Децата и цигарите

• 23 430
  • 192
  •   1
Отговори
# 105
Аз пропуших на 16г. и нямаше сила на света, която да ме накара да не го правя.И двамата ми родители са непушачи, веднага усетиха, но това не ми пречеше да се крия и лъжа.Сега вече от позицията на времето и годините разбирам, че всичко е въпрос на собствено решение и преосмисляне.Отказах цигарите преди 8 години без никой да ме е карал.Така че не правете трагедии за децата си-всяко нещо с времето си.

# 106
  • Варна
Когато раз береш ,че детето ти пуши вече си закъснял да вземаш мерки. Трябва да подходиш спокойно. Със забрани не се постига нищо.

# 107
Когато раз береш ,че детето ти пуши вече си закъснял да вземаш мерки. Трябва да подходиш спокойно. Със забрани не се постига нищо.

Наръчниците "Капаните на Живота" са точно затова! newsm10

# 108
Забраните по-скоро предизвикват обратен ефект

# 109
  • където ми харесва
Ох, добре че са отворените. smile3507
Не, определено нямах предвид това.
Но аз не съм родила дете с цел да му налагам постоянно ограничения, и да му обяснявам как пушачите са по-долна класа, защото стават само за продавачки....

# 110
  • най-шареното място
Да си отбележата темата.
Онзи ден в колата чух статистика кога пропушвали децата и веднага казах на детеро че е закъсняло и са го изпреварили Simple Smile

Толкова ми е опита и се надявам все такъв да е - аз да закачам и да ми се усмихва отсреща непушач, но ми е интересно защото човек не знае какво го чака.

# 111
  • Там, където ме обичат

Наръчниците "Капаните на Живота" са точно затова!
Айде стига агитация! Naughty

# 112

Наръчниците "Капаните на Живота" са точно затова!
Айде стига агитация! Naughty

Мисля, че има голяма разлика между това, кога човек агитира и кога се опитва да помогне...

# 113
Струва ми се, че в последно време сред младежите не е много модерно тютюнопушенето-дано не се заблуждавам.

# 114
Струва ми се, че в последно време сред младежите не е много модерно тютюнопушенето-дано не се заблуждавам.

Просто си нямаш на идея, колко много се заблуждаваш... Работя с хора и дори имам чувството, че сегашната младеж пуши повече от тази от преди 20 години и причината за това е описана в наръчника.

# 115
  • София
Моля те, стига с тоя наръчник!

# 116
Моля те, стига с тоя наръчник!

Имаше въпроси и само отговорих.
А и нали уж не искате децата ви да започват да пушат?
Нали искате някакво решение на проблема с цигарите?
 newsm78

# 117
  • София
Не се сърди, няма нищо лошо да го споменеш, ама през пост да четем за този наръчник - става досадно и предизвиква обратен ефект на този, който търсиш! А и не мисля, че наръчниците помагат. Подражанието е много голяма сила сред децата - няма теория, която да се пребори с желанието им да приличат на кой да е техен идол, бил той някоя как/батко или пък някоя "звезда".

# 118
  • най-шареното място
Това с наръчник "за добрия родител", който плаща, чете и минава в друга категория качество/полезност за детето ... си е химера Simple Smile

Може би точно с подражанието в ранна възраст се почва... играчка като на,..., паста като на..... цигари като.... и т.н. ...

# 119
  • Там, където ме обичат
И аз съм на същото мнение!

Общи условия

Активация на акаунт