, пий повече вода и приемай по-малко сол, понеже такова изтръпване се свързва с подуването и задържането на вода при бременни. През Април ще ти мине  Hug

За стерилизатор и шишета, ще взема на Авент и двете, стерилизатор за микровълнова. Ако шишетата са BPA-free, няма страшно да се използват в микровълнова.

Аз потеглям към офиса, лек ден на всички  Hug

# 649
офф, и аз хич не можах да спя тая нощ..ставах поне 4-5 пъти до 5ч, а в 5ч.като ме почна една болка силно режеща ниско долу вдясно и в кръста...щях да умра..и моя мъж се събуди, вика ми нещо, а аз гък не мога да кажа, че боли..изчаках няколко минути да отпусне малко и пробвах да се завъртя, и пак почна...и той тича да ми разтвори магнезия..а аз с триста зора го изпих,че то не било лесно да станеш с тия болки..и станах да се разхождам, та поотпусна после..но ме боля на интервали до 8ч.някъде. Днес мисля да ида до Доки да се видиме че хич не ми харесва така.Това се повтаря вече цяла седмица, като тая нощ беше черешката на болката.Незнам дали това са подготвителните контракции, ама си е плашещо, а ни е рано..Ако нещо стане не ми се мисли къде ще ме откара ММ през нощта и ще има ли доктори,че аз с тия болки едвам станах, пък дали ще мога да се преоблека в студа...Абе ще видим какво ще каже Доки...И сега съм все едно бита с парцали, спи ми се, пак ме боли ниско долу вдясно и поне вие сте тука за утеха че не съм сама..А бебо си натиска ли натиска там долу и си играе бокс сладкия..Нали за това сме мами Simple Smile

# 650
Здравейте!
Днес минах през Плиска (където описах по-рано). Има нощици, и тънки, и дебели, вкл. и бархетни. По 16 лева са, с дълъг ръкав. Още няма с къс.
Аз ще си потърся с къс, но много ми се иска да си купя от тия нощници с прехлупването, без копчета и да си ги ползвам и по-късно. В нета намерих, ама много скъпички ми се видяха.

А това с микровълновите си е чиста проба параноя...

# 651
За нощниците и аз да кажа - мисля тези от болницата директно в коша, дори и нищо да им няма...предния път нощницата ми от родилна зала,  която видя и изтърпя цялото раждане, беше непокътната Crazy

Стерилизатор искам електрически, предния път беше за МВ, но сега мисля, че ще ми е по-удобно на ток Peace

И моите контракции са безболезнени, подготвителни, и аз ги имам от 5-тия месец и интересното е, че не се повлияват от хапчетата (магнезий и ношпа) Tired Само чакам да дойде 9-тия месец, че да си отдъхна и да вляза във форма (така съм се залежала, че чак се плаша..това не съм аз Shocked)

# 652
Jenny84 Преди да ме изпишат доктора каза след 15 дни, че вече мога да почна да нося колан, но аз бях малко немърлива.

# 653
Добро утро и от мен! Аз няма в общия дух да се оплача - нито контракции имам, нито някакви болки към момента, спах си много добре с едно дежурно ставане до тоалетна...

Ще ползвам електрически стерилизатор, може и да е параноя това за микровълновата, ама с електрическия ми се вижда по-готино.

На лов за ношници още не съм ходила и не съм решила дали от тук или от София да купувам. Наистина в Mothercare има много добри, както и сутиени тип потници и си мисля, че ще са удобни за спане и кърмене.

С мартениците сме в пълна бойна готовност за разлика от миналата година, когато ММ в 3 през нощта реши да ми прави мартеница от обикновени конци  Laughing ама си я носих нея до последно, въпреки че после ни изпратиха  Heart Eyes

Благодаря ви за милите думи за аватара ми  Hug
Дени, момиче чакам... УЖ Simple Smile Само веднъж са ми казвали в 20та седмица и нямам търпение след 2 седмици като отида на преглед да ми потвърдят (или пък не).
Trufel, мерси, че сподели това за размера на коланите. Май така да процедирам!  Hug

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 11:39 от LadyDiDi

# 654
Към всички Бъдещи мами с контракции!

Какво точно чувствате? От няколко дни почти всяка вечер имам леки болки, подобни на менструални.

В събота бях на лекар и той каза, че нямам разкритие, шийката е с добра дължина и не вижда нищо притеснително.
Но за собствена застраховка ми предписа гинипрал, верапамил, нифедипин, утрогестан, магнезии.
След като в събота вечерта изпих първите хапчета, честна дума имах чувството, че ще умра. Вчера пак така. Зачетох се в листовката и какво мислите пише: за две от лекрствата не се пият от бременни, преминават през плацентата, отчетена е токсичност.

Снощи ги спрях, продължавам само с магнезия. Ще лежа по цял ден и ще стискам. Вярвам че, ако на мен влияят така, какво ли му причиняват на бебето ми.

Пиша ви това, ако ви предпишат и на вас да си попитате лекарите - наистина ли е задължително и колко са ползите, спрямо вредите.

За стерилизатор: на Авент купих, както и такива шишета. И аз смятам, че е безвредно.

Хубав ден! Пазете се много, че ни е много рано и дано бебчетата ни стоят на топличко до минимум 37 г.с.

# 655
Искам само да кажа за тези сутиени тип потник - на мен не ми бяха удобни, защото гърдите доста наедряват в началото и непрекъснато ми излизаха отвън  Embarassed Доста неприятно и неудобно...

# 656
Мишелка, може би проблемът е бил в размера на потника. Аз сега спя със сутиен без банел и въпреки, че ми е точен размерът, като съм легнала на една страна нон стоп ми изскача гърдата или най-малкото зърното  Laughing Затова реших, че с потник всичко ще е под контрол.

# 657
Здравейте милички и от мен. Тази нощ беше кошмарна - малката 2 пъти се завъртя изцяло - не знам какво й става ама рита и се вътри. Много ми е тежичко вече и тези киселини са направо отвратителни - не спитат дори се давя понякога от тях - няма спасение!!!!!

За столчетата за кола съм избрала от тези модели :http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7348&cat=68;  http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6715&cat=68 или едно подобно на Cipolino. Мисля че те са по-практичният вариант. Отказах се от кошницата, защото е много тежка и се притеснявам, че няма да ми е удобна много. Предпочитам такова столче и кенгуру за кратки разходки, когато е безмислено да се носи количката. Само още се чудя между кенгурото и слинга.

За обременяването с глюкоза-много е гадно  - аз лично повърнах между 2 и 3 час.Виеше ми се свят от поетото количество глюкоза и ме втресе. Казаха че това било нормално, защото панкреаса отказвал да ми преработи захарта. Това било добре и така......... Успех на изследването.

За стерилизатора - няма да избързвам, защото ако сме на кърма няма да ни е необходим.(аз съм решила водичка да давам само за изплакване на устичката)

# 658
Ленито, тази нощница ми прилича на рокличка Simple Smile Аз още не съм си купила, но и от болницата казаха, че те осигуряват нощници. Все пак поне с една мисля да се снабдя.....

По повод сутиените - от първия месец денонощно ходя със сутиени, но не тип потниче, а от тези с големите подплънки - много са ми удобни.

И аз като Диди нямам контракции и нищо не ме боли Simple Smile

# 659
Li_2011, мойте контракции са като леки менструални болки, отпред и отзад на кръста. Само два пъти досега съм ги усетила, нощем, болезнени са, но не много. Тъй като нямам други оплаквания от рода на болежки или течения, смятам че са подготвителни. И какви са тези доктори дават един тон химии и лекарства на бременни незнам, много се ядосвам като чета..."за собствена застраховка"... Close

По повод сутиените, имам един за кърмене и след раждането ще си взема още един, но реших да изчакам до тогава защото четох, че гърдите се променят с кърмата, размера и т.н, така че според мен е най-добре да изчакам и меря тогава Simple Smile А сега, да си призная ходя без сутиен Simple Smile Само с боди.

Общи условия

Активация на акаунт