Мартенски червенобели изплели и не разплели! -71

• 66 172
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
ЧЕСТИТ ОСМИ МАРТ СКЪПИ ДАМИ
Пожелавам ви да сте обичани и ценени от любимите ви хора,да се радвате на любов и внимание и никога да не преставате да се усмихвате Laughing
По темата искам да покажа подаръкът,който изработих за моята приятелка http://postimage.org/image/pxp0ba10/-преждата е Yarn Art summer и отиде по-малко от 100грама,ОБАЧЕ трайно съм възмутена от преждата-меко казано се плете ужасно Mr. Green
И нещо,което плета от известно време с прежди,изостанали от други плетива http://postimage.org/image/pzy1na84/.......и още не е довършено Joy
Весел празник на всички  bouquet

# 466
  • на Русе
Inik, чантето е супер! Ти май доста бързо го изплете   bouquet Аз съм си харесала модели на две куки, но още не съм си избрала нещо конкретно. Със сигурност ще е по-простичко, нещо тип пазарска чанта  newsm78 Какъв е следващия ти модел? 
Харесах си и едно одеало с мотив, но е на една кука. Може ли някой да ми помогне със схемата? В началото си мислех, че е плетено само ниски пълнежи, но май не е... Намислила съм схемата от един гоблен да изплета на одеало, като обединявам нюансите в цветовете.  Thinking

# 467
Здравейте ,имам питане към плетачките на 1 кука ,каква кука да си купя за да не закача нишките на преждата,тази която си купих е съвсем обикновенна ,няма марка на нея пише само №3,страшно ми раздърпва преждата,има ли някакви марки на тези куки и кои са хубави newsm78

# 468
B12, възхитена съм от куките Milward на Coats, но рядко се намират. Много съм доволна и от Inox.

# 469
Харесах си и едно одеало с мотив, но е на една кука. Може ли някой да ми помогне със схемата? В началото си мислех, че е плетено само ниски пълнежи, но май не е... Намислила съм схемата от един гоблен да изплета на одеало, като обединявам нюансите в цветовете.  Thinking

много оригинално одеяло! отдолу в коментарите пише, че това са малки кръгчета, съединени помежду си. Мисля, че спокойно могат да се съединяват и в процеса на плетене, за да няма грандиозно шиене след това. Само трябва да се прецизира картинката преди това.....

# 470
ЧЕСТИТ ОСМИ МАРТ и от мен - малко със закъснение,но това е защото всеки ден трябва да сме обичани,уважавани и обсипвани дори с дребни жестове.
Биг Пуф, очите ми останаха в един модел от последната Сабрина - големия модел на корицата

# 471
  • София/Овча купел 2
big pufana , защо не мога да смъкна Верената Sick

VERENA 1/11

# 472
Здравейте момичета-кокичета,имам една молба.Моя приятелка си търси плетчица за своето момченце на жилетчица може ли да ни помогнете с линкче или някакви идейки.Благодарим предварително smile3525

# 473
niunia нямам схема-измислях си я  Embarassed плетох, разплитах и накрая се получи. Сега почвам една лилава заедна съученичка за малката, като стане ще ви я покажа

# 474
# 475

Изумително!
Обаче въобще не мога да си обясня как са плетени отделните малки кръгчета и как са съединявани, колко време от живота ми ще ми е нужно за тази задача!
Ние чакаме две бебета тази година и след тази снимка съм решена най-после да изплета и аз нещо бебешко. Мисля също да пригодя схема от гоблен,но да плета филетна техника. Не знам дали ще се получи,но ще пробвам.

# 476
  • на брега на реката
Бътерфлайче, няма лошо, мила. Радвам се за зайкиното ти семейство. Пък и Коско щастлив, какво по-хубово?! Hug

Аз 1/2 ден се нервя на лабавото ми плетене на кука за квадратите от другата темичка. Няма да ме бъде, определено. Докарах ги 10х10 см., но с четири реда. Кука номер две. Ще станат накрая гащи на котака май.  Joy

Я да се утеша с една Веренка чорапкова 

http://depositfiles.com/en/files/7hsqs7df3
от няколко дни се опитвам да сваля чорапената Верена , но все нещо се случва с нета и не става. Искам да се науча да плета чорапи по този начин.

# 477
Може да е нещо от сорта на ония мотиви, при които ни си къса конецът. Много оригинална идея!Мислех ,че съм на "ти" с одеалцата, но това за първи път го виждам!

# 478

Изумително!
Обаче въобще не мога да си обясня как са плетени отделните малки кръгчета и как са съединявани, колко време от живота ми ще ми е нужно за тази задача!

много е лесно - плетеш примерно 6 бримки и ги затваряш в кръг, изплиташ върху тях половината от високите пълнежи, които са ти необходими за кръгчето, и след това плетеш синджир от 6+2 бримки, затваряш новото кръгче от 6 бримки и изплиташ пак половината с висок пълнеж.....и ново синджирче към следващото кръгче, пак затваряш в кръг....и така докато стигнеш необходимата дължина на плетивото. После само се връщаш по обратния път да дозапълниш къргчетата с високи пълнежи.

# 479
Тити, мерси, и за нещо такова си представях за кръгчетата,но се познавам, няма да ми стигнат нервите за подобно занимание, ще пробвам един Мечо пух( с малко цветове и почти без нюанси, бродирах го на Ива на тениска) във филетната техника. Сега мисля как да уголемя схемата до размер за одеало...май пак ще опирам до архитектите (група семейни приятели Laughing )

Общи условия

Активация на акаунт