Синдромът"Мама Божка"

• 13 834
  • 256
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Много български жени съжаляват, че не са мъже, защото мъжете, според тях, са в по- добра позиция. Това е несъзнателно, но факт. При раждането на син въпросните жени успяват да бъдат мъже или поне да "притежават" лично свой мъж и затова се борят до последна капка кръв за него.
Ммм, по-склонна съм да се съглася с тезата на Богинята - че синът е материал за извайване на Съвършения Мъж, утеха и компенсация за всички лайнари, с които сме се сблъсквали в живота си  Grinning
За едно и също говорим с Богинята ми се струва, но може и грешно да я разбирам, знам ли.

Iris04 Сред майките на малки деца, както казах, не съм срещала този тип. По- скоро съм срещала типа, за който говориш ти. Този тип нарича всяко старание детето да да се храни, живее и възпитава здравословно вманиачаване. Да не кажа, че вманиачаване е дори и интереса по въпросите свързани с отглеждането на деца.

Gia Marie Carangi Социолог съм, вероятно, затова малко приличам на психолог. Специалностите са сходни, само гледната точка е различна.

# 106
Напоследък забелязвам един особен тип майки, да го наречем "Мама Божка":
-те са майки орлици, ама и нещо повече;
-техните деца винаги са прави,ако не са, мама се включва в защита;
-дори и да са болни,отрочетата им не могат да заразяват другите;
-децата им са с предимство на детската площадка, надъхват ги в игрите като боксови треньори,
-често и непрекъснато раздават правосъдие на другите дечица, родители и учители.
Има и още,.... ще допълвам.
Разчитам на вас да ми обясните, защо този вид майчинско поведение е толкова популярно. Разбира се, пишещите тук са изключение Wink 

'щото е криза.

# 107
  • Варна
За едно и също говорим с Бояна. Извайването на идеалния мъж е компенсация за разочарованията и проекция на собствените желания на майката.
Понеже майката е силно разочарована от мъжете като цяло, както и им "завижда за пениса" /по Фройд/, но няма как да измени средата и затова прави най-лесното. Създава си патерица в лицето на сина си. Всъщност синът е нейният АЗ в мъжко тяло.

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 11:14 от Приятно ми е - Богиня!

# 108
Какво и лошото на мама ви Божка, бре?  Laughing

# 109
  • Варна
Какво и лошото на мама ви Божка, бре?  Laughing

Аз не искам да съм Марчето Simple Smile

# 110

Iris04 Сред майките на малки деца, както казах, не съм срещала този тип. По- скоро съм срещала типа, за който говориш ти. Този тип нарича всяко старание детето да да се храни, живее и възпитава здравословно вманиачаване. Да не кажа, че вманиачаване е дори и интереса по въпросите свързани с отглеждането на деца.

Тъй де. Не очаквах тая концепция да е така широко застъпена и тук. Все пак е мамешки форум с плюсовете и минусите му.

# 111

Понеже майката е силно разочарована от мъжете като цяло, както и им "завижда за пениса" /по Фройд/
"Разочарована от мъжете" и "завижда им за пениса" са различни неща, според мен. Да не говорим, че всички тия фройдистки булшитове са опити да официализира и представи за наука собствената си девиантност.

# 112
"Разочарована от мъжете" и "завижда им за пениса" са различни неща, според мен. Да не говорим, че всички тия фройдистки булшитове са опити да официализира и представи за наука собствената си девиантност.

Ахаха, наскоро прочетох даже и едно криминале на тая тема. Тезата беше, че чичко Фройд е фалшифицирал случаите на пациентите си, а всъщност е анализирал единствено себе си, дъщеря си айде и още някой. Но теориите му далеч не са общовалидни.
  Честно казано, аз наистина не знам дали в подсъзнанието наистина съществуват тези комплекси които той твърди, или човек очаква да ги открие именно заради неговите теории...

# 113
Мама Божка е много готина  Laughing Искам да имам нейния задник  Laughing

# 114
Този Фройд, все е нехаресван и все за него се хващате  Simple Smile

# 115
  • Варна

Понеже майката е силно разочарована от мъжете като цяло, както и им "завижда за пениса" /по Фройд/
Според мен има корелация. Разочарованието идва от неоправданите очаквания. А неоправданите очаквания в случая се подхранват от това, че за теб има недостижими, непозволени неща, просто защото си жена. Затова "завиждаш за пениса", защото според теб шансовете ти в живота ще са по-големи, а разочарованията - по-малки.
Една такава амбивалентна връзка се получава.

# 116
Ама буквално или преносно да им завиждаме за пениса?  Laughing

# 117
Този Фройд, все е нехаресван и все за него се хващате  Simple Smile
Хващам се, щото е цитиран като авторитет (макар и да е малко вероятно да е сменял насрани пелени).
Според мен има корелация. Разочарованието идва от неоправданите очаквания. А неоправданите очаквания в случая се подхранват от това, че за теб има недостижими, непозволени неща, просто защото си жена. Затова "завиждаш за пениса", защото според теб шансовете ти в живота ще са по-големи, а разочарованията - по-малки.
Една такава амбивалентна връзка се получава.

Не, говоря за разочарованията от мъжете, не от живота, реализацията, професията, обществото. За нещастните любови, за трудните връзки. И за нуждата от безусловна обич, която си е общочовешка нужда и няма нищо общо с пенис и безпенис.

# 118
Мама Божка, се отнася само за майките на момчетата ли?. Щото нещо не разбрах...
Значи няма мама Божки, при майките на момичетата  newsm78

# 119
Нещата са толкова прости, че не е истина в каква посока сте поели.
Пениси, разочарования, любови .....

Общи условия

Активация на акаунт