от къде да купя мартеница - забавна и ръчно направена?

• 11 874
  • 58
  •   1
Отговори
# 15
Как разбирате кои са китайски?
Като изключим тия с разни геройчета на значка?

# 16
  • Анкх-Морпорк
Китайски са разните видове червено-бели гривни от мъниста, кожени гривни и тн, които ако не знаеш какво е мартеница, би възприела като обикновени бижута...

Обаче след висенето вън стигам до извода, че китайските се харесват. Едната ми съседка по маса има традиционни, домашно правени мартенички - такива от прежда, с пискюли, дървени мъниста и тн, Хубаво са изработени. Другата ми съседка има като традиционни, така и пластмасови с китайщини...
Познайте кое се продава най-много???
Спайдърмен!
И тук-таме гормити, мигащи сърчица с лампичка и други чудеса на технологията. И те не са много евтини, да каже човек, че в цената е проблема...

# 17
На площад Славейков, на Попа...
Има много китайски, но има и ръчно направени.
Аз си харесах едни мартеници-кукли на Попа. Направени са като човечета с дълги носове, като главите и носовете всъщност са кратунки, а очичките и устата са нарисувани. Сериозно обмислям да купя една за вкъщи и още 1 за подарък.

# 18
Ими страхотни на Пиротска,от към ЦУМ

# 19
Как се радвам,че има хора дето се радват на мартеници.
Миналата неделя попаднах на едни дами...за тях всичко беше боклуци направени за пари.
Дори направих страница на мартеница-
[urlwww.facebook.com/pages/Мартеница-да-я-съхраним-за-поколенията/234482319969308][/url]

# 20
Тази година така и не мога да намеря мартенчики, нашенски си, ръчно работени.

Моя приятелка от София тази година специално издири ковач,
който да и изработи звънчета, които да бъдат част от мартеничка,
носеща типично българско звучене.
Ще я помоля да ми изпрати снимка на крайния продукт, който е сътворила и ще я постна тук.

# 21
Забравяме Пижо и Пенда и това си е Tired
Български мартеници няма, защото всичката суровина за тях е от Китай Tired
Обаче масово има мартеници със значки с герои от турски сериали ooooh! ooooh! ooooh!

# 22
По Шишман преди коня има едно магазинче за ръчно изработени неща. Видях, че има вече и мартеници.

От години си правя сама мартениците. Приятно ми е и стават много хубави. Тази година пак ще направя, само да имам време.
Забравяме Пижо и Пенда и това си е Tired

Пижо и Пенда съм правила големи за дома, тип кукли  и ги подарявам. Малките не се харесват и вече не правя Confused

# 23
............. красиви мартенички, изработени от ДБМ Пловдив, ще бъдата на Ваше разположение на 24, 25, 26, 27,  февруари в МОЛ Пловдив
Това е за Пловдив, но предполагам че ще има и в други градове. Винаги ръчно изработени и много красиви. Пък и знаеш, че парите отиват за добра кауза.
Дали няма да има продажба по интернет? От тези мартеници има много хубави, аз съм си харесала тези http://antom.snimka.bg/hobby/martenichki-2012.648148.26323302.

# 24
Откраднах си идея от тук и станаха чудесни весели неща
С бяло и червено стават много усмихнати
http://www.youtube.com/watch?v=HVmbYvNf5g4&feature=relmfu

# 25
  • София
Ето, от тук http://emiart.net/

# 26
  • София
Само малко да се затопли и бабите ще се появят Simple Smile Обичам да купувам от тях разни плетени неща и с удоволствие си давам парите.

Иначе и аз правя мартенички за най-близките ми хора. Не мога да кажа, че са най-красивите, но са от сърце.

# 27
http://www.facebook.com/profile.php?id=1583817907 Това момиче прави, прави и от квилинг, но трябва да се свъжеш с нея и да ти прати и снимки.

# 28
Идете в подфорум "Хоби", много от момичетата правят мартенички всяка година и ги продават , има наистина страхотни неща...

# 29
Да, и аз ходих до библиотеката. Има и ръчно направени, но има и китайски.
Понякога се чудя дали всъщност като пишат ръчно направени, са наистина такива или са го взели от някоя сергия на Илиенци:(
И като са ръчно правени с китайски мъниста, просто нанизани на лъскав изкуствен китайски шнур с някаква сложна фабрична оплетка, какво им е българското тогава?
Пак ще търся бабите покрай "Славейков". Но на тях пък опаковките им куцат, а аз искам да са оформени добре и да ги подаря с удоволствие:)
Всяка година ми става все по-трудно да намирам хубави мартенички, които да отговарят на българската традиция и да не са от китайски материали.

Общи условия

Активация на акаунт