Великденски пости -2011!

• 68 678
  • 660
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте.
Реших и аз да постя... кой ли да се сети по-рано  Rolling Eyes
Я кажете късно ли е да започна от днес.. от сега. Или трябва да изчакам догодина?

# 181
Добре, прощавайте Simple Smile

Нали сме християни, трябва да си прощаваме Simple Smile

Лек пост на всички Simple Smile

Извинявайте пак Simple Smile

bouquet Hug

spoooks, може би е добре да говориш със свещеник, но си мисля, че постът ти ще е богоугоден, ако наистина искаш да го направиш за смирение и очистване, въпреки това че няма да е от първия ден Simple Smile.

# 182
Споделете кой какво е хапвал и ще хапва днес за повечеко идейки  Hug

# 183
  • София
Алексхим ,  Hug

# 184
  • София
Здравейте.
Реших и аз да постя... кой ли да се сети по-рано  Rolling Eyes
Я кажете късно ли е да започна от днес.. от сега. Или трябва да изчакам догодина?

Според мен, щом си си решила да постиш до Великден, си започни поста от днес, без да се притесняваш, че си закъсняла. По-важно е да сме добри и да се пречистим вътрешно, да нямаме лоши помисли, и т.н., храната е само малка част от цялото и две седмици не са фатални Peace

# 185
Аз черпя много идеи от тук какво да хапвам!!! Веднага правя копи - пейст, когато нещо ми хареса...
Справям се с поста без олио. Човек просто трябва да се пробва  Hug.
Голямо ядене на печени чушки, леща, моркови и плодове - пресни и изсушени, е  Laughing

# 186
Наде,Елл,смилам 2 пакета обикновени бисквити(имах и половин останал пакет отпреди).Към бисквитените трохи пприбавих какао и пудра захар (на око Mr. Green),разбърках.Сварих 1ч.ч топла вода и към нея сложих 3 препълнени лъжици маргарин Белла.Поразтопи се маргарина,сипах сместта към бисквитената,омесих.оформих като салам и в хладилника.Стана много хубав  неочаквано за мен вкусен Peace

На моменти ми иде да кажа разни неща,че нещо назидателния тон не ми понася,ама търпя,нали е Пост Stop

# 187
  • София
Бях приготвила преди време рецепти, подходящи за строг пост без олио, но не мога да си намеря флашката, на която са качени. Стискайте палци до утре да излезне.  Направо ми е съвестно да споделям какво съм готвила, заради тези, които тримирят и постят без олио, но както обещах няма да слагам снимки и всеки да си прецени дали да цъка или не.

Вчера приготвих любимата ми пролетна яхния. Сервирах със салата от краставици, домати и пресен лук. За закуска направих вкусните питки на Карина, които горещо препоръчвам след Тодоровден. Направих и бутерщрудел с ябълки и орехи. За днес остана от всичко и дояждахме, само направих пак салата. Преди малко сварих леща за любимата ми лещена салата. След малко мисля да направя и сарми с кисело зеле и ориз, че имам много зеле и трябва да го изразходя. Последните две са хубави и студени и ги приготвям за утре, че няма да имам време да готвя.

Гергана-а-а, под застройка на боба имам предвид брашно, разбито със студена вода и след това процедирам като обикновена застройка Peace

Sunlivkaaa, Св. Четиридестеница (съответно 40 дни) са до Лазарова събота. От Лазарова събота до Велика събота са отделно. Реално постът е 48 дни.

Надето Simple Smile, пожелавам ти бързо оздравяване Hug

Иренка, Можеш да направиш глазура от маргарин, какао, вода и захар Peace

iliqnka, има напълно постни шоколади. Мисля, че някъде из предните теми бяхме обсъждали марките такива на българския пазар. Относно другото ти питане – на родния пазар няма изцяло растителни сметани, млека и кашкавали. Единствената подходяща сметана е тази.

# 188
  • София
Дес, ще го направя в събота, благодаря!  bouquet
Бразилка, благодаря за пожеланието!  bouquet

# 189
За шоколадите - припомням ви за сладкарските кувертюри - аз ги купувам от Кауфланд и Лидл, от по 200 гр. са, доволно количество и цена Laughing

# 190
  • Все на втория етаж
brazilka Hug

evhen , може ли снимка на опаковката на ЛС, да знам за какво да оглеждам.

# 191
Здравейте!
Искам да попитам за този така наречен "бял пост"....?Аз си изкарах седмицата на сирни заговезни  без никакъв проблем, но от както почна същинският пост не се чувствам много комфортно.Постоянно съм с чувство на подутост, газове и тн. неприятни изживявания.Свикнала съм да ям доста кисело мляко, което явно ми регулира стомаха.Не мисля, че ще издържа без него...смятате ли, че ще е грешно ако премина на "бял пост"?Не съм се заричала, че ще карам поста до края (четох, че не е правилно), но ми се искаше.....възможно ли е все пак да го изкарам на  "бял пост".....или ням атакова нещо?

# 192
  • София
Добро утро  bouquet

faflichka, не съществува такова нещо като бял пост. Може бобовите да не ти понасят или ако ядеш соя и соеви продукти. Аз лично от последните много се подувам. Ядките също може да доведат до тази тежест в корема. Пробвай с варени картофи и салати (без зеле). Като начало мисля, че трябва да ти оправят стомаха. Избягвай и бананите, те също причиняват газове. От марулата и репичките боли корем, така че не трябва да се прекалява и с тях.

Иренка,  evhen, по случайност имам лидълски кувертюр у нас и ако искате ще го снимам.

# 193
  • I want it all and I want it now.
Здравейте,faflichka и аз имам подобни проблеми от някой храни ,просто ги избягвай. От аптеката си взех лекарство за подутия стомах. При мене има ефект.

# 194
Brazilka да го снима, ако обича,  пък аз ще обясня къде се намира/т - в Лидл е при содата, нишестета, НЕ при шоколадите, в Кауфланд също май е при сода, бакпулвер и т.н. т.е. да не го търсите при шоколадите и бонбоните, а при продуктите за сладкарство.  Около и под 2 лева е цената за 200 гр.блок.
,
Много моля Дядо Хаджия като за малоумни и нескопосани домакини да обясни технологията на соевото крема сирене, ама точно - с количества, време и т.н. пак не успях да го направя Cry получи ми се като брашнена каша, не се пресече.

Общи условия

Активация на акаунт