СЛИВЕН - 46

• 126 117
  • 773
  •   1
Отговори
# 690
  • България
Благодаря ви момичета за отговорите!!!

# 691
Момичета, има ли тук бъдещи майки '2013? В групата по месеци на бременността няма никой от Сливен, взех да се отчайвам, че живот и здраве, догодина няма да има с кой да си правя компания по площадките  Mr. Green

# 692
  • Сливен
Момичета, има ли тук бъдещи майки '2013? В групата по месеци на бременността няма никой от Сливен, взех да се отчайвам, че живот и здраве, догодина няма да има с кой да си правя компания по площадките  Mr. Green
Бъди сигурна, че не всички от Сливен, които са бременни пишат във форума - като почнеш да излизаш по разходки ще се запознаеш с някого. И в моята отчетна няма никой от Сливен, но и предният път покрай децата, се запознахме с много майки, сигурна съм, че и сега ще е така  Simple Smile

# 693
И в моята отчетна няма сливенски майки, но така и не успях да се запозная с някоя сливналийка. Може би, защото не сядам никъде, а се вървя ли вървяяя  hahaha

# 694
  • Сливен
MuJIuHka, първият път се запознах с доста майки в градската градина, като съм се спирала на пейките, ще видим сега как ще е живот и здраве като родя, че имам още поне месец до този момент.

# 695
Градската ми идва далеч все още. Докато стигнем и трябва да се връщам. Така и не се престраших да кърмя навън  Blush

# 696
  • Сливен
И аз не съм кърмила навън тогава, а и мисля, че и сега не бих го направила. Хубаво е, че се кърмите още, аз имах само да 4-ия месец кърма, дано сега да има повече.

# 697
  • До Балкана
MuJIuHka, мислех си, че ще се притеснявам и аз много, но след 2-рия път ми мина всичко. Все пак и аз съм човек, и аз имам нужда от чист въздух, разходка на спокойствие. Бях си взела един много ефирен красив шал и леко го замятах върху бебето. И то не толкова, защото се притеснявам, а защото хората около мен се притесняваха. Следващия път, когато имам кърмаче (дай Боже), съм намислила да си взема нещо такова http://www.mothersboutique.com/mobrha.html и хич няма да ми дреме на шапката! hahaha

# 698
Здравейте сливналийки.
И в моята отчетна тема няма мами от нашия град. Явно тия дето раждат по много деца, нямат достъп до компютър  Laughing

# 699
В моята пък имаше още 4 освен мен.Но не сме се виждали.Всъщност от групата във фейса се уговорихме с едната мама и излизахме 5-6 пъти и продължаваме да се виждаме.Но по принцип си е трудничко да се засечем-все едната е заета,бебета ни са ноемврийчета и изкарахте тежката зима в къщи,сега пък е адска жега...та разходките ни са повече с татито след 19ч по хладината  Wink

# 700
  • Сливен
Искам да попитам тези от вас, които скоро са раждали - как стоят нещата с акта за раждане и посещението на лекар през някой от първите дни вкъщи? Питам защото в моята отчетна говорят за предварителен избор и разговор с педиатър (нещо което преди 7г. когато раждах не беше така), също така поради това , че акта за раждане не е готов, детето няма ЕГН  и при посещението на лекаря се заплаща някаква такса. Когато родих баткото, нашият татко се занимаваше с акта за раждане, докато бяхме още в болницата и не сме имали проблем при посещението на лекарката вкъщи, та сега ми е чудно това нещо ново ли е, или за всеки град е различно? Споделете, моля ви, вашия опит  Hug

# 701
  • България
момичета от къде мога да купя стикери за стена в Сливен

# 702
Предварителен разговор с педиатъра нямахме. Акта за раждане го взех към 20ти декември /не помня точната дата, родих на 05.12/. След като се прибрах от болницата, съпругът ми отиде да вземе с колата педиатъра и тя дойде в къщи да прегледа бебето. Не ми е искала пари.

# 703
  • Сливен
roxannaПо принцип педиатрите са длъжни да дойдат още в първите дни в къщи на бебето. Избираш си педиатър, разменяте си телефоните, като се роди детенцето се обаждаш и се уговаряте. Моята педи дойде мисля, че на втория ден след като се прибрахме. Дойде със сестрата, даде ми някои напътствия, прегледа я и ми назначи консултация Simple Smile Няма значение, че актът за раждане не е излязъл веднага, те си го вкарват по-късно. Поне при мен така беше. Моят акт излезе сравнително бързо, защото и задвижихме нещата веднага. Но вече и искат един нов документ,за издаване на акт, който се изкарва за ден или два. Това е документ за родствени връзки, който е абсолютно излишен  и естествено струва парички. В Сливен е 3 лв, в някои градове е повече. Помня, че като се подават документи при социалните за еднократна помощ за първо или второ дете, освен, че трябва да има вече акт за раждане, но и да се вземе документ от педито. Но това става седмица-две след раждането:)

# 704
  • Сливен
MuJIuHka  , violini, много ви благодаря - и аз така предположих, че просто в по-големите градове отново лекарите си правят каквото си искат и цедят хората за пари за най-малкот нещо. Един плюс, че живеем в по-малък град.
Хубав ден, момичета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт