Домашно насилие - Тема №2

• 283 163
  • 1 478
  •   1
Отговори
# 1 425
Добре де, като го знаеш похотливеца с къв акъл се размяташ по хавлия.
Не ти се карам, ядосвам ти се.

Той влезе в банята докато се къпех! Избутах го с доста усилия и откачих от бяс. Грабнах хавлията, влязох в стаята при детето и казах на малкия да му каже чао, че тати си отива веднага! Не вярвах че може да направи нещо подобно и то- пред очите на детето!

# 1 426
Отключена баня, ти гола, а човекът е силно заинтересуван от теб.
Другият път не го прави.

# 1 427
  • Sofia
Може ли да се определи като дом. насилие изолирането на децата само в една стая? Позволен достъп само до тоалетната, храна и вода им се оставя в стаята.

# 1 428
  • Враца
Може ли да се определи като дом. насилие изолирането на децата само в една стая? Позволен достъп само до тоалетната, храна и вода им се оставя в стаята.

Спрямо децата има и Закон за закрила на детето.

Възможни са много причини, децата да са изолирани в една стая.
Може другата част от жилището да не е подходяща за тях, да са малки, да има остри предмети, да не се отоплява, освен в тази стая...
Премислете добре ситуацията, която налага това изолиране, и ако според Вас не е правилно или наложително, сигнализирайте социалните служби.

# 1 429
  • Sofia
Благодаря! Ще изчакам още децата да добият повече впечатления. Не са малки (5 и 11г.), в другите стаи се гледа 1-годишно. Вечер се общува с тях през интернет, не лично. Голямото се чувства по-изолирано, с малкото играят понякога, доколкото разбирам. Това ме и обърква, защото двамата разказват различни неща, не знам дали едното не преувеличава, или другото е непукист, или просто отношението е различно към двамата, единствено за вечерните чатове съм сигурна (става въпрос за общуване от типа: "обличайте си пижамите и лягайте"). За мен определено е нередно, но не съм сигурна дали е достатъчен повод да се обърна към институциите, или преувеличавам ситуацията в моето съзнание.

# 1 430
Здравейте!
Имах връзка с женен мъж,за която жена му беше на ясно.
Искаха да се разделят,той пожела да имаме дете.
След като забременях,разбрах,че той няма да се разведе ,защото става на въпрос за много пари.
Прекратих връзката си с него,но той използваше детето и ме обвиняваше ,че то ще е без баща защото аз не искам да съм с него.
Многократно се събирахме и се разделяхме,защото всеки път му вярвах,че ще се разведе.
След като окончателно ми казах,че не белая да съм с него и сама с детето ще съм по-добре,той започна да ни тормози.
Спря да желае да вижда детето,щом не желая да съм с него.
По този начин се надяваше аз да се върна.
Вече година съм подложена на публично унижение във фейсбук .
Мен ме наричаше курва,лоша майка изкара ми име на жена с много връзки и какво ли още не.
Казва,че детето ми е измет и че не е било желано,в същото време казва,че не е той бащата но щял да ми вземе детето.
Плаща ми издръжка  и детето е припознато от него.
Заведох дело за клевета и обида,от мор име и от името на 2 годишната ми дъщеря.
През това време,негов приятел без притежанието на шофьорска книжка се опита да ме блъсне .
Подадох жалба в полицията ,но никой нищо не направи.
Ако изляза от нас с детето,ако този мъж ме види,започват викове след нас/обиди/срещу мен и детето ми.
Телефонни звънения в 02:00 часа посред нощ.
Толкова хора са повярвали на нещата ,който говори за мен,че загубих приятели ,който познавам от повече от 20 години.
Публично се изказват,че всеки който ,заеме моята страна ще отиде в гроба.
Детето ми е на две години.
След време,когато порасне и стане на ясно с всичко това,Незнам как ще се почиства.
Мисля,че няма право да обижда непълнолетната ми дъщеря и това е тормоз,нищо че е в интернет .
Нямам сили вече .
Моля за съвет.
Благодарна ще съм на всеки който ми каже какво да направя.
На мой познати семейства,който са до мен.
И бяха спукани гумите на колите.
На всичките . И какво ли още не.
Как да предпазя тези хора.
И какви мерки да взема.
Незнам дали в Агенция за закрила на Детето ще ми помогнат.
Още не съм се консултирала с тях.

# 1 431
Горе долу минавам през нещо такова, не точно същото. Като за начало отидете в съда и сама или с помощ от адвокат пуснете искане за защита от домашно насилие. На лист в свободен текст ще трябва да опишете всичко случващо се, входирате го и до 24 часа ще има решение. По принцип във ващият случай трябва след тези 24 часа да издадат ограничителна заповед, но трябва да сте го написала в искането(аз го пропуснах в искането и не ми беше издадена ограничителна заповед), в рамките на месец ще се насрочи дело, ще бъде пратено и искането до въпросния господин за да напише и той възражението си. На делото по - добре да не се защитавате сама, а да наемете адвокат, но щом имате доказателства е добре. От закрила на детето не знам дали ще ви помогнат, но може да опитате. Или да позвъните на горещата линия да ви дадът съвет как да постъпите.

# 1 432
Някой има ли от Бургас във форума?

# 1 433
  • София/Кюстендил
Здравейте,
Искам да попитам заплюването в лицето насилие ли е (предполагам какъв ще е отговорът). Всичките ти колежки са курви.  Ти не работиш, по цял ден си клатиш  краката и се "лензиш", докато той, разбираш ли, се скъсва от работа.   Не смееш да проговориш вечер, за да не би случайно да подхванеш тема, която ще го вбеси, защото той по цял ден се блъска да изкара пари и никой не го разбира. И т.н. И т.н
Съзнавам, че звуча объркано, но така се и чувствам. Просто трябва да споделя с някого...

# 1 434
Здравейте,
Искам да попитам заплюването в лицето насилие ли е (предполагам какъв ще е отговорът). Всичките ти колежки са курви.  Ти не работиш, по цял ден си клатиш  краката и се "лензиш", докато той, разбираш ли, се скъсва от работа.   Не смееш да проговориш вечер, за да не би случайно да подхванеш тема, която ще го вбеси, защото той по цял ден се блъска да изкара пари и никой не го разбира. И т.н. И т.н
Съзнавам, че звуча объркано, но така се и чувствам. Просто трябва да споделя с някого...

Да ! Да ! Да !

# 1 435

"Чл. 2. (Изм. - ДВ, бр. 102 от 2009 г., в сила от 22.12.2009 г.) (1) Домашно насилие е всеки акт на физическо, сексуално, психическо, емоционално или икономическо насилие, както и опитът за такова насилие, принудителното ограничаване на личния живот, личната свобода и личните права, извършени спрямо лица, които се намират в родствена връзка, които са или са били в семейна връзка или във фактическо съпружеско съжителство.
(2) За психическо и емоционално насилие върху дете се смята и всяко домашно насилие, извършено в негово присъствие."

# 1 436
Здравейте,

Да ! Да ! Да !

+1

# 1 437
Здравейте. Препорьчайте моля адвокат в София на лични или тук. При нас домашно насилие без физическо. Исках да прочета цялата тема, но имам бебе и няма кой да помага, нямам време.

Последна редакция: чт, 02 фев 2017, 12:18 от жертва на насилие

# 1 438
Здравейте. Препорьчайте моля адвокат в София на лични или тук. При нас домашно насилие без физическо. Исках да прочета цялата тема, но имам бебе и няма кой да помага, нямам време.

Вирджиния Захариева

# 1 439
  • София

"Чл. 2. (Изм. - ДВ, бр. 102 от 2009 г., в сила от 22.12.2009 г.) (1) Домашно насилие е всеки акт на физическо, сексуално, психическо, емоционално или икономическо насилие, както и опитът за такова насилие, принудителното ограничаване на личния живот, личната свобода и личните права, извършени спрямо лица, които се намират в родствена връзка, които са или са били в семейна връзка или във фактическо съпружеско съжителство.
(2) За психическо и емоционално насилие върху дете се смята и всяко домашно насилие, извършено в негово присъствие."
Бихте ли цитирали закона, от който е направена тази извадка?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт