На море в Турция - тема 13

• 76 011
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Абсолютно съм ЗА такива застраховки, особено при пътувания с деца са задължителни за мен. Работих при един ТО и никога няма да забравя самотната майка с двете си деца, която дълго време беше събирала пари за почивката си, но спести от застраховката и един ден преди пътуването трябваше да оперират едното й дете от апандисит......и цляата сума отиде на вятър  Sad 
И ние така миналата година, щяхме да летим до Франция за една сватба, сами организирахме пътуването, но щерката си счупи ръката и беше с гипс и не ни препоръчаха да лети - всичко ни върнаха, до стотинката.

# 601
  • В най - голямото село
Здравейте момичета. Искам да ви попитам, какви са температурите в Анталия около 20ти май. Подходящо ли е времето за почивка и за къпане в морето. Благодаря   bouquet

# 602
И аз съм ЗА такива застраховки...Миналата година месец преди почивка в Мадейра детето си изгори ръчичката с вряла вода, бяхме седмица в Пирогов в клиниката по изгаряния, на косъм ни се размина операцията...и почивката! Тогава не мислех за почивката, разбира се, но не ни стигаше това, ами и да изгорим с толкова пари....Добре, че детето се пооправи и криво-ляво с бинтове,превръзки отидохме на почивка! Не искам да съм песимист и да си мисля подобни неща - дай Боже да сме здрави и всички да пътуваме щастливи и доволни, но като даваш толкова пари накуп и си с малко дете....човек трябва да е подготвен за всичко! Peace

# 603
  • Beyond the Frontiers
Знам, че ще ме питат та затова направо пиша тук - такава застраховка може да се направи или в самият момент на резервиране или не по-късно от 30 дена реди датата на тръгване /това според застрахователя/. Всеки случай се изчислява различно - примерно за сума 2000 евро излезна 87 лв някъде за 3-ма души.

# 604
  • София
Знам, че ще ме питат та затова направо пиша тук - такава застраховка може да се направи или в самият момент на резервиране или не по-късно от 30 дена реди датата на тръгване /това според застрахователя/. Всеки случай се изчислява различно - примерно за сума 2000 евро излезна 87 лв някъде за 3-ма души.

LaughingМного ми хареса - направо си пишеш тук! Добре и аз съм ЗА такава застраховка, но въпросът ми е  - това е различно от неустойките по договора така ли? Тогава направо питам - къде мога да сключа такава застраховка, защото наистина е много хубаво това нещо и сте прави, че с деца всичко може да се случи не дай си боже Praynig Аз не бях чувала досега Embarassed

# 605
  • Beyond the Frontiers
Мисля, че напред в темата доста дискутирахме по темата.
Застраховката се прави при туроператора, който прави резервацията в общия случай. Неустойките по договор нямат връзка с тази застраховка, освен, че застрахователят покрива неустойката, в случай на анулация. Това е при спешни медицински случаи на някой от пътуващите, някой от семейството, пожар, кражба и т.н. от дома, в някой случай - освобождаване от работа на пътуващите.

Малко хора я правят, защото е сравнително скъпо удоволствие.

# 606
  • София
Явно съм пропуснала обсъждането на тези застраховки, за което се извинявам, че отново повдигам темата в такъв случай.
А дали е скъпо удоволствие не съм много съгласна - при 2000 евро както казваш 87 лв. не ми се струва много, но тов е мое мнение.
Ще се възползвам!

# 607

Според мен много малко хора знаят че им такива застраховки, с това впечатление останах от темата. Тук всяка тур. агенция е длъжна задължително да я предлага, клиента трябва да подпише, че НЕ желае такава застраховка.

# 608
  • Beyond the Frontiers

Според мен много малко хора знаят че им такива застраховки, с това впечатление останах от темата. Тук всяка тур. агенция е длъжна задължително да я предлага, клиента трябва да подпише, че НЕ желае такава застраховка.

Не е точно така, хората се чудят от къде да спестят в момента.
В България не е задължително.

# 609
Ние също сключваме такава застраховка, защото с дете на четири години никога не можеш да си сигурен... всичко се случва, най-вече всеки може да се разболее. Предпочитам да дам тези пари, вместо да загубя всичко платено

# 610
Така и така сме отворили темата за децата и тяхната безопасност, затова искам да попитам:
1. Детето ми е с алергия - на почти 3г. е, правил е веднъж тежка уртикария към ядки (беше24 часа на системи, не помогна просто инжекция с урбазон), правил е и към други храни, но в по-лека степен! И при това изобилие на храни там - голяма част различна и неопитвана от нас, се тревожа че може да се отприщи някаква реакция! Има ли майки с подобен проблем?Носите ли си урбазон или разчитате на персонала там? Има ли сериозен екип, или просто мед.сестра...Защото алергичите състояния са критични , често и животозастрашаващи!
2. Чести ли са случаите на бактериални урологични инфекции от басейните там? Ние всеоще не сме къпали детето в басейн, защото трябва да го пазим от бъбречна инфекция, но това лято вече ще се престрашим.
И за да не ви прозвуча като някоя параноична хипохондричка  Laughing....ще кажа че започнахме да пътуваме с детето в чужбина, когато беше бебе на 3 месеца. Пътуваме често и сме имали неприятни инциденти с детето даже и в чужбина, така че съм се парела не веднъж...Това обаче не ни отказва!   Peace НО спазвам 2 прости правила в подобни случаи: читава застраховка в чужбина на цялото семейство ( в Португалия ни взеха 260 евро за 2 прегледа на детето  в бърза помощ) и адекватна медицинска помощ в близост, за да сме спокойни всички!  Simple Smile КОгато това е налице започвам да мисля вече за кафето сутрин на плажа...и коктейла вечер на басейна Joy

# 611
Рания, в хотела има обикновенно само мед. сестра, а лекар идва в определени часове  Confused  За алергията не знам какво да ти посъветвам, но ще откриете страшно много ястия, познати от БГ.
С водата в басейна никакви проблеми не сме имали, за щастие. Други са се оплаквали от ушни инфекции и за целта купихме едни силиконови тапи за уши  Peace

# 612
Raniya, за много хотели в Турция съм чела отзиви и коментари и до сега не съм срещала информация за уроинфекции, причинени от басейните. Дано и за напред да няма. Попаднах на инфо за два случая на деца заболели от ротавирус, което в сравнение с многобройните случаи на нашето черноморие, е направо нищо. /Не че питаш за летен грип, ама аз да кажа, като стана въпрос за здравето./
По отношение на опасността от алергии - струва ми се, че персоналът няма да е подготвен за адекватна реакция. В повечето хотели лекарите дават няколкочасови дежурства и не са в хотела постоянно. Провери за хотела, който сте избрали какво е положението с доктора. Като знам аз с каква торба с лекарства тръгвам, бих те посъветвала от тук да се подготвиш за всеки случай, пък дано да не влиза нищо в употреба.

# 613
  • София
И ние си правим застраховка на цялото семейство преди пътуването, ползвали сме медицинско обслужване в Турция, цените са убийствени. След това, разбира се, си взехме парите от застраховката. Аз също взимам много лекарства, някои от тях не се намират в Турция. Лекарят в хотела не винаги може да помогне, ние сме търсили обслужване в най-близкия град, даже веднъж сваляхме конци от главата на сина ми.

# 614
Много ми е приятно в тази тема Simple Smile Признавам си, че мааалко съжалявам че вече избрахме хотел Peace Беше вълнуващо да разглеждам десетки хотели и да сравнявам стотици ваши мнения...А сега ми остава да чакам до октомври и после да споделям впечатления! До тогава ще чета вашите отзиви! Peace

Общи условия

Активация на акаунт