ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 4 тема

• 86 905
  • 727
  •   1
Отговори
# 255
  • Балчик
Лелено семе слагам понякога в киселото мляко сутрин, но наистина рядко.

Даже е препоръчително да е ленено брашно, защото по лесно се усвоява /продават в диетичните магазини, но човек спокойно може да си го смели/

Тъй като аз всяка сутрин хапвам овесени ядки със сиренце, винаги си добавям и 1/2 с.л. натурално ленено брашно. Не знам колко трябва да е, но аз си слагам толкова.
Пит е прав, че се усвоява брашното, докато семето ако не го дъвчеш го изхвърляш   Simple Smile

Според мен "Ние и зоната" + форума са напълно достатъчни!  Simple Smile

ей красавице  Simple Smile заради теб сега на заплата ще си поръчам вече книгата, обещавам   bouquet

# 256
  • София, родом- Силистра
Здравейте мацки, аз също се опитвам да спазвам този режим, е не много успешно, но ще вляза в час. Интересуваме рецепти, които сте дали например: Спанак с яйце - 6 Б. това е порцията за едно хранене ли или я разделяте на няколко хранения?

# 257
Krem4e ts, благодаря за копривата.  Grinning
 И аз почти всеки ден взимам по 1 лъжица смляно ленено семе. Мислех да си взема от брашното, но то е обезмаслено или поне така пишеше на този вид, на който попаднах и затова се отказах от него.
А колкото до втората книга на Бари Сиърс - в нея намерих някои неща, които ги нямаше в първата, намерих отговори и на някои въпроси, има и доста рецепти. Определено не съжалявам, че си я купих

# 258
Съгласна съм, че ако не се сдъвче/стрие/смели леленото семе ефект няма да има, но за мен практически се губи същият, ако не е прясно смляно.  Peace

Как се справяте с кафето? По колко и какво пиете (ако пиете)?

# 259
Аз пия Lavazza, Davidoff и Illy. Обичах го с мед, мляко или пък сметана. Но откакто съм на режима, го пия чисто, без захар (не че не ми се иска да си добавя любимата сметана). Пия две кафета на ден, рядко три, като обичам да се събудя рано сутринта, да си направя една голяма чаша кафе и да си го изпия на спокойствие, докато другите спят. С две думи обожавам кафе. Преди няколко месеца бях с мъжа ми на една среща с негови клиенти турци в техния офис и пихме турско кафе, но за съжаление не се продава в България. Сега ми се иска да отидем до Истанбул за няколко дена, да си купя въпросното кафе, а и да изпия чаша кафе рано сутринта край Босфора.

В тази връзка някой може ли да ми каже магазин, който е специализиран само в продажбата на различни марки кафе?

Аз варирам между 53.500-54.000кг. и не мога да сваля повече. В понеделник ще видя дали поне обиколките ми намаляват. Доволна съм, че моят мъж (който е и голям критик) най-накрая ми каза, че се вманиачавам и че нямам нужда да свалям повече от това, което съм в момента. Сега освен режима, почнах и да карам всеки ден велоергометъра по 20-30мин., за да се стягам.

Момичета, как смятате да задържите свалените килограми, когато достигнете желаната цел? Ще увеличите ли малко порциите? Или има някакъв друг принцип?

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 11:09 от polito_87

# 260
polito_87, от колко време задържаш?
Възможно ли да си пред цикъл?

Щом спортуваш - трябва да увеличиш храната, че така може да почнеш да губиш мускулна маса..
Но и щом задържаш и не виждаш причина затова - трябва да увеличиш храната.

# 261
  • София, родом- Силистра
Добър ден на всички, бях попитала за рецептите които публикувате ,като например:

Спанак с яйце - 6 Б
3,5 ч.ч. варен спанак - 1В
1 суп. лъж. галета - 1В
1 ч.ч. кисело мляко - 1В и 1П
1 ч.ч. прясно мляко 1В и 1П
1 яйце - 1П
4 ч. лъж мазнина - 6М
сол и черен пипер

Запържете галетата в мазнина и добавете спанака и киселото мляко, разбито с черния пипер и солта. След като поври няколко минути, направете застройка от жълтъка и прясното мляко.
Допълнително прибавете 3П и 2В

тази рецепта дали е количеството за едно хапване или го делите на няколко приема и някои споменават, че похапват лютеница, но никъде не видях по колко гр. А може и да съм пропуснала за което се извинявам, ако повтарям въпроса.

# 262
denizaet, в книгите пише да не се яде повече от 5 блока на едно хранене. А и 6 блока са си доста количество. Разделят се - например за обяд 3 блока и за вечеря 3 блока! .. Или както предпочетеш - може и по 1 блок за следобяд.

# 263
Здравейте,
някой мерил ли е колко грама сурови гъби са 1 ВБ? Навсякъде са дадени нарязани, а аз искам да ги приготвя цели, на фурна и в съм голяма чуденка  Rolling Eyes

Колкото до запазването на килограмите, увеличете блоковете мазнини за всеки прием - те повишават калориите, а и какво по-хубаво от повечко ядки, маслинки или зехтинче/и без това е в много ограничени количества/ или пък консумирайте нормални млечни продукти, а не обезмаслени. Аз откровено си признавам, че си хапвам нормална извараи си добавям ядки или маслинки към нея. Сиренето и кашкавала на Домлян уж са нискомаслени......... Килограмите ми не са много и за тях не се притеснявам, но си имам мазнинки в повече на някои места, а обиколките ми определено намаляват. Много ефективно се оказа и разтоварването с кисело мляко

# 264
  • София, родом- Силистра
Small Sun благодаря за отговора, ти имаш ли на идея за грамажите на лютеницата?
От колко време си на режима? Разбрах от вас , че има книга за овладяване на Зоната, как преценявате, че е дошъл момента на овладяване?

Аз преди две години бях на режима на Симеонов но, само 1 месец и карах само на салатки, сирене, кашкавал, мляко и яйца и имаше резултат, но после дойде море и аз се разлигавих, а сега искам да бъда по стриктна и не само за 1 месец, затова се интересувам и от други рецепти, че иначе е много еднообразно и писва.

# 265
Първо, благодаря на всички за отговорите  Hug

И сега искам да ви попитам още нещо. Вие дъвчите ли дъвки? Аз обожавам да съм с Орбит в устата, но Симеонов ми каза, че не е добре заради подсладителите. Вие на какво мнеие сте? Дали наистина много вредят на режима?

# 266
Хелоу!  Mr. Green

cocurbita pepo, 300 гр. гъби са 1ВБ

denizaet, аз по принцип ям само домашна лютеница, че в другите не се знае какво има и я меря горе-долу на око. Така или иначе много лютеница не мога да изям, така че си я смятам 1/2 ВБ. Simple Smile
Овладяване  Mr. Green ... ми когато почувстваш ефектите от режима, тогава си го овладяла   bouquet

Марлела, кафето по принцип не е препоръчително да се пие, но пък от едно кафе не вярвам да има кой знае какво лошо! На мен рядко ми се случва да пия 2 кафета на ден. Без захар и мляко.

polito_87, в една дъвка едва ли има кой знае колко подсладител, така че според мен не е проблем!  Mr. Green

krem4e_ts  gydi

# 267
  • Пловдив
polito_87, вероятно е имал предвид, че вредят изобщо, а не само на режима. Дъвките са подсладени с аспартам http://www.evropea.com/aspartam.html , предлагат се и няколко вида без, но те пък съдържат други "полезни" неща.

# 268
аз лютеницата я смятам 200 гр = 1 ВБ
по схемата на Симеонов 200 гр. варени зеленчуци = 1 ВБ  Peace

# 269
аз лютеницата я смятам 200 гр = 1 ВБ
по схемата на Симеонов 200 гр. варени зеленчуци = 1 ВБ  Peace

За лютеницата - точно така и аз горе долу Simple Smile
А за гъбките, мацката питаше сурови, аз затова писах толкова.
А Кремито те изкара мъж, така че предлагам да искаш обезщетение!   bouquet   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт