Фиброаденом- да се оперираме ли?

• 192 039
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Мони, честито ! Дано и хистологията е чиста и вече си пей сърце  Mr. Green
Аз съм тунингована и с двете, както неведнъж съм казвала, и киста и ФА. Разлика има огромна, но нека Докси да се включи по-подробно, че днес ми е едно никакво и не ми се обяснява. Кофтито на кистата е, че може да се превърне в нещо злокачествено, опазил ме Бог, но за съжаление за нищо няма гаранция в този живот. На вече 26 години съм, и моят съвет към всички е да си носите новите дрехи, да казвате на хората, които държат на вас и ви обичат по-често, че значат много за вас и да грабите максимално от живота ! Каквото има да става, то ще стане, със сигурност !
Бъдете мноооого здрави  Hug Heart Eyes

ПП Скоро ще пускам нова тема, дано бъде изпълнена само с добри новини.

# 661
Напълно подкрепям Теичка! Peace

Мони и от мен браво за куража и се радвам, че е минало всичко! Peace

# 662
Аз се завърнах днес от операция.Да споделя -място за притеснение от самата операция няма.Абсолютно нищо не се усеща нито шиене нищо.Станах от операционната облякох се и понеже напрежението беше голямо реших да се прибера с автобуса.Излязох от болницата в 14 часа сега е 19 и 30 и все още болка нямам абсолютно никаква.Не се плашете момичета на зъболекар е по болезнено  Simple Smile .Изтормози ме чакането пред хирургия от 8 сутринта до 13 вече бях на ръба.Но всичко мина за 30 мин.Успех на всички.А за кистите и фиброаденома знам,че кистата се появява и изчезва а фиброаденома е капсуловано образувание което достига определена големина и трябва да се следи ако нараства се оперира ,но няма вариант да изчезни освен оперативно.

дано всичко е наред! При кого се оперира?

# 663
Оперира ме д-р Хрусанов в Бургас страхотен човек и специалист.УСПЕХ НА ВСИЧКИ изчетох много за самата операция болки опъване и какво ли не напразно страха е най-голямата болка повярвайте.

# 664
А що се отнася до кистите аз имам също фиброкистозна мастопатия и 5-6 кисти по 2см но пия лекарства и уж трябва да изчезнат след някой друг месец ,за съжаление за фиброаденома няма шанс освен оперативно поне тук.

# 665
Здравейте, както писах оперирах се преди 2 седмици от фиброаденом. От няколко дни обаче, може би седмица изпитвам от време на време болка в подмишницата, още не съм ходила на преглед. Не напипвам никакви бучки, подутини, няма зачервяване- нищо! Само лека болка от време на време. Дали може да ми връзка с фиброаденома...на някой случвало ли му се е? Или да е чувал нещо, че се притесних Sad

# 666
А що се отнася до кистите аз имам също фиброкистозна мастопатия и 5-6 кисти по 2см но пия лекарства и уж трябва да изчезнат след някой друг месец ,за съжаление за фиброаденома няма шанс освен оперативно поне тук.

Може ли да споделиш, какви лекарства приемаш и кой ти ги назначи ?

Благодаря !

# 667
Здравейте, както писах оперирах се преди 2 седмици от фиброаденом. От няколко дни обаче, може би седмица изпитвам от време на време болка в подмишницата, още не съм ходила на преглед. Не напипвам никакви бучки, подутини, няма зачервяване- нищо! Само лека болка от време на време. Дали може да ми връзка с фиброаденома...на някой случвало ли му се е? Или да е чувал нещо, че се притесних Sad

Може и от операцията да е, може и да не е. Най - добре лекар ще каже. Иначе мене след втората операция почна да ме подръпва нещо, както и сега, де, ама аз си отглеждам един в момента. Има моменти, в които като си вдигна ръката и трябва веднага да я сваля, заради опъването, ама аз имам и фиброкистозна мастопатия. Да не би да си пред цикъл или нещо да си я натоварила?

# 668

Може и от операцията да е, може и да не е. Най - добре лекар ще каже. Иначе мене след втората операция почна да ме подръпва нещо, както и сега, де, ама аз си отглеждам един в момента. Има моменти, в които като си вдигна ръката и трябва веднага да я сваля, заради опъването, ама аз имам и фиброкистозна мастопатия. Да не би да си пред цикъл или нещо да си я натоварила?

Не, не е от това. Явно на никой не му се е случвало, може да няма връзка с операцията. Нищо след 10 дни съм на преглед и ако пак ме боли ще попитам.

# 669

здравей Калина, аз след моята операция имах дискомфорт в подмишницата, само че при мен имаше и парене- лекаря каза тогава, че е на хормонална основа, първия цикъл след операцията може да е малко по-неприятно усещането на гърдата.

# 670

здравей Калина, аз след моята операция имах дискомфорт в подмишницата, само че при мен имаше и парене- лекаря каза тогава, че е на хормонална основа, първия цикъл след операцията може да е малко по-неприятно усещането на гърдата.

Така ли, това е много интересно...и при мен имаше леко парене...даже се чудих дали не е от дезодоранта. Rolling Eyes Ясно, това малко ме успокои. Благодаря, дано и при мен да е това и да няма нищо сериозно!   bouquet

# 671
ама какви дезодоранти!? Ползвайте само сода/кристал или някакъв био...
А да сте чували, че когато с лазер махат фиброми те не израствали пак, за разлика от скалпелно... Rolling Eyes На мен и двамата мамолози, при които ходих, не ми споменаха за такава опция...

# 672
Здравейте момичета!
Преди седмица и малко ме оперираха. Първоначалната диагноза беше ФА, но доктора, който ме оперира каза, че находката била с гнойна торбичка и най-вероятно е нещо по-безобидно... Чакам до седмица да ми излезе хистологията. Мястото на операцията е в горния десен край на ареола /там беше бучката/, но снощи като си свалих последната превръзка, забеляза, че между зърното и мястото на операцията имам същата, че и малко по-издута бучка... Много се уплаших. Дори ми минаха мисли, че доктора може би не е намерил истинската бучка, а е видял примерно някаква киста и след като я е махнал е спрял до там, с мисълта, че си е свършил работата. Според вас нормално ли е да е постопаретивна тази бучка и да е нещо нормално, което ще изчезне като заздравее добре раната. Нямам болка иначе. Мъжа ми ме успокоява /карах го няколко пъти да ме "прегледа" и той/, че в легнало положение бучката застава точно отдолу на белега и почти не се усеща. Като стана обаче явно от тежестта на гърдата се измества точно до зърното.
Утре непременно ще звъня на хирурга, но до тогава няма да имам мира. Снощи пак почти не съм спала. Много съм келява Sad

# 673
milinka, здравей  Hug

Притеснена си. Изчакай да премине прегледа, а може и второ мнение на специалист да потърсиш. Ние само бихме гадали и предполагали. Не се филмирай излишно.

# 674
Босонога, благодаря ти!
Вече потърсих мнение на хирург тук в нашия град. Според него това е нормално след такава операция. До 1-2 месеца би трябвало да си дойде всичко на мястото... Препоръча преглед след 1 месец. Утре ще се чуя и с хирургът, който ме оперира, да видим и той какво ще каже. Ще пиша пак, може на някой да е от полза!

Общи условия

Активация на акаунт