Отговори
# 480
iv4i_79, дано се оправяте вече  Hug Тоия грип е някакъв ад. Сега да ти кажа за обрива по гърдите - и аз имах такъв и много ме боляха при кърмене. Консултирах се с една от плевенските консултантки и тя ми каза, че най-вероятно е млечница  Shocked въпреки, че на Дани му нямаше нищо. Мазах се 10 дена по 2 пъти на ден с противогъбичен антибиотик, Фунгостатин и всичко ми мина! А бяха почнали да се разпростират и при мен тези обриви по целите гърди. Сега ми няма нищо веч1е от месец и половина - два. Ако искаш, консултирай се и пробвай, безопасно е за бебка  Peace

# 481
Fata Morgana, какво точно ви казаха за къпането, че нали и ние сме с вероятен АД...

На дерматолог и да я водя и да не... все тая.
Кортикостероид и аз бих сложила само на рани.  Peace

Иначе аз съм с една екзема на ръката - контактен дерматит от всякакви сапуни и химии... смятайте сега като се налага да си мия ръцете по 100 пъти как се чувства ръката ми, а и заради кърменето не я мажа с мехлемите (кортикостероиди са), та си ходя с рани и прочее. Ще се лекувам като спра да кърмя.

И аз съм така, не знаех че се нарича контактен дерматит. Понякога, като не издържа, се мажа с един много лек кортикостероид вечер след последното кърмене. Опитвам се да мия с ръкавици, но не е възможно напълно да не мокря ръцете.

# 482
Fata Morgana, какво точно ви казаха за къпането, че нали и ние сме с вероятен АД...

къпане - сряда и неделя! иначе само дупето. и до шестия месец Никакви!!! сапунести и шампоанести глупости - само с водичка  Peace

защо така за дерматолога?

# 483
  • Варна
Мъниче, и аз да се обадя за броколито  Mr. Green, никак не е добра идея с него да почвате. Не знам колко е удобно за държане в ръка, но със сигурност е супергазообразуващо. Лично аз съм давала за самостоятелно хапване първо цяла, обелена ябълка, голям, цял морков и краставица, банан. На възраст 7-8 месеца при започнало захранване 5/5,5 месеца. Четох из темите, че може и авикадо да се дава на парчета.
Сори за непоискания съвет  Grinning. Споделям си опита за да имаш избор.

Дана,дано вече има подобрение при малката душичка. И аз много мразя болестите.

# 484
  • на североизток
Дана, аз ходих на кожен и тя ми изписа това мазило и салицилов спирт, но забравих да я питам какво точно ми има и от какво се е получило. Но сега си спомням, че и с баткото докато кърмех имах подобни проблеми, но в по-лека форма. Явно от непрекъснатото травмиране, понеже кожата ми е много бяла и нежна. Затова и сега изобщо не се цедя, че става още по-зле.

От много оплакване забравих да се похваля Laughing Онзи ден бяхме в едно барче да изпием по едно набързо и имаше игра на Нескафе, който си поръча техен продукт, пише си името и тел. на касовата бележка и пуска в кутията. И познайте...вчера ми звънят:Честито вие спечелихте! Първо си викам, тука пак някой номер, но после се сетих Mr. Green и така снощи си взех МП4етворката от барчето bowuu Не е кой знае какво качество, но важното е че спечелих Mr. Green
А тъкмо и аз бях решила да правя бойкот на Нестле Mr. Green

# 485
  • София
_Dana_ ,brilliant с описанията си ме върнахте назад във времето и си припомних ,колко ужасен е този АД.В един момент имах чувството че съм алергична дори към водата ,къпането беше кошмар за мен ,а да не ви говоря за миенето на ръце  ooooh! .От какво ли не се изривах и не ми излизаха гадни екземи ... последно това лято ,ми излезнаха екземи под мишниците-голяма гадост.Интересното е ,че от както родих кожата ми се нормализира и примерно след къпане нямам никакви проблеми вече.Явно има връзка с раждането след като и Дана се е подобрила тогава.Слава богу ,за момента малката няма признаци да е наследила моите проблеми!
Да се отчета от консултацията : надали сме даже мноооого 460 грама "( сега е 6.240 кг и 64 см).Взеха ни кръв ,малката дори и не разбра какво се случи ,не проплака ,но пък после ,когато взех да й обличам якето оглуши коридора   Laughing .С урината никак не се справих.Сега чакам да се събере и да нося в поликлиниката.
От днес сме месоядни  Grinning и мнооого ни се усладиха!

# 486

Кортикостероид и аз бих сложила само на рани.  Peace

Иначе аз съм с една екзема на ръката - контактен дерматит от всякакви сапуни и химии... смятайте сега като се налага да си мия ръцете по 100 пъти как се чувства ръката ми, а и заради кърменето не я мажа с мехлемите (кортикостероиди са), та си ходя с рани и прочее. Ще се лекувам като спра да кърмя.

И аз съм така, не знаех че се нарича контактен дерматит. Понякога, като не издържа, се мажа с един много лек кортикостероид вечер след последното кърмене. Опитвам се да мия с ръкавици, но не е възможно напълно да не мокря ръцете.

Вчера бях на дерматолог за същият проблем,тъй като цял живот съм все с някакви кожни проблеми.Сега вече със с кортикостероид и от понеделник на облъчване.Добре е да се лекува навреме,защото се разраства.Каза ми по възможност без контакт с вода и препарати.И също,че трябва много добро овлажняване.На мен един крем за ръце ми отива за едн аседмица,на ден поне по 10 пъти мажа.

Честити месечинки на всички бебчета!!!  bouquet

Не знам в Маги 10 зеленчука какво има,ама ми харесва и си слагам на манджите.

# 487
  • София

къпане - сряда и неделя! иначе само дупето. и до шестия месец Никакви!!! сапунести и шампоанести глупости - само с водичка  Peace

защо така за дерматолога?

Ами защото от каката имам пример,водя я, казват АД, изписват кортикостероид и до там...
После обрива пак се появява...Бяхме влезли в един порочен кръг, диети, за мен, за нея, нищо не помагаше.. та мисълта ми е, трябва да се израсте и да се поддържа да не стане много уажсно петното.

За сега имаме три петна, само едното от които ме тормози, другите изчезват веднага след намазване на Нахткерцена - едно около слепоочието, едно на дупето,  едно в ъгъла на устичката към брадичката. 

bubbast, какво е това облъчване? 

При мен контактния дерматит е хроничен, именно поради многото мнения от дерматолози, всеки различно казваше, и на всеки се доверявам... и тъкмо се излекувам и пак се появи. Дано не се случва на децата ми това.

# 488
Не знам в Маги 10 зеленчука какво има,ама ми харесва и си слагам на манджите.

smile3521

И Нестле-то си го ям с огрооомно удоволствие!  Mr. Green

Nkl, за мен проходилката си една доста необходима вещ. Но пак си зависи от детето. Ние ще взимаме или по-точно ще ни е подарък от моята приятелка. Кръщелницата ми много време изкара в нея и хвърчеше от единия край на хола до другия и много се забавляваше. Виж примерно ако съм на мястото на talktoher може би не бих взела. Очаквам малкия Симон всеки момент да направи първите си самостоятелни крачки.  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

Последна редакция: ср, 02 мар 2011, 13:31 от Jani4ka

# 489
Здравейте милички Hug
Да почерпя днес Сияна става на половин годинка newsm44

Честита Баба Марта! Да сте живи, здрави и много щастливи!

# 490
Деска, да ти е жива и здрава малката принцеска !!!   Hug   bouquet
Толкова бързо минава това време, че все едно беше вчера когато ти честитих 5тата месечинка!  Grinning Егати, преди да се усетим ще са на по годинка вече!

Е, хайде и аз да се оплача малко...утре щяхме да сме на детски рожден ден. На моя приятелка детенцето ѝ става на 4, но кака ѝ беше с варицела и сега чакат и малката та няма как да отидем. Пуууу, много ме е яд! Щеше да ни е първото детско парти.  Tired

# 491
  • Пазарджик
Цитат
Във връзка с актуалната в момента тема /диетите/ искам да помоля ЛЛЛ или консултантите по кърмене да препоръчат такава ,която не би навредила на лактацията.

geryaleksandrova, здравей!

Не съм те забравила, просто бях възпрепятствана тези дни.

Разбирам желанието на кърмещите майки да вязат във форма и да се разделят с някое друго килограмче, натрупано през бременността. Идеалният вариант би бил здравословното и умерено хранене - включване на повече пресни зеленчуци и плодове, намаляване на захарните изделия и наситените мазнини (с животински произход), предпочитане на ненаситените (различните типове олио), предпочитане на пълнозърнестите продукти, намаляване на пържените храни, избягване на полуфабрикати и т.н.

Конкретен режим на хранене не бих могла да ти предложа. Важно е кърмачката да приема от всички основни хранителни групи, както и не се препоръчва рязко сваляне на килограми (до около 2 кг. на месец).

Бих ти предложила да прочетеш тази статия и тази тема - може би ще ти бъдат полезни.

# 492
Ами аз питам,защото Боби вече се опитва да ходи и постоянно ми дава зор да го държа изправен и да си е стъпил на краката. Като леко го полющна напред и почва да прави стъпки и то много бързо,едвам му смогвам наведена. Затова питам за проходилка, че така без кръст ще остана.

# 493
Според мен му я взимай. Нали и алхимика слага вече Влади в проходилката.

# 494
  • Пловдив
Да ви питам още нещо. Имам 1 торба с разни неща - дрешки, които са ми подарък, не ми харесват и няма да носим, памперси и т.н. Ходих в църквата, но там не приемали такива неща. Мислех да ги изхвърля, но малко ми е кофти да ги вземе някой ром, а няма на кой да ги дам. Вие какво правите с нещата, които не ползвате, изхвърляте ли ги в кофата?
По нова година говореха по медиите за близнаците Васил и Василена, които можеха да бъдат оставени в Дом, поради финансови трудности на семейството.За щастие това няма да се случи, но има призив в близнашките теми за помощ, всякаква!За това, ако желаеш, прати ненужните ти неща на тях.Нямам адреса на близнаците, а адреса на човек от ДБМ - Пазарджик, на който могат да се изпращат нещата:

гр. Пазарджик 4400
Гаврил Кръстевич 4
Петър Иванов Кондев

Общи условия

Активация на акаунт