Покажете си хола- споделете идеи-6

• 161 975
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, момичета! Искам да си сложа в хола под холната масичка килимче шаги. Кажете в Пловдив къде са най-добри цените на тези килими. Става въпрос за размер около 130/150 и цена под 100 лв. В големите магазини /като Карпет макс / са скъпи, по-скоро в някой по-малък квартален магазин, цените няма да са толкова надути. Благодаря ви предварително!
Скоро купувахме килими и 160/230 са около 140 лева в малките магазини.Едва ли в Пловдив са по-различни нещата.

ОК, но може ли някои конкретни магазини в Пловдив?

В Икеа има шаги килими, 69лв .
http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=30588

Иначе нашият го бях взимала преди да има Икеа в България, 120х180см за 100лв от един магазин тип за лев съвсем случайно. От Германос на спирката на Съединение тръгваш покрай магазина напред по уличката и след 20тина метра е магазинът.

# 691
  • Пловдив
eved и Гертруда Смехуркова, благодаря! Ще търся.

# 692
Аз за Шагитата да питам, понеже май към такова съм се насочила.
Гледам, че има доста разновидности-някой са с къс косъм, по-мъхести, други са с по-дълъг и усукан, трети са с двойна нишка лъскава, други приличат на китеници, пък има и мокети тип шаги, които могат да се режат и обкантят предполагам/ако има нужда,/ и са по-твърди /съответно по моя преценка по-лесни за почистване и неплъзгащи се Thinking/
Дайте съвет кои са по-добри като качество, като подръжка, като визия след определена експлоатация.
Благодаря.

# 693
Аз имам от това, което е на топ, като мокет и се реже по желан размер. На 2 метра ширина беше, че тези от 4 метра много фира дава. Усукано е. Доволна съм, не се скубе. Тези с лъскавата нишка също не се скубят, препоръчваха ми ги, но не ми харесва лъскавото. Тези, като китеници, се скубят. Ако е естествена вълна, май няма шанс да спре никога, трябва да се чисти всеки ден и май пак хвърчат мъхове. Изкуствените по- малко се скубят, ама май и те... Аз бях хвърлила мерак на един кръгъл от естествена вълна, но понеже ми бяха познати в магазина и категорично ме отказаха, даже не искаха да ми го продадат. Това, което ми препоръчаха и взех, явно не ме излъгаха, защото е много добре - никакво скубане, не се обкантва - то си се рошва по края, не се цапа, не се мачка много като се ходи по него. Смачква се, но пак е рошаво и пухено. Е, като се разроши с прахосмукачката срещу косъма, става като облаче.

# 694
  • София
Пина, може ли някакъв пример /снимков/ за твоя тип килим, защото не съм сигурна дали ще улуча правилния. Извинявам се, че се намесвам, но и аз съм на същата вълна.

# 695
Ето как изглежда килима отдалече  пак  отблизо   - нарочно го снимах в края, да се види как стои без да е обкантен - за мен това е по- добрия вариант. Хем се вижда хубаво какъв е състава на 'косъма', нишките са като въженца. Всъщност това е доста популярен модел.
Тук е сниман смачкан, след разрошване с прахосмукачка е доста по- пухкав.

# 696
  • София
pinaHeart Eyes  много ми харесва у вас.

# 697
Аз да си кажа, ние се храним в холо-кухнята, та при мен не е възможно да сложа такъв килим, просто защото мъжете ми се хранят като прасета и това значи да му робувам нон стоп.  Tired Иначе е ужасно джиджав  Peace

# 698
В интерес на истината се чисти и поддържа много лесно.
Имаме същият / с малко премесени бежови и кафяви полукръгове / в хола. Зимата се храним там - трапезарията е с външна стена и стара дограма и не си заслужава да отопляваме и нея.

# 699
Пина, какъв приятен хол! Много ми харесват диваните. Simple Smile

# 700
Благодаря ви!  Simple Smile

Аз също бях изтръпнала на тема почистване, но толкова много ги харесвах тези рошави килими, че си рекох - взимаме го, пък каквото ще да става. За момента не е никакъв проблем. На мен също ми се случва да прихождам с табличка с филии за пред телевизора, макар че трапезарията ни е един метър по- назад и пак мога да гледам телевизия от масата... Наскоро имахме и двама приятели на гости, които дойдоха подпийнали, направо си носеха бирите и хрупаха чипс над килима  Laughing нали се сещате, че половината чипс беше натрошен по пода... Една прахосмукачна и толкова. Никакъв проблем. Само с обувки не сме стъпвали отгоре и не мисля да пробвам. Ние преди си влизахме с обувки в къщи, гостите ни никога не са се събували, но сега се събуват, раздавам чехли и така. Малко селско ми се вижда..., ама за сега не сме имали твърде официални визити и не ми е неудобно да ги карам да се събуват. То не е само килима и паркета пазя, той е по- важен даже.

# 701
  • София
Благодаря ти, Пина, много хубав килим и много хубав хол! Изобщо много спокойно и уютно излъчване има дома ти! Поздравления! Значи съм се насочила към правилния вариант, защото има едн вид шаги килими, които стоят доста проскубани, та се притеснявах да не са те. Успокоих се.  Wink

Апропо, чакам снимки от хола на роси-боси, сигурно ремонтират, че я няма нещо. Дано скоро се включи.  Hug

# 702
  • Пловдив
Аз имам от това, което е на топ, като мокет и се реже по желан размер. На 2 метра ширина беше, че тези от 4 метра много фира дава. Усукано е. Доволна съм, не се скубе. Тези с лъскавата нишка също не се скубят, препоръчваха ми ги, но не ми харесва лъскавото. Тези, като китеници, се скубят. Ако е естествена вълна, май няма шанс да спре никога, трябва да се чисти всеки ден и май пак хвърчат мъхове. Изкуствените по- малко се скубят, ама май и те... Аз бях хвърлила мерак на един кръгъл от естествена вълна, но понеже ми бяха познати в магазина и категорично ме отказаха, даже не искаха да ми го продадат. Това, което ми препоръчаха и взех, явно не ме излъгаха, защото е много добре - никакво скубане, не се обкантва - то си се рошва по края, не се цапа, не се мачка много като се ходи по него. Смачква се, но пак е рошаво и пухено. Е, като се разроши с прахосмукачката срещу косъма, става като облаче.

Здравей, pina! Много искам и аз такъв килим, много ми харесват. Моля те, кажи, от къде го купи, аз съм от Пловдив, но все пак къде евентуално мога да намеря и на каква цена беше. Харесва ми като вид и това, че не се налага да се обкантва. И още нещо - не ти ли си плъзга  или ако отдолу е твърд да ти драска паркета?
Много ще съм ти благодарна, ако ми отговориш.

# 703
Има гумирани постелки - за под килима - да не се хлъзга. Предполагам вършат работа...

# 704
Момичета, може ли да ми препоръчате диван спалня? Става дума за диван, който ще се ползва всяка нощ за спане, не просто разгъващ се такъв, за спешни случай.  newsm78
Надявам се някой има опит.

Общи условия

Активация на акаунт