Всички ФЕВРУАРКИ се молим за малкия БОБИ и нашата ЛОРИ!- 33

• 32 631
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Привет,

Искам да попитам мамите с момиченца - на моята бебка гърдичките са леко подути. Бях чела по книгите, че е от хормоните и е нормално, но док ни изписа някакъв локален антибиотик да ги мажем по два пъти на ден. Чудя се при вас така ли е и какви ви казаха?

Иначе по темите - за коликите давахме Инфакол. Не успя да я запече, но и ефект никакъв не видяхме. Спряхме го преди 2 дни.

За пъпчиците - при нас са по бузките и брадичката  леко зачервени с бяло връхче. Док не ги коментира и аз в бързината забравих да питам... подозирам, че се получават от допира до мен като кърмя, защото се препотявам... най много са бо брадичката която почти денонощно ми е лепната за гърдата Simple Smile

Памперсите се опитвам да сменям по време на хранене, когато започне да се успива - обикновено малко преди това се изаква. От смяната се разбужда добре и така довършвам кърменето. Обаче ако свърши работата след като се наяде и е почти заспала, въобще не смея да я бутна, за да не я събудя Simple Smile
Тази сутрин добре ни разигра с таткото - тъкмо я измихме, завих я в една пелена да я подсушим и още докато я носих към повивалника, усетих как една мокра струйка се стича по мен Simple Smile Измихме я пак, завих я с нова хавлия, занесохме я на повивалника и докато махна хавлията, я оцвети обилно с ако Simple Smile Накрая се чудехме как ни се размина повръщането, че то както беше почнало...  hahaha

Лори, стискам палци, дано скоро всичко се оправи и това да остане само спомен!  Praynig

ПС. Благодаря, че сте ни добавили на първа страница. Може ли само да ни оправите датата - 8 февруари, а не 7ми   bouquet

# 256
  • София
Здравейте и от нас с малкия Виктор, е от събота сме си в къщи обаче нямамаме миг покой веднага започнаха коликите на бебо и аз съм като парцал.Сега съм го оставила с татко да се гушкат бая има се отдава за сега . Иначе за коликите започнахме с инфакол  и нагряване с сешоара ,но ефекта беше никакъв , сега сме на Еспомизан и  компрес от загряна морска сол и май ни се отразява по- добре .
Лори искрено много ти се възхищавам на силата която имаш, дано всичко с малкия Боян да е наред дано всичките лоши диагнози да не са изстина и да е нещо незначително.
Да ви се оплача бебо не ще да засуче от зърно и настава едно страхотно борене по половин час докато накрая не се изцедя а кърма да не ми е уроки господ ми е дал много дори замразявам. Всички ме упрекват че се цедя че не съм била настойчива , да но аз за сега се чувствам добре не ми е толкова трудно и мисля да не го насилвам повече.

# 257
  • У дома... някъде
Искам да попитам мамите с момиченца - на моята бебка гърдичките са леко подути. Бях чела по книгите, че е от хормоните и е нормално, но док ни изписа някакъв локален антибиотик да ги мажем по два пъти на ден. Чудя се при вас така ли е и какви ви казаха?

На Владко също са подути и педи каза да напоя тампонче с риванол и да ги намажа.Така и правя.Чистят се от хормоните децата. Peace
Пъпчиците и ние ги имаме по челото най-много и по брадичката,но само минавам с преварена вода и толкова.

# 258
Аз се включвам пак, за да направя коментар на нещо, което ми прави силно впечатление. Почти всички давате лекарства за колики - най-различни. Почти всички се оплаквате, че не ви помагат. Защо тогава ги давате? Някои от вас дори започват много рано след раждането, което наистина ме учудва?! Възможно ли е от толкова рано да се появят колики?
Не знам, говоря така, защото не съм си изпатила до момента. Аз сигурно съм от късметлийките - моя Явор се е превивал няколко пъти, от както се е родил, за по 5-10 минути, което не съм сигурна дали въобще са били колики и не мисля да давам нищо.

# 259

Най накрая и аз де се включа  Simple Smile
на 24.02. в 11:33 ч. се роди нашия Денислав 3780 кг 50 см много трудно нормално раждане...

Честит син!Нека донесе много радост на цялото семейство!

Цветка,добре дошла  Hug!

# 260
Момичета, на Лорис от няколко дни забелязвам, че единия му тестис е подут. Мислех че е от хормоните, защото сестрата, която дойде на визитация каза че може да се подуе. Преди малко обаче се зачетох в интернет и прочетох, че може да е херния и направо ми настръхна косата. Някой имал ли е подобен проблем Sad ?
Честито на linasf!!!!

# 261
На Владко също са подути и педи каза да напоя тампонче с риванол и да ги намажа.Така и правя.Чистят се от хормоните децата. Peace
Пъпчиците и ние ги имаме по челото най-много и по брадичката,но само минавам с преварена вода и толкова.

Hug

Аз се включвам пак, за да направя коментар на нещо, което ми прави силно впечатление. Почти всички давате лекарства за колики - най-различни. Почти всички се оплаквате, че не ви помагат. Защо тогава ги давате? Някои от вас дори започват много рано след раждането, което наистина ме учудва?! Възможно ли е от толкова рано да се появят колики?
Не знам, говоря така, защото не съм си изпатила до момента. Аз сигурно съм от късметлийките - моя Явор се е превивал няколко пъти, от както се е родил, за по 5-10 минути, което не съм сигурна дали въобще са били колики и не мисля да давам нищо.

ами даваме, като видим, че няма ефект, или спираме или сменяме лекарството... на всяко дете му действа различна комбинация...

а иначе да - засега си от късметлийките  Laughing но е индивидуално кога ще започнат коликите, пожелавам ти да не разбереш какво са колики Peace

# 262
 Hug Hug Hug ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА linasf!
Евридика   Hug дано да не е херния, не си мисли веднага лошо  Hug Аз пък изобщо спрях да чета нета, ще лудна  Hug

Момичета благодарим за хубавите думи, наистина незная какво щях да правя без вас. Може и налудничево да ви се стори, но в болницата си мислех постоянно за многото положителна енергия от вас за нас, бях сигурна, че ще ни изпратите  Hug Колкото до куража, изобщо съм далече, не се заблуждавайте. В болницата първите дни плачех сигурно по 50 пъти дневно, после просто притръпнах. Сега си гледам момчето, което изглежда абсолютно нормално дете и не бих го разменила за 10 други  Heart Eyes Не съм сигурна, но безкрайно се надявам утре да ни кажат, нещо добро-все пак имаме много отрицателни изследвания. Ако пък е друго няма да го върнем я  Heart Eyes
Но се надявам накрая лошия споомен да остане само за нас  Praynig
Нашето Бобче яде доста вече вървим към 80мл. Докторите казват, че въпреки болестта си започна да качва и това е добре-бяхме стигнали отново гадните 3000гр. Сега сме 3350гр и чух че се бил хранил, като лъв  Mr. Green
Нашето тати дори го обърна на майтап-каза, че му  липсвал центъра за ситост  Blush
Общо взето не им вярвам, ама грам.  Четири дни го дупчат за да му слагат АБ, като в началото крърните му изследвания показват много завишени левкоцити 30 хиляди и след един ден са 11 хиляди. Докторката пък ми заявява това е невъзможно, но продължават да го дупчат  Rolling Eyes В другата болница, където пък родих милото ходи да види резултатите от генетичните изследвания и го посрещнали с-"тук е бащата на онова дете"  Cry е с какво е по-различен. Ще видят те само, ако е от калция как ще се вихрим.
Пуснахме жалба за педиатърката  bowuu

За пъпките ние имахме в началото, намазах ги с Бочко крем за подсичане и до следобяд ги нямаше. В болницата ми казаха да не го мажа с крем, защото се събирал в гънките и се множали микроби  Rolling Eyes само с олио.
Някоя мама питаше за Бюбхена аз си го мажа само с олиото целия от лицето до петите, без косата  Blush много сме доволни, нито пъпки нищо. От гел душа страшно съм доволна, много добре му понася, кожата му безкрайно мека. Пък хидратиращото мляко  Whistling и моята кожа е много мека.
Имаме проблем с бибата не мога да я изкарам от устата, вече спим с нея  Thinking И най-ни харесва да спим в шезлонга пък и това не е хубаво.
Хайде милички лека от нас със слънчо  Hug
Утре ще мина да се помоля за палчета

# 263
  • София
Писа, писах, спря ни тока и докато дойде забравих половината неща.

Лори, дано всичко се оправи, през много минахте и си мисля, че е време за хубавите новини. Палчетата ги имаш постоянно от нас  Hug  Hug  Hug

Моят дреб май има колики, защото днес беше много неспокоен и се напъваше. Но не е бил истеричен. Пносимо е, но цял следобед не е спал. Нахраних го към 17 часа и сега спи. Много обаче се лющи. Аз ползвам само млякото на Бюбхен и нямам никакви оплаквания, но личицето му много се бели. Някой с подобен проблем?

Според нашата педиатърка, трябва да започна да му давам Витамин Д след два дни, а още не сме купили. Тук четох, че не се препоръчва Деавит-а заради Витамин А в него и помолих свекърва ми, която има приятелка аптекарка да поръча друго. Ще й звъня по някое време да видя какво е направила. Тези от вас дето дават какво сте взели?
И друго да питам. Педито каза като стане готов акта за раждане да ходим при нея, но по принцип за консултация ни вика чак на 22 март. Според вас не е ли много време без консултация? Тя дойде в нас на 18-ти и това си е месец и повече без да го види - дали наддава, пишката нали трябва да се забелва, за витамин Д не ми каза по колко да давам ей такива неща си мисля. Вашите педиатри през какво време гледат бебетата? Изключително съжалявам за избора си на педиатър. И сериозно се замисля дали като отидеме при нея да не си взема епикризата на детето и да я сменя...Определено не съм доволна. Още повече, че ми се наложи да й звъня един път, доста се бях притеснила и тя не си вдигна телефона, а не беше късно да кажеш! Както и да е!

# 264
  • Русе/Germany
Привет мами Simple Smile Тук сме и сме си 2в1 все още Mr. Green
Да дам отчет и бягам да спя че цяла нощ не съм спала и сега ми се затварят очите.
Тоновете са ни супер. Контракции супер като за раждане, но нямам никакво разкритие, само скъсена шийка на 80%. Бръкнаха ме и следователно имам разни течове. Цял ден си имам контракции но не болезнени. Като бях на тонове и като ми видяха записа и ми викат "Охооо ти си за оставане бе момиче" Simple Smile Едната жена ме пита дали усещам контракциите а аз нищо не усещах само леко боцване в кръста, а тя стои изумена и ми се чуди как не усещам нищо Mr. Green Да живее Арниката Joy Joy Joy
Тъпото е че една жена раждаше там където бях аз и много не слушаше какво и говорят и само викаше и малко ме стресира да призная Blush
Ако до сутринта на 02.03 не съм родила трябва да се запътя със сакчето ида ме приемат. Но аз не знам защо си мисля че след този преглед и след тези течове скоро ще започне раждането. Моля за палчета пък когато тогава.
Лори  Hug сигурна съм че всичко ще се нареди при вас. Ти си толкова положително настоен човек че няма как да не се оправят нещата. Много силно ви прегръщам!!!
Честито на новите мами Simple Smile Да са ви живи и здрави дечицата и много да ви радват.
Съжалявам че не е поименно но в главата ми е каша и много притеснено #Crazy
Палчета за мамите в нужда и се надявам скоро всички да сме на линия с бебчета във скута.
Мими и тебе силно те прегръща. Радвам се че малкия Мони вече си диша самичък. Скоро ще се гушкате и вие Hug

Съжалявам за дългия пост но исках да споделя Blush

# 265
Браво на Мони на МИМИ и дано скоро се гушкате.
Лори имаш палчета от нас Hug

Честити бебчета на двете мами и да са Ви много здравички!!!
За коликите - и при нас все още не се издържа и така като Ви чета, накрая и аз май ще спра капките, защото Симето и днес цял ден не е акал, а пак да го тормозя с термометъра не ми се вижда уместно.
За пъпчиците - и ние ги имаме най-много по брадичката. Досега не ги правя нищо, но в Сряда сме на консултация и тогава ще питам какво да правим.
За пишкането - и на нас този номер с пишкането ни го прави няколко пъти, даже сам си напика главичката (по очичките и бузката се напишка), беше много смешен.

Днес и ние ставаме на 1 мес. Искам да Ви почерпя, ама не знам как (много ме е срам) - откъде си сваляте картинките?

# 266
Моят дреб май има колики, защото днес беше много неспокоен и се напъваше. Но не е бил истеричен. Пносимо е, но цял следобед не е спал. Нахраних го към 17 часа и сега спи. Много обаче се лющи. Аз ползвам само млякото на Бюбхен и нямам никакви оплаквания, но личицето му много се бели. Някой с подобен проблем?

Според нашата педиатърка, трябва да започна да му давам Витамин Д след два дни, а още не сме купили. Тук четох, че не се препоръчва Деавит-а заради Витамин А в него и помолих свекърва ми, която има приятелка аптекарка да поръча друго. Ще й звъня по някое време да видя какво е направила. Тези от вас дето дават какво сте взели?
И друго да питам. Педито каза като стане готов акта за раждане да ходим при нея, но по принцип за консултация ни вика чак на 22 март. Според вас не е ли много време без консултация? Тя дойде в нас на 18-ти и това си е месец и повече без да го види - дали наддава, пишката нали трябва да се забелва, за витамин Д не ми каза по колко да давам ей такива неща си мисля. Вашите педиатри през какво време гледат бебетата? Изключително съжалявам за избора си на педиатър. И сериозно се замисля дали като отидеме при нея да не си взема епикризата на детето и да я сменя...Определено не съм доволна. Още повече, че ми се наложи да й звъня един път, доста се бях притеснила и тя не си вдигна телефона, а не беше късно да кажеш! Както и да е!

И ние днес сме така.Не мога да кажа,че са колики,но Лина заспа като къпана чак към 17 часа.Тя по същия начин се лющи,но по крачетата и около петичките.За консултацията не се шашкай.Нашето педи дойде у дома на 23-ти,а за консултация+ваксина ни вика на 17-18.03.Вит Д или заместител още не ни е изписван.

# 267
Нашата педиатърка иска да си купим "картон за новородено" и да й го занесем на първата консултация .Аз обаче не мога да го намеря това нещо(по книжарниците)  newsm78 .
На вас искат ли ви го ?Откъде се купува ?
Дидишонче и нашият батко стана много непослушен откакто се прибрахме с бебето .
Много му се караме и аз се обвинявам,обаче не се издържа !
Постоянно прави напук ,нарочно вдига шум да събуди бебето и какво ли още не  #Crazy!

Благодаря за съветите за кърмене  Hug !Аз сега правя топъл компрес с една от онези гумени грейки ,които се пълнят с вода .Но ще си взема ел.възглавница щом не пречи ,да мога през нощта да си я ползвам без да ставам от леглото  Flutter .
Дано се оправят нещата с това кърмене  Rolling Eyes .
jarebi4ka ,честит ви месец  Simple Smile !

# 268
nadejdata
за пъпките - цялото лице и по ушичките имаше, мажа с едно кремче, което ми изписа шефката на неото в токуда за 3 дни - локоид липокрем, после с едно на а-дерма - екзомега, аз го ползвам за цялото тяло, каза, че е нещо като алергия и от сухотата на кожата.

за капките - давах инфакол, сега еспумизан л - от 2 дни е адддд - 10мл и писаци, рев... за режим и дума не може да става  Tired

за витамин де - съни вит 100е, израелско, от ремедиум си го взехме.

# 269
Evridika, с баткото имахме такъв проблем. Дори да е херния до 8 месец обикновено се прибира. Така се получи и с нас. Беше подуто, червено и висящо. Сега ми се струва, че пак ще си имаме това приключение. Водихме го на детски хирург да го прегледа. Питай педиатъра и той ще ви насочи, но не се тревожи излишно от сега.
clover_d, ние днес приключихме с регистрацията при личната. Занесох и копие от акта за раждане, Лична амбулаторна карта за дете и Формуляр за първичен избор на ОПЛ. ЛАК-а го има по книжарниците и е почти същият като за възрастните,  формуляра го взехме от Здравна каса.

Общи условия

Активация на акаунт