ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 4 тема

• 86 451
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
  • София
ахат , до колкото знам за всички фази  Peace

Emigrantка, благодарско за инфото, интересно ми е много   bouquet
А за линковете ми : не се учудвам, че има противоречия, теории всякакви  Wink

Има един момент, който още не съм отработила по режима- дайте съвет  newsm78 Та ситуацията теоретично е следната : храня се в Зоната, нещата вървят бавно и славно, но идва 1 ден, в който поради някаква причина излизам от Зоната (тоест прекалявам с въглехидратите ) и реултата е + 1 кг. На следващия ден какво е добре да се направи ? Да си влезем в зоната и отново да чакаме 2 седмици, докато килото се стопи или нещо драстично за ден-два и да си продължим от там, до където сме били преди 2 дена .... сложно стана, но дано ви е ясно за какво говоря  Crazy

# 646
The Baroness- благодаря,за сега ще го правя само при пълнолуние пък ще видим.....
Цитат
На следващия ден какво е добре да се направи ? Да си влезем в зоната и отново да чакаме 2 седмици, докато килото се стопи или нещо драстично за ден-два и да си продължим от там, до където сме били преди 2 дена .... сложно стана, но дано ви е ясно за какво говоря 
- ясно ни  е за какво говориш,но си влизай в зоната и чакай .

# 647
  • Chicago/Varna
Emigrantка А какво ядеш преди и след тренировка? Не каза какво точно спортуваш?

Не се храня в зависимост от това дали трябва да спортувам днес,ям си когато ми е време за храна на 4-5 часа.Часът на яденето не го съобразявам с тренировки,но ако се случи да ям преди тренировка,изчаквам 20-30 мин след ядене и  тогава започвам.По принцип тогава ми е следобедната закуска от 1 блок,и тогава си хапвам например пушена сьомга с 3 сурови бадема и една праскова,или ако много бързам,ям от на д-р.Бари Сиърс зоновите шоколадови барчета,едни такива подобни на Twix  или Bounty.които са съобразени със зоната,и от тях изяждам по половин,защото цялото барче е по  2 блока от всичко.и така.А какво тренирам,нищо особено,45-50 мин  правя анаеробни упражнения,като лицеви опори,вдигане на тежести,коремни преси,и после един час ходене на пътеката,като гледам да съм на баир-5,горе долу със скорост 4- 4.3,(не знам как са с уредите в бг,предполагам същите) и така,старая се да стимулирам хормона на растежа,от който се чувствам прекрасно Simple Smile

# 648
Моето натоварване, когато тренирам, е повече. Четири кардио уреда или боксинг плюс два кардио уреда, след това силови за ръце, гръб, крака, след това малко коремни, разтягане, и разпускане. Винаги отива повече от час, по-близо е до час и половина. Малко преди спорт обикновено хапвам по 2 блока включително пълнозърнест хляб. Иначе нищо няма да направя в залата.
Уредите в другите страни със сигурност са същите, както и в Чикаго Wink
А това за барчето ме разби. Не само толкова книги има издадени, ами и допълнителни "съобразени" стоки. Сигурно има и фланелки с подходящ надпис  Grinning  Бива си го бизнеса.

# 649
  • Chicago/Varna
http://shop.advantagenutrition.com/shared/StoreFront/default.asp … KsCFQ0CQAodbVB5uA

Ето тия барчета ме спасяват,ако трябва да хапвам нещо на бързо,и нямам време Wink
Има ги почти на всякъде вече

# 650
  • Chicago/Varna
Моето натоварване, когато тренирам, е повече. Четири кардио уреда или боксинг плюс два кардио уреда, след това силови за ръце, гръб, крака, след това малко коремни, разтягане, и разпускане. Винаги отива повече от час, по-близо е до час и половина. Малко преди спорт обикновено хапвам по 2 блока включително пълнозърнест хляб. Иначе нищо няма да направя в залата.
Уредите в другите страни със сигурност са същите, както и в Чикаго Wink
А това за барчето ме разби. Не само толкова книги има издадени, ами и допълнителни "съобразени" стоки. Сигурно има и фланелки с подходящ надпис  Grinning  Бива си го бизнеса.
Еми значи си супер с тренировките,и аз съм така,40-50 мин анаеробно и после 1 час на пътеката,после душ,и така спортуването ми изяжда по 2 часа на ден. Но за ям повече,трябва да спортувам повече,а аз съм голям чревоугодник Simple Smile
А за барчетата,да бизнес е,е всички сме happy,когато има варианти да си улесним зонуването,има цели ястия,обеди,вечери,специални хлябове и понички,с нискогликемичен индекс,и балансирани(за хора които не могат да си помислят да се хранят без хляб и тестени произведения),с които престоя в зоната е изключително лесен,и се радваме на всеки нов продукт,който излезе.Не виждам какво лошо има в това,че Зоната трупа милиони,заслужила си ги е Simple Smile Не всеки има време да си готви и да мери храни,за това са намерили решение и на този въпрос,но никой не е принуден да стои в зоната Simple Smile

# 651
  • Chicago/Varna
ахат , до колкото знам за всички фази  Peace

Emigrantка, благодарско за инфото, интересно ми е много   bouquet
А за линковете ми : не се учудвам, че има противоречия, теории всякакви  Wink

Има един момент, който още не съм отработила по режима- дайте съвет  newsm78 Та ситуацията теоретично е следната : храня се в Зоната, нещата вървят бавно и славно, но идва 1 ден, в който поради някаква причина излизам от Зоната (тоест прекалявам с въглехидратите ) и реултата е + 1 кг. На следващия ден какво е добре да се направи ? Да си влезем в зоната и отново да чакаме 2 седмици, докато килото се стопи или нещо драстично за ден-два и да си продължим от там, до където сме били преди 2 дена .... сложно стана, но дано ви е ясно за какво говоря  Crazy
The baroness,защо ти се случва да прекаляваш с въглехидратите? Ако не можеш да устоиш на някой изкушаващ въглехидрат,гледай да хапнеш преди това някакъв вид протеин,за да можеш поне малко да го балансираш,дори да ти се увеличат полагаемите блокове,шанса да вдигнеш някое екстра кило е много по малък,почти минимален бих казала.Докато хапваш само въглехидрат,и след минути вече почва да се лепи като   мазнини по тялото ти.Не е фатално ако хапнеш някой друг блок в повече,стига да е от всичко балансирано.Аз скачам на кантара само сутрин,преди да съм закусвала,иначе вечер съм винаги с кило-две повече.И много интересно,преди примерно се заковавам на 52.600,и две седмици не мърдам,и в един момент стъпвам на кантара и хоп 51.200гр. примерно. И с мъжа ми е така,мине известно време,и се вайка що не мърда кантара,и някоя сутрин хоп и със цяло кило по малко,много странно Simple Smile)

# 652
Да споделя и аз малко личен опит. Започнах Зоната след 2 много мъчителни месеца на 90 - дневната диета. Когато започнах 90 - дневната диета бях 92 килограма, при ръст 1.62. След 2 месеца стриктно спазване, въпреки големите обещания на тази диета, бях свалила само 2 килограма. Чувствах се ужасно и реших, че така не може да продължава. Започнах да търся някакъв вид балансирано хранене и така започнах Зоната. В началото се хранех само с добрите въглехидрати и мазнини и свалих 6 килограма за 1 месец. През втория месец бях предимно около Зоната и свалих 1 килограм. Третия месец бях в Зоната, но с лошите въглехидрати - резултат 2 килограма. Сега съм в началото на 4-тия месец и започнах отново с добрите въглехидрати - резултата е, че хем ям точно толкова, колкото трябва, хем не огладнявам между храненията. Лично за себе си, след тези три месеца разбрах, че най-добре и най-жизнено се чувствам с добрите въглехидрати. С лошите въглехидрати се отслабва, но често се огладнява между храненията и в резултат се изяждат повече от необходимите блокове.
На мен не ми се е случвало да качвам, откакто съм в Зоната, нито да задържам едно и също тегло в продължение на повече от 3-4 дни, когато се храня по правилния начин. Предполагам, че при вас се получава задържане, тъй като имате малко за сваляне.

The baroness,защо ти се случва да прекаляваш с въглехидратите? Ако не можеш да устоиш на някой изкушаващ въглехидрат,гледай да хапнеш преди това някакъв вид протеин,за да можеш поне малко да го балансираш,дори да ти се увеличат полагаемите блокове,шанса да вдигнеш някое екстра кило е много по малък,почти минимален бих казала.Докато хапваш само въглехидрат,и след минути вече почва да се лепи като   мазнини по тялото ти.Не е фатално ако хапнеш някой друг блок в повече,стига да е от всичко балансирано.

Подкрепям Emigrantка, аз докато бях около зоната, винаги гледах поне малко да балансирам храненията си и не качих килограми  Wink

# 653
  • София
Браво на вас  Peace Аз рядко хапвам вредни въглехидрати и въпреки, че се опитвам да ги балансирам не става всеки път  Confused Всъщност не стана последния : празнувахме рожден ден наскоро, хапнах месце и кашкавалче преди няколкото бонбона на обяд, вечерта пак така, уж балансирано и въпреки това + 1.5 кг  Sad А вчера и днес съм стриктно в Зоната и нищо  Cry Да не говорим, че 1 месец близо ги свалях и сега пак от нулата.....идва ми в повече вече, та затова питах  Rolling Eyes Мислех, че ще изляза от тоя кръг вече, толкова се радвах в началото, всичко изчетох, ма явно и този режим няма да ме спаси  ooooh!

# 654
  • Chicago/Varna
Да споделя и аз малко личен опит. Започнах Зоната след 2 много мъчителни месеца на 90 - дневната диета. Когато започнах 90 - дневната диета бях 92 килограма, при ръст 1.62. След 2 месеца стриктно спазване, въпреки големите обещания на тази диета, бях свалила само 2 килограма. Чувствах се ужасно и реших, че така не може да продължава. Започнах да търся някакъв вид балансирано хранене и така започнах Зоната. В началото се хранех само с добрите въглехидрати и мазнини и свалих 6 килограма за 1 месец. През втория месец бях предимно около Зоната и свалих 1 килограм. Третия месец бях в Зоната, но с лошите въглехидрати - резултат 2 килограма. Сега съм в началото на 4-тия месец и започнах отново с добрите въглехидрати - резултата е, че хем ям точно толкова, колкото трябва, хем не огладнявам между храненията. Лично за себе си, след тези три месеца разбрах, че най-добре и най-жизнено се чувствам с добрите въглехидрати. С лошите въглехидрати се отслабва, но често се огладнява между храненията и в резултат се изяждат повече от необходимите блокове.
На мен не ми се е случвало да качвам, откакто съм в Зоната, нито да задържам едно и също тегло в продължение на повече от 3-4 дни, когато се храня по правилния начин. Предполагам, че при вас се получава задържане, тъй като имате малко за сваляне.

The baroness,защо ти се случва да прекаляваш с въглехидратите? Ако не можеш да устоиш на някой изкушаващ въглехидрат,гледай да хапнеш преди това някакъв вид протеин,за да можеш поне малко да го балансираш,дори да ти се увеличат полагаемите блокове,шанса да вдигнеш някое екстра кило е много по малък,почти минимален бих казала.Докато хапваш само въглехидрат,и след минути вече почва да се лепи като   мазнини по тялото ти.Не е фатално ако хапнеш някой друг блок в повече,стига да е от всичко балансирано.

Подкрепям Emigrantка, аз докато бях около зоната, винаги гледах поне малко да балансирам храненията си и не качих килограми  Wink

alex_pt,разбира се,че от добрите въглехидрати човек се чувства по добре,и най вече е по здравословно,и просто нямаме нужда от лошите въглехидрати.Всичко е на психическа основа за това,че организма ти иска хляб например.Отделно както казваш ти се огладнява по бързо,на 2-3 часа след последното хранене,и щом почнеш да чувстваш глад,значи излизаш от6 зоната,и пак става боза с хормоните ти Smile И за килограмите си права,колкото повече човек достига до нормалното си тегло,толкова по бавно се свалят последните останки от мазнини Smile Аз вече май няма какво да свалям Smile и се чувствам перфектно,физически и психически  Simple Smile  bouquet Продължавай в същия дух  Hug

# 655
Аз правех същото първия път - балансирах с протеинчета когато исках нещо сладко. Дори и в офиса намирах начин когато имаше рожден ден, да мушна 1-2 хапки протеин предварително. Тук някой питаше за храненето в офис. Човек трябва да отделя време за планиране и подготвяне на храната за следващия ден. Аз тогава имах мотивация защото исках да сваля 4-5 кг заради предстоящата ни сватба (и се справих блестящо, роклята ми я стесняваха на 2 пъти). Приготвях си храната за деня сутрин рано или вечер късно преди да си легна. Претеглях си хляб, домати, краставици, други зеленчуци, или каквото имах за деня, и месце, нискомаслено сирене или кашкавал, слагах всичко в пластмасова кутия за храна и я носех в офиса. Там я слагах в хладилника докато стане време за обед. Сложих си шише зехтин в кухненския шкаф в офиса и го ползвах по колкото ми трябваше всеки ден. Носех си кисело мляко, ядки и плод. И ми писна колегите ми да коментират колко здравословно се храня. И накрая в деня на сватбата бях 51кг от 55.5кг. Но и спортувах, и беше лесно. Продължих да спазвам режима - в някои дни стриктно, в други - на око. И така ... докато дойде Коледа  Laughing И тогава омацах пейзажа, и докато се опитвах да вляза в релси, забременях. И така.
Но е възможно и в офис да се храниш по режима. Вярно, че изисква приготовления, но няма как.
Що се отнася до този път, ужасно съм недисциплинирана, два дена вече стоя на същите кг, а имам да свалям двойно повече от преди. И не успявам да изляза от лакомия си режим, на който сама съм се поставила  Mr. Green

# 656
  • Chicago/Varna
Браво на вас  Peace Аз рядко хапвам вредни въглехидрати и въпреки, че се опитвам да ги балансирам не става всеки път  Confused Всъщност не стана последния : празнувахме рожден ден наскоро, хапнах месце и кашкавалче преди няколкото бонбона на обяд, вечерта пак така, уж балансирано и въпреки това + 1.5 кг  Sad А вчера и днес съм стриктно в Зоната и нищо  Cry Да не говорим, че 1 месец близо ги свалях и сега пак от нулата.....идва ми в повече вече, та затова питах  Rolling Eyes Мислех, че ще изляза от тоя кръг вече, толкова се радвах в началото, всичко изчетох, ма явно и този режим няма да ме спаси  ooooh!
Хей,The Baroness,аз не можах да разбера нещо. Искаш да кажеш,че от един рожден ден си качила кило и половина ли:) Нещо не е в ред,и не е възможно да не сваляш кила,освен ако правиш нещо не както трябва,и не си в зоната,а само обикаляш около нея Simple Smile.По колко блока ядеш на ден? И ако от вчера си стриктно в зоната,не можеш да искаш днес кантара да показва по малко Simple Smile Няма организъм,на който да не действа зоната,освен ако няма някакво сериозно заболяване.Всички имаме еднакви вътрешности изпълняващи еднакви функции Simple SmileВлизай в Зоната и стой там ако ти тежат кила Simple Smile Нали за това сме тук,да се подкрепяме и помагаме Hug

# 657
  • Chicago/Varna
Приготвях си храната за деня сутрин рано или вечер късно преди да си легна. Претеглях си хляб, домати, краставици, други зеленчуци, или каквото имах за деня, и месце, нискомаслено сирене или кашкавал, слагах всичко в пластмасова кутия за храна и я носех в офиса. Там я слагах в хладилника докато стане време за обед. Сложих си шише зехтин в кухненския шкаф в офиса и го ползвах по колкото ми трябваше всеки ден. Носех си кисело мляко, ядки и плод.
Carmen,този път сме на едно мнение,разбира се,че е възможно да храниш в зоната,където и да си.Аз също си приготвям обяда в кутийки,когато ми се налага да ходя в офиса,от вечерта.Докато приготвям вечерята,хвърлям на скарата и пилешките пържолки например за утре за обед,и така приготвям всеки ден и обеда на мъжа ми,една пържолка,два домата,тиквички на скарата за гарнитурка,12 бадема(че той яде по 4 блока)и грозде или ябълка или какъвто плод има,слагам го в кутийки,торбички,и готово Simple Smile Лесно е,просто в началото винаги е малко стресиращо,докато ти стане навик Simple Smile

# 658
Здравейте, влизам от време на време да чета, и това много ми хареса:
Човек трябва да отделя време за планиране и подготвяне на храната за следващия ден.
Имам една фраза, която съм си сложила на видно място: “Failing to plan is planning to fail”
Успешен ден на всички!   bouquet

# 659
  • София
В Зоната съм си, не се отказвам  Wink , само че съм разочарована   Confused Да, наистина са 1.5 кг от 1 полу-зонов ден и не падат вече трети ден  ooooh!
Не знам колко точно блока ям , но са същите както и преди случката с РД . Днес съм си опекла филенце - 200гр., за гарнитура имам сварен карфиол(разделено за обяд и вечеря), а закуските са ябълка с извара. Вчера бях на карфиол на фурна- запечен с белтъци, извара и сирене, а закуските ми бяха круша с извара и бадеми и диня със сирене. С нищо по-различно не ми е менюто от досега, ама нещо явно организма ми свикна и не му действа режима  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт