За тези с тежък ПМС

• 46 683
  • 197
  •   1
Отговори
# 60
Аз пък бях чувала, че ако жена извърши убийство ( еди къде си, страна някаква) в тези дни се смята смекчаващо вината обстоятелство  Grinning

# 61
 Това и аз съм го чела, нещо като временната невменяемост.

# 62
Моят цикъл винаги е бил много лек, откакто отслабнах даже не усещам кога съм в цикъл, чувствам се лека по всяко време. Само дето много ми е нервно и наистина мога и да убия  Joy

# 63
  • Пловдив
Бях облекчила симптомите с хранителни добавки, спорт и по-балансирано хранене.

Понеже не за първи път се пише за "балансирано хранене" като начин за облекчение - какво включвате в това понятие ? В смисъл разнообразно ли, или нещо друго ?

# 64
До преди година-две беше убийствено. В буквалния смисъл. Един-два дена преди мензис изпадах в такава дълбока депресия, че единственото ми желание беше да се обеся на някое дърво.  Tired  Откакто родих нямам никакъв ПМС. Идва си и си отива неусетно.

# 65

Понеже не за първи път се пише за "балансирано хранене" като начин за облекчение - какво включвате в това понятие ? В смисъл разнообразно ли, или нещо друго ?
Избягваш определен тип храни - сладкото, тестените изделия, ограничаваш мазнините, полуфабрикатите.
Консумираш основно сурови ядки, заменяш олиото със зехтин, много плодове и зеленчуци (предимно сезонни такива), фрешове.
Аз лично, избягвам и червените меса.

# 66
  • Бургас
До преди година-две беше убийствено. В буквалния смисъл. Един-два дена преди мензис изпадах в такава дълбока депресия, че единственото ми желание беше да се обеся на някое дърво.  Tired  Откакто родих нямам никакъв ПМС. Идва си и си отива неусетно.
На мен пък ми се изостриха сетивата след раждането. Даже благоверния преди 2 дни ми призна, че съм съвършената жена, ако не броим 3те дни преди цикъл и първите 2 по време на. Тогава, според него ставам само за разстрел. Изяви съмнение дори, че в тялото ми живеят 2 личности - Циклана и Менопауза.
 Ама ме търпи...

# 67

Ядеш предимно зеленчуци и плодове, подкрепени с пълнозърнести и протеини. Малко мазнини и възможно най-малко рафинирана захар. Ядеш прясна храна и избягваш всякакви пакетирани гадости и полуфабрикати.

# 68
Онзи ден по тв - то казаха нещо по този въпрос и бях много възмутена,че ни изкарват едва ли не болни.Интересно,че съпружието ме подкрепи.
Обаче сега като се замисля може и да има нещо.
Психически рядко ми се случва да попадна в състояние на черна дупка,изживявам си го вътрешно и си го обяснявам със зимата и стоенето в къщи.Но от време не време такъв глад за сладко ме гони...И то предимно за шоколад.
Чудя се има ли връзка между характера на човек и ПМС?Вероятно като се объркат хормоните на всеки му влияят,но има хора,които са по-емоционални и на тях им действа по-изразено.

# 69
  • Бургас
Ами, аз ставам меко-казано агресивна в този период. #2gunfire Имах чести срещи с ендокриноложка, правиха ми изследвания, пих Линданет, после Регулон и накрая доки каза-особености на характера. Twisted Evil  Пък аз не бях такова зло... Rolling Eyes

# 70
аз определено имам тежко ПМС
ставам зла, всичко ме дразни, крещя почти за всичко или пък дребни неща ме разплакват и ям шоколад, като невидяла.
гадното е, че това продължава по една седмица и то всеки месец   ooooh!
пробвала съм, да го контролирам - не става

# 71
Имам чудната комбинация от ПМС, тежък, болезнен и обилен цикъл.
И противно на всички очаквания се появи след раждането.
Два дни преди да ми дойде се чувствам като бент. Нещо в мен напира, главата ми бучи, все едно съм изпила 101 кафета, дразня се за всичко, повръщам. Ако няма на кой, сигурно на мен си ще се развикам.
Има една приказка, дето е в пълна сила за мен в тези дни "Ако си прехапя езика, ще се самоубия", толкова съм отровна.
За снемане на напрежението помага чай от маточина. Също купих някакъв "успокоителен", но не съм го пила само веднъж.
Препаратите Фемикур, Агнес са за туширане на ПМС симптоми.

# 72
  • Бургас
При мен съм наблюдавала различни разновиднасти на ПМС :

*преди раждане - само физически симтоми- подуване ,напрегнати гърди ,апетит ,адски болки
*след раждането - имаше един период на блаженство - нито болки ,нито напрегнатост .Разбрах какво е да не усетиш кога ти  идва ,но за съжаление след този период настъпи АД - емоционален ПМС ,който започва 1 седмица предварително - усетя ли депресивни настроения,рев  ,неистов апетит за сладко ,тестяно,мазно и подобни знам ,че наближава .Мъжа ми все тогава намира да каже или направи нещо "неправилно" Wink

И аз съм забелязала спорт ,хранене - влияят, но на физическите симптоми,на емоционалните засега нищо не ми влияе ,нямала съм проуск скоро.
Започнах с хомеопатия ,правя си рейки .Днес си купих и книгата за ТЕС и да не говорим ,че опатках една кутия с бисквити  и шоколад ,а щях да бъда на плодове и ядки  Mr. Green

# 73
цитат на мъж, от друг форум, по повод пмс  Twisted Evil
'... А "на чевено" е един от най-веселите моменти. Гадна "болест"! Много симптоми, но ще се спра на 1 от тях - изнервеността ОХХХ ДА ! 1 седмица преди да им дойде са изнервени щото ще им дойде следва 1 седмица в която по добре да се заключиш в санитарното помещение и да не излизаш ама изобщо, следва една седмица в която са изнервени защото още не им е минало психически а в следващата се настройват за следващите 3 седмици. И в зависимост от месеца имаш 1-2-3 дена в които можеш да слушаш колко готино червило за 987463923 лева са видяли и как ТОЛКОВА МНОГО ГО ИСКАТ или пък че си им като брат! НЕ ИЗНЕРВИХ СЕ! Ще продължа някой друг път...''

пс. абе като ви чета, чак страх ме хваща да вървя по улиците  Laughing, толкова потенциални килъри миткат насам -натам. днес докато  кротко си предъвквах толумбичката с малка боза в 'пчела' , една от съседна маса ме гледаше стръвно и хищнически. мислех по едно време да и предложа половин толумбичка, че хартиса, ама като я загледах, беше се заредила с милфьой, 2 гръцки кадаифа, крем брюле и двойно кафе. аз попреглътнах, попреглътнах, и под свирепия и поглед кротко потеглих към университета.

# 74
цитат на мъж, от друг форум, по повод пмс  Twisted Evil

Добре, че на тази земя има и по-стойностни мъже от тоя мухльо.

Общи условия

Активация на акаунт