Фиброаденом- да се оперираме ли?

• 193 091
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Мамчето87, не се притеснявай, а дали е злокачествено, или не може да докаже само хистология, след операция. Много жени получават подобни уплътнения по време на кърмене, дано се разнесе. Успех, пиши какво се случва !  Hug

# 466
  • София
Здравейте! Виждам че тук сте се събрали момичета със сходни проблеми и препатили от такива образования на гърдите. С две думи да разкажа и за себе си:
Преди около месец съвсем случайно напипах малко топче в дясната ми гърда. Предположих, че може да е от кърменето, я запушен канал я друго нещо...и си казах че ще изчакам няколко дни да видя дали ще се махне! Да, ама то си седеше и не мърдаше! Отидох до личната лекраката и тя ми даде направление за мамолог (за трета градкса болница в София става въпрос). Отидох, прие ме лекарят и го видя на ехографа, като през цялото време мълча и едва ли не ми се кара, че не било от сега и т.н...но така и не ми каза какво точно е !!! Намекна ми 3 пъти да си платя потребителската таска от 2,90 лв да не забравя случайно и ме изпрати с думите: "Не е злокачествено но трябва амбулаторно да се премахне в рамките на 20, 30 минути. Ела, когато спреш да кърмиш съвсем и след цикъл да го видя пак дали има промяна в размерите! Айде...." Даде ми един лист с диагноза и описание от който нищо не разчитам и до там моя преглед свърши, като ме остави уплашена и объркана! Нямах и възможност да си задам въпросите...Може би и аз имам вина, че не бях достатъчно настойчива и само слушах, но останах без думи само като спомена как трябва да се премахва! Доста се стреснах и за миг ми мина какво ли не през ума...
Насочила съм се към друг мамолог, който ми го препоръчаха и другата седмица ще ходя за второ мнение и искрено се надявам да ми обясни за какво става въпрос, какво е това в гърдата ми, как ще се маха и т.н. Rolling Eyes
Ще следя темата и ви моля за стиснати палчета за мен! Хубава вечер на всички  Wink

Shocked Shocked Shocked това аз ли съм го писала ???само , че при мен има продължение и никакво развитие - нищо конкретно няма да ти каже и втория лекар - някои от тях превърнаха медицината  в машина за пари bowuu!ще ти пиша на лична поща , нищо ти няма СПОКО -  Hug!

# 467
mamcheto87, задължително си отиди на второ мнение, ако трябва и на трето. В никакъв случай не оставяй нещата така. Дори и нищо да ти няма, нека ти го каже лекар. Peace Не е изключено един да ти каже да махнеш нещото, а друг - друго. Много често се случва, просто лекарите са на различни мнения. След като събереш 2-3 мнения, сама ще прецениш на кой лекар да имаш вяра и ще следваш неговите съвети. Hug
А ние, тук във форума не сме специалисти Naughty и само можем да ти пожелаем здраве и да стискаме палци, както ти каза, това е! Hug
Ще ти е притеснено докато някой свестен лекар те види, но някак ще мине времето.
Ако се чудиш при кой да отидеш, пиши, има доста специалисти - ще ти препоръчаме някой. Peace

Имаш нашата подкрепа, чакаме да кажеш какво са ти казали и на втория преглед! Пиши и при кого си ходила. Hug

# 468
Благодаря за подкрепата, момичета! Другата седмица отивам...и ще пиша какво е положението! Толкова ми е объркано и неясно всичко в момента! Дано този лекар, към който съм се насочила, да ми помогне и наистина да ми обърне внимание  Praynig

# 469
mamcheto87, не се обвинявай, че не си била настоятелна. Лекарите като цяло не обичат да дават обяснения. Аз на първия си подобен преглед, също сама си бях напипала бучка, толкова се шашнах като ми каза фиброаденом, че нищо повече не можех да кажа. Дори не знаех какво е това! След това за 1 ден се информирах мноого подробно, видовете лечение, перспективи, всичко. И сега като отида на лекар, ходя толкова заредена с въпроси, с примери всичко как се лекува на запад и може ли да стане и тук...на лекарите чак лошо им става от мен Simple SmileSimple Smile
Успокой се, гледай си бебчето, а на следващия преглед спокойно си задай всички въпроси! И после пиши при кого си била и доволна ли си!  bouquet

# 470
mamcheto87 нахърно подкрепям мнението на Sara_Pencheva. Само се успокой и си  гледай детенцето. Аз също бях като теб, когато ми казаха, че имам фиброаденом, ужасно уплашена бях, но слава Богу вече дори не си спомням за него. Оперираха ме и сега веднъж годишно ходя на профилактичен преглед. Ако си от Пловдив мога да ти дам телефона на моя лекар страхотен човек и професионалист.

# 471
  • Пловдив
Ако си от Пловдив мога да ти дам телефона на моя лекар страхотен човек и професионалист.
Сподели за този лекар от Пловдив. Какъв специалист е, работи ли с НЗОК, координати?

# 472
Nezabravka лекаря се казва Валентин Иванов и е онколог и хирург, има частен кабинет и аз ходя там, но предварително трябва да се запази час, защото за седмица напред часовете са заети. Мисля, че не работи с НЗОК. Прегледа миналата година беше 30 или 40 лв. /тази още не съм ходила/. Но обяснява доста подробно и самия преглед не го претупва. В онокологията е завеждащ на хирургичното отделение. Телефона на частния му чабинет е 032 643444. Надявам се да съм ти била полезна. Ако има нещо друго, което те интересува питай. Но ако решиш да отидеш при него ще останеш доволна.

# 473
  • Пловдив
...  ако решиш да отидеш при него ще останеш доволна.

Валентин Иванов не е онколог. Той е хирург, който работи в онкологията в Пловдив и е завеждащ хирургическо отделение там.
А относно последното ти изречение - грешиш!

# 474
Мен той ме оперира и съм доволна, два пъти съм ходила след операцията на профилактични прегледи при него. Не искам да налагам мнението си за него, просто споделям моите впечатления от него. Ти си решаваш къде и при кои лекар да отидеш.

# 475
Здравейте и от мен
Началото на април и мен ме оперираха от фиброаденом в дясната гърда,беше с големина 2 см.От тогава нямах оплаквания,постоянно се проверявам,до преди няколко дни ,когато над зърното на лявата гърда опипах някаква бучка.Днес ходих на лекар и той ми каза че е мастопатия,изписа ми Прогестогел,но в аптеката ми казаха че от 3 месеца го няма в мрежата.Какво да правя?Дайте съвет,моля,ще съм благодарна.

# 476
Здравейте и от мен
Началото на април и мен ме оперираха от фиброаденом в дясната гърда,беше с големина 2 см.От тогава нямах оплаквания,постоянно се проверявам,до преди няколко дни ,когато над зърното на лявата гърда опипах някаква бучка.Днес ходих на лекар и той ми каза че е мастопатия,изписа ми Прогестогел,но в аптеката ми казаха че от 3 месеца го няма в мрежата.Какво да правя?Дайте съвет,моля,ще съм благодарна.
Meлче, най-добре се обади на лекаря, който ти е поставил диагнозата. Hug

# 477
Мел-чето, при лекуващия ти мамолог беше, или при случаен? Не е лошо да отидеш за още 1 мнение. Успех  Hug

# 478
Мел-чето, при лекуващия ти мамолог беше, или при случаен? Не е лошо да отидеш за още 1 мнение. Успех  Hug

Tеичка,ходя  при завеждащ онко-хирургичното отделение Д-р Чехларов,казват че е добър специалист,то тук  в Русе незнам при кой да отида,не мога да се доверя на никой.Благодаря ти  Hug

Bibita,обадих му се преди малко,каза ми да си купя Мастодимон,и да го пия 2 месеца.

Някой ако знае нещо за тези хапчета ,цена дейстеие и т.н. ще съм ви благодарна.
  bouquet

# 479
Аз съм пила капки Мастодинон, тъй като в далечната 2004-та първо това ми изписаха, преди преглед от мамолог. При мен не помогна, разбира се, но ако при теб е мастопатия, а не рецидив, би трябвало да облекчи дискомфорта.
Btw в нета има доста мнения за въпросния медикамент, както и актуални цени  Peace  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт