Любители на котки - тема 48

• 48 611
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
ЧЕСТИТ БЕБОК НА ТАША!  bouquet  bouquet  bouquet

Теди и Rosejulia, майка ми може да вземе едно коте. Въпросът е кое от двете. Тя има едно малко и му търси компания. Малчо е много мил, пък е и малък, обаче си мисля, че по-лесно ще намери стопани. А клетия писан с опашката едва ли някой ще иска да го прибере. Та, Теди, виж какво ще каже твоя ветеринар, особено ако могат да го приберат в двора. Ако не ще го взема. А ако опашан си намери подслон ще взема малкото. Пишете само как се развиват нещата.

# 586
  • София
kotkovo, нямаш идея колко съм щастлива за това, че сте съгласни да осиновите едно от двете котета.

Наистина, много по-благородно би било, ако изберете котето с опашката. Не спирам да ги мисля, и двете са ми на сърце.

# 587
kotkovo  Hug благодаря ти!
Довечера ще видя какво са ми писали и дали изобщо са ми отговорили. Ако никой не  го иска, ще се свържа с теб. Мога да го заведа до нашите ветки да го превържат и  да видя какво ще му изпишат за крачето и да ви го донеса. Аз имам предвид и да го заведа на село ... така че, ако не се разберат със сегашното коте на майка ти, може да остане само за малко при нея, докато се оправи раничката. Но ще го измислим, има време... Довечера ще пиша какво ще правим.

# 588
ОК. На майка ми и е все едно кое ще вземе, но понеже и бебока чака стопани, милия, ако можеш да "пласираш" някъде белия котак ще ги уредим и двете! Peace

# 589
Ами аз и сега бих го завела на село, но се притеснявам, че може да трябва да се сменя лекарстовото на крачето или да се бият  ваксини, а не мога през 2 дни да ходя до село и обратно.
От Animal Help Varna  ме свързаха с една жена, която предложи да му пуснем снимките във фейса и там да му търсим стопани, но за мен това е краен вариант.

# 590
Честито ти синче Таша!Да е жив и здрав и много да ви радва!
Много бих се радвала ако и двете котета си намерят стопани!
Месечинке,чакам снимки на двете мацки и да разкажеш как се спогаждат.Дано да не удариш на камък като мен.

# 591
  • София
Tasha, ЧЕСТИТО! Да ти е живо и здраво детенце и много да те радва!

rosejulia,
, много е сладко, дано си намери дом! Много хора търсят малки котенца, за да свикнат с тях, а и те - със стопаните си!

Тедка,
както винаги – благородна и състрадателна! И аз ще помогна с парички за котето, ако се наложи,..

Kotkovo ,
Hug , това за майка ти     bouquet  bouquet  bouquet
Което и коте да изберете - ще му дадете шанс за Живот!
Лично аз мисля, че Опашатко се нуждае освен от внимание и ласки - и от грижи, и то - спешни! Навън няма шанс, милия!  Cry Раната му е голяма,.  Confused

# 592
# 593
*Тедка*, ако се стигне до разпространение във Фейсбук, можеш да разчиташ на мен! Но се надявам да не се стига дотам, наистина е краен вариант. Ще стискам палци за по-сигурно разрешение.

# 594
съгласна съм

# 595
Момичета (и по-специално Дидитка) Simple Smile

Имам въпросче за тези лазерчета... преди седмица взех такова на Миша -- наистина се забавлява неимоверно много, но тази вечер забелязах нещо, което никак, никак не ми харесва  Cry Cry Cry

Лудува 10тина минутки, гонитба, подскоци, голямо нещо, и изведнъж взе да издава едни такива звуци -- точно като уморено куче, изплезило език. При което престанах с лазерчето, разбира се -- просто не съзнавах, че може да съм я изморила... А след това тя прсто се плосна. По много странен начин. Опашката мърда неспокойно, зениците са разширени, но тялото е размазано на земята... и не дава да я пипнеш -- най-много да стане и да се премести и пак да заеме същата поза.

Как ви се струва това? Всякакви мрачни сценарии изплуват в моята глава... дали е нормално да прави така, ако се е преуморила? Съквартирантът ми твърди, че и преди се е пльосвала по подобен начин, след като са си поиграли примерно 15 минутки с топчета или нещо такова. Но аз за пръв път я видях такава и здравата се ошашавих Sad Sad да не е болно милото, или нещо да го е заболялооо  Cry

# 596
Бекс реагира по същия начин на лазера.Дивее,щурее после изплезва език и пъхти като куче.Много се забавлява с този лазер и постоянно го търси,даже като чуе да дрънчат ключове(лазерчето е закачено за тях) и започва да мяука и да чака да играем,но гледам да не го измарям много.Мисля,че няма нищо тревожно,просто си гледаме животинките затворени,а не като бездомничетата и те са по-обиздвижени.

# 597
  • тъгата в мен
О,и Димитраки става коткокуч с изплезен език и мяучи за още и още Joy
Забравих вчера да пиша,че в Кауфланд имаше промоция(може и още да продължава).За 10лв-легенче,лопатка и 4 кг кот.тоалетна.-в хубави ,свежи разцветки.

# 598
Спокойно Меичка, нормално е  Grinning Неслучайно котките спят по цял ден - цялото им семейство, както домашните така и лъвовете, тигрите и т.н. - не са особено енергични и издържливи животни, и много бързо се уморяват. За разлика от кучетата. Кучетата са направени за бягане, защото в природата вълците и другите им братчеди ловуват чрез гонитба. Затова кучетата обичат да гонят - топки, пръчки, котки, деца. Котешкото семейство, от друга страна, ловува чрез търпеливо, продължително дебнене и един-два решителни скока накрая. Дори и гепардът, известен със скоростното си бягане, може да бяга само в продължение на по-малко от минута. Така че, не е от застояването на апартаментните котки. И дворните, и уличните не могат да поддържат висока активност продължително време. Затова след десетина минути скачане и тичане, каталясват и се простират на земята. Потрепването на опашката, разширените зеници и привидно "изнервеното" поведение са просто знак че котката е превъзбудена от играта. В това състояние не й е до спокойно галене - тогава я тегли да гони, скача и напада, защото е в ловно настроение. Посягане с ръка към превъзбудена котка може да ви донесе одраскване, просто защото тогава ръката се възприема като закачка за игра, покана за боричкане. Когато играя с Богданка, гледам ръцете ми да са далеч от нея, и да посягам само с играчка, по възможност на пръчка, на ластик или иначе от разстояние. Тя също много бързо каталясва. Откакто я имаме вече две години и половина, непрекъснато играем с лазерчето и нищо й няма. Тича известно време и после се пльосва, и мързеливо замахва към него в легнало положение. Даже на снимките които показах, към края се вижда вече как се е размазала  Mr. Green Забелязвам че вече не се оставя да изплези език, и само като усети че се изморява и полягва мързеливата, но продължава да протяга лапа. Като беше по-малка тичаше до откат и после наистина зееше като куче.

# 599
 Hug Hug Hug

Много ви благодаря и на трите! (толкова се стреснах вчера)  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт