Любители на котки - тема 48

• 48 611
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте любители на котки  Hug Имам  спешна нужда от помощ : от понеделник котката ми започна да повръща . Същия ден хапна обилно , игра и всичко беше уж нормално . Вчера обаче , след като си облекчи и двете нужди , отказа да яде и да пие вода , започна да повръща бистра , пенеста течност , при което веднага я заведохме на ветеринар . От вчера до този момент тя е повърнала около 15 пъти въпреки антибиотика ( вета реши , че е гастрит ) , бусколизина и дегана ( Два пъти антибиотик , три Дегана и три Бусколизина ) . За мое успокоение вета й пусна подкожно системи , вече две на брой . След като не се оправя , започваме да мислим за някакъв химичен агент ( опасни цветя в къщи нямам ) . Дадох й стрит на прах мед. въглен с малко водичка , която по - късно повърна . Тази нощ я гушнах при мен , но почти не сме спали , защото тя повръща .   Ако е химичен агент причината за нейното състояние не трябва ли да й се направи клизма или да й се даде очистително  , да се направят вливания на витамини и прочие . Направо се замислям дали да не я заведа в друга клиника  Cry Не мога да я гледам как страда

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 14:31 от ***elpida***

# 286
  • на брега на морето
Спомни си за някакви препарати, да си мила подовете и тя да е близала мокрото. Да не е пък глътнала нещо. Как е днес с тоалетните нужди? Бегай при друг ветеринар, тя ще се обезводни напълно. Виж някъде на първа страница има ветеринарни клиники и доктори по градове. Стискам палци на ръце и крака, дано се оправи котенцето.
Като прочета за здравословни проблеми лошо ми става.

# 287
Върви на друг ветеринар да я включи на система докато не се е обезводнила.Стискам палци да се оправите.

# 288
  • Варна
***elpida***,
идете при друг вет, няма ли някакви изследвания, които могат да се пуснат, за да се разбере причината? Не е нормално толкова много да повръща. От кой град си? Стискам палци да се оправи писаната, и мен взе да ме втриса като чета за болни котета, май доста често взеха да боледуват пухчетата Tired

# 289
  • София
Мърски поздрав за всички:

Дано вечерята ви е поне толкова вкусна, колкото беше обяда на Мъро! hahaha  И после да не забравите да се оближете!   Joy Joy Joy

Елпида, сменяй доктора! При котките всички процеси се развиват 7 пъти по-бързо отколкото при човека. Не бива да се чака!

# 290
  • на брега на морето
Като гледам Мъро се сещам за една случка с моя котарак - държа го пред себе си и му дрънкам разни глупости; така се засилих, че се доближих до устата му да го цункам - той в това време се облиза като Мъро и целувката ми попадна на езичето Grinning

# 291
  • In a surreal moment!
Пък аз бацвам Писанчо и ...лигата му пада директно в устата ми...ужаст...беше сладникава...
Голям е лигльо, говориш ли му тръгва като чешма от устата му!

# 292
Някои от вас ползвал ли е сребърна вода за лечение при котетата?
Зачетах се в една статия за сребърната вода и се чудя дали няма да помогне за гъбичките на Рижо, дето се появяват периодично, май на пролет и есен като се замисля. Може да е нещо сезонно.
Тия дни пак на доктор ще ходим за втората инжекция.
Започнах да го мажа на своя глава с дактакот и имаше резултат.
Но ако го промивам със сребърна вода, дали няма да навреди и ако му капя по няколко капки във водата.  newsm78

# 293
  • София и Морето от време на време
Някои от вас ползвал ли е сребърна вода за лечение при котетата?
Зачетах се в една статия за сребърната вода и се чудя дали няма да помогне за гъбичките на Рижо, дето се появяват периодично, май на пролет и есен като се замисля. Може да е нещо сезонно.
Тия дни пак на доктор ще ходим за втората инжекция.
Но ако го промивам със сребърна вода, дали няма да навреди и ако му капя по няколко капки във водата.  newsm78

Кокошинка, прочети двата ми поста на 19стр. Точно със сребърна вода оправих котетата от микоза лятото. Ама накисване на котката - не само напръскване.

# 294
TINA.K да пропуснала съм че казваш с какво си ги излекувала.  Embarassed
А от къде купуваш такава вода?
Аз днес проверих в две аптеки, нямаха а в едната аптека ме изгледаха и странно даже, сякаш майтап си правя.
В нета намерих това:
http://www.apmakc.com/main_files/armax.htm
А това е уред за сребърна вода: http://www.alomag.com/index.php?main_page=product_info&products_id=191
Намерих и още един уред, но с много висока цена.

# 295
  • София и Морето от време на време
Имам си уредче за правене на сребърна вода.

# 296
  • на брега на морето

Да не би да искаш да кажеш Дактакорт? Това е кортикостероид. Внимавай, може да е отровно.

# 297
Днес заведох котаранката на друг вет - жена . И се почна : защо са й давали толкова много лекарства , които на всичко отгоре не са и прецизно дозирани според теглото й - 2800 гр. Заключението е , че котката е жизнена , но ако повръща пак , утре й пускаме венозно система и правим бариева каша за храносмилателния тракт. След прегледа повърнахме два пъти ( но предстои нощта ! ) , с малко жилки кръв . Ясно , разранена лигавица , но въпреки това се обадих на ветката . Ако излезе вярно , че котката има чревна непроходимост , на което ни навежда малко твърдото коремче , а мен това ,че тази вечер изкара въглена , който и дадох в 13 ч ! , а и нещо не чувам добра перисталтика , как ще и направят рентгеновото изследване с бариевия сулфат ???  Единственото хубаво нещо е , че котката се изпишка .
Благодаря на всички , които се отзоваха на молбата ми за помощ  . Живея във Враца и имаме само три вет.клиники . едната вече отпадна . Само се моля всичко с котката да е наред  .

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 23:15 от ***elpida***

# 298
  • София
***elpida***

Знам какво е да живееш в провинцията и те разбирам прекрасно. След като Дундьо си отиде с подобни симптоми, сега умирам от страх всеки път, когато брат му загуби апетит. Майка ми е все още в провинцията и ако, да не дава Господ, нещо се случи, лекарите там просто ще го довършат. Дано да сте попаднали на добър ветеринар.

Много е гадно така - изобщо не познавам котето, а така му съчувствам, че чак гърлото ме стяга.

По отношение на хубавите и грозните котки - аз лично не смятам която и да била котка за грозна, пък и да смятах, не мисля, че като котколюбител имам сърце да огорчавам собствениците на тези животни, които също пишат в темата. Казвам го съвсем добронамерено. Peace

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 23:39 от Емел

# 299
Котьо Тръмп да точно "ДактакоРт" имах предвид. Изяла съм едната буква.  Crazy
За сега от него се повлия най-добре. Мазах 4 дни и отшумя проблема. Предния ми котарак, Азисчо лекувах с дактакорт по предписание на доктора. И той само от него се повлия. Само че там ги излекувахме гъбите за месец-два и повече не се появиха. А сега се появяват при Рижо пролет и есен.

***elpida*** Стискам палци пухчето да се оправи бързо. Ако е чревна непроходимост, не знам, сякаш не е удачно да се изчаква много. Дано има късмет милото. Стомаха ми се свива като чуя за болно животинче.  Hug

Колкото до "грозната" котка от клипчето, и моята първа реакция беше такава, но после не ми се видя толкова зле котето. Наистина изглежда странно, но е сладко.

Олее тая вечер Рижо ще ме подлуди. Видя една муха в другата стая и сега виси на вратата ми и реве вече 5 мин. за да излезе. Тая муха ще му е в главата цяла вечер. А как   да му оставя отворено като е студено.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт