Отговори
# 75
  • на североизток
Точно на тази тема за храненето няма да споря. Но при положение, че бях при един от най-добрите професори, който също ми каза - ябълка и цитруси сутрин на гладно никога съм склонна на него да му вярвам! Плодове се ядат 30мин преди хранене, но не и сутрин когато стомаха е абсолютно празен. А и все пак моя стомах някога е бил здрав, даже много здрав. Никога не съм яла каквото и да е. Фреш на гладно  обаче, да...за съжаление. Да, не може да се сравнява 30 годишен стомах с бебешкия стомах. Бебешкия е доста по-чувствителен!  Peace И за съзаление при мен вече лечение няма. Както казаха не един, а трима доктори - цял живот диета и никакви нерви!  Grinning

Аз пък мисля, че има лечение и вече споменах как. И не го казвам, за да се заяждам или да споря, а за да те окуража и ако може да ти помогна!  Hug  (нищо, че не съм професор) Има къде-къде по сериозни болести, излекувани с глад, а болестите на стомаха са едни от най-лесно лечимите именно със глад! А и ако не се лекуват водят след себе си до други болести , тъй като храната вече не може да се усвоява пълноценно, както и ти сама казваш. Глада дава почивка на затормозения орган и му дава възможност сам да се излекува! Нямате представа колко интелигентни и умни са нашите тела, само трябва да им дадем шанс Peace

Само добри чувства Hug Hug Hug Wink

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 20:30 от iv4i_79

# 76
Иланка,жълтък със захар се разбива,почти да побелее и даваш,така ли е,или е друг начин за подготовка?Кажи ми как ще го правиш?Месно пюре и аз почвам да давам от март  Peace,но не всеки ден!
п.с.Имаме напредък,започнахме да ядем с лъжица,пу пу пу  Mr. Green!

# 77
  • Щастлива мама на 3 слънца
Мили мами здравейте
не съм писала отдавна ,че имах проблем с лаптопа.Ние сме добре растем и хубавеем.
имам няколко въпрос чета към вас.
1. кой беше адреса на онази книга на Д-р Спок за бременността онлаин,че не мога да я открия.
2.мисля да си взимам хлебопекар на бихте ли ме посъветвали коя е хубава.
3. малката на 2 вечери така плака ,че посиня спря да диша и беше някакъв кошмар.
Знаете ли какво се прави в такива моменти Sad(
малката се събуди бягам при нея
честито на всички бебенца и месечинки
лек ден и много усмивки

# 78
  • Пловдив
Иланка,жълтък със захар се разбива,почти да побелее и даваш,така ли е,или е друг начин за подготовка?Кажи ми как ще го правиш?Месно пюре и аз почвам да давам от март  Peace,но не всеки ден!
п.с.Имаме напредък,започнахме да ядем с лъжица,пу пу пу  Mr. Green!
Даниелка, ще прибавям 1/4 жълтък, твърдо сварен /поне 10 мин./ към зеленчукото пюре.Да стане единна смес-или с пасатор или намачкан.Месното, да и аз ще го давам през ден, а когато е ред на зеленчуковото ще прибавям отново жълтък.Ако можеш да намериш пресни яйца от домашни кокошки е по - добре  Peace
Адреналинка, това много лошо newsm78!Не знам какво да те посъветвам, но знам, че правила ли го е веднъж, отново ще го прави.Бъди нащрек!Трябва да я изведеш от това състояние по най-бъзия начин, когато се случи.Може би, вдигни я, гушни я, духни в лицето или в устичката... Уф, нека Рали да каже  Confused

# 79
*АДРЕНАЛИНКА* , по другите точки не знам какво да те посъветвам, но се надявам да не се поваря това с малката. За хлебопекарната - Мулинекс 5000 имам и съм много доволна  Peace Много често пускат на прИмоция модела 2000, но не те съветвам да го взимаш  Wink
Да ви се оплача и да ви предупредя - попаднах на Хъджис менте - картинките пускат боя и й боядиват бодинцата много гадно. Картинките са две в пакета - Мечо пух и Мечо Пух с патенца, предишните ми бяха всичките с една картинка- Мечо Пух и Тигъра.

# 80
fata_morgana сподели, моля те за хлебопекарната  Praynig От известно време и аз се замислям, но... Кажи какво приготвяш с нея (чувала съм,че не е само за хлеб  Blush ) и сполучливо ли се получава?

# 81
благодаря на всички за съветите за захранване  Hug, но аз  май въведох малко смут в темата с моето бавно захранване  Rolling Eyes за разяснение само ще добавя, че ние сме само на кърма и дори и в болницата не е пила АМ ( може би само два пъти ХА), заради фамилна обремененост към АБКМ. Затова го давам толкова полека с този ориз, след това ще дам елда и кафяв, но това ще е след зеленчуците. За съжаление повечето каши на които попаднах са с АМ, много трудно намирам БИО Безмлечна  различна от гореспоменатите newsm78

Адреналинка, дано не се повтаря никога това с беба  Praynig иначе за хлебопекарна и аз се замислям, така, че ще следя с интерес мненията  Peace
Деси, като има такива нощи и съседи, грабваш Ванката и идвате у нас  Hug

# 82
  • София
Здравейте, момичета! Ние сме добре - растем и хубавеем Heart Eyes Адреналинка, дано не се повтаря това, но ilik123 е права - трябва да намериш причината в най-скоро време и да разрешите проблема (ако има такъв). Мен също ме е страх от това захранване - баткото беше с АБКМ и сега ме е страх да не се прояви при мъниците. Но мисля да съм разумно бърза сега Laughing

# 83
  • София
За съжаление повечето каши на които попаднах са с АМ, много трудно намирам БИО Безмлечна  различна от гореспоменатите newsm78

Сподели какви безмлечни каши си намирала освен оризовата на Милупа.
И аз само такива смятам да давам, че не знам адаптето как ще ни повлияе. И без това на бузката и има вече "атопично" петно, което не минава.

Адреналинка, дано не се повтаря, сигурно е много ошашкващо!

# 84
Мен ме е тръшнал някакъв вирус. Според педиатърката - по тел. се чухме само - това било плъзнало сега след свинския грип  ooooh! Главоболие силно, болки в стомаха и отпадналост. Иначе температурата ми е съвсем малко над 37 градуса. Пазете се здрави и това е  Hug

# 85
fata_morgana сподели, моля те за хлебопекарната  Praynig От известно време и аз се замислям, но... Кажи какво приготвяш с нея (чувала съм,че не е само за хлеб  Blush ) и сполучливо ли се получава?

Ползваме я повече от година и за това време да сме си купували хляб само когато се развали и беше на ремонт. Ама иначе освен хляба меся в нея и теста - за пица или за тутманик, бъркам смеси за меденки и курабийки. В книжката с рецепти има и приготвяне на конфитюри (програмата ставала и за лютеница), но не съм правила. Тази тема ми беше много полезна в началото http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=561024.0

# 86
 newsm45 newsm45 newsm45
Катрин е с пневмония(уж лека фаза,днес виках частно педи)а според нашата лекарка нищо и нямало преди 2 дена я слуша-айде кажете ми това какво и днес и звъня 3 пъти и тя не вдига #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Сега сме на антибиотик и засега ще се гледаме в къщи.Оф дано се оправи по-бързо и да не стигаме до болница,че чак тогава ще откача Praynig Praynig Praynig

# 87
  • София
nat003, много неприятно. Дано не се стига до болница.
При мъниците лошото е, че много бързо се влошават.
Лора почваше със запушен нос, водя я следобеда, уж всичко ок, а на следващия ден вече се чуват хрипове в гърдите - предбронхитно състояние.
Но това не оправдава твоето педи да не си вдига тел.
Освен юни месец да я смениш...

# 88
Nat003, оправяйте се бързо, много е гадно това, дано наистина не стигнете до болница  Praynig
Безмленча оризова каша има на Хип.
За хлебопекарните аз имам Аляска, много е добра, китайска е, ама то кое не е. За цената си е по-добра от Мулинекса (мое мнение), когато я купувах и аз четох много из форумите и всички нея препоръчваха, сега вече мога да кажа, че има защо, в Метро ги има и в зависимост от промеоциите са от 80лв до 120лв. Правя на нея всичко, което можеш да се сетиш, съдържащо брашно, включително кексове и разни питки без мая със сода, правя и само теста, козунаци, пробвах дори и сладко веднъж да правя (има си такава програма). Като цяло много полезен уред, защото ние ядем черен хляб, а черните хлябове на пазара не е ясно колко са черни...така аз си ги правя с най-различни брашна, фибри, ядки и какво ли не.

# 89
Фъстъче, Елда и оризова на Хип са безмлечни, мисля има и кафяв ориз  Thinking  също и други зърнени - ръж, просо, овес, ечемик, многозърнеста, май са без АМ, но са глутенови и са за по-късен етап Peace има също елда с плодове но без АМ, още не съм ги проучила всички

Общи условия

Активация на акаунт