Мартенички бели и червени закичени на ЯНУАРЧЕТА засмени (3)

• 30 827
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
  • Сандански
Ноеми да отговоря и аз като многодетна майка - ами с големия батко беше,както казвате,режим,всичко по час,притеснявах се от всичко.С по-малкия батко вече ми беше по-спокойно - оставях детето да ми покаже кога и какво иска.Още повече,че той беше на кърма докато с батко му бяхме на АМ.А сега с Божидар ми е песен - кърмим се на поискване,разнасяме се по цял ден в ръце,но въпреки това съм адски спокойна и рева му не ме панира и ядосва,както беше с батковците му.Голямият батко ревеше нон-стоп,а аз бях в родилна депресия,а и бях на 20 год.все пак,а сега и годинките и опита си казват думата.А и за гушкането - втория и особено сега третия са по-гушкани и галени.И баткото съм го гушкала,но той е по дистанциран и сам не желаеше да се гушка след като стана на 2 год.
Иначе за обичта - не мога да кажа,че обичам единия повече или по-малко от другите двама,но всеки го третирам по различен начин,в зависимост от характера и поведението.
Ох,май стана малко объркано,но се надявам да сте ме разбрали  bouquet
lyuba84 за какво са ти искали 15 лв. в черквата newsm78На мене вчера нищо не ми търсиха.Попа каза да си поставя на иконите колкото аз преценя.
Бебешондел за групата във Фейсбук какво искаш да ти изпратим?Само името на профила ли?Извинявам се за тъпия въпрос ама нещо не разбрах Embarassed

# 256
  • Сандански
Нощни нашия по-малък батко е със зелени очи и черна коса - комбинацията е един път Hug
А големия пък е рус и синеок.......

# 257
  • София
Сакси, супер е колажът! Бързо да ви минава хремата! И Боян е със сополи, прихванати от каката Sad. Засега чистя със Стеримар, доки даде някакви капки ако се влоши. Това с лайката и меда не ми се струва много добра идея.
Днес бяхме на ДК - 60 см (+ 6 за 40 дена), 5.300 (+кило). Отложихме ваксината заради хремата.
Аз пък обръщах и обръщам много повече внимание на първото си дете newsm78. Боянчо верно го гледам по-лежерно, но пък той не изисква толкова внимание като сестра си (или поне не е толкова шумен). Кротък,усмихнат, обича да си спи в кревата...Михаела вечно ревеше, разнасях я нон стоп и не се отделях от нея. Засега усещам, че ги третирам различно, но се надявам да не е ощетен малкия! Сигурно като започне да търчи насам натам ще компенсирам с вниманието.

# 258
  • София
Аз пък обръщах и обръщам много повече внимание на първото си дете newsm78. Боянчо верно го гледам по-лежерно, но пък той не изисква толкова внимание като сестра си (или поне не е толкова шумен). Кротък,усмихнат, обича да си спи в кревата...Михаела вечно ревеше, разнасях я нон стоп и не се отделях от нея. Засега усещам, че ги третирам различно, но се надявам да не е ощетен малкия! Сигурно като започне да търчи насам натам ще компенсирам с вниманието.
и аз съм така  Peace

# 259
  • В две тъмни очички
А аз........ от сега го карам лажерно  hahaha ....леле горкото ми 2-ро детенце (дай Боже скоро)! НЕ стерилизирам, не спазваме почасови норми, гушкаме си и си говорим (признавам,че като реве от лиготия я оставям да си пореве),не гладя (свеки само гледа да събере дрехите преди мен,за да ги изглади  Joy, че като ме знае.......), не ме дразни нейния рев, не й се притеснявам, мяткам я яко по пътищата поне 1 път седмично си стои при баба,докато мама и тате са по магазините  Embarassed,а честичко и излиза с нас по събирани! На разходки е от 15-я ден и въпреки минусувите Т продължаваме да се разхождаме......Абе...яко лажерна история  Hug

# 260
  • София
Някой ме пита за рецептата за капките с мед и лайка. Ето я:
лайка- 1 супена лъжица + мед 1 чаена лъжица + вода 100 г. Вари се докато остане наполовина. Прецежда се, изстисква се през марля или тензух- 5- 6 пъти по 3- 4 капки. При водниста хрема и запушен нос.
Много е ефикасно, но не е неприятно и яна никак не ми дава да й слагам. Почти насила го правя, но винаги помага. Само че за нашите бебета не ми се струва удачно, защото са малки, а това си е алерген.  Thinking

# 261
  • sofia
Мария, такса за молитвата 15лв, някой беше казал, че са му взели 5лв! Явно е различно навсякъде

# 262
Бебешондел за групата във Фейсбук какво искаш да ти изпратим?Само името на профила ли?Извинявам се за тъпия въпрос ама нещо не разбрах Embarassed
Само имейла с който сте регистрирани. Така става най-бързо Simple Smile

# 263
  • В две тъмни очички
Бебеш пропуснала съм нещо явно,я кажи какви имейли какви чудесии  newsm78

# 264
Бебеш пропуснала съм нещо явно,я кажи какви имейли какви чудесии  newsm78
Не се чуди теб те има в групата  Laughing

# 265
  • София
Мария, такса за молитвата 15лв, някой беше казал, че са му взели 5лв! Явно е различно навсякъде
и за двете деца не ми искаха пари  - в различни църкви ходх  Peace

# 266
  • Пловдив
и аз съм така  Peace
И при нас е така -явно ние дето се имаме по- големи "Каки"  hahaha сме ги научили да им отделяме повече внимание, но и бебетата като пораснат и с тях ще се занимаваме повече  Peace

При нас кръщенето май беше към 30 лв. и отделно се плаща за камера и фото.

Възхищавам се на мамите с три и повече деца - аз не бих се оправила. То сега си е лудница (ама аз сама си я създавам май- все да я чисто, да готвя, а и работя в къщи,а все има някакви срокове и т.н.), пък тогава #Crazy.

# 267
  • ул. "Мечтание"
Неизбежно е първото дете да получава повече внимание, а второто по-малко. Все пак е било само едно дете преди, няма с кого да делиш.  Wink
Но пък поне за себе си сега установих, че по-малко внимание (чисто времово) не значи недостатъчно внимание. Сега и на двете си деца отделям по-малко внимание, но определено го определям като по-качествено и по-аедкватно, отколкото когато беше само Божидар.

Щях да пиша нещо друго... ама забравих какво...  Rolling Eyes

# 268
Здравейте мами, искам да ви попитам нещо, и по-специално мамите, дето гранят с АМ - колко наддадоха малчовците ви първият месец и по колко папкат ? Че ние за 25 дена/от изписването/ сме качили 1400, което ми се струва множко... newsm78 Утре сме на консултация и май ще има мъмрене... Confused Иначе все ми се струва, че не му стига яденето - правя 120 мл, почти винаги си ги излапва, понякога аз сама му спирам яденето на 100мл...яде си 7 пъти, понякога и 8 даже...родихме се 3680, 52 см, в петък бяхме 4740, 55 см...?

# 269
Според мен всичко е от изградените "норми", че задължително трябва да спи отделно, да не се носи че да се разглези, да не се дава на поискване за да не се прехрани, че трябва да яде под час  Crazy
И аз като Ноеми ако някой ми беше казал нямаше да послушам, за това все казвам за Явор, че е опитното зайче  Mr. Green

На мен Емил ми е първо дете, и да, опитват се да ми рекват,че ще го свикна да спи при мен, че ще свикне да заспива в мен,че ще се разглези, че съм го прехранила за 1 месец(нали наддаде 1600гр), да го храня по-малко, да яде по час  ooooh! ooooh! ooooh! Обаче аз, нали съм си и инат и не слушам много много какво ми се казва  hahaha не им се връзвам, да си казват каквото искат. Ще си го храня когато ТОЙ иска, ще спи където ТОЙ иска, ще си го гушкам когато ТОЙ иска(и аз де), ще заспива където  newsm78 където успея да го приспя  Joy а ,да - ще си играя с него когато ТОЙ иска,т.е. когато е буден.  Може и аз да го давам лежерно, знам ли, но гледам да се водя по него, а не той по мен. Ще дойде време сигурно,когато той ще се води по мен

Общи условия

Активация на акаунт