На море в Турция - тема 13

• 75 978
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • Beyond the Frontiers
Мъжът ми има застраховка в Алианц - мулти трип. Четох Общите условия - според мен се покрива отмяна на пътуването и когато някой от хората, с който той ще пътува, не може да замине.
Обаче - аз самата работя в застрахователна компания и знам, че общи условия се четат като Дявола Евангелието...
Peace
Има го и този момент. Доколкото разбрах, този тип застраховки на Алианц /не са общи с медицинската, но задължително се сключват от резервиращата агенция, туроператор/ са покрити от немски застраховател. Не съм наясно с терминологията и процедурата, горе долу така го разбрах.

# 631
Алианц ми казаха,че нямат,явно и те толкова знаят..Единствено в Армеец намерих и то понеже знаех  вече,че там има.Татяна ми каза  Shocked Представяте ли си,Татяна в Германия знае нашите застрахователи не  ooooh! Цената зависи от сумата и от това колко дни остават до началото на пътуването ,на мен ми излезе 67 лв за 1800 лв и над 180 дни.Изрично в полицата и в договора пише -прави се в деня на плащането или сключването на договора-която дата е по-рано!!!
Така,че Мони вариант ти е единствено HDI !
На Рания щях да пиша предния път,толкова пъти сме пътували в Турция-нямаме наблюдения да е имало уроинфекции.Аз лично нося най-важните и спешни лекарства,които аз смятам-Нурофен или Панадол,дори и антибиотик,че децата бяха скоро преболедували вирус и имаше опасност от усложнение.Нося мазило антиалергично при ухапвания,против диария ,аналгин,но-шпа и подобнии още бая неща..Вземам една малка аптечка.

мама Мони -подкрепям за з-ката явно и нашите застрахователи имат нужда от информация какво предлагат самите те  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 01 май 2011, 14:29 от mimozata

# 632
  • софия
по въпроса с лекарите в хотела, обикновено има само фелдшер, лекар се вика при случай (поне вечер), което не ви устройва при алергична криза. в моя случай бяхме със застраховка асистънс. паднах вечерта и си счупих крака, мъжа ми ме завлече криво ляво до кабинета и там фелдшера каза, че нищо ми няма и ми даде торба с лед. качихме се в стаята и сложих леда ама нещо не ми се видя като да ми няма нищо и се обадих на асистънса в българия. след това мина доста време, повече от час докато от бг се свържат с болница и да пратят линейка. бяхме в грийн палас, който е  в началото на белек, тоест от близките до анталия хотели. същата линейка беше ходила до по-далечен хотел да вземе семейство англичани с болно детенце, казаха, че са чакали повече от час и половина. дори и да не чакате асистънс, а да си плащате на място пак не стават толкова бързо нещата. ние имахме списък с болниците, които обслужват нашата застраховка и за анталия беше анадолу хоспитал. представителя ни каза, че това е една от много добрите болници в района. та мисълта ми е, по-добре си вземете всичко необходимо с вас, лекарства и т.н. да имате, все пак си познавате най-добре детето. естествено ви пожелавам страхотна почивка без никакви проблеми  Peace

# 633
  • София
Ние също взимаме лекарства от Българя. За лекарте в хотела явно зависи от политиката на самия хотел, на семеиството с което ходихме миналата година детето беше с разтроиство и повръщане, в хотела го прегледаха и ги закараха в болницата с техен транспорт по пътя се сръзаха родителите с застрахователя. На другия ден ги докараха също с транспорт на хотела независимо че  бяхме с коли.

# 634
  • Русе
Здравейте,
моля за съвет тези, които са ходили през юли. Много ли е горещо? Ние сме семейство, в което има и малко дете - 3 години и не знам дали температурите в средата на юли ще са подходящи за нас.
Става въпрос за хотел Делфин (вероятно Ботаник) в Алания.

# 635
Здравейте,
моля за съвет тези, които са ходили през юли. Много ли е горещо? Ние сме семейство, в което има и малко дете - 3 години и не знам дали температурите в средата на юли ще са подходящи за нас.
Горещичко си особено пък Делфин-а е в най-южната част на Анталия  Rolling Eyes
Ние сме или  втората половина на юни! в Белек и беше 52-54 градуса  Shocked , но жегите им са по-търпими от нашите.

# 636
Представяте ли си,Гагяна в Германия

Кой?  Laughing

Ако сте платили почивките с кредитна карта, особено златна такава, вижте дали нямате такава застраховка към картата. Ние сме сключили една застраховка отмяна на пътуване, която важи за всички пътувания през календарната година, и чак по-късно видяхме че имаме такава застраховка и към златната Виза-карта, с която така или иначе плащаме почивките  ooooh!

# 637
ха ха
редактирах,едната ми клавиатура е с изтрити букви и Т и Г са съседни чукнала съм го вместо Т  Grinning

# 638
Здравейте,

Ние бяхме с малко дете през юни в Делфин Делукс и макар, че има доста сянка и температурите рядко превишаваха 35 градуса, детето ставаше доста кисело ако поседи повечко навън през деня. В басейните и на плътна, хубава сянка нямаше никакъв проблем, но моите непрестанни мераци да я снимам до всяко цветенце или храстче биваха възнаграждавани с непрестанно мрънкане и ревове, което отдавам на жегата.

# 639
Здравейте. Предстои  ми да резервирам почивката ни за лятото и съм решила за трети път да е в Кушадасъ. Искам, обаче, да сменя хотела. До сега ходихме само в Джанде Фестивал. Иска ми се сега да опитаме Джанде Онура.

Има ли някой, който да е бил там, кажете ми отзиви.

# 640
  • Sydney
Red Velvet аз съм ходила... 2009 септември... какво инфо ти трябва? Simple Smile

# 641
Ох,момичета, малко ме притеснихте с това че в хотелите линейка идвала най-рано след час - че може да с случи всичко за Бога Shocked Може би съм наплашена от случката с алергичния пристъп...иначе не бях се залисляла много досега, правили сме и дълги полети с детето, ходили сме и на места,където болницата не е на една ръка разстояние...Малко ще ми е притеснено, ама имам ли избор? Rolling EyesИ е странно в талива  огромни комлекси да има просто един фелдшер...като знам в нашите хотели, че има и лекар и сестра, и правят какво ли не - от системи до гипсиране...Хубаво е човек като отива на почивка да е спокоен и сигурен за пребиваването си,особено с малки деца и особено в чужбина!

# 642
Рания, винаги може с едно такси да отидете до най-близката болница, а в Белек има такава  Peace

# 643
Tatjana, супер, не бях се сещала за такъв вариант! Благодаря ти! Hug Спирам да се тревожа, остава ми да чакам с нетърпение 1-ви октомври! Simple Smile

# 644
  • гр.Варна
Здравейте момичета!
След дълго лутане къде да отидем на почивка май се спряхме на варианта в Турция,по-точно Анталия с полет от Варна.
Мислим да отидем на море около 17.09.2011г. като търсим хотел за около 1000Евро за трима  ни ( с дете на 4години сме).
Дайте предложения за хотели,чиято цена е около тази сума и са подходящи за деца!
Благодаря предварително:)

Общи условия

Активация на акаунт