Фиброаденом- да се оперираме ли?

• 193 096
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря   Hug

# 481
Мел-чето, при лекуващия ти мамолог беше, или при случаен? Не е лошо да отидеш за още 1 мнение. Успех  Hug

Tеичка,ходя  при завеждащ онко-хирургичното отделение Д-р Чехларов,казват че е добър специалист,то тук  в Русе незнам при кой да отида,не мога да се доверя на никой.Благодаря ти  Hug

Bibita,обадих му се преди малко,каза ми да си купя Мастодимон,и да го пия 2 месеца.

Някой ако знае нещо за тези хапчета ,цена дейстеие и т.н. ще съм ви благодарна.
  bouquet

Казва се мастодинон и значително помага за болките при мастопатия.

http://apteka.framar.bg/30003137/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BE% … B0%D0%B1%D0%BB-60

bouquet

# 482
Пила съм Мастодинон 3  месеца, и съм се мазала с прогестогел също 3 месеца.
 Мога да кажа че болките спряха , единствено усещам дискомфорт 2 дни преди цикъл и се надявам никога повече да не преживявам този период  Praynig Hug
  bouquet

# 483
Здравейте, момичета! Искам да ви помоля за едни стиснати палчета за мен, утре следобед съм на преглед при д-р Стоименов и от сега съм се притеснила какво ще каже. Ама каквото такова....гледам да не го мисля много, но все пак ми е притеснено Rolling Eyes Ще пиша утре след прегледа какво е положението с моята гърда и дали ще се оперира!
Поздрави и хубав ден на всички  Hug

# 484
mamcheto87 имаш моите стиснати палци и дано да се похвалиш след прегледа и добри новини. Hug

# 485
Здравейте и аз се престраших да пиша  за моя проблем с гардата.Миналата седмица преди цикал започна да ме боли раката и подмишницата и в последствие напипах топче което при натиск ме болеше .А з съм от провинцията обадих се на мамолога в София и в Сряда бях на преглед .В моя град ви направиха мамограф няма ништо на ехограф фиброаденом .Мамолага искаше да ме наблудава но аз се претисних и на др ден му се обадих и казах ,че искам операция .На 9 юли ще му се обадя да ми каже дата за операцията .Ожасно съм изплашена и стресирана немога до спя до ништо не ми е .На 35 г .Ще се оперирам в СВ София бившата Тина Киркова при др Младенов .Умирам от страх да нямам рак .ДР каза че това е фиброаденом ,но на мен сърцето ми трепери . Praynig

# 486
magdalena123 спокойно всички сме така притеснени, но човек не трябва да избързва. Хубаво винаги да има и второ мнение. А между другото нещо не съм го чувала този Младенов от Тина Киркова в Мамологичния център, но може просто да не съм разбрала. Успех и спокойно всичко ще е наред! Peace

# 487
  • София
mamcheto87
magdalena123
имате и от мен стиснати палци - всичко ще е наред
за Младенов съм чувала добри неща като спец. мен ме щрафоса с 50 (педесетарка ) свет ми се зави и забравих даже какво ми каза ... и не повторих иначе си ги обикалям да не ме забравят - другата седмица съм пак !

# 488
Момичета, стискам палци, няма страшно !  Hug  bouquet

# 489
Незнам как  може да са сигорни ,че е  доброкачествено без хистология . Ако има някой който  се е  оперирвал в СВ.София моля да ми пише .Аз при Младенов ходя  вече за 3 път предните пъти беше профелактично .Искам колкото се може да се свършва с това защото постоянно го мисля .

# 490
Няма гаранция за нищо на този свят. Когато ходих при Василев го питах дали не е нещо лошо това. Той беше категоричен, че е фиброаденом и засега не го мислим, още повече, че няма и 1 см и дори не се напипва. Тогава ми каза, че вероятността да се изроди в нещо лошо е около 2% като при всяка жена, която няма фиброаденом. Така, че засега се следи и ако тръгне да нараства се премахва. Обаче трябва да мислим положително, иначе си предизвикваме съдбата. Но профилактиката е задължителна.

# 491
  • София
Няма гаранция за нищо на този свят.

Обаче трябва да мислим положително, иначе си предизвикваме съдбата. Но профилактиката е задължителна.

оффф това изречение как го мразя и хич не ми действа успокояващо , защото всеки нормален човек е предразположен когато има проблем да мисли и негативно понякога ... дано това което си мислим  лошо никога да не се случва . Богородица да ни закриля !
гаранция никога няма за нищо , както за една безобидна бенка , че може да направи беля , така и за това какво те очаква навън когато отидеш да си купиш хляб примерно ............. нито има гаранция  , че след махането на нещото си то няма да рецидивира и човек заблуден че е същото да се подведе и да си навреди  за това много е важно да се постави  правилната диагноза и по трите метода до 98%гаранция за истина ( ехография,мамография и ТАБ ) - аз я нямам  Blushне искам ТАБ ( лични съображения - предпочитам направо операция ако се налага )

все още се чудя ЗАЩО  тук в България не се приеме закон щом има бучка в гърдата да се маха след като има АКО след време ...... и така нататък ........а се получава объркване.......ВСЕ ПАК ДО КОГА МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ С ФА ИЛИ КАКВОТО И ДА Е ТАМ ДОБРОКАЧЕСТВЕНО или непременно някога се маха ... хиляди въпроси без отговори  .......и си мисля ако здравеопазването беше по друга "схема или система " вероятно щеше да има много по малко болни ...от стрес

в чужбина са на друго мнение , че тези неща не се пипат и само се следят до 2 см .  ( доколкото знам ,ако греша приемам критика )

Така че момичета операцията когато се налага наистина е решение , но когато не се налага е последващо мъчение - лично мнение !

п.п. sorry за правописа .

# 492
Ами колкото и да го мразиш това изречение, има не един или два примера за силната воля и духа на хора с много тежки диагнози, които са се оправили. Доказано е, че когато мислим отрицателно, привличаме всичко отрицателно около нас и обратното. На мен също не ми е лесно, освен този ФА имам и други здравословни проблеми, но гледам да не мисля, когато не съм по лекари иначе ще се побъркам. Правя всичко необходимо и знам, че всичко ще е наред. Peace

Никой не може да те задължи на операция. Това е въпрос на личен избор. И не мисля, че като ти махнат ФА ще спреш да го мислиш. Винаги ще си имаш едно наум, да не говорим, че много често се появяват отново. Така, че мармарис не се втурачвай в лошите сценарии и ще видиш, че всичко ще се оправи. Peace

# 493
Аз съм за операция защото до сега не съм имала проблем с гърдите и нали съм Тома неверни се страхувам дане би да не е фиброаденом .Немога да живее в това претиснение и  неидвестност .Имам две приятелки които са с рак едната заболяла но 39 ,а др на 27 г .Не казвам че всички може да сме като тях ,но аз лично за себе си искам да го махна .Само се моля на бог да не се окаже нещо др .Все пак без биопсия и хистология никой неможе да каже точно какво е . Sad

# 494
Аааа, ще ви плющат бузите! Черни мисли има всеки, просто не трябва да се отдаваме само на тях. А специално за това да се премахват всички бучки, щом практиката не е такава в световен мащаб, значи има защо. И в крайна сметка на който колкото му е писано, и да се тревожим и да не се, все тая, Божа работа... Като се замисля Стоименов хубаво ми го каза, ако само го мисля по-добре да се оперирам. Препоръча ми една книга дори за позитивното мислене. Но всичко си е до психика. Аз съм си бъзла и си го признавам, но се боря и виждам напредък.

Общи условия

Активация на акаунт