Фиброаденом- да се оперираме ли?

• 192 027
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Здравей Порой, включвам се малко със закъснение хапчета които ми изписа хирурга са Мастодинон-хомеопатични ще ги пия 3 месеца и пак ме вика на преглед аз не съм много За хомеопатията ,но ме убеди че те са най-добрите на този етаплУспех на всички.

# 676
Привет,момичета.Пиша,за да споделя. От м. август се изследвам за рак на гърдата.В началото откриха уплътнение-обичайната мастопатия. Лежах в онкото 2 пъти за 7 дни-с подут лимфен възел под мишницата и ужасно парене в гърдата.Ходих на ехомамография при гинеколог-уж всичко е ок.От онкото бяха вдигнали ръце с думите: "Има и нещо на жената,не знаем какво,да ходи по София". Не било рак,но да ида на скенер.Никой не ми даде направление и не отидох.След 2 месеца на своя глава си пуснах туморен маркер и бях на горна граница.Всеки казваше,че туморните клетки са възпалени и край-нищо повече...Бях при Гаврилов през октомври-кисти,мастопатия и изписа Прогестогел.Обаче пък за 40 дни,аз 34 дни изкарах в цикъл.При гинеколога се оказа,че имам поликистозен яйчник (с един съм),нямам и овулация. Пак на своя глава миналия петък си направих мамография-на нея пише,че имам фиброаденом (до преди месец нямаше нищо) и рентгенолога ми каза да ида на специалист-имам бяло петно в началото на гърдата,до зърното-съмнение за рак-да ида да видя злокачествено ли е....Полудях от мисли,в понеделник съм при Гаврилов. Обаче болката е ужасна и пАри и гърдата и под мишницата.Тече ми   секрет от 2 канала-безцветен и нещо по-тъмно от кърма. Страх ме е

# 677
didakis_a не се страхувай, а се стегни и отивай на лекар. Само специалист онколог може да каже какво се случва при теб. Каквото и да е, ще се оправи. Peace

# 678
didakis,  дано не е най-страшното!! Но ако някой те успокоява,че рак не боли да знаеш,че това вече е мит. Ракът си боли, пари и общо взето се покрива като симптоми с фиброаденома. Гаврилов чета,че го хвалят, така че довери му се! Ако трябва да се реже, режи! Дано е малкото зло!!

# 679
Благодаря! Ще се реже,ако трябва.За втори път ще ходя при Гаврилов,дано не съжалявам.Беше мил и учтив миналия път. И аз се самоуспокоявам,че рак не боли,но каквото и да е,по-скоро да се маха от мен,че така в тия болки не се живее.
KaRoLa,пиша ти ЛС   bouquet

# 680
Didakis_a, желая ти здраве! Дано да се окаже фиброаденом и по-скоро изчезнат болките! HugИмай безрезервна вяра! Praynig

# 681
Здравейте,

Преди около 10 дни усетих някакво малко образУвание в долната част на гърдата.
С импланти съм и преди около 2-3 месеца ми правиха липофилинг (инжектиране на мастна
тъкан в долната част на гърдата) за коригиране на неравност , причинена от импланта...
 Реших че е възможно топчето да е от това, н о хирурга изключи възможността това
да е причината. Много се притесних, още повече че трябваше да чакам 10 дни
докато ме прегледат, заради празниците. Не е нужно да споменавам, че "празниците"
ги прекарах като труп .Толкова бях притеснена, че преди прегледа чак се разплаках от
нерви... #2gunfire
           Днес бях на ехография в Токуда, казаха ми че е киста. Не ми назначиха някакви
изследвания, а на резултата от образното изследване пише :
 "В долните квадранти на лявата млечна жлеза се визуализират две добре отграничени хипоехогенни
зони, коресподниращи на проведения липофилинг,, като в медиялно разположената се визуализира
киста с размер 5 мм (което е странно, как така я напипвам като поне 1 см) Единични дилатирани
 и кистично деформирани каналчета по съседство. Не се установяват солидни и други патологични
формации двустранно в млечните жлези. Не се установяват уголемени лимфни възли"
         Заключение: киста на лявата млечна жлеза, с кистично дилатирани каналчета".Повтори ми се няколко пъти : не се притеснявайте , раждайте си, кърмете си... #Crazy Rolling Eyes(по повод на каналчетата, без да се обясни изобщо какви са тези "деформирани" каналчета)
Как ви звучи това? Дали няма някакв проблем, които са отдали на направеният скоро липофилинг?
Казаха ми че няма нужда да оперирам кистата....да се успокоя ли най-накрая...
. ...

Последна редакция: чт, 27 дек 2012, 14:18 от Kikimiki

# 682
Здравейте момичета!

Да си кажа и аз проблема!
През месец април тази година бях на момолог и ми каза че имам малък аденофибром,който трябва да наблюдаваме!
Днес бях отново на преглед размерите са същите ,не е мръднало,не ме боли,каза че няма нищо притеснително и след 6м пак да мина.
Някой имал ли е или знае ли какво е това аденофибром,много съм притеснена въпреки неговите думи да не го мисля това нещо.
Трябва ли да се отстрани оперативно или само се наблюдава?
Питах доктора за операция,каза че това е най-лесното ,но понеже  е много малко иска да го наблюдаваме.Гарантирами  че е доброкачетвено и е подобно на фибродинома,различавали са се по структурата нещо подобно ми каза.

Последна редакция: чт, 27 дек 2012, 20:07 от Sisi_Bobi

# 683
форумът не е за професионални съвети; затова чисто човешки и от опит съвет от мен - винаги поне 2 лекарски мнения по проблема, независими!

# 684
Вижте на какво попаднах,някой пробвали е някоя рецепта?
http://bilka.info/%D1%84%D0%B8%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B0%D0%B4%D0% … 0%BB%D0%BA%D0%B8/

# 685
на мен ми звучат безобидно рецептите, но може и да не са - по принцип полезни, домашни средства за дадени заболявания може да са неблагоприятни, затова - пак казвам: допитайте се до лекар, поне личния!

# 686
форумът не е за професионални съвети; затова чисто човешки и от опит съвет от мен - винаги поне 2 лекарски мнения по проблема, независими!
 Peace Съгласна съм, още повече че толкова лекари в България сякаш претупват
прегледа , държат се абсолютно неадекватно , не обясняват изобщо медицинските
термини с които боравят (откъде да знам какво значи "дефомирани кистозно млечни
канали?!) и въобще, отношението е ужасно като цяло...
   Явно затова виждам толкова много жени които като мен , постват диагнозата си
във форума и искат разяснение защото явно никой не обяснява...Аз трябваше да задам въпроса си
няколко пъти, за да ми бъде дадено някакво полу адекватно обяснение - като се
има предвид че отидох на преглед в Токуда, (уж "престижна" болница...)

# 687
ами при мен 2 мнения не стигат, ще ходя на 3-то; единият от лекарите - доста известен и хвален - каза, че и докторите не знаят на какво се дължат тези образувания, така че - и те не са всесилни и всезнаещи, за съжаление. Пожелавам много здраве и късмет през следващата година, момичета!

# 688
Двама мамолози ми казаха,че 5% от доброкачесвените образования се израждат в злокачествени..Имате ли и вие подобна информация?

# 689
Двама мамолози ми казаха,че 5% от доброкачесвените образования се израждат в злокачествени..Имате ли и вие подобна информация?

И аз съм чувала подобни неща, но не мога да кажа дали е истина...

Общи условия

Активация на акаунт