Мартенски червенобели изплели и не разплели! -71

• 66 105
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
особено първият....поне на мен, той най-ми допада....интересно ми е каква  е била роклята
едно време наистина хит са били плетените рокли и поли....

# 541
bovilowa, голямо богатство са ти донесли. Като се сетя бабите как не са имали преждите, с които ние разполагаме днес, а са правели чудеса ...

На мен и двата ми харесват много, ама много!

# 542
bovilowa, голямо богатство са ти донесли. Като се сетя бабите как не са имали преждите, с които ние разполагаме днес, а са правели чудеса ...

На мен и двата ми харесват много, ама много!
Да, Пуф, вярно е, че са правили чудеса от нищото. Аз имам спомен от детството си, че баба ни караше  да събираме хартия и шишета. Много и се ядосвах.  После ги предаваше някъде, вместо пари и даваха малки плетени парченца. Тези парченца се разплитаха, намотавах на капаци и перяха. Като дете и по-голяма, баба много ми плетеше, та не ми се е налагало да се уча. Но от декември 2009 и аз влязох в редиците ви, явно кръвта вода не става.  Grinning А как ми се радва милата, че се понаучих малко.

# 543
Като дете и по-голяма, баба много ми плетеше, та не ми се е налагало да се уча. Но от декември 2009 и аз влязох в редиците ви, явно кръвта вода не става.  Grinning

И аз съм така, на баба ми /майката на баща ми/  дължа уменията си, макар че съм била мъничка като все още можеше да плете тя. Бог да я прости, че я споменавам! На 90 години плетеше без очила, беше късогледа. Не съм предполагала, че на 40 години ще се науча да плета като нея, на една кука.  Joy След 25 години плетене на две игли.

Но ... Господ си знае работата. Сбира! Heart Eyes

А това с парченцата е много интересна история.

# 544
  • София
И аз от баба си съм се учила. Майка ми не само, че не плете,
но и намира хобито ми за бабешко. Дъщеря ми също не я влече.
Явно ще трябва да чакам внуци (ама рано ми е още  Mr. Green)

# 545
.....баба ни караше  да събираме хартия и шишета. Много и се ядосвах.  После ги предаваше някъде, вместо пари и даваха малки плетени парченца. .....
аз пък имам лични спомени как събирахме стари дрехи -"парцали" им викаше майка ми, отивах да ги предам в един склад наблизо и там имаше прежда на килограм, ама - 2 цвята вълна груба, зле пресукана - и ако имам късмет, някакъв пан. Много често имаше букле, ама няма избор на цветове, на дебелина....и пръво купуваш, а после се чудиш какво да плетеш от това. А една прежда се преплиташе 5-6 пъти сигурно, накрая вече се меланжираше, плетяха се раирани дрешки от различни остатъци....
малко и тук при мен е така Simple Smile

и на мен много ми хареса първия шал. Баба ми ме учи да плета синджир, като бях на 6. Онзи ден синът ми искаше да плете, ама не може да схване, ръцете му пречат  Rolling Eyes

# 546
xD знам какво е да ти пречат ръцете ! Толкова неща щях да счупя .. добре че имам късмет ..
мии учи го .. свиква се ..

.. вече незнам къде да ида и какво да правя .. по цял ден .. денонощно .. някой да знае добри психолози в Хасково ?

# 547
А пък баба ми има като втория шал, може би са различни цветовете. Като са нямали избор на модели едно време, с цветовете са добивали различията. Натиска ме да го нося,но аз не го харесвам. Пази се за подходящия ползвател.

# 548
Радвам се, че ви хареса зайчето ми. Знаех си аз, че като го снимам до градинката ми, няма да се забележат несъвършенствата му  Grinning
Сега имам друг проблем. Харесах си една туника от едно момиче. Има я на първата снимка в този ми албум
https://picasaweb.google.com/Ahinora/XlPkaF#5580678064211062770
Дотук съм го докарала, но не знам как да продължа. Съвсем не ме бива в свивките.  Embarassed Плетката е почти до подмишницата ми. Не знам колко фигури да оставя за деколте и как да плета по-нагоре  ooooh! Моля сърдечно за помощ, ама с обяснения като за абсолютен невежа  Hug

# 549
  • Варна
Аз съм още по невежа, ама и на мен ми хареса туниката Sick
Ако може да ми кажеш по коя схема го плетеш и да ми обясниш каква прежда 
си ползвала. Sick

# 550
  • Варна
Радвам се, че ви хареса зайчето ми. Знаех си аз, че като го снимам до градинката ми, няма да се забележат несъвършенствата му  Grinning
Сега имам друг проблем. Харесах си една туника от едно момиче. Има я на първата снимка в този ми албум
https://picasaweb.google.com/Ahinora/XlPkaF#5580678064211062770
Дотук съм го докарала, но не знам как да продължа. Съвсем не ме бива в свивките.  Embarassed Плетката е почти до подмишницата ми. Не знам колко фигури да оставя за деколте и как да плета по-нагоре  ooooh! Моля сърдечно за помощ, ама с обяснения като за абсолютен невежа  Hug

давам ти форум за конкретния модел,дано да ти помогне:

http://club.osinka.ru/topic-70881

# 551
  • Варна
 kalinka-malinka_83 ,
и аз да ти благодаря много за форума.  bouquet

# 552
http://www.knitting.needle-work.ru/h_3.html

относно "филетирането"

# 553
  • Варна
kalinka-malinka_83 ,
и аз да ти благодаря много за форума.  bouquet

newsm03

# 554
Здравейте сръчни момичета,с голям интерес ви следя,вмъквам се и аз във вашия клуб ако разрешите.Плета когато имам време,в момента си плета една чанта,с удоволствие ще се похваля после.Ако може някой да ми даде идеи за Велик ден,зайченца или кошнички за яйца или нещо подобно,ще бъда много благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт