Децата и цигарите

• 23 431
  • 192
  •   1
Отговори
# 90
Виви , и  аз и  брат  ми  мразехме цигарите  като  малки !  Тогава  и  двамата  ми  родители  пушеха  като  комини .  Брат  ми  още  не е пропушил  -  на 31 г  е.  Майка ми  не ми е  забранила  да  пуша  , даже ме накара  пред  нея да  го  направя  -  Ми,   добре  ми  беше  дошло  да  си  пуфкам  легално ! Даже увеличих  пушенето!
 Не е  гаранция  ,  че като  сте  върли  пушачи и не забраняваш пушенето  синът  ти или  дъщеря  ти  няма да  пушат! До  човек  си  е , характер , осъзнаване ,  желания....
 Адмирации  за щерка  ти  ... Моя   близк а приятелка  като бяхме  студентки  ненавиждаше цигарите   -  но  пропуши  на 27-28 г -  а сега пуши  доста !  Tired Tired

# 91
Дори и да се насвини с бира и водка някое полу-трезво приятелче може да ни сигнализира.
Помислете си.

Дали приятелчето или лекарят малко по-късно ще ми сервира, че детето ми се е освинило от алкохол или бог знае какво за ,мен няма разлика  Peace

Проблемът е как да научим децата си да се самоконтролират, когато ние, като възрастни вече не го правим...и какво да очакваме от децата, при условие, че ние като общество сме тотално деградирали.

Синът ми е на 12. Ако сега пропуши определено няма да си говоря с него кротко какви проблеми има и защо пуши. А баща му най-вероятно ще го пребие (за съжаление той е малко драстичен в такива ситуации). Същото е и за алкохола. Не знам  каква е тази масова истерия напоследък да се приема за нормално едва ли не това, че децата ни пият и пушат от много ранна възратс и вместо да му шоибнеш два шамара (образно казано и не съвсем), да си губиш времето с философстване.

# 92
Не съм привърженик на боя, като основно средство за решаване на проблемни деца  Naughty Но съм забелязала, че колкото повече се опитваш да предлазположиш детето и да му влезеш в тона, за да се решат проблемите му с добро, то в един момент ти се качва на главата. Аз на няколко пъти изпадах в следната ситуация:  опитвам се да го третирам като "голямо момче", предразполагам го да си каже претенциите към нас като родители...и единия път в края на разговора ни се оказа, че видите ли аз съм виновна, че за един месец имал десет двойки  Joy

Привърженик съм на по-строгия контрол върху децата и налагането на дисциплина и ред.

# 93
  • sofia
Най-лошото е, че дори да го пребиеш от бой и каквото и друго да направиш, опитал ли е, ще пуши цял живот...
Тц. Опитах, пуших известно време (края на гимназията), най-вече щото гаджетата пушеха. После се хванах с един, който не пушеше и аз спрях. Бюджета също беше от значение, реших тези пари да ги давам за нещо друго.

Баща ми спря да пуши след като получи някакво запушване на кръвоносен съд близо до сърцето. На 56 години е. От раз ги отказа.....значи можело, ама явно трябва ножа да опре до кокала.

# 94
Добре... Ще го напиша така, че да не се тълкува като спам, а и да не нарушавам повече правилата.

Мили мами,
Ако искате полезни съвети за това как децата ви да не пропушат, просто напишете в някоя търсачка "КАПАНИТЕ НА ЖИВОТА"! Това е първия наръчник от поредица, която се подготвя специално за тийнейджърите, за да ги подготви за живота. Мисля, че ще ви е от полза. Ще получите и отговори на много от въпросите, които задавате тук.
[/color]

Последна редакция: сб, 26 мар 2011, 08:42 от mipopov

# 95
  • Lost in a fairytale ...
Добре... Ще го напиша така, че да не се тълкува като спам, а и да не нарушавам повече правилата.

Мили мами,
Ако искате полезни съвети за това как децата ви да не пропушат, просто напишете в някоя търсачка "КАПАНИТЕ НА ЖИВОТА"! Това е първия наръчник от поредица, която се подготвя специално за тийнейджърите, за да ги подготви за живота. Мисля, че ще ви е от полза. Ще получите и отговори на много от въпросите, които задавате тук.
[/color]

Добре, виж сега, това нещо го пишеш за поне трети път. Няма нужда да спамиш повече. Няма малоумни в темата, ако някой е искал, го е взел под внимание.

# 96
Цитат
Добре, виж сега, това нещо го пишеш за поне трети път. Няма нужда да спамиш повече. Няма малоумни в темата, ако някой е искал, го е взел под внимание.

Добре, къде са другите три пъти дето съм ги писал? Затова го написах така, защото явно на модератора по другите начини не му харесваше. Запознал съм се с правилата и условията и първоначално помислих, че няма да се приеме по този начин, по който го бях публикувал предния път, но след като видях, че има и други тук, които насочват чрез линкове и препоръчват сайтове, услуги, продукти и т.н., реших, че няма да има проблем. Но явно съм бил в грешка...Може би, защото системата ме отчита като новак, въпреки, че преди доста време коментирах често тук.
Извинете ме, ако съм засегнал някой!

Последна редакция: сб, 26 мар 2011, 12:48 от mipopov

# 97
  • Lost in a fairytale ...
Добре, явно модератор ги е изтрил. Аз лично го чета това за трети път и мисля, че който е искал, те е взел под внимание  Peace

# 98
Благодаря за разбирането! Все пак нали за това е направен този форум, да си помагаме и да се насочваме в правилна посока при отглеждането на децата си. Преди време аз лично получих много ценни съвети и насоки тук. Затова и сега се опитвам първо тук да помогна. Затова и е направен и този наръчник...

# 99
  • където ми харесва
интересно , че само на пушачите им се струвам неграмотна  Laughing явно няма за какво друго да се хванат да обиждат из форумите. ами пушете си бе хора. отворете си една тема Колко обичам да пуша и давайте в нея. запишете и децата си там. може да намерите и специални начални учителки дето си пафкат в час и разказват на децата къв кеф е? по смело, не се ограничавайте само с тази тема, моля. иначе да мислех да работя известно време именно като такава, но......с тази заплата как ще си плащам само цигарките на децата бе хора? нали според вас и те душа носят, трябва да пропафкат някой ден към то 13 годишни, че и кафенце и биричка, може и водка. и мама как ще им насмогне с заплатката на даскалица? айде със здраве и аман от глупости дето пишат някои!

а за тези дето наистина ги вълнува този проблем ще кажа че никога не съм пушила. нито аз нито двайсете ми приятеля и семействата им от нашата компания. абсолютно всички имат страхотни квалификации предимно в ИТ сферата и никой няма време да се занимава с глупости. не пушат и децата им, на тези които са пораснали. а за парите сами проучете в коя държава лапета на 7-15 години разполагат с пари в училище! то дори и да имат няма изобщо къде да ги похарчат. ето това искам и у нас да се случи + да сложат огради на всички  училища и да си намирам децата в двора на училището , а не из кръчмите в околността. и да ви кажа от нашия вход специално няма нито едно дете което пуши, а най голямото скоро става на 19 години Simple Smile учи си мацката да следва английска фолология и си станахме приятелки въпреки двойната разлика във възрастта ни! нейните приятелки си пушат в двота на училището и по цял ден висят и пият бира там - лошо няма, трябва и продавачки да има в тази страна.
Абе госпожа, то няма лошо и залумпени патици да има на тоя свят, дето да се правят на смирени монахини, ама тях никой не ги диша...

# 100
Ох, добре че са отворените. smile3507

# 101
По последни данни 43% от българите над 14 години пушат:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3711791

# 102
  • Там, където ме обичат
Отдавна не вярвам на агенциите и статистиката, които ми обясняват, че имам по-добри приходи от миналата и по-миналата година, а аз знам по портфейла си, че вместо до 3-то 5-то число, заплатата ми стига едва до около 22-ро. Значи поне 10% -ова инфлация. Какво имат да ми обясняват.
По темата, предпочитам да чета мнения на хора с подобни проблеми и минали/минаващи по този път, дори и такива, които не споделям, а не статии, статистики и наръчници. Peace

# 103
  • София-Лагера
Aйде и аз тук с 16 годишна която пуши.
И аз пропуших на същите години.
И още пуша.Мани другото ами ми е кеф сутрин с кафенцето.
Естествено ,поговорихме за вредата от пушеното ,но до там.
Не съм забранявала и не съм я била.

# 104
Отдавна не вярвам на агенциите и статистиката, които ми обясняват, че имам по-добри приходи от миналата и по-миналата година, а аз знам по портфейла си, че вместо до 3-то 5-то число, заплатата ми стига едва до около 22-ро. Значи поне 10% -ова инфлация. Какво имат да ми обясняват.
По темата, предпочитам да чета мнения на хора с подобни проблеми и минали/минаващи по този път, дори и такива, които не споделям, а не статии, статистики и наръчници. Peace

Всъщност наръчника е за подрастващото поколение.
 Това е първата кампания не за отказване , а за НЕзапочване на цигарите и е написан от бивш пушач!

Общи условия

Активация на акаунт