Любители на котки - тема 48

• 48 611
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
  • Между гори и планини
Момичета, да ви се похваля - днес за първи път Кети лежа в скута ми. Тя не е от котките които обичат да бъдат вдигани - дава само на мен (мъжът ми го хапе), нито гушкани повече от минута. Преди половин час , като я взех, хем се дърпа, хем мърка. Говорих й нежно, галих я и накрая легна мъркайки в скута ми. Почти заспа мъркайки с муцунка на краката ми. После седна и ме гледа в очите, пак мърка мноого. И така повече от половин час.
Винаги ми е било странно - била е домашна котка, но много я беше страх да я хващаме, като фобия. Сега 3 месеца по-късно предава крепостта. Само мога да си представям как са я третирали, щом първият месец проплакваше на сън и получаваше тикове като посегнем да я галим.

# 166
  • София
Честита Баба Марта и ден на котето! Simple Smile

Благодаря ви за пожеланията за рижко,който всъщност кръстихме Хорейшио  Grinning! Той е добре,вчера свекърите са минали след работа през клиниката да го видят,а днес свекър ми по обяд е звънял да пита отново как е.Хапвал,пийвал водичка, ще се възстанови,слава Богу!Бият му и някакви широкоспектърни антибиотици.Днес вечерта ще ходим да си го приберем и след не знам колко дена ще го заведем отново да му махат конците от операцията.
Lady-B, не е от детско пистолетче съчмата.Мъжа ми каза,че е от въздушна пушка,по принцип били с метални съчми ,но явно има и пластмасови.Ползвали се за забавление,да си подредиш някакви кутийки или нещо друго и да стреляш за да ги сваляш.Но явно някой се е позабавлявал върху горкото котенце!100 съчми да му се забият в задника дано! А за жената от която го взехме...не знам какво точно да мисля...Аз доколкото разбрах от разговора,който водих с нея преди да се срещнем, тя прибира котета от улицата и пуска обяви за да им търси дом.Даже спомена  него ден,че ще е ангажирана целия ден,ще води котки за кастрация в Студентски град,после щяла да ходи за ваксини до Люлин,та за това да се видим вечерта,та да може да ваксинира и Хорейшио. Всичко това е чудесно и аз много и се възхитих за това с което се занимава,но за раната на котето съвсем явно си ме излъга,явно се е притеснявала,че това може да се откажем и си е измислила историята с падането върху стъклото.Повтори го няколко пъти,все едно е станало пред нея.А явно го е намерила в това състояние.Ами кажи ,че не знаеш какво му е! Аз нямаше да се откажа,даже я попитах дали не трябва да го заведем на лекар,а тя"Не,не то вече му минава!" Иначе държеше да поддържаме връзка за да знае какво се случва с котето.Сега да и звънна ли да и обясня всъщност за какво става въпрос?Ами ако нямахме излишни 200 лв., с които да се погрижим за животинчето,все пак го взимаме от обява "Подарява се коте"... Нищо,вече няма значение.Важното е ,че котето е добре и ще се оправи! Не мога да ви опиша колко е прекрасен!Толкова мил и гльовен...започва да мърка само като те види ,че влизаш в стаята,още преди да си го погалил ,душица Heart Eyes
Аз пак изписах роман  Crazy
Момичета страхотни снимки и клипчета качвате  Hug ,много им се радвам!
Айде и аз да кача едно клипче в отговор на въпроса на serena70 дали си понасят мартеничките  Laughing

# 167
  • Варна
Oх, голяма игра Joy
Много е сладка, всички писета с мартенички са разкошни Heart Eyes Кетя още няма, довечера ще пробвам да и сложа колкото за снимка.
Радвам се, че Рижкун - Хорейшио е добре Hug

# 168
tasia , Рижко не беше така упорит сутринта.
Мисля, че даже посвикна, но неговата е по-тесна. Ще видя като се прибера.

# 169
  • София
Честита Баба Марта на всички писани и писанчовци, както и на техните собственици  Flutter
Всички гледат еднакво лошо с мартениците с изключение на Мъро , много е трениран  Joy
Мери сутринта беше си откраднала една мартеничка, намерих я при обувките  Mr. Green
Колкото до игнорирането, дали защото е зима, дудката ходи след мене като геброва марка и щом седна или легна е в мене  Mr. Green

# 170
Честит празник на всички! Ние мартенички си нямаме, уж ни пратиха от БГ, но като се има предвид че коледно колетче пристига миналата седмица, за великден ще ги чакаме Mr. Green

Таня, а може би ни лъжеш и въртиш само 4-5 снимки тука, но им шопиш шапки и мартеници отгоре аааа Thinking Hug

Lady-B, павовирозата е със 100% леталност, при това изключително мъчителна защото органите буквално започват да се самоизяждат. Обаче има една мутация на вируса (защото всъщност е вирус) която на тестове излиза по същия начин, със почти същите симптоми е, но ако кучето се поддържа добре хидратирано минава като грип.

tasia , не че оправдавам жената, съгласна съм че трябваше да ви каже, но ако прави това от доста време съм сигурна, че се е сблъскала с много хора който ако чуят че животинката има здравословен проблем от каквото и да е естество го третират  като болно от проказа и обръщат гръб. Казвам го защото аз самата срещам подобно отношение когато консултирам осиновявания, дори в случаите когато става въпрос за нещо леко, което няма да прогресира с времето или да влоши качеството на живот на котето. Разликата е, че ние като приют можем да си позволим да изчакаме правилния човек, докато тази жена едва ли.

Топъл дъжд котките изживяват посттравматичен стрес така както и хората. Ако им дадеш време и любяща среда много голям процент от тях се възстановяват напълно Hug

# 171
  • София
Макар и да помрача малко празничното настроение ще пусна линк към повода ми да се запиша в котешката тема преди 2 години. Котета са много сладки с мартенички, но не е много безопасно. Тази година Мъро дори май и не усети, че му слагам герданче, но малко след като го снимах, махнах мартеницата. Страх ме е да не се повтори историята от преди 2 години.

Танче, направи му някакви кичури, перука му сложи...

Готово, Теди:

Тази "коса" харесва ли ти?

Радвам се, че Хорейшио е добре! Късметлия е!  Hug

# 172
Ох, да ви се оплача. Хем ми се реве, хем ме е яд.
Бях се разбрала с една девойка в събота да ида и да купя от нея коте. Котката й родила 5 котенца. Сега ми писа, че няма да ми даде коте, защото й били обещали да ги вземат всичките на куп. Ще ги вземат и ще ги продават в клетка в магазин на двойна и тройна цена.
Успокоявам се, че това не е било моето коте, ама се настроих. Добре, че не казах на малката, щеше да е много разочарована.

# 173
Вижте какво сладко коте си търси дом - http://www.flickr.com/photos/tjflex/233577267/
И целия котешки пансион с бездомничета - http://www.flickr.com/photos/tjflex/with/233577267/
В Канда са.

# 174
  • на морето

Честита Баба Марта на всички виртуални дружки и на техните мъркащи пухкавелници  !
От все сърце желая здраве , щастие и късмет !

tasia, прекрасно е че котетата се оправят - и двете !  Това със съчмите , за съжаление е явно  доста разпространено "хоби " в национален мащаб . Пластмасови съчми не съм намирала , но пък колекцията ми е една шепа оловни ..... Плюс още няколко , които котетата си ги носят , понеже са на места дето не предполагат вадане , т.е. такова е опасно .
А наскоро живущ в района „на обстрела “/ моя бивш/ ми се оплака , че котето му бере душа със съчма в гърдите , а друга му и осакатила предната лапа още от раменната става .....
Просто , без думи .....Явно "стрелецът " си продължава , и след като ги няма моите котета е подкарал всичко останало наред.  Поне си отдъхнах /колко гадно звучи .../  -въпросната персона не е имала нищо лично спрямо мен ...просто моите мишени са били по -голям процент ....

Алекс1,  ситуацията е меко казано неприятна . Явно там нещата са сложени на комерсиална основа ... Бих ти дала коте с удоволствие, но първо моите отдавна вече не са бебета , даже вече им мина първото разгонване .А и май сме доста отдалечени  като местоположение .С две думи , предложението ми не отговря на търсенето в случая .

# 175
  • на морето
И да си платя данъка :

Джони на млади години със сестра си Глезана , която за съжаление се води "безследно изчезнала " вече втора година ......Ама в район със "стрелци " всичко може да се очаква , още повече , брат й си има съчма във главата ....

И само Глезана ....милата ми тя ....

# 176
  • на морето
Таня 67, много , много съжалявам за това , което се е случило с дворните котета .... Cry Cry Cry
Мога само да предположа крайния резултат......Едно , обаче , е сигурно - щом пишеш , че едно коте се е показало-  и то е , че към момента на залавянето те са били живи . Простотова животинче  е било прекалено страхливо и предпазливо да се остави в ръцете на някой . А може да са сложили примамка ...Може и нещо в примамката да е имало ....Е, ако е имало...... , то всички , които са хапнали , щяха да се видят натръшкани , което е по -лесния вариант , но явно в случая за щастие не са избрали него ..... И аз пък съм една ......
 Всъщност , аз направо бих отишла да питам съседа , какво е станало с котетата ... Както и ми се случи да направя веднъж ..... Просто ,вместо да гадаеш и да те яде отвътре  , поне веднъж за винаги да се изясни и да го затвориш като страница /знам -много тежка и болезнена / . По добре -ужасен край , отколкото ужас без край !

А моите котета -разбойничета се научиха да си отварят плъзгащите се врати на гардероба и да се промушват покрай вратата -хармоника на нишата ....вече просто не остана нищо скрито -покрито за тях ....Космите , Иги,  са навсякъде ....... 

# 177
  • Варна
Вярвайте ми, като чета за сачми и простреляни котета не знам какво ми се обръща! Дори не мога да си представя какво трябва да изпитваш и мислиш за да нараниш животно умишлено  Sad. Изобщо винаги ми се е искало хората да живеем в мир с природата и ако не и помагаме, поне да не пречим, но...

# 178
  • София
Asha, ако някога видя някой в двора мога и да попитам. Аз ги наричам съседи, но всъщност не са ми баш такива и не познавам никого от живущите, а те са доста. Само веднъж засякох жената, която им носеше купички с попара, но дори не я знам на кой от етажите живее. Имаше и един мъж, който веднъж видяхме с Теди и на шега ни предложи да си вземем от котетата, но не съм сигурна, че ще го позная ако го видя. А дали е същият, който се е заканвал на котетата съвсем не знам  ooooh!. Него пък мъжът ми го е чул и видял  ooooh!. Факт е, че котките ги няма и само се моля да са хванати и пуснати някъде - все пак имат шанс да оцелеят  Sad. За друго не ми се иска и да помислям....

# 179
Честита баба Марта и от мен, мацки!  Grinning (малко късничко, но тук все още е първи март, хихи)

Ето ние как отбелязваме празника:

Богданка няма проблеми с мартеничката, изобщо не я забелязва. Но това е предполагам защото е свикнала да носи нашийник, а аз за него я завързвам. Иначе не бих вързала направо за шията. Нашийникът е направен така че да не може да се обеси или заклещи на него (откопчава се при дръпване), затова се доверявам на него, а мартеничката е вързана за халката на медальончето.

MissNellie, и моите мартенички от България още не са пристигнали  Sad Картичката за рождения ми ден също не пристигна, а и двете бяха пратени с по месец и половина преднина. Оня ден получих коледна картичка от Калифорния, което е далеч по-близо, пък е и вътрешна пратка  ooooh! Кризата ли ги е ударила пощите, какво става напоследък? Много съм ядосана. Майка ми е взела следващата пардида мартеници за догодина, и лятос като си ходим ще си ги взема насам, да има какво да отворя другия март...

Общи условия

Активация на акаунт