Фиброаденом- да се оперираме ли?

• 193 037
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
desive78 стискаме палци. Важното е, че е минало всичко. Peace

# 541
  • BG

Здравейте, момичета!

Не съм чела всичко назад, може и да сте коментирали това, което искам да попитам.
На моя приятелка вчера са изписали Прогестогел за мастопатията. Аз също го ползвам от много години, но имам отдавна купена една опаковка. Оказа се, че от около 6 месеца е спрян от производство. Знаете ли дали има някакъв заместител?

Благодаря предварително!

# 542

Здравейте, момичета!

Не съм чела всичко назад, може и да сте коментирали това, което искам да попитам.
На моя приятелка вчера са изписали Прогестогел за мастопатията. Аз също го ползвам от много години, но имам отдавна купена една опаковка. Оказа се, че от около 6 месеца е спрян от производство. Знаете ли дали има някакъв заместител?

Благодаря предварително!

Горе долу и аз преди 6 месеца го използвах за последно, не знаех че са го спрели от производство и докторите ли не знаят  newsm78

Не съм чувала прогестогела да има заместител , може и да греша - не твърдя със сигурност.

# 543
  • BG

Горе долу и аз преди 6 месеца го използвах за последно, не знаех че са го спрели от производство и докторите ли не знаят  newsm78

Не съм чувала прогестогела да има заместител , може и да греша - не твърдя със сигурност.

Докторът знаел, посъветвал я да потърси из по-забутани аптеки за изостанало количество, но няма.
Ще го търси да пита за заместител. И аз не съм чувала. Не намирам нищо и в интернет.

# 544
  • София
ето ме " нова "
оперирах се
всичко е ок

Последна редакция: сб, 04 авг 2012, 02:14 от mamaris

# 545
mamaris радвам се, че всичко е минало и вече си "Нова" Hug
Права си за нещата, които си написала, никога няма нищо 100% или както се казва гаранция Франция. Затова всеки сам трябва да си реши какво да предприеме. Peace

# 546
  • BG

Всъщност, mamaris, нищо ново и незнайно няма в диагнозата ти мастопатия - фиброаденома гландуларе маме декстра, което да не са ти казвали и преди - имам различни други поставени - киста , ФА , фибролипом , стара киста ...Мастопатията значи кисти, фиброаденомът е това ФА, предполагам, а гландуле маме декстра значи дясна млечна жлеза. Та обравуванията в гърдата общо взето са това (+СА)  и няма как да си обраувала нещо, което не са виждали всичките тези 15 доктора досега.

# 547
mamaris, радвам се, че всичко е минало благополучно. Ние още много отдавна ти бяхме казали, че само операция и хистология дават 100 % сигурност какво точно е образуванието.
Дано всичко лошо е вече зад гърба ти ! Бъди здрава !

# 548
  • София
Благодаря !

Последна редакция: сб, 04 авг 2012, 02:18 от mamaris

# 549
  • BG

Benisima  миличка , отивам на доктор , давам 60 лв .и излизам от кабинета с три диагнози - киста или ФА ( зная какво значи , но все пак благодаря ) или СА и това от лекар които работи в рентгенологията в онкологията Дървеница ,
ЕЕЕ миличка , ела утре само за 20 кинта ще ти метна подобна тройна диагноза , а ти си избери кое ти харесва  Wink това имах в предвид

Ясно. От горния ти пост останах с впечатлението, че имаш неясноти с термините.
Не съм чела темата назад.

# 550
здравейте аз съм от Бургас и на13 август ми поставиха диагноза фиброаденом на дясна млечна жлеза1см. и няколко малки кистички в двете гърди препоръчаха ми операция но аз искам второ мнение в София.Бих искала съвет при кой доктор точно да отида мога да пътувам във вторник но не знам дали ще успея да си запиша час тъй като при добрите лекари се чака много

# 551
Второ мнение е задължително. Назад в темата има коментирани много лекари, поразровете се и сама си решете, защото всичко е много индивидуално. За едни един лекар е много добър, за други не. Rolling Eyes
Аз лично ходих при д-р Василев в Тина Киркова и съм доволна, но той в момента е отпуска. Такъв е сезонът. И успех! Peace

# 552
препоръките за д-р Гаврилов ми направиха на-силно впечатление но бил малко грубичък мислих си и за ВМА за доц.Йорданов но наистина не знам

# 553
Здравейте! Май месец случайно на проф. преглед ми откриха нещо на ехограф. Излишно е да казвам колко се изплаших и ходих на трима лекари-мамолози в София. И тримата бяха категорични, че е фиброаденом. Трябва да се маха - 1,5 см е. Но лятото не било препоръчително и се разбрахме за месец октомври. Тия дни ще се обаждам да се запиша. При д-р Полихронов ще съм. Една приятелка е оперирана от рак при него и ми го препоръча. Колкото по наближава обаче ме хваща шубето. Ами ако се окаже рак, а пък аз чаках 4 месеца? И друго ме притеснява - гледана съм на проф.преглед с ехограф всяка година и не са ми го видели. А д-р Полихронов каза, че го имам от 6-7 години. Януари преживях голям стрес, оперираха ми щит.жлеза, изцяло я отстраниха, дали пък тогава не се  е образувало? Но пък и тримата казаха, че е доброкачествено. Ох, не знам. Октомври ще разбера. Просто исках да споделя с някой. 

# 554
Добре дошла, за съжаление.  Hug
Ако наистина го имая от 6-7 години, не е рак. Казали са операция, тъй като такива образувания се премахват, достигнат ли 1.5 см- 2см. Спокойно, няма страшно, стискаме палци за лека и безпроблемна операция, ако имая въпроси, винаги можеш да попиташ тук. И много важно- слушай лекарите си.
Успех от мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт