Мартенички бели и червени закичени на ЯНУАРЧЕТА засмени (3)

• 30 569
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • София, Лагера
Ноеми, името ти ознаава ли нещо?
А Тимея какво означава?
Ноеми означава мила, приятна.
Тимеа е "ценна", "чест" - такива неща.

Други имена, които харесвам са Чилла - означава звезда, Tünde - няма как да го напиша на български, че нали нямаме аналог на "ü" - означава Фея; също харесвам Оршоя, което е маджарския вариант на Урсула.
Но тези имена са унгарски и в БГ не звучат, така че...  Rolling Eyes

# 151
привет, честита ни нова темичка и браво за анкетата, 10q, Нощни  Hug едва ви догоних, така бързо сте драснали всички тези страници.. за колажа: аз вероятно съм от най-закъснелите  Embarassed мерси, Сакси!

чрд на малкия мъж на gali&presi и на новите месечинки   bouquet

навън днес беше много приятно фреско, прекарахме си чудесно с малката и успяхме добре да се освежим след снощния купон до среднощ. мм, и аз близнах винце най-сетне  Party и с човеци се 'смесих' отново и май ми се получи  Flutter Laughing

по темата за имената: не познавам нито един Тервел или Пресиян, но в групата на Марти преди 6-7 г. имаше момиченце Пресиана. имах една асистентка (тогава) по теория на литературата Амелия (Личева), прелюбопитна личност. боил не е ли титла, значещо име ли е? а Тимеа е интересно, само дето мойта тъпа глава асоциира с името на жлезата (тимус). също и Урсула/Оршоя/ с 'мечка' (нали идва от urs). но Тюнде звучи великолепно, страшно ефирно е, умирам си за женски имена звършващи на 'е'

момичета, припомнете, моля ви, на бедната душа (ох, мн съм зле напоследък, съвсем изглупявам): докъм кой месец се установяваше (в смисъл трайно) цветът на очите?

Последна редакция: нд, 27 фев 2011, 17:57 от careener

# 152
Аз пък искам да питам за кръщенетата - решихте ли дали, къде, кога?
Аз ще кръщавам двамата на веднъж по всяка вероятност, в тесен кръг- само с кръстниците и нашите родители може би. Още се чудя дали и църковен брак да не си спретнм, че имаме само граждански а втората ни годишнина е скоро - 10.05. Именния ден наТея е 12.03, а на Явор е 17.04.
Исках и да питам мамите с вече кръстени бебета от нашия край - къде ги кръстихте и доволни ли сте?

# 153
  • София
И аз съм 0 на 0 с имената.
Като ученичка бях голяма фенка на Маламир и Пресиян.
Като гледам значи мога да спра варенето или въртенето но стерилизатор за 1 биберона. Моят змей си ги уважава откакто е на 5 дни, но често я изпуска или плюе нарочно и сме с 2 оборотни и трета в резерва  Laughing
Честито на малкия рожденик
Щях да забравя - чувствайте се почерпени - днес ставаме на 1 месец.

Да питам тези дето кърмите ядете ли шоколад, това мъчение да не ям ще ме довърши и се изкушавам по някога
Честито  Hug

И аз ям шоколад всеки ден и засега няма проблеми Simple Smile

Маламир е супер име  Peace, но как  му викаш на галено  newsm78

Зайке мен много ме дразнят  Rolling Eyes

# 154
  • София
careener ето цяла тема за цвета на очите.... и мен ме вълнува този въпрос

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=362332.0

# 155
  • В две тъмни очички
Пресиан - 2ма
Тервел - 0
Боила - 0
Амелия - 0

Стерилизация - какво беше това hahaha , стерилизирах само когато купих бибата,а сега само я мия от време на време с топла вода

Шоколад
- абе тва е ужас някакъв - ям всеки ден по няколко пъти , което ме навежда на мисълта, че исках да ви питам нещо! Нали шоколада е "вреден" и не трябва да го ядем (уж) докато кърмим заради какаото в него , тогава как стоят нещата с белия шоколад???

Саксофон
колажчето изглежда много готино!

И да се пооплача малко - отиваме с мъжо на изпит в събота и................изпитът е бил в петък! Щях да го обезглавя тоя моя!!! Един път няма да съм на лекции и да следя нещата и фал! Та.... сега тоя изпит ще чакаме поправка за да го вземем  ooooh!

# 156
careener ето цяла тема за цвета на очите.... и мен ме вълнува този въпрос

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=362332.0

благодарско, bimbim! зnaчи още имаме шанс да позеленеят като на баща й;) (баткото е с кафяви като на майка си)

# 157

Маламир е супер име  Peace, но как  му викаш на галено  newsm78

Ми Миро може, хрумва ми и Лами, но това може в началото докато още бозае  Mr. Green

# 158
Честит празник на малкия Преси!

И аз не познавам нито Пресиян нито Тервел, за Ноеми си мислех че е псевдоним  hahaha

.......... Аз процедирам така: първо едната гърда, след това шише с АМ, и после ако е още гладна давам и другата гърда.

Пепита, защо не даваш едната гърда, после другата, и ако е още гладна чак тогава АМ?
Емил е само на кърма, давам му едната гърда, рядко му предлагам другата,незнам дали му стига. като ревне за мляко,му давам да суче,редувам ги гърдите, но напоследък им губя дирите кога от коя е сукал. пипам и давам по-твърдата.

Не ям шоколад, а така ми се яде. вчера изядох обаче два шокол.бонбони с пълнеж бренди.
Цветът на очите мисля че до 6-ия месец. да кажат и други

Аз пък да питам за погачата- чета в нета, но ако може и ваше мнение. Канят се само жени, погачата се разчупва над главата на майката от 2 неомъжени жени или няма значение семейното им положение?  Какво се черпи-солени и сладки работи ли?  Гостите трябва ли да носят подарък? Ако някоя вече ми е подарила подарък пак ли трябва?

# 159
  • София
Чопи, двете жени трябва да са с живи родители, другото няма значение

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=135313

# 160
  • София
И аз от ядящите шоколад-всеки ден по много Embarassed Embarassed Embarassedпросто не мога да се въздържа,а преди тази бременост ядях много малко сладко,какво ми стана незнам ooooh!
Не познавам никой май с изброените по-горе имена.
Аз искам да правя кръщенето скоро,може би май месец.Баткото го кръстихме на първия рожден ден,обаче не останах доволна от това си е решение-той беше в такава възраст че рева през цялото време от страшния поп Laughingбяхме поканили прекалено много хора,това допълнително го изнерви,страшно се изморихме всички да обърнем внимание на всички гости,приготовления от ранни зори,черпни до късни доби ooooh!Този път ще го правим на по-малка възраст и с по-малко хора Crossing Arms

# 161
  • В две тъмни очички
Чопи - 2 неомъжени жени ,с живи родители. Носят се подаръци и нещо сладко, след акто се разчупи питата се слага 1 парченце от нея в кърпата над която са я разчупили и се минава през всеки да остави някакви парички в тази кърпа! После се завързва нито много стегнато, нито много хлабаво (за да не е стиснато детето и да не е разсипник)и се слага някъде на високо(над шкафа например)! С остатъка от питата черпиш всички,а ти трябва да хапнеш час от нея с мед,а на детенцето да се сложи малко мед на устничката! Черпи се със каквото искаш, само да не е пържено (аз например сложих млечна салата, 2 вида баница, погачата, сладки, соленки някакви, ядки и мезе). Всички момичета, които са в цикъл трябва да си кажат - поверието гласи , че ако скрият , че са в цикъл бебето ще има пъпки newsm78! Всички трябва да си тръгнат преди залез (аз не го спазих това). Не трябва да ти казват "Чао" - за да не ти спре кърмата!

# 162
Чопи, защото определено не и стига ако суче само от двете гърди, и гледам до следващото хранене поне в едната да се е възстановило млякото напълно за да не е само с АМ.
За имената- нямам познати с изброените имена.
Шоколада- сега ям по рядко отколкото преди да родя, просто не ми се яде. Но не се отказвам от други сладки неща.
Кръщене- съпругът ми не е вярващ, аз също не съм особенно вярваща, затова преди години за голямата дъщеря решихме, че няма да я кръщаваме, като порасне ако иска ще отиде да се кръсти. Сега ще процедираме по същия начин и с Кали.

# 163
  • в Надежда-та
Пресиан - 0
Тервел - 0
Боила - 0
Амелия - 1 викаме й Амелка или на цяло име Peace

шоколад - ям и то като не видяла (досега не си падах мн по сладкото) ... и кафе пия и вино и бира
стерилизация веднъж на 2-3 дена и то понеже стерилизирам помпата, та покрай нея.
кръщене 16 август догодина, църквата във Влас Peace, там кръстихме и баткото (1г. 8м.)
Бебеш на се замисляй за църковния брак (и ние сме само с граждански) и съжалихме, че не го направихме с кръщенето, то така и така събрахме родата от страната hahaha

За молитвата искам аз да питам - добре да на Вас бяха ли ви свършили лохите, когато я правихте Rolling Eyes

# 164
  • ул. "Мечтание"
Карифорния, възможно е не толкова да не му стига яденето, колкото да иска да си цока. За колко време си изяжда дажбата?
Може да опиташ да го храниш по-често с по-малки количества - на 2 часа и половина е чудесна пауза. С Божидар никога не съм се съобразявала с указанията на кутията на АМ. Според мен количествата и бройките хранения не са адекватни там.
Сега вероятно е и в криза на растежа може и за това да яде по-голямо количество. Peace

Бебеш, супер идея за църковния брак!  Peace
На Искрен кръщенето ще го правим на Илинден това лято, тогава му е и именния ден. Вече сме си избрали и коя ще му е кръстницата.
Да знаеш само, че по време на пости не може да се правят кръщенета и да се правят венчавки. Постите започват на 7ми март, Великден е на 24 април, ако не се лъжа.

Общи условия

Активация на акаунт