Фиброаденом- да се оперираме ли?

• 193 058
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Не знам дали изобщо съм за тази тема... Преди няколко дни майка ми си напипа бучка в едната гърда. Беше болезнена, после спря да я боли. Днес отиде на мамолог и са й правили мамография. Там са видели нещо, което ги е притеснило и следобед е на консултация при доктор Чехларов. Предупредили са я да се приготви за операция...
Отзиви за въпросния лекар?
Пропуснах - става въпрос за Русе.

# 511
Shirley-Ann, най-добре питай в темата за мамолозите Peace - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4364.1215
Желая здраве на майка ти! Hug

# 512
Благодаря!

# 513
Shirley-Ann, успех на майка ти !! Много късмет и здраве ! Hug

# 514
 Simple Smile Здравейте момичета мояте хистология потвърти фиброаденом.Надявам се повече да не се появява и да нямам проблеми за напред .Доволна съм от др Младенов защото още на ехографа беше категоричен че е Фиброаденом .Пожелавам на всички да сте здрави !

# 515
Magdalena123, радвам се за тебе! Hug

# 516
magdalena123  браво за добрите резултати ! Дано всичко лошо е останало зад гърба ти !
Здраве, щастие и прохладни летни нощи на всички  Hug Heart Eyes

# 517
magdalena123 много се радвам за хубавия резултат! Дано на всички резултата да е такъв! Peace

# 518
  • София
Здравейте!
Моля за съвет!
Днес отидох на профилактичен гинекологичен преглед. Идеята ми беше да си взема и направление за мамолог, че не съм ходила от три години. На 33г съм. Гинеколога, при който попаднах случайно, без препоръки никакви, ми опипа мноооого гърдите и ми каза, че имам мастопатия. Било нормално сътояние. Сега, аз като средноинтелигентен човек знам долу горе що е то мастопатия. интересува ме може ли така без поне ехограф да каже, че това е мастопатия, а не бучки в гърдите. Каза, че и при двете гърди има. аз съм с много голям бюст, ако това е от значение. Дискомфорт нямам никакъв, но докато ми правеше прегледа при силния натсик изпитвх болка, много силно натискаше. Каза, че ако няма мастопатия не би трябвало да боли. Rolling Eyes
Изписа ми Вит В6, Примолут Нор също. На 31 август ще ме гледа на ехограф.
Та, може ли да не е никаква мастопатия , а нещо по сериозно. Като го попитах каза, че ако има съмнения за друго веднага би ме изпратил на преглед. Мастопатия е, трябва да се следи.
Желая здраве на всички!

# 519
Не съм чула досега мастопатия да се установява с пипане само. Задължителен е ехографски преглед, а ако мамолога прецени и мамография. Мой съвет е да си отидеш при мамолог специалист. Моите уважения към гинеколога ти, но няма човек, който да разбира от всичко. Освен това болката може да се дължи на много неща. Ако си в предменструален период може да е нормално. Отиди няколко дни след цикъла си и не се притеснявай щом нямаш оплаквания. Peace

# 520
  • София
Благодаря ти!
Така или иначе си записах час за доктор Василев в св София за четвъртък.
В предменструален период съм, да.

# 521
Аз ходих при него и съм доволна. Разбира си от работата. Но му кажи че си в такъв период, понякога хормоналните промени могат да подведат доктора. УСпех, стискам палци всичко да е наред! Peace

# 522
  • София
Благодаря ти! Доста ми е притеснено. А притеснението ми идва от факта, че може доктора да е сбъркал и да се напипват някакви бучки...ама пък и на двете гърди. А и той е  категоричен, че всичко е ок. Но както казах, не го познавам този лекар и му нямам доверие.
Аз обаче започнах хапчетата вит В6, мисля, че това няма да навреди независимо дали всичко е както трябва на прегледа. И Примолута го започнах, но той ми го изписа заради гинекологични проблеми, каза само, че ще повлияе добре и на гърдите.
А проблемите с гърдите имат ли връзка с хормоналните проблеми? от малка съм с такива, с крайно нередовен цикъл.

Последна редакция: вт, 24 юли 2012, 13:32 от Валенцето

# 523
И аз бях така притеснена като на профилактичен преглед ми откриха фиброаденома. Защото откъде мога да съм сигурна, че е доброкачествено. Затова отидох и при Василев, той също ми потвърди. Каза, че само следим. Сега като нещо ма заболи и веднага ми нахлуват едни мисли, но като цяло гледам да не го мисля. В края на годината пак съм на преглед при него да видим как вървят нещата.

Тогава като разбрах попитах гинеколожката си дали това, че съм пила противозачатъчни има нещо общо и тя отрече. Но аз прочетох, че определено влияят. Никой не може да каже със сигурност, но тя тогава ми каза, че почти всяка раждала жена има някакъв проблем с гърдите и да не се притеснявам. Не че това е много успокояващо. Всичко е свързано в организма, но дано да е само мастопатия или просто хормонално. Не се притеснявай. Hug

# 524
  • София
Много ти благодаря, действаш ми супер успокояващо. Така или иначе съм планирала такъв преглед, силно се надявам всичко да е наред. Нищо притеснително не се опипва- това ми повтори доктора няколко пти като видя, че се шашнах и смятам да лежа на това уше до четвъртък.

Общи условия

Активация на акаунт