Отговори
# 390
maiski3 много сте сладки  Hug чудих се дали сте се прибрали  Hug и даже си мислех да ти звънна, но реших да не те притеснявам  Hug

skrech благодаря за инфото   bouquet

matza83 Благодаря   bouquet успокои ме  Hug

Лъки ще се справите  Hug

Били И на вас честито завръщане в къщи  Hug

Лека вечер мами и дано да е поспалива  Hug

Последна редакция: нд, 27 фев 2011, 22:51 от mama_vessy

# 391
  • София
.... Друг вариант - влизате под душа. Като се затоплите, започвате да цедите. ...

Да ти е живо и здраво детенцето и да те слушка!   bouquet

Много полезна информация! Благодарим ти, Скреч! Само един въпрос: Ако раждането е секцио може би душ не ти дават да вземеш?  newsm78  Тогава само компреси и изцеждане ли да пробваме? При това положение добре ли е да сме си взели помпата за кърма или е по-добре с ръчички? Само с вода ли да измиваме гърдите и после с кремче за гърди ...?

# 392
Вижте какво открих за разкритието-
http://www.mama.no-meat.org/link_birth/checking_dilation/

# 393
Честито на Стефи 791 и SKRECH да са ви живи и здрави момченцата smile3525.

Честито на мама E STELA! Жива и здрава да е малката Марина  newsm51 и много да радва мама и тати.

Да са много здравички и щастливи бебенцата, и кротки и послушни разбира се  bouquet.

А на мамите  smile3501 и бързо възстановяване

# 394
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА МАМА Е СТЕЛА И СКРЕЧ- ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!  bouquet  bouquet
за шишетата,взела съм нук и чико с каучукови биберони. Peace

# 395
  • София
Честито на новите мами от днес,усмихнати и здрави бебчета и бързо прибиране в къщи smile3525

# 396
Здравейте, мами  Grinning
Май не само аз будувам  Crazy  , за съжаление, разбира се...

Честито бебче на Естела!!! Много здраве и късмет на цялото семейство  Hug

Скреч, благодарности за разказите, и за раждането, и за кърменето  Hug 
preslava_82 , и на теб благодарности за статията  Hug
Майски, Ивка, много сладки бебчета  Hug Дано да нямат колики и да ви слушкат
Честито завръщане на всички мами от болницата!
Аз ще отида да си легна, ако не спя, поне да си почина. На вас пожелавам лека нощ и сладки сънища  Hug

# 397
Добро утро, момичета 2 в 1  preggo и 1+1  breastfeeding!

Желая ви един прекрасен слънчев и усмихнат ден!   bouquet

# 398
  • Карлово

хубава статия Simple Smile много полезна , благодаря ти че я сподели с нас  Simple Smile
Добро утро на всички  kaffeetrmker_2

# 399
  • Пловдив
Добро утро  Hug

От вчера нямаме нито 1 бебче, май трябва да очакваме включване от щъркелчетата всеки момент  Wink

Ще си позволя да изкоментирам най-често срещаните проблеми, с които се сблъскваха майките при престоя ми в болницата. Във връзка с кърменето де.
Благодаря  bouquet

Макар че е студено и мрачно, пожелавам на всички хубав ден Simple Smile не се давайте на лошото настроение!

# 400
  • София
Добро утро   bouquet
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ КОЙТО ГУШКАТ СВОИТЕ бЕбОЦИ.ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ МНОГО ДА СЛУШКАТ И САМО РАДОСТ ДА НОСЯТ НА МАМА И ТАТИ!!!
За раждането-имах контракций цяла нощ, но за мен вече бяха нещо обичайно от три

седмици и си мислех ,че пак са подготвителни.Сутринта към 5 часа мъжо стана да се приготви за

работа, а аз си седях в леглото и се превивах.Като ме видя ми каза-Хайде да те карам...., но аз

упорствах,че не искам да ходя и после да ме върнат.Добре,че не се върза иначе сигурно щях да си

родя в леглото LaughingПристигнахме към 05.30 в Шейново, прегледа ме една изключително мила

лекарка, бях с 4 см. разкрите  и ме прие.Направи запис на тонове, ултразвук и каза ,че бебето е

малко, а аз се притесних, казах ,че се притеснявам,че ще бъде в ковьоз......Тя ме погледна и каза-

Виж не е толкова важно колко е голямо бебето, а какво е общото му състояние, има и 4 кг. бебета

които са в ковьоз за това не го мисли сега.Каза да се разхождам и аз започнах да сновя напред

назад, но нямах силни болки само чувството,че ми се разпъва таза.След един час ми каза, ела пак

да те видя. Прегледаме пак и бях вече с 6см разкритие и шийка напълно изгладена.Изтекоха и

водите, но бяха зелени Sad, нещо което не се виждало на ултразвук.Преведоха ме в предродилна

към 07.45.Вързаха ме за тонове и слагане на абокат и система.Имаше още две майчета и тръгнаха

да ги превеждат към родилна зала, а аз си лежах.И тогава усетих ,че ме напъва, но лекарките и

акушерките израждаха др. две мами.Казах, на един стажат,че ме напъва......Той тича при тях и

вика -напъва я,.....,а те ,кажи и да диша.Връща се и вика дишай, а аз,  ама много ме напъва, той

пак ама много я напъва hahahaИдва бързаща лекарка, слага ръкавици и вика -Дай да видя колко

е разкритието.В този момент се втрещи и каза на останалите-главата е долу бързо към

магарето.Бързо,бързо, но мен ме страх, имах чувство че ще я изпусна на земята и викам не

мога. EmbarassedКачиха ме на магарето и ми казаха само- дишай, дишай и тя изплака в 08.05.След

раждането имаше проблем,част от плацентата е останала и доктора каза-Имаш ли алергий към

лекарства защото част от плацентата е останала вътре и ще трябва да направим ревизия.Казах,

не, и след това нищо не помня.Събудих се и ме преведоха в стая.И тук беше най-гадното заради

зелените околоплодни води включиха малката превантивно на антибиотик, за да не развие

инфекция заради тях.Мен ме изписаха, а нея я оставиха докато не свърши курса на

антибиотика.Иначе тя е много добре, храни се лакомо.Ходя всяка вечер да я виждам, гушкам,

храня и целувам.Много плаках, но доктора ни се скара на мен и др.майчета, думите му бяха-Да не

съм ви видял да плачете като влизате при тях.Те усещат вашите притеснения и тревоги.Влизайте

усмихнати, давайте им кураж и те по-бързо ще се справят.

Вчера доктора каза,че тези дни ще я изпишат HugЧакам с нетърпение. Hug

Като цяло раждането беше песен.Всички са изключителни професионалисти от санитарката до

лекарите и най-вече имат човешко отношение.Държаха се все едно съм им роднина, а аз се

притеснявах че ще ме подмятат защото съм без избор на екип.Благодаря им на всички  bouquet

# 401
  • до моите любими хора
Maiski3 дано в най-скоро време да си приберете принцесата в къщи при вас  Praynig Сигурна съм, че въпреки че знаеш че всичко е наред не можеш да си спокойна ако не е пред очите ти 24 часа. Дано още утре да си я гушкаш в къщи.
Много хубаво, че си доволна от всичко в болницата и от персонала, въпреки че не си плащала за избор на екип. Значи, все пак има останали хора с главна буква, за които не само шума на парите ги карат да бъдат такива. Peace
Лек ден на всички момичета и дано ни донесе много хубави щъркелови новини  smile3521

# 402
Добро утро  Hug и хубав ден от мен!
skrech мерси за интересния разказ ,както и за инфото за кърменето. Аз съм на същото мнение, за нещастие някои хора, просто повече НЕискат отколкото искат да кърмят и си измислят оправдания. КЪРМА ВИНАГИ ИМА. Няма как да няма. Peace
На всички момичета благодаря за отговорите относно пълната упойка при секциото.  bouquet При мен се налага такава, заради високото ми кръвно. От адреналина много лесно може да се качи, да стане някой гърч или друга беля...  Shocked
На всички нови мамчета честито!
Желая ви хубав ден! Heart Eyes Two Hearts  Kissing Heart

# 403
MAMMA_VESSY При първото ми секцио акушерките, които ме наблюдаваха в реанимация постоянно питаха дали имам нужда от допълнително обезболяване и ако искаш ти пускат система - не помня обаче името на лекарството. Иначе аз получих страхотно главоболие от упойката и за него пиех Ацефин. Той не се препоръчва при кърмене, но всъщност моята лекарка тогава ми каза, че бебчето само може да спи малко повече, друго няма какво да му стане (без да се прекалява с хапчетата разбира се). Главоболието не е задължителна, но все пак е често срещана "екстра" след секцио, така че е хубаво да сте подготвени с обезболяващо.

Скреч Да ти е живо и здраво синчето! Благодаря за информацията относно кърменето!

Честита принцеса и на мама Е стела и щастливия татко Grinning

Maiski3 Дано съвсем скоро изпишат малката кукла и си се гушкате в къщи Hug

# 404
Привет момичета.
Проcете, че не съм ви чела, но влизам само да се самоизвестя. Днес, в 12.44 часа на обяд мое си време, се роди нашата дъщеря - София. Нормално, вагинално раждане, мерките на момата засега са попълнени само с теглото. Утре щели да я мерят колко е дълга. Та София се роди 4455 грама, 4 дни преди термин. Раждането ми беше супер бързо - от първата контракция в 10.20 до раждането - 12.44 - по-малко от 3 часа. Този път доста ме боля де, че всичко мина толкова бързо. Но без системи или нещо подобно. Просто така се случи. Аз съм идеално, имам 3 шева но нямам никакъв проблем със сядане, ходене или нещо подобно. Съжалявам, че нямам снимки, но забравих кабела вкъщи. Утре ще има.Вече се кърмихме, имам коластра, малката спи и се усмихва.
Лек ден ви желая.

Общи условия

Активация на акаунт