Домашно насилие - Тема №2

• 283 176
  • 1 478
  •   1
Отговори
# 1 410
Заведи дело за домашно насилие. Консултирай се с адвокат.

# 1 411
  • Кьолн
Здравейте и от мен! Съжалявам, че пиша в темата,но няма начин да се справя сама.Живея в чужбина.Имам три деца.Няма да се оплаквам и споделям,първо защото ме е срам и второ да не натоварвам никого. Искам да ви попитам само насилие ли се смята когато например съпруга ви ви "наказва" без секс завинаги защото сте лоша.? И това ви го казва в очите.Срам ме е и ме боли...

# 1 412
Здравейте и от мен! Съжалявам, че пиша в темата,но няма начин да се справя сама.Живея в чужбина.Имам три деца.Няма да се оплаквам и споделям,първо защото ме е срам и второ да не натоварвам никого. Искам да ви попитам само насилие ли се смята когато например съпруга ви ви "наказва" без секс завинаги защото сте лоша.? И това ви го казва в очите.Срам ме е и ме боли...

Това накаание повече ми прилича като основание за развод/раздяла.

# 1 413
  • Кьолн
gathering,благодаря ти ! Решила съм да го направя.Но се чувствам страшно унизена. Tired

# 1 414
С това основание доста подигравки ще отненеш. Насилие е да те изнасили, не да те отбягва.

# 1 415
  • Кьолн
Ок.Благодаря Камалия! Аз естествено няма да го преставям като довод.Просто исках за себе си да разбера.Прекалено е унизително и срамно за мен.Значи аз съм единичен случай. Embarassed

# 1 416
Защо просто не се разведеш?  Защо искаш са го съдиш за дом.насилие?

# 1 417
Защо просто не се разведеш?  Защо искаш са го съдиш за дом.насилие?
На това основание, не съм много сигурна, че ще има успех с дело за домашно насилие. Но, споделяйки, че се чувства зле и унизена...остава пътят на раздялата и новото начало.
Ако двама партньори са така наострени един към друг, че да стигат до разговори за наказания "оставям те без секс"...за какъв брак говорим?

# 1 418
  • Кьолн
Аз не искам да го съдя.Няма смисъл.Но че ще се разведа е ясно.Мен ме боли не заради секса,а заради наказанието.gathering точно това имах предвид.Стигне ли се до това мисля че е началото на края.Той си мисли че аз нямам смелост да го напусна и заради децата ще си трая.Много ви благодаря момичета!

# 1 419
Имам нужда от съвет. С бащата на детето ми сме разведени от близо година. Той идва да го вижда вкъщи, но всеки път сякаш не идва при детето, а при мен. Не му обръща никакво внимание, не говори с него, не играе с него, а само ме оглежда и се опитва на шега да ме опипва и да ми пуска ръце. Когато го отблъсквам детето се плаши, чижда че нещо не е наред. Последния път, нахлу при мен в банята, едва го изгоних, а когато излязох за да го изгоня да си върви, той ми бръкна под хавлията !  Ужасно е как хем ми идва да крещя и да го ударя, хем детето гледа и не искам да го стресирам допълнително с крясъци! Моля за съвет!

# 1 420
Здравейте!
Не съм съвсем сигурна, че въпросът ми е за тук. Моля, ако някой може да ме посъветва да ми пише.
Близо два месеца съм разделена с бащата и в момента живея с децата при родителите ми.
За това време е дошъл точно 2 пъти да види децата си. Днес беше втория, но по много смахнат начин. Първо дойде въртейки се в коридора и не разбрах, че е дошъл докато не излезнах до магазина. Носеше един плик с дрехи за децата, които са му били дадени от някой. Дори не поиска да види децата. Заговори се с една съседка и повече не ми обърна внимание. Това се случи към 19 часа. Аз си отидох до магазина и като се върнах него го нямаше.
Да де, ама както се оказа не си е тръгнал.
След това аз и децата отидохме при съседи с малко дете и от приказка и игри докато си тръгнем стана 22 и 15.
Точно когато излизахме бившия ми се появи коридора и децата отидоха при него. Започна да ми задава въпроси кога ще можем да поговорим само двамата  и то за да се съберем заради децата. Аз му подчертах, че вече няма начин да се съберем и е най-добре да си тръгва веднага, защото и в коридора беше зверски студ. Малкия ми син се разплака за кратко и той на излизане му каза "Ето тази, майка ти, е виновна."
Децата бързо се успокоиха, но тази случка ме притесни. Ние нямахме брак и живяхме 4 години заедно.
През тези години с децата сме преживели много психически и физически тормоз. Категорично знам, че е способен на всичко.
Въпросът ми е как бих могла да действам срещу него, защото той си е опасен от всякъде? Не се знае какво може да направи.
Благодаря предварително!

# 1 421
Имам нужда от съвет. С бащата на детето ми сме разведени от близо година. Той идва да го вижда вкъщи, но всеки път сякаш не идва при детето, а при мен. Не му обръща никакво внимание, не говори с него, не играе с него, а само ме оглежда и се опитва на шега да ме опипва и да ми пуска ръце. Когато го отблъсквам детето се плаши, чижда че нещо не е наред. Последния път, нахлу при мен в банята, едва го изгоних, а когато излязох за да го изгоня да си върви, той ми бръкна под хавлията !  Ужасно е как хем ми идва да крещя и да го ударя, хем детето гледа и не искам да го стресирам допълнително с крясъци! Моля за съвет!
Давай му да вижда децата в комапанията на 3-ти човек или навън на обществени места.

# 1 422
Давай му да вижда децата в комапанията на 3-ти човек или навън на обществени места.

Не мога да му го давам, защото последния път го загуби в парка Заимов. Загуби го! Буквално! А вече времето е студено и не мога да оставя детето си по улиците за дълго време....

# 1 423
Добре де, като го знаеш похотливеца с къв акъл се размяташ по хавлия.
Не ти се карам, ядосвам ти се.

# 1 424
Наистина ли не ти идва на акъла за някой мол или подходящо заведение?

Общи условия

Активация на акаунт