Рисунки по стените

• 31 319
  • 73
  •   2
Отговори
# 30
Ако това което си показала наистина ти харесва никой не може да те спре да го направиш. А ако можеш и сама да си го нправиш, съвсем нямаш повод да се двоумиш. Аз имах колега, който ми беше изрисувал стената в общежитието, различно е и е нещо уникално, пробвай, ако не ти хареса винаги можеш да пребоядисаш отгоре.

# 31
Едно време и аз имах стая с рисунка на едната стена, имах любима пощенска картичка и баща ми ми  я нарисува на едната стена и  и направи гипсова рамка с лампи, за да стане и нещо като огромна нощна лампа - беше прекрасно, но продадохме апартамента, бих дала всичко ако  мога да я видя само за още една секунда. Мисля, че тази картина ми помогна да развия сетивата си към естетичното и красивото.  Rolling Eyes Така, че аз съм с две ръце за рисунките, но наистина в умерени количества.
Толкова ми харесват, че бих те  препоръчвала винаги, когато обзавеждаме детски стаи, но не зная дали можеш да работиш и  в Пловдив 

# 32
  • Sofia, Bulgaria
Децата бързо порастват и започват да им харесват съвсем различни неща. Освен това ми се струва много натоварващо. Според мен по-практично е по стените на детската да има картини, репродукции, постери, които да се сменят лесно.

# 33
Много рядко си позволявам да се изказвам крайно във форума, така че предварително се извинявам - никакви персонални обиди не искам да вложа.
Но:
Първо си позволявам си да изкажа професионално мнение и то е, че така декорирана стая граничи с кича откъм естетика, а в добавка пространството се унищожава и сетивата ужасяващо се натоварват.

Второ - простичкото ми и човешко мнение е, че нищо предразполагащо към творчество не виждам с репликите на герои от анимационни филми. Общо взето смислените производители на декорации, играчки и изобщо детски продукти работят с дизайнери, измислящи индивидуални образи и сюжети - Djeco и IKEA са добри примери в това отношение.
Вижте пак "Деца-консуматори" - там доста добре е илюстрирано зарибяването на децата към конкретни марки, целящи да продават Мечо Пух, Бен Тен и прочее.
Освен това креативността у едно дете по-скоро би била потисната от съвършените рисунки по стените. По-добре е декорациите в детската стая да се собствените рисунки на едно дете. По-истинско, по-хуманно, по-интелигентно в крайна сметка.

Така че преди да поръчате подобно изографисване, помислете си пак.

Това напълно припокрива моето мнение  Peace
Според мен една такава рисунка в детската стая по-скоро би притъпила въображението на детето, отколкото да го провокира.

# 34
Много красиво нарисувано,но и аз подкрепям baibibi.Виж ако имах голяма къща с много стаи едната щеше да е така нарисувана и щеше да е нещо като стая за игра само.Приеми моите поздравления супер са картините и идеята ти.

Да , за стая за игра са страхотни! А детската стая, в която се  учи и спи, наистина е по-добре детето само да украси , да вложи собствено творчество.Но ти исуваш чудесно, нещата са пипнати!Не забравяйте, че едно е на снимка, а друго  на живо.Светлината, цветовете, формите, перспективата са различни.Аз самата рисувам, непрофесионално  и бях твърдо решена да разширя визуално детската и спалнята , защото са много малки.Но  колкото повече го обмислям, толкова повече се убеждавам, че идеята не е добра.Аз лично няма да  издържа да гледам една и съща картина дълго, защото такава ми е природата. Обаче има хора /и деца/, които  това не ги дразни.Все пак  мога да драсна  някакъв елемент , нещо в дълбочина, за да съживя помещенията.
   Преди много години  бях изрисувала една част от стена в детската стая.Тапетите бяха някакви вносни, тогава  нямаше такива красоти в Бг ('87-"88г).Приличаха на клони  нацъфтели праскови в/у нежен бладорезедав фон.Аз тогава бях фен на филма Лабиринт.Стаята ни беше с  две легла с балдахини в меко оранжево.Направих колаж от сцени и герои от този филм.Стаята ми стана като музей, все идваха посетители  да се  радват на картината LaughingМайка ми  изтрещя и заяви, че ще смени тапетите.Накара ме собственоръчно да ги изстържа CryА преди това сестра ми беше налепила отгоре плакати на М.Джексън.Снимах  недовършената /защото така й не ми позволиха да я  довърша/ рисунка, но не в добро състояние вече.Ако я намеря , ще я покажа.
 За какво го споделям?Мен не ме оцениха у дома, но това е то да твориш.Ако  децата бъдат оставени сами да се развиват- тези, които имат тази дарба, би било много по-добре за тях.Отколкото да им предлагаме  нещата наготово... много се раздрънках Embarassed

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 14:29 от Lei@

# 35
Според мен една такава рисунка в детската стая по-скоро би притъпила въображението на детето, отколкото да го провокира.

Децата имат нужда от впечатления. Вече създадени рисунки не могат да притъпят въображението. Все едно картините на художниците по изложбите, които гледам вместо да ме провокират да ме отказват от изкуството. Не мислите в правилна посока. Това не са основания, които да мислите, че детето ви няма да се радва .

# 36
От гледна точка на детското въображение, мисля, че би било по-подходящо да има нещо нарисувано, закачено, раздвижено по стените. Едни едноцветни стени едва ли ще провокират развитие на каквото и да било въображение. По тая логика, дайте да не четем и приказки, а директно новините, защото някои приказки ни се струват кичозни Mr. Green
Съвсем друго нещо е вкусът на родителите...
А децата се впечатляват от нестандартни форми, поне това е моето мнение...
Според мен зависи не само от мястото, но и от цветовете на рисунките - има цветове, които са по-агресивни, но има и такива, които успокояват.
Аз лично, на свободна стена бих нарисувала потайна горска пътека, в пастелни цветове и разни малки и чудати детайли, примерно.

# 37
От гледна точка на детското въображение, мисля, че би било по-подходящо да има нещо нарисувано, закачено, раздвижено по стените. Едни едноцветни стени едва ли ще провокират развитие на каквото и да било въображение. По тая логика...

По чия логика? До тук никой не е споменавал голи стени.

Ето как звучи "другата" логика:

Второ - простичкото ми и човешко мнение е, че нищо предразполагащо към творчество не виждам с репликите на герои от анимационни филми. Общо взето смислените производители на декорации, играчки и изобщо детски продукти работят с дизайнери, измислящи индивидуални образи и сюжети - Djeco и IKEA са добри примери в това отношение.
Вижте пак "Деца-консуматори" - там доста добре е илюстрирано зарибяването на децата към конкретни марки, целящи да продават Мечо Пух, Бен Тен и прочее.
Освен това креативността у едно дете по-скоро би била потисната от съвършените рисунки по стените. По-добре е декорациите в детската стая да се собствените рисунки на едно дете. По-истинско, по-хуманно, по-интелигентно в крайна сметка.

Red, а какво е това "Деца-консуматори"? Някакъв филм ли? Статия?
Би ми било интересно да видя. Wink Мислила съм доста по въпроса, откакто станах майка и имам своите изводи и поведение, но ще ми е интересно да чуя още по въпроса.

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 17:22 от Barbabeau

# 38
Аз пък си мисля, че в такава стая децата биха открили приказното, вълшебното, това което го има само в детството- после, искаме или не, влизаме в реалността! Поне моето детство беше такова!
Сега синът ми е на 4 г. и всеки ден иска " подарък"! Нещо, няма значение какво, не успява да му се порадва и вече иска нещо друго! Мечо Пух, Мики Маус, Бен Тен... Това ме плаши понякога!
Струва ми се, че децата вече не ценят нищо! Аз имах една руска кукла и събирах салфетки и сапуни, той има пълна стая с играчки и не е доволен! Сякаш наистина създадохме деца-консуматори!
Струва ми се, че в такава стая биха живяли в техен свой вълшебен свят, би провокирало творчество, биха ИЗЖИВЯЛИ детството си и не мисля, че е неподходящо!

# 39
Прекалено сложна задача възлагаш на няколко рисунки. Дори и Сикстинската капела не може да навакса пропуските в духовното развитие на децата, което абсолютно винаги си е родителска грешка.

# 40
Венелина,подкрепям напълно мнението ти.

# 41
Октопод с рокля, не съм съгласна с теб!
Синът ми ходи на детска градина, там посещава приложно искуство и английски! Вкъщи прекарвам много време с него и му обръщам внимание, много говори и е общителен!
Но гледаме само детски канали, защото по другите са престъпления, убийства и т.н.!
И тук идват РЕКЛАМИТЕ: не можеш без лунен пясък, без животинки които пишкат, без кукла която се нааква, без топчета, без пистолети и т.н.
Най- вкусните неща на света са кубетите, желирани бонбони, Данонино, мечета ...
И тези реклами ни заливат непрекъснато!
На мен остава да обяснявам, че това са боклуци, че имаме истинско мляко, яйца, домашни ястия и баница ! Точно днес съм купила книжка за рязане и лепене! Борбата е трудна и не винаги побеждавам! Не бързай с обвиненията и заключенията! Друга ми беше идеята и мисълта!
Децата ни прекалено бързо " растат" и губят неща, което никога няма да си върнат!
Много лесно заклеймихте рисунките като "неподходящи"! Поне така мисля аз!

# 42
  • София
Barbabeau , ето го филмчето (няколко части са):

http://www.youtube.com/watch?v=tY6jOm8KPHE

Наскоро имаше опит за дискусия тук, но някак не събра достатъчно ентусиасти.

Не че филмът е някаква мегаистина, но поне дава повод за размисъл, и по-скоро (понеже тези неща сме си ги мислили) дава по-глобална картина.

# 43
Това за рекламите, филмчетата и подобни индустрии не е задължително да присъства и на стените в детските стаи...
В смисъл - защо трябва да е Пух или Пумба, като може да е корабния фон или нещо измислено, нямащо нищо общо с известни герои...

Barbabeau, отказвам да участвам в словесни препирни. Всеки е свободен да има собствено мнение и да го споделя, както и да разбира по свой начин мненията на останалите. Темата е дискусия за рисунки по стените, които съвсем не са задължителни за всяка детска стая и вкус.  Peace

# 44
Венелина, поста ти изобщо не е по темата! В "Наш дом" сме, а не в "Нашите деца". Автора вече коментира, че може да рисува всичко, не само комерсиални образи. Обсъждаме по-скоро дали е практично толкова голямо и трайно изображение за детска стая.

Общи условия

Активация на акаунт