Бебета родени в чужбина - Тема 9

• 20 328
  • 713
  •   1
Отговори
# 675
Дааа говорете ми за цени в БГ.. Crazy Аз отдавна им се чудя на тези в БГ ккак успяват да се изхранват при положение, че пюретата са в пъти по-скъпи, напр. тук са по 50(за малките)-60(големите) стотинки, а в БГ са 2-3 кинта. И масово дават само готови пюрета, защото педиатрите им били казвали, че ако ги правят сами можело продуктите да са замърсени.  Crazy Joy  А за АМ няма да коментирам... като бяхме в БГ през декември ми свършиха моите кутии и се наложи да купя от там...оллеееее, не стига, че кутията нямаше нищо общо с тукашните и пишеше на полски, а и цената му беше 30 лв.  Money срещу тукашните 8.50.  ooooh!

Иве не ми се смей, ама и аз още стерилизирам, даже и бибите като ги изпусне.  Embarassed Незнам много съм педантична в това отношение и незнам дали ще мога да спра скоро.  Flushed Flushed

# 676

Джърни, (ама да не се обидиш само)
Леа е след няколко дни месечинкова Wink Лия е днес , ама то на английски да ви кажа и на наша маца и викат Лия (ам и англ приятели)

Сори Боби, лапсус лингве Blush знам, че на Лия честитя, но грешно съм написала. Май ще е най-добре и мамите да пиша, че да е ясно чие е бебето  Wink

И аз повече от веднъж седмично не успявам да измия пода и 2 пъти прахосмукачка (добре, че сме с паркет). Ползвам препарати на Seventh Generation и така съм се размързеливила, че всичко онлайн поръчвам  Embarassed Май само за храна ходим до магазина. И да си призная, от UPS по име се познаваме с "доставчика" ooooh! това ако не е патетик..... а вие ми говорите социални контакти  Whistling

Нищо не стерилизирам.  Crossing Arms Та таой непрекъснато ближе пода, има ли смисъл ....
Вода давам филтрирана, с в България Девин розов етикет, че е най-ниско минерализирана. Никога не съм я преварявала, нито за първия, нито за втория си син. Каква е идеята да се прави?

# 677
vie puk da ne me izkarahte maniakalna chistofainica sega? az obicham i podurjaH chisto,no otkak imam Aleto e katastrofa v nas!dnes chistih,zashtoto mai go pravia po-riadko ot vednuj sedmichno.prosto goliama sum izlagacia.

i nie niamame kilimi.voda ot cheshmata davam,ne sum varila,no filtriram nai-chesto.naposleduk chesto i direktno normalna davam (nefiltrirana).

# 678
Момичета открих интересен детски хороскоп: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=articles;id=16Crazy

# 679
   Да се разпиша преди лека нощ, че съм дроб  Crazy Този корем ще ме побърка, сега ще пия един имодиум, не ме интересува кърмене и тн, че вече 6 ден се побърках. Следващото ни кърмене е чак утре сутрин, дано не влезе в кърмата.
  Аз вода преварявам с каната, то по скоро се кипва. В БГ мисля от тази розавата да купувам, ама така като пишете че и чешмяна може  Whistling
  Аз стерилизирам шишетата понякога, защото нали не ги ползвам често и си нямам работа. Но иначе друго не. Силиконките в началото и бибата стерилизирах, но беше много отдавна. Сега да се радва, ако и я измия  Grinning И Мишелка ближе всичко, което и попадне в полезрението, та съм се примирила вече.
  На БГ  цените и аз се ядосвам много. Бях си наумила да си пратя от тук памперси, кърпички-всичко. Не щото ще спестя парите, а просто ме е яд, но не ми се занимава. В Англия е много евтино, има огромни разпродажби. Един пакет мокри кърпички и за 1 лев съм си купувала, а в БГ гони към 4. За пюрета и тн не ми се говори. И в нашата отчетна никой не прави, били гадни зеленчуците. Дори и чист картоф си купуват. Аз си изпратих кукъра и ще си правя, 3 лева за бурканче картоф дето ще оближе лъжичката няма да дам  Crossing Arms И педиатрите в БГ съветват само готови, според мен им плащат  Naughty  Иначе не съм против готовите, пестиш си времето, по-разнообразно е и тн, но в БГ няма да купувам всеки ден.

# 680
Цвети така е, аз имам приятелка, която беше търговец към една от местните марки АМ, каши и т.н. Не мога да ти опиша какви неща им правят (защото ще ме цензурират  Mr. Green), само и само лекарите да предпръчват техните продукти.  #Cussing out Ама не са виновни лекарите, а тези които ги слушат.  Peace Иначе аз основни си ги правя сама, имахме стиимър от преди, евтин от 10-15 кинта, ама голям. Като го напълня и имам пюрета за цял месец.  Laughing Понякога и купувам готови, но само менюта, по-скоро за разнообразие на нещо което не мога, а и не бих правила, напр. котидж пай или съндей ланч.  Crazy Понякога и му пасирам от нашата храна, ние готвим здравословно и става за него. Най-много харесва спаначената ми крем-супа.   Wink

# 681
Ех, Маритке, да знаеш тя повече помагаше като беше малка. Сега от пубертета почва да я помързява.
Олди много хубава статия.  Peace Напомня ми на подобна, която четох за това как бебета още в утробата свикват с езика, затова след раждането плачат по различен начин и със съответната интонация.  Grinning

Нали споменах днес за смешните грешки и измислянето на думи на бг, та тази вечер със сълзи съм се смяла. В разговор за косите дъщеря ми изтърси, че нейната изглеждала по-къса като е суха, защото била "НАКРЪГЛЕНА"  Joy Joy Joy

Вода аз давам натурална, на бутилките има указание, че е подходяща за приготвянето на АМ и има бебе. Тук жената от крамзорха не му изми шишето при първа употреба, а вие за преварена вода ми говорите  ooooh!. Всъщност някой преварявал ли е минерална вода, защото аз само от прегряването й виждам как става на парцали, а как я дават за пиене на децата не знам  newsm78
Боби в БГ и аз купувах на Девин с розов етикет. 3л. са лев и нещо.  Peace Е, ако имаш пари взимай и от другата Simple Smile. Аз бях шокирана от цените на бебешките храни и стоки. Да не повтарям за Хип пюретата, че вече е казано, но има кашичка за пиене на Нестле тук взимам 2 за 1.15 евро, в БГ струваше 6.86 лв.  Crazy. Каша нормална си тук я взимам 0.99 цента, а в бг бяха по 4 евро.  Crazy Бисквитки си бях взела от тук и добре съм направила,  че от 1.50 евро в НЛ щях да се изръся 5 евро в бг.
Звезди кажи, моля, ти какви мокри кърпички ползваш за ламината? И също на какъв моп? Аз взимам от тия на АХ, но те са за плочки и специално пише, че не са за такива настилки, но нямам нерви да вършея с кофите и парцалите  Blush
Явно това със събуването е само бг обичай Simple Smile. Тук единствения човек, който се събу, че и тръгна да го прави още доооолу на външната врата беше сестрата от консултацията.
Джърни Hug Отдавна се каня да те питам да си кажеш мнението на специалист. На последната консултация педиатърката ми каза да мия зъбките на Томи с паста за зъби поне веднъж дневно. Аз обаче не го правя, защото как ще му изплакна устенцата, не може, ще му остане пастата в устата и ще я гълта, затова от време на време само с водичка. Какво мислиш ти по въпроса?
Мимкис за огромно мое съжаление нито едно от децата ми не прилича на мен.  Crossing Arms Томаз е копие на баща си, само моите вежди е взел и то от кумова срама да не мислят по улиците, че съм му бавачка.

# 682
Маги, с паста започнах да мия чак когато се научи да плюе и то паста без флуор в началото, защото не можех да му вярвам кога ще изплюе и кога ще глътне. Мия само с четка и вода.
 Все се каня да ви посъветвам, ако вие им миете зъбите с четка на бебоците, правете го вечер, като част от вечерния ритуал преди сън - така се изгражда навика, че в леглото не се отива без да са измити зъбите.  Peace Същото повтаряйте и сутрин след закуска - след пробиването на първия зъб е време за поставяне на основите, че зъбите се мият 2 пъти на ден.  Peace

# 683
Гледам водата обсъждате, аз започнах да се опитвам да давам на Боби вода с лъжичка, май повечето я плюе, но не издържам вече, яде през час, според мен е жаден, тук вече е над 30 градуса и съдейки по себе си и Бобката е жаден. Водата е от чешмата, филтрирана.
И аз им се чудя на бг мамите как издържат на тия цени, ние имахме едни познати дето си научиха щерката на купено пюре, по едно време бащата се оплакваше, че само за нея дава 200$ за храна, като цената на пюретата тук са по 50 цента (май). Много са ми смешни с това-колко били лоши зеленчуците в България, затова не давали домашни, имали вяра на производителите на пюрета  Joy
Като една позната тук-вярвала на американците, затова дава кренвирши на щерка си-пишело месо, значи има месо......пък всички американци ми разправят "ти не вярвай много на етикетите"  hahaha
Изобщо ....нещо ни е много сбъркано разбирането, то предполагам и аз щях да съм така, ако не знаех какво е тук.
Боби нещо почна да дриска по няколко пъти на ден и се чудя дали пък наистина не му пробиват зъби, мрънкоти, но не твърде много  newsm78

# 684
Вода давам бебешка или от пречистената в къщи ( ей заслужава си сумати и пари дето се изръсихме, водата стана убиец). Пюрета и аз купувам, но само плодови. Другите просто не стават за ядене. След като Кико ги отказа, ги опитах, и... излетяха към казана. Сега майка ми му готви супички, а в България ще ена детска кухня - мисля, че беше 1.2 лв/ден 3 яденета, и то в количество дето има за цял ден.

# 685
Добро утро , мами и бебета!
Следобед мисля да посетя нашия домашен лекар, че според мен Леа хич не е файн вече. Повръща с тия храчки ужасно, а е гладна като вълк, второто шише си го изпива след като ми сервира първото барабар със секретите...сори за цветущото описание ;-( все си мисля за Джут, как преди няколко месеца сподели, че иска кафе за закуска, а не повърнатата в пазвата и кърма ;-(

Ние пюрета правим с бейби-кука, редувам с купени, но модели, на които не ми яде домашните (пащърнака ми е провал, тиквичките също, сливи нямам). Единственото мое производство, което ама винаги се изяжда и се търси още са ябълки (Ренета сиви) и круши (Уилиямс червени). Захранвам вече и месце, но за сега само пиле и агне се приема, ни риба, ни нищо ...
уф, бягам, че се събуди и кашля  Hug Hug Hug на всички

# 686
  • Rennes, France
Добро утро и от мен... Peace
Нещо носа ми е запушен Outta Joint дано не е нещо сериозно, ще пия чаойве до полуда и днес ooooh! Иначе Луи пищи и вика /ама си се забавлява/ и е много весело да го слушаш и гледаш Heart Eyes Леле, снощи пак ме окъпа това момче - ей голям кеф било да се изпишкаш върху мама, та чак да я окъпеш от долу до горе Crossing Arms Crazy
Боби, да се оправя Леа...явно слънче и трябва Praynig Hug
Цвети, айде да се стягате и вие - път ви предстои Hug
Маги, аватара е супер Heart Eyes а дъщеря ти готина дума е измислила Laughing
Мами аз за цените съм на същото мнение...спомням си мама като беше тук и пазарувахме с нея, е ми тя каза че цените или са по-евтини, или същите като в БГ...говоря за храна за възрастни. А пък за бебешки дрешки да не говорим...тя като видя тук и каза че хем са по-евтини, хем по-хубави Crossing Arms
Терминаторче...30 градуса, уоу Whistling да ти кажа, нямам против - аз харесвам топлото, ама не знам бебо как ще го приеме...Тук при нас лятото е супер - около 27-28 градуса не повече Mr. Green
Само че трябва да му купя шапка с козирка, че хич, ама хич не обича слънцето - така мижи Crossing Arms
Джърни мерси за инфото - ще го запомня Hug
Айде изпих си кафето и сега е време за ....баня - смяна на пампа Crazy

# 687
Терминатор, при нас се препоръчва вода при жегите (тук стига 35-40 лятото, 28 нощем), така че може и да ти е жаден Боби. Кюти, добре сте вие с тези Т 27-28. А за слънцето - доколкото знам до 6 месеца не се излагат изобщо на слънце бебетата, после прогресивно, но не директно - шапка обезателно! Има едни с козирки и дълги отзад за врата да закрият.
Забравих още нещо щях да пиша ... Тиква!

# 688
Лепри,
има един моп в Блокър за 10 евро - много е евтин, но ми върши адски добра работа( но внимавай, че има един , който също е 10 евро, но е със залепена гъба отдолу), Кърпичките за пода са от Плюс. Отново са най-евтините, които съм намерила досега - в синьо-розова опаковка.
 Ако има много петна, или косми( както ми пада сега косата) в банята да речем - първо слагам 2 кърпички от Лидл ( отляво и дясно) и те много евтини - около 2 евро за 80 броя. Та първо с тях и после с големите хубави кърпички. Но тях ги ползвам за всичко де.

# 689
  • T"A
Нищо не стерилизирам.  Crossing Arms Та таой непрекъснато ближе пода, има ли смисъл ....
Вода давам филтрирана, с в България Девин розов етикет, че е най-ниско минерализирана. Никога не съм я преварявала, нито за първия, нито за втория си син. Каква е идеята да се прави?

За да се стерилизира  Simple Smile Мисля, че зависи и от водата, все пак не е еднаква в различните краища на света  Peace

Страхотни мартенички  Heart Eyes (Хуничка ли ви е снимала? Те как са?)

И аз има едни зъболекарски питания напоследък  Blush В България, като казват почистване на зъбите, друго имат предвид, нали? Предимно "остъргват" зъбния камък, докато при нас чистят венците... Правилно ли ми е наблюдението или не се разбира какви ги пиша?  Blush

Терминатор, аз не съм давала вода в жегите, тук беше 30о до края на ноември (т.е. до 7 месечна възраст на детето), но честотата на сукането се променяше при него, независимо от жегите, просто като поотрасна намаля... Преди няколко седмици писах тук, че май се отбива, а сега пак започна често да търси гърда...

Общи условия

Активация на акаунт