Бебета родени в чужбина - Тема 9

• 20 336
  • 713
  •   1
Отговори
# 690
  • FRANCE
Здравейте и от нас,
Уф Боби как те разбирам. Еми е на същото дередже плус хрема. Храчки чак до ушите. Пак почнахме физиотерапията. Лекарката там доста ме стресира, че такива боледувания не били нормални, било алергия, рефлукс или незнам какво си и това в комбинация че е качила само 400 грама за два месеца и два сантиметра и трябвало да искам направление за специалист.  А спорет лекуващия лекар си е файн само кашлянето. newsm78

От цените в Бг и аз съм ужасена. Гледах Мустелата, е как да дам 20-25 лева? Минахме на Бочко, че си бях забравила нашата Мустела.

Това чистене ми е болна тема. И тук масово всички си нахълтват с обувки. Таткото горе-долу го култивирахме и неговия колега също. Алекс му се скара Simple Smile Бебана още не мърда, но за компенсация Алекс постоянно се въргаля по земята.

Алекс има слънчеви очила още от бебе че тук доста напича лятото и на мишката мисля да взема.

Ние уж почнахме да се захранваме, но сега всичко ми отказва. Давам и да си играе с храната, мачка но не иска да яде. От пюрета директно почва да и се гади (защото аз и ги слагам в устата).

гуш че мрънчо се събуди

# 691
Джърни мерси за отговора!  Hug и на мен ми се струваше рано за паста. Добър съвет за изграждането на навика, аз все забравям, че детето вече има зъбки  Blush и само чат пат ползваме четката.
Звезди благодаря!  Hug Аз също от Блокър купих мопа, на swiffer 14 или 15 евро беше, но е точно такъв дето казваш да внимавам  Mr. Green с гъба отдолу и като сложа кърпичката заради някакви бабунки не се ползва цялата й повърхност. Чак като го купих видях, че е за сухите кърпички. Настава едно търкане, яко. Имам и без гума дето надяваш парцала от този тип http://www.blokker.nl/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDetails?s … p;productId=86716, но той пък има 2 линии на чистещата повърхност и с мокрите кърпички не става  ooooh! Мисля, че съм ги виждала тия розово сините ще взема от тях. На АХ са 15 бр за 2.15  Crazy
Боби и Мадам много лошо с тия болежки!  Hug Дано скоро изчезнат. Аман с това файн на всички доктори.  ooooh! То бива, бива, но чак пък толкова. Все едно са се наговорили из цяла Европа. Кажете нещо, че децата не се хранят, не спят и белким си раздвижат д-тата докторЯта. И ние още кашляме, Томи чисти храчки сутрин, а аз вечер кашлям ужасно. Щото сме файн, затова вече 20 дни...
cutty ти ми се струва с това слънце и къси ръкави овапца работата.  Mr. Green Сега чайче и лимонче в индустриални количества и да се оправяш бързо!  Hug

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 13:10 от Leprechaun`s mommy

# 692
Хммм от вчера следобед нямах интернет и тв, та сега наваксвам. Прочетох ви по диагонал...
За водата - Боби, по принцип аз я преварявам (чешмяната) и не сме имали някакви проблеми нито тук, нито в чужбина.
Не съм давала изворна, но при всички положения минералната вода (независимо колко е минерализирана) не се преварява.  Peace

За цените на пюретата - наистина всичко в Бг е много скъпо, в Гърция още повече, но там поне доходите са различни...Никак не им е леко на майките в Бг и не гледайте, че някои купували само пюрета. Много майки готвят сами, но те и по-малко време имат да пишунтят по форумите.... Във форума има не само бг-майки, които преваряват минералната вода и дават изключително пюрета, но и много, които се стремят максимално здравословно да си гледат децата, независимо какво им коства това. Има поне няколко много полезни теми по върпоса в подфорума за захранването, пък и не само там...  Peace
Нашият педиатър никога не ме е съветвал да давам само пюрета и винаги ме хвали, че още кърмя - така, че  не всички педиатри са подкупени от търговските фирми. Да не говорим, че нашата докторка бие винаги само по една ваксина, а не блъска по няколко ваксини на детето, каквато е масовата практика в чужбина примерно. Затова пак ще кажа - и тук има всичко, като навсякъде по света. Съгласна съм, че много от практиките особено в по-малките градове са остарели, но далеч не всичи доктори са загубеняци, както и не всички майка са задръстени  Peace
Аз лично давам някои пюрета за асортимент - с по-екзотични плодове или примерно с риба, но като цяло готвя всеки ден за малката. Спрях и да замразявам. Мисля,скоро да пробвам една био-детска кухня...да видим какво ще излезе..
Маги, супер ти е аватарчето  Heart Eyes
Менти, браво за почивката! Съгласна съм за готвенето и чистенето  Peace Аз събирах инфото за това кой кога ще е в Бг, за да можем да си планираме срещите. Сега ще го изпратя на Клер, за да го вкара в Гугъл докс. Ако знаеш прблизително кога ще си идвате, ми пиши с тел. за контакт евентуално.

# 693
Не мога нещо да си редактирам постинга, но забравих да пиша за почистването на зъбите - Менти, и зъбния камък, и венците почистват - пълна програма поне там, където ходя аз. Мерси, че ми напомни да си запазя час преди Великден  Mr. Green Hug

# 694
  Алохаа, пак ми е лошо, ходих до пощата и едвам се завлачих, чак количката ми беше трудно да бутам. А така ми се излиза и багаж трябва да оправям, аманнн.
  Олди ние по-скоро съжалявахме БГ майките, че всичко е скъпо. А не, че не си хранят децата здравословно. Поне в моята отчетна всички купуват пюрета, защото педиатрите са им казали, че зеленчуците на пазара, дори и био-то са едва ли не отровни и всяка майка се старае да направи най-доброто за детето си. За педиатрите поне това, което мой приятелки са споделяли, рядко се срещат свестни по мойте разбирания, но не значи че няма такива разбира се, особедно в големите градове. Моя приятелка от много малък БГ град например си гледа детето много хубаво и здравословно, педиатърката и се съгласява с нея, въпреки, че има други възгледи, но ми е казвала, че на площадката и се подиграват, че детето и яде ябълка, а не царевични пръчки и и правят подмятания.
 Ставам да се помъча да свърша нещо  Crazy

# 695
Цитат
Да споделя развитието на заспиването на Моника.
Момичета - има надежда.  
Точно 3 вечери рева. Първата 10 мин, втората 5 и на третата примрънка и това беше. Сега си се обръща на една страна и заспива.
Но тя е и на възраст, в която разбира, че не я изоставяме. Преди 2 месеца щеше да е доста жестоко да го направим по този начин. Т.е. или трябва преди голямото привързване или след него явно.
 Ивенце, мерси, че сподели Hug Вие сте при нея докато заспи или я оставяте в леглото и сама заспива?
    Лепри, веждите и челото са на теб Wink Grinning

Цитат
Алекс има слънчеви очила още от бебе че тук доста напича лятото и на мишката мисля да взема.

Мадам, каква марка са очилцата, може ли снимка? Sunglasses

Болните бързо да оздравяват Hug

# 696
пак сте се рзписали! немога да ви изчета,затова ще кажа каквото имам д акажа и после на спокойствие ще видя какво сте творили днес.

и мен ме вълнуваше въпроса с миенето н зъбите,питах лекарката ни и тя каза с паста да съм ги миела,но аз нещо не и се вързах точно поради същия факт–ми ще я гълта със сигурност! значи започвам само с водица.аз до сега му давах да си играе с четките и така си ги чисти сам,но наистина е време да му се създава вече навик.....а и той с толкова много зъби си е дете отчивано,както вика баба ми хахаха

имам един малко спамещ въпрос. познавате ли козметиката Clarins и що за козметика е тя? че е френска ясно,ама дали бива? аз имах един комплект с гримове на тази марка и това бяха най–хубавите гримове в целия ми живот,които бях пробвала и сега се чудя дали да не мина изцяло на тази марка,но непознавам другите им продукти.....

водата девин в бг се носеше слух,че идва от радиоактивен район,та нещо не ми се дава точно тази вода.незнам в бг какво ще давам.предполагам и там нормална чешмяна вода.до 30 години там съм живяла и не съм умряла....предполагам не е толкова опасно за живота Joy

мерси на всички,които отговориха за почистващите препарати! с оцет как се чисти? предполагам се разрежда с вода,но какво съотношение?

изчезвам! после ще дойда,когато имам време да ви прочета!

честито на празнуващите днес!

# 697
Олди, далече съм от мисълта, че няма нормални майки в България, все пак и аз от там идвам Simple Smile))
Между другото, би ли ми пуснала списъка и на мен Simple Smile предварително благодаря Simple Smile

# 698
  • FRANCE
 mimkis ето ни оцхилата Simple Smile Марка cébe. Непозната ми е марката но ги взех от оптика и се водят със супер защите. Само ме посъветваха да не са нон-стоп на очите.

http://www.eyeshop.com/index.php/fr/model/Lunettes%20de%20soleil … e-sur-Eyeshop.com

# 699
# 700
Нищо не стерилизирам.  Crossing Arms Та той непрекъснато ближе пода, има ли смисъл ....
Вода давам филтрирана, с в България Девин розов етикет, че е най-ниско минерализирана. Никога не съм я преварявала, нито за първия, нито за втория си син. Каква е идеята да се прави?

За да се стерилизира  Simple Smile Мисля, че зависи и от водата, все пак не е еднаква в различните краища на света  Peace

Страхотни мартенички  Heart Eyes (Хуничка ли ви е снимала? Те как са?)

И аз има едни зъболекарски питания напоследък  Blush В България, като казват почистване на зъбите, друго имат предвид, нали? Предимно "остъргват" зъбния камък, докато при нас чистят венците... Правилно ли ми е наблюдението или не се разбира какви ги пиша?  Blush

Менти, аз имах предвид каква е идеята Девин с розов етикет да преваряваш?Мисля, че Боби точно за розовия етикет питаше дали трябва да се преварява. Иначе за чешмяната ясно, че идеята е да стерилизираш, все пак идва от открити източници и препоръките в различните държави са различни.  Peace Сега като си чета поста, наистина не се разбира много какво съм искала да кажа. Embarassed

Да Хуничка ги снима Дамян и Евелин, както и "зелените човечета" за Св. Патрик, които си видяла.
Двете Хунички са много добре  Crazy. Евелин е много подвижна и забавна. Ще ми липсват сега 10 дни, че отидоха на почивка и няма да ги виждам Sad

За чистенето на зъбен камък, като човек работил и в България и тук в САЩ, мисля, че се прави по един и същи начин. Най-често използваме ултразвукови инструменти, които влизат под венеца и благодарение на ултразвука отделят зъбния камък от зъбната повърхност. Когато има по-дълбоки джобове (над 3 мм., което е физиологично) може да се наложи почистване с ръчен инструмент. Тук в САЩ, такова е рутинното почистване, но при дълбоки джобове из цялата уста правят т. нар. "дълбоко почистване" (обикновено на всеки 2-3 години, зависи от случая), обикновено с упойка и на няколко посещения. В България, школата по пародонтология (науката за здравето на венците и зъбодържащия апарат) е малко по-нова - да кажем от 15 години и затова според мен по-младите колеги имат по-съвременна информация и умения. По-старите стоматолози не, че не знаят, но зависи от тях до колко желаят да се информират за новостите в областта. Peace И както навсякъде има и колеги, които веднъж като завършат мислят, че са приключили с ученето  Sad

# 701
  • Rennes, France
Маги, да ти кажа, май точно така стана - слънце, изпотих се, къс ръкав и .... Wink
сега се наливам с чай...че аз хапове не пия, пък и с кърменето ooooh!
Днес бяхме на пазар с Луи, за храна, но за него беше първия шопинг в Ергото, с мама....много му хареса, такъв кротък беше Heart Eyes
Ей, мами да ви кажа че БГ-то си има мноооого недостатъци, но винаги там си се връщаме макар и за малко... Аз съм от малко градче, но пък имам супер педиатър, зъболекар...та за това не се притеснявам... А баща ми има градина с какво ли не, и месото си е наше, та в това отношение пак немам проблеми...Но хора всякакви. Едната ми братовчедка, даваше и вода и сокчета, но и кърми до 1,2г. Сестра й, не дава вода, кърми още е детето е на 1,3г...та идеали всякакви...
Луи нещо ми прави стачки тези дни...та ще го оставя на диета Thinking Къдет овика баща му: проявява характер, и то на майка си... Crossing Arms От къде пък накъде Whistlingда не съм го правила само аз Laughing
Болните да се оправят  bouquet
П.С. току що така звучно напълни пампа...само където преди 20мин го смених hahaha

# 702
Терми, списъкът ще бъде обработен  Laughing от Клер и тогава ще го разпратим, няма да те пропуснем  Peace
Цвети, ти може да ги съжаляваш майките, но не всички коментари звучаха така и понеже не беше за първи път, си позволих лирическото отклонение. Както и да е, няма да повдигам въпроса повече  Peace  
Джърни, а зелените човечета ние кога ще ги видим  Laughing
Мадам, и ние ще купуваме слънчеви очила, сега ще погледна твоя линк, мерси, че сподели   bouquet
Мритке, не бой се - Девинската вода е безопасна за живота  Peace
Маги, миналата година по това време започвахме с обратното броене, помниш ли  Mr. Green Hug

# 703
   Ох, гледам новините и направо ми се реве  Sad Горките японци и либийци, никой не заслужава такова нещо.  Та нашите пюрета и води са не бели, ами снежнобели кахъри.
   Пуснете снимки на дребните с очила, търпят ли ги  newsm78
   Размина ми малко лошото и пак ми се притисна скитническия нерв, не ме свърнта тука  Whistling Не мога да побера багажа в куфара, никакви дрехи не ми стават, чак се ядосах. Не приличам на човек. Маритке тази козметика не съм я ползвала. Аз вече нищо не ползвам май  Crazy Някой има ли потъмняване под мишниците  newsm78 Знам, че е пигментация от бременността, ама много грозно. Как се маха това чудо  newsm78

# 704
  • Rennes, France
Цвети, браво - оправй се...и взимай по-малко дрехи, и м БГ има магазини Mr. Green да не ти стане много тежки с бебка Thinking
На мен още си ми стои линия негра и пъпа ми е тъмен от бетадина с който са ме мазали... ooooh!
Айде Маги, Олди...годинката наближава Heart Eyes
Боби, какво каза чичо доктор Hug
Флъфи...къде си бе майче Thinking драсни ред-два Mr. Green
Мила...и ти да дадеш отчет или беше с гости сега newsm78

Общи условия

Активация на акаунт