Фиброаденом- да се оперираме ли?

• 193 073
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
...  ако решиш да отидеш при него ще останеш доволна.

Валентин Иванов не е онколог. Той е хирург, който работи в онкологията в Пловдив и е завеждащ хирургическо отделение там.
А относно последното ти изречение - грешиш!

Искам да се коригирам за неправилното ми инфо.
Днес разбрах, че Д-р В. Иванов има и специалност онкология и то най-високата степен!
Моля, да бъда извинена!

# 496
Да се отчета след прегледа! И второто мнение е същото- фиброаденом с размери 1,2/0,9 см! Отново ме насочиха за операция и мисля да го махна и да ми е мирно на главата. Познавам се, ще го мисля нон стоп дали не е пораснало, дали не е станало злокачествено и т.н. Лекаря ме успокои, че рядко израстват в злокачествени, но се случва! Също и че на моята възсраст не е нужно да се притеснявам за хистологията, но пак си има едно НО...

# 497
  • София
Ами колкото и да го мразиш това изречение, има не един или два примера за силната воля и духа на хора с много тежки диагнози, които са се оправили. Доказано е, че когато мислим отрицателно, привличаме всичко отрицателно около нас и обратното. На мен също не ми е лесно, освен този ФА имам и други здравословни проблеми, но гледам да не мисля, когато не съм по лекари иначе ще се побъркам. Правя всичко необходимо и знам, че всичко ще е наред. Peace

Никой не може да те задължи на операция. Това е въпрос на личен избор. И не мисля, че като ти махнат ФА ще спреш да го мислиш. Винаги ще си имаш едно наум, да не говорим, че много често се появяват отново. Така, че мармарис не се втурачвай в лошите сценарии и ще видиш, че всичко ще се оправи. Peace
Thinking
няма нормален човек които има проблем ( какъвто и да е той ) и да не мисли за него - просто природата ни е такава на нас хората Бог така ни е създал - има неща по силни от самите нас . е аз се опитах да не мисля за проблема си , но" тц " не се получи , ако ти успееш да се справиш - поздравления за силната воля и духа - аз не мога . да права си , че и след операция бих го мислила дали .....  какви може да са последствията - точно за това се въздържам от интервенция за която ме прашат  с думите 'доброкачествено е , но ако решиш може да се махне за твое спокойствие !

Здравейте и аз се престраших да пиша  за моя проблем с гардата.Миналата седмица преди цикал започна да ме боли раката и подмишницата и в последствие напипах топче което при натиск ме болеше .

нека споделят и другите момичета дали имат подобни болки , при мен не мога да кажа че е точно болка , но имам известен дискомфорт , опъване или схванатост (не знам как да го определя) по време на овилацията особено .
magdalena123   bouquet ти нямаш рак (както си мислиш )и никога няма да имаш ,добре си решила да го махнеш -действай за да не се разубедиш ... аз един месец сум на мнение да го махна ,а другия да го следя , а като прочетох и мнението на д-р  Полихронов , че няма страшно когато е под 2 см и не расте бързо пак си кротнах на задника ("А ракът на гърдата се лекува 100%, ако бъде открит навреме, твърдят специалистите.
Тумор до 2 см не е страшен
За начален стадий на рак на гърдата се приема бучка с големина до 2 см. Едва 14,2% от откритите у нас случаи обаче са в първата фаза. А туморът расте много бързо"
)..... докато не прочета друго .... Laughing за това спри с четенето на информация и форуми (от мен ти сувет ) и действай как си решила за да се се объркаш и оплетеш от мнения като мен  Peace

ето и от къде извадих цитата :
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:i948lVacdnA … ct=clnk&gl=bg

и в ред на тези мисли ще помоля и за мнение за д-р Полихронов хирург от онкологията в Дървеница ако някои знае моля за отговор .
хубав уикенд момичета кокичета  Hug

Последна редакция: сб, 07 юли 2012, 11:07 от mamaris

# 498
Здравейте и аз се престраших да пиша  за моя проблем с гардата.Миналата седмица преди цикал започна да ме боли раката и подмишницата и в последствие напипах топче което при натиск ме болеше .А з съм от провинцията обадих се на мамолога в София и в Сряда бях на преглед .В моя град ви направиха мамограф няма ништо на ехограф фиброаденом .Мамолага искаше да ме наблудава но аз се претисних и на др ден му се обадих и казах ,че искам операция .На 9 юли ще му се обадя да ми каже дата за операцията .Ожасно съм изплашена и стресирана немога до спя до ништо не ми е .На 35 г .Ще се оперирам в СВ София бившата Тина Киркова при др Младенов .Умирам от страх да нямам рак .ДР каза че това е фиброаденом ,но на мен сърцето ми трепери . Praynig
Здравей Магдалена, виждам, че днес ще е важен ден за теб и затова стискам палци всичко да е наред при теб и да получиш отговори на въпросите, които те тревожат. Така както описваш нещата е нормално да те боли около дата на М, тогава гърдите са много чувствителни и раздразнителни особено, ако има някакво образувание. Личен съвет, не назначавай операция без да те е видял още един лекар и то на ехограф. Аз имах два ФА, които махнах преди малко повече от половин година, точно заради болките. По същия начин ми изтръпваше ръката, но при мен накрая болеше постоянно независимо от М. Трудно е да не го мислиш, особено когато боли. Извинявай, може да си писала вече, но има ли установени размери, защото ако е нещо малко, няма смисъл да травмираш гърдата с операция. Добър мамолог с добър ехограф трябва да може да определи дали имаш ФА, киста или нещо друго. Доста момичета са споделяли за пиенето на масло от вечерна иглика и Геритамин. В повечето случаи помага за болката, която е от промяната в хормоните. 

и в ред на тези мисли ще помоля и за мнение за д-р Полихронов хирург от онкологията в Дървеница ако някои знае моля за отговор .
хубав уикенд момичета кокичета  Hug

Mamaris Полихронов ме оперира, като цяло съм страшно доволна от него. Малко е студен и не проявява някаква особена човечност, но той и Стоименов са лекарите, които са ми правили най-обстойни прегледи. Обяснява, какво е положението, какво може да се направи. Доволна съм от операцията, белегът е дискретен като се има предвид, че в V градска хирурга искаше да прави два разреза, тъй като единия ФА беше на гадно място, запазил е млечните каналчета, което за мен е важно, тъй като още не съм раждала и искам да кърмя. След операцията имах болки дължащи се на хормонални промени - обаждала съм се да го питам и веднага ме прегледа.
Не на последно място, не е взел и стотинка за операцията, вярно, че прегледа в частния кабинет е скъпичък, но си заслужава.

Относно мисленето след операция дали няма да се върне ФА, след първия контролен преглед вече се успокоих. За мен този ужас е приключен. Опитвам се да изключа факторите от живота си, които според мен доведоха до първите ФА. Наистина вярвам, че съм приключила с тези малки гадни неща, които така ни тормозят съзнанието.
Бъдете здрави момичета и най-вече позитивни !
  bouquet  bouquet  bouquet

# 499
добро утро моята операция беше вчера мина добре днес имам болка но е от превраската .Незнам дали постапих правелно но не го исках да го мисля дано не се повява вече .сама по себеси маниполацияята не е страшна  Simple Smile вапреки  моите страхове хистологията след 5 дни др казва че фиброаденом но хистологията се гледа за да го видят састава .дано всички сме здрви че се нагледох вчера на страхотии Sad

# 500
magdalena123 Hug бързо възстановяване и добър резултат от хистологията

# 501
magdalena123 бълзо възстановяване и добри резултати от хистологията. Hug

# 502
  • Sofia
Здравейте, преди 5 години ми откриха фиброаденом около 1 на 1,3 мм. Решихме да се следя на 6 месеца и да се преценява дали да се маха. Така забременях и 3 години почти не бях ходила. Преди година отидох и ми казаха, че си расте по малко и трябва да го махна. Отидох чак днес и докторът - Стоименов, е на същото мнение. Образуванието е 1,3 на почти 2 см. Препоръча ми за операцията доц. Валентин Попов от ВМА. Обаче нищо не намирам за него, изобщо не ми излиза като име в нета. Да не би да не съм записала нещо правилно newsm78 Чували ли сте за него?

# 503
desive78 и на мен Стоименов ми препоръча този лекар, но и аз нищо не намирам за него в нета...исках поне някакво мнение да прочета, не обичам да ходя при хора за които незнам абсолютно нищо! Сигурно е някой млад лекар или де да знам.Аз също съм с фиброаденом 1,3/0,9 см и Стоименов ме прати на операция, но май за сега ще изчакам, знам че все в един момент ще трябва да се махне! Първо искам да намеря добър лекар и хирург, на който да се доверя!  Успех на теб!  Hug

# 504
  • Sofia
Намерих д-р Валентин Попов в Александровска болница, но в гастро някаква хирургия. А доколкото разбрах препоръчвания от Стоименов е доцент, което значи, че едва ли е млад. Освен това ми каза, че го познава от 2000 г... Ще продължа да чакам мнения, опитвам се да се свържа и със самия доктор.

# 505
Здравейте от ново бих искала да ви попитам знае ли някой колко достоверно е изследването с ТАБ ( тънкоигледна биопсия ) и дали резултата ще даде с точност какво е образуванието в гърдата ми .Моля ви ако някой знае да ми пише защото съм много притеснена и обезкуражена .Предварително ви Благодаря  и желая здраве  bouquet .

# 506
  • Пловдив
Здравейте от ново бих искала да ви попитам знае ли някой колко достоверно е изследването с ТАБ ( тънкоигледна биопсия ) и дали резултата ще даде с точност какво е образуванието в гърдата ми .Моля ви ако някой знае да ми пише защото съм много притеснена и обезкуражена .Предварително ви Благодаря  и желая здраве  bouquet .
С ТАБ се взимат само няколко клетки от образуванието. Резултата не се зачита, ако е негативен (т.е. не е злокачествен), тъй като може леко в стани от взетата проба да има ракови клетки, които да не са обхванати. Според мен, при тези условия, биопсия с ТАБ си е излишна интервенция.

# 507
  • София
Здравейте от ново бих искала да ви попитам знае ли някой колко достоверно е изследването с ТАБ ( тънкоигледна биопсия ) и дали резултата ще даде с точност какво е образуванието в гърдата ми .Моля ви ако някой знае да ми пише защото съм много притеснена и обезкуражена .Предварително ви Благодаря  и желая здраве  bouquet .
С ТАБ се взимат само няколко клетки от образуванието. Резултата не се зачита, ако е негативен (т.е. не е злокачествен), тъй като може леко в стани от взетата проба да има ракови клетки, които да не са обхванати. Според мен, при тези условия, биопсия с ТАБ си е излишна интервенция.
Тъй нареченото дифузно разпространение на клетките, при което не би могло да се уцели атипична клетка в момента.
Една година бях под наблюдение месечно... Фиброаденома стана РМЖ.

Последна редакция: пт, 13 юли 2012, 21:36 от Хули

# 508
Хули, не съм сигурна дали правилно разбрах поста ти...
Би ли обяснила по-подробно, моля те, защото не ми стана ясно.
На тебе ти взеха ТАБ и в резултат на това ли в последствие решиха всеки месец да те наблюдават? Кое ги усъмни, за да те следят толкова често?
Колко /години/ преди фиброаденома да се превърне в РМЖ си си съжителствала с него и променял ли си е размерите?
Бъди здрава поне още 100 г.! Hug

# 509
  • София
За да стане ясен поста ми ще разкажа.
Изследваха ме с мамограф и ехограф. Поставиха диагноза Рак на млечната жлеза и започнах химиотерапия предоперативно. Последва операция и хистологията показа фиброаденом.
Оставиха ме под наблюдение. Всеки месец ми правиха иглена биопсия и на 12 месец след операцията "напипаха" атипични клетки.
След това вече знаете какво последва.
Това беше преди 20 години.

Общи условия

Активация на акаунт